Ziare.com

Pe ce a cheltuit OMV Petrom sute de milioane de euro

Joi, 24 Iulie 2014, ora 14:55

   

Pe ce a cheltuit OMV Petrom sute de milioane de euro
OMV Petrom a finalizat modernizarea rafinariei Petrobrazi din Romania, investitia ridicandu-se la 600 de milioane de euro, in perioada 2010-2014.

Rafinaria a fost adaptata pentru a procesa integral productia de titei a OMV Petrom din tara noastra, iar structura mixului de produse este adaptata nevoilor pietei prin cresterea productiei de motorina, sustin reprezentantii companiei intr-un comunicat remis Ziare.com.

Mai mult, consumul de energie este redus cu 25% fata de cel inregistrat in 2009.

"Principalul obiectiv al procesului de modernizare a fost cresterea competitivitatii. OMV Petrom poate acum procesa intreaga productie de titei din Romania intr-o singura rafinarie", se arata in comunicat.

Profit record la Petrom: Prima data in istorie cand depaseste un miliard de euro (Video)

"Cresterea ponderii motorinei in productia rafinariei Petrobrazi ne va ajuta sa raspundem mai bine cererii de pe piata din Romania. In trecut, la momentul proiectarii rafinariei, consumul de benzina era mai ridicat decat cel de motorina, insa in ultimii ani, acest trend a fost inversat", a declarat Neil Anthony Morgan, membru al directoratului OMV Petrom si responsabil cu activitatea de rafinare si marketing.

Petrobrazi Ploiesti este singura rafinarie functionala a OMV Petrom. Grupul austriac mai are o unitate de prelucrare a titeiului, Arpechim, care este inchisa.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3021 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ar fi instructiv de vazut, din cele 600 de milioane de euro, ...

... cat reprezinta studii de fezabilitate, lucrari de informatizare, cursuri de perfectionare, alte asemenea, realizate cu firme din Austria, sau din alte tzari, la care OMV este actzionar unic, sau majoritar! Cred ca minimum 50%!!

 

Si ce te

fu te grija pe tine? E firma privata, investeste banii sai, nu trbuie sa-ti dea tie socoteala. Te bagi si tu ca musca in cu rul calului... Eu inteleg ca omul isi mai spune parerea la cate un articol, dar tu, ca un ne simtit te bagi in toate! Tu le sti pe toate: la sport, la politica, la stiinta, etc. Acum ai ajuns sa postezi si de 2 ori la acelasi articol. Esti o su la de pensionar, care toata ziua isi spune el parerea aici pe zoaie.com! Nici nu ne putem ca ca aici, din cauza ta! Mai mergi la plimbare, mai plimba un nepot, mai fa ceva util, ca te scris idio teniile tale suntem satui.

eu stiam ca

statul roman mai are o groaza de actiuni pe-acolo, deci normal ca ne intereseaza...

Asta, cu banii papatzi de OMV, este doar asa, in trecere, ...

... pentru uzul celor prea entuziasmatzi de prestatziile austriecilor, carora le-am oferit, aproape pe gratis, tot ce tzara noastra are mai pretzios!

 

da' nu ne zici

si cata spaga s-a luat la vanzarea Petrom catre OMV?

Oare cine o fi incasat-o?Platforma pentru solutionarea online a litigiilor