Petrom a obtinut un profit cu 16 la suta mai mare in primul semestru din 2012 (Video)

Miercuri, 08 August 2012, ora 10:34
1420 citiri
Petrom a obtinut un profit cu 16 la suta mai mare in primul semestru din 2012 (Video)
Foto: Daylife

Cel mai mare producator de gaze si titei din sud-estul Europei, OMV Petrom, a inregistrat o crestere a profitului net cu 16 procente, in primul semetru din acest an, comparativ cu perioada similara din 2011, datorita unui pret mai mare la titei si a cursului de schimb favorabil.

In perioada ianuarie - iunie 2012, compania a obtinut un profit net de 2,027 de miliarde de lei, fata de nivelul de 1,744 de miliarde de lei in primele sase luni de anul trecut, se arata in raportul OMV Petrom.

In acelasi timp, vanzarile companiei s-au majorat cu 19 procente, ajungand la nivelul de 12,202 miliarde de lei, fata de 10,271 miliarde de lei.

In schimb, in al doilea trimestru, profitul net a fost in scadere cu 29 de procente, comparativ cu perioada similara din 2011, fiind de 643 de milioane de lei.

"Performanta operationala din trimestrul doi 2012 a fost afectata de productia mai redusa de hidrocarburi, ca urmare a declinului unor zacaminte-cheie din Romania si de oprirea, timp de sase saptamani, a rafinariei Petrobrazi pentru a moderniza unitatea de distilare atmosferica si in vid a titeiului. Aceasta va permite procesarea intregii productii de titei a Petrom precum si imbunatatirea randamentului distilatelor medii si reducerea consumului de energie", a declarat directorul executiv al companiei, Mariana Gheorghe.

Pentru acest an, compania are un plan de investitii in valoare de 5,2 miliarde de lei, urmand a-si continua proiecte de redezvoltare a zacamintelor, axandu-se pe foraj, lucrari de reparatii capitale, injectie de apa si abur, cu scopul stabilizarii nivelului productiei din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#crestere profit OMV Petrom, #rezultate financiare OMV Petrom , #stiri Petrom