Ministerul Economiei vinde 11,84% din actiunile Petrom

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 15:00
1727 citiri
Ministerul Economiei vinde 11,84% din actiunile Petrom

Ministerul Economiei intentioneaza sa vanda la Bursa 11,84% din actiunile Petrom, din participatia de 20,64% pe care o detine, si a anuntat ca nu va participa la majorarea capitalului.

Pachetul de actiuni Petrom tranzactionat pe Bursa de Valori Bucuresti va creste astfel de la 6,21% in prezent, la 17,69%, informeaza Adevarul.

Din cele 8,8% din actiuni pe care le va pastra ministerul, un pachet de pana la 8% din titluri trebuie vandut catre salariatii Petrom, conform prevederilor din contractul de privatizare.

De asemenea, ministerul Economiei a anuntat ca, in cazul in care Adunarea Generala a Actionarilor decide majorarea de capital, institutia este mandatata sa-si tranzactioneze drepturile de preferinta.

"Din cauza conjuncturii economice si a lipsei fondurilor necesare, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in calitate de actionar al statului roman nu isi poate mentine cota de participatie in cadrul operatorilor economici in cazul in care se hotaraste majorarea capitalului social al acestora cu aport in numerar", se arata in nota explicativa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#Petrom actiuni Bursa, #Petrom ministerul Economiei actiuni, #petrom majorare capital , #stiri Petrom