Petrom pune conditii Guvernului pentru a porni termocentrala

Joi, 11 August 2011, ora 11:34
1869 citiri
Petrom pune conditii Guvernului pentru a porni termocentrala

Termocentrala de 860 de MW de la Brazi poate fi pornita sau oprita functiile de conditiile de piata. Care, acum, nu sunt favorabile Petrom, obligata de Guvern sa importe mult mai multe gaze rusesti, de trei ori mai scumpe decat cele locale.

Termocentrala Petrom de la Brazi va functiona doar atunci cand conditiile de piata sunt propice companiei, au spus membrii conducerii celei mai mari firme din tara, scrie MONEY.ro.

Desi planul initial al Petrom prevedea ca termocentrala ar trebui sa livreze energie in sistem pana la sfarsitul anului, pornirea propriu-zisa s-ar mai putea lasa asteptata daca pretul energiei si al gazelor nu multumeste interesele companiei. Iar, in prezent, pretul gazului nemultumeste profund oficialii Petrom.

De la 1 iulie, Guvernul a stabilit doua preturi ale gazelor pentru piata reglementata. Cel destinat consumatorilor casnici ramane inghetat pana in luna aprilie a anului viitor, in timp ce pretul gazului pentru fabrici si consumatorii industriali a fost crescut, deja, cu 10% si se asteapta noi majorari.

Guvernul si Agentia de Reglementare au motivat ca populatia nu poate suporta impactul scumpirii masive a gazelor rusesti mai ales inainte de aceasta iarna in schimb pentru fabrici ar fi mai suportabil efortul. Citeste mai multe despre Petrom isi porneste termocentrala doar cand Guvernul o va lasa sa vanda gaze mai scump pe Money.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Petrom termocentrala, #vanare gaze, #pret gaze , #stiri Petrom