Contestarile in anulare depuse in dosarul Mihailesti sunt nefondate

Vineri, 11 Aprilie 2008, ora 18:20
1727 citiri
Contestarile in anulare depuse in dosarul Mihailesti sunt nefondate

Contestarile in anulare depuse de compania Petrom si de avocatul fostului director al combinatului Doljchim din Craiova, Ion Gherghe, condamnat la patru ani de inchisoare in dosarul Mihailesti, sunt nefondate, a hotarat, vineri, Curtea de Apel Galati, informeaza NewsIn.

Decizia data vineri de Curtea de Apel Galati mai poate fi atacata doar la instantele internationale.

"Avocatul inculpatului Gherghe Ion si cel al companiei Petrom au facut uz de o cale extraordinara de atac - si anume contestarea in anulare - impotriva sentintei definitive pronuntate de Curtea de Apel Galati la inceputul lunii martie.

Solicitarile formulate de catre cele doua parti au fost respinse ca nefondate, iar sentinta isi pastreaza caracterul definitiv si executoriu", a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Galati, judecatorul Gina Ignat.

La termenul de vineri nu au fost prezente nici partile contestatoare (respectiv inculpatul Ion Gherghe si Petrom) si nici avocatii acestora. In schimb, au fost in sala Anica Barbu, mama cameramanului Antenei 1 Ionut Barbu, decedat in timpul deflagratiei de la Mihailesti, si politistul Gabriel Hurlup, una dintre partile civile implicate in acest dosar. Cei doi au declarat ca au aflat intamplator de termenul de vineri, nefiind citati.

"Am venit sa obtinem redactarea sentintei din martie si am fost anuntati la arhiva ca azi se mai judeca ceva in procesul nostru. Am ramas sa vedem despre ce este vorba, pentru ca nu stiam ca se mai poate face ceva in acest caz", a declarat, vineri, Anica Barbu.

In data de 3 martie 2008, Curtea de Apel Galati i-a condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pe administratorul Ney Transport SRL, Ionel Ionut Neagoe, pe patronul Mihtrans SRL, Mihai Guna si pe fostul director al combinatului Doljchim din Craiova, Ion Gherghe, pentru deflagratia produsa in localitatea buzoiana Mihailesti pe 24 mai 2004. Completul Curtii a casat in totalitate decizia penala a Tribunalului Vrancea, pronuntata in octombrie 2007, prin care cei trei inculpati erau achitati.

De asemenea, Curtea de Apel Galati a mentinut, in parte, sentinta civila a Judecatoriei Focsani. Astfel, condamnatii, in solidar cu societatile pe care le conduc, sunt obligati la plata unor despagubiri civile in valoare totala de 3,24 milioane de lei si 430.000 de euro petentilor care s-au constituit ca parti civile in proces. In schimb, societatea de asigurari SC UNITA SA nu va mai prelua plata despagubirilor catre partile civile, asa cum stabilise initial Judecatoria Focsani.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Galati, #curtea de apel, #mihailesti, #contestai, #nefondate , #stiri Petrom