Petrom a avut pierderi de 116 milioane de lei in al treilea trimestru

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 14:00
919 citiri
Petrom a avut pierderi de 116 milioane de lei in al treilea trimestru
Foto: Arhiva

Profitul Petrom a crescut cu 46% in primele noua luni ale anului, dar grupul a avut pierderi de 116 milioane de lei in al treilea trimestru din cauza deprecierii activelor din Kazahstan.

Grupul a inregistrat in intervalul ianuarie-septembrie 2009 un profit net de 964 milioane lei, rezultatele fiind influentate pozitiv de pretul favorabil la titei si de managementul strict al costurilor. Vanzarile din aceasta perioada au fost de 13,158 miliarde lei, cu 11% mai mari decat cele din perioada similara a anului trecut, de 11,866 miliarde lei, potrivit datelor publicate de Petrom.

In ceea ce priveste al treilea trimestru, castigul a fost de 632 milioane lei, rezultatele fiind influentate negativ de deprecierea activelor din Kazahstan si de pierderi valutare semnificative aferente imprumuturilor in USD acordate de Petrom filialelor din Kazahstan. Vanzarile au cumulat 4,815 miliarde lei, cu 6% peste cele din aceeasi perioada a anului trecut, de 4,538 miliarde lei.

"Pe parcursul trimestrului al treilea, mediul favorabil al preturilor la titei si optimizarea continua a operatiunilor in rafinare au sustinut performanta intrinseca a companiei. In plus, imbunatatirea continua a structurii noastre de costuri ne-a ajutat sa atenuam efectele deteriorarii continue a cererii interne, atat pe piata combustibililor, cat si pe cea a gazelor naturale. Profitul nostru a fost influentat negativ in T3 de deprecierea activelor din Kazahstan si de pierderi valutare aferente imprumuturilor in dolari acordate de Petrom filialelor din Kazahstan", a declarat directorul general al OMV Petrom Mariana Gheorghe.

In perioada urmatoare, Petrom se asteapta ca, la nivel global, pretul titeiului sa ramana volatil in 2010, osciland intre 70 si 85 de dolari pe baril.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Petrom profit, #Petrom pierderi, #Petrom rezultate financiare , #stiri Petrom