Petrom se pregateste sa investeasca in energii alternative

Miercuri, 23 Iulie 2008, ora 13:13
2150 citiri
Petrom se pregateste sa investeasca in energii alternative

Petrom va investi pana la sfarsitul anului viitor peste 2,3 milioane euro in studii de fezabilitate pentru posibila dezvoltare a unor proiecte in domeniul energiilor regenerabile, a precizat Mariana Gheorghe, directorul general al companiei.

In functie de concluziile acestor studii, compania va decide daca va investi in productia de energie eoliana, geotermala sau biogaz.

"Cand studiile de fezabilitate vor fi terminate, in 2008 si 2009, acestea vor fi baza pentru o decizie de investitii in domeniul energiilor regenerabile. Chiar si costurile pentru studiul de fezabilitate pentru cladirea de la Petrobrazi, de circa 700.000 euro, au fost incluse in aceste fonduri", a afirmat Mariana Gheorghe, citata de NewsIn.

Compania recunoaste ca energiile regenerabile sunt o alternativa viabila pentru inlocuirea resurselor de carbuni, titei si gaze naturale.

"Pe fondul unei cereri de energie in continua crestere si a caracterului limitat al rezervelor de hidrocarburi, asistam in ultima perioada la o crestere accelerata a pretului acestora si al energiei. Pentru a raspunde acestor provocari, trebuie sa gasim solutii viabile pentru a asigura securitatea furnizarii de energie pe termen lung. Ma refer aici la dezvoltarea de proiecte care sa conduca, pe de o parte, la reducerea consumului energetic si la folosirea eficienta a energiei si, pe de alta parte, la diversificarea surselor energetice. Astfel de initiative nu numai ca vor asigura pe termen mediu si lung aprovizionarea cu energie, dar vor avea si un impact pozitiv asupra mediului", a declarat Mariana Gheorghe.

Scenariilor energetice ale Uniunii Europene prevad pentru Romania o crestere totala a cererii de energie cu 46% pana in anul 2020, raportata la anul 2005. In acelasi timp, rata dependentei de importuri va creste de la 27%, cat s-a inregistrat in 2005, pana la 50% in 2020.

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#Petrom, #investitii, #energii regenerabile, #eolian, #biogaz, #geotermal , #stiri Petrom