Cum mi-a intrat Craciunul in suflet - Petru Filip: Mos Craciun este nemuritor

Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 09:45
2103 citiri
Cum mi-a intrat Craciunul in suflet - Petru Filip: Mos Craciun este nemuritor

Cand auziti de sarbatorile de iarna, la ce va ganditi prima data? La cadouri si carnati de porc sau la familie, colinde si miros de brad? Ziare.com si-a propus sa afle ce este si ce ar trebui sa fie, de fapt, spiritul Craciunului.

Vicepresedintele Senatului Petru Filip este convins ca spiritul Craciunului a ramas acelasi, iar momentele pe care le traim cu familia si cu cei dragi nu pot fi comercializate.

"Spiritul Craciunului a ramas acelasi, chiar daca traim intr-o societate suspendata undeva intre traditiile noastre vechi de sute de ani, traditii care se lupta sa ramana si in prezent, si modernitatea care schimba cu rapiditate comportamentul si obiceiurile noastre. Momentele de bucurie traite cu familia, mirosul bradului, emotia primirii cadourilor, vizitele prietenilor sunt unice. Sunt momente specifice perioadei de Craciun. Sunt sincere, curate si pline de caldura.

Nu se pot comercializa indiferent in ce societate sau lume traim. Mos Craciun este nemuritor, iar valorile pe care acesta le aduce in desaga sunt la fel de nemuritoare.

Acum, din pacate, apasarea zilelor obisnuite ne face, cateodata, sa uitam de suflet. Masa de Craciun, cu tot ce presupune ea, nu reprezinta belsugul in viata. Chiar daca de multe ori avem tendinta sa credem acest lucru. Cred ca, in mod normal, in aceasta perioada ar trebui sa ne gandim mai mult la suflet decat la stomac", a declarat Petru Filip pentru Ziare.com.

Vicepresedintele Senatului sustine ca parintii au o datorie morala sa le insufle copiilor spiritul Craciunului si sa ii invete colindele.

"Trebuie sa tinem traditiile vii. Sa fim constienti ca avem o datorie morala si parinteasca sa insuflam copiilor spiritul Craciunului si sa-i invatam colindele si obiceiurile care au loc in aceasta perioada. Noi le-am primit de la parintii nostri, asa cum si ei le-au primit la randul lor.

Este drept ca ceea ce aduce acum Mos Craciun nu mai seamana cu ce aducea acum 20 de ani sau acum 50 de ani sau acum 100 de ani. In loc de jucarii din plastic sau din lemn, cum se faceau odinioara, acum aduce diverse gadget-uri. Dar acesta este numai cadoul care se pune sub pom. Spiritul Craciunului reprezinta bucuria de a face cadouri, fie ca acestea sunt mici, mari, scumpe, ieftine, gadget-uri sau orice jucarie.

Este nevoie sa ne intoarcem la traditii de fiecare data. Scoala, biserica, familia au aceasta misiune. Depinde de noi si numai de noi cum vrem sa arate Romania viitoare prin valorile morale pe care vom reusi sa le transmitem copiilor si nepotilor nostri", ne-a mai spus senatorul PDL.

Petru Filip a mai declarat ca isi va petrece Craciunul alaturi de familie si se transforma intr-un Mos Craciun pentru cei dragi.

"Daca as pune alegerea cadourilor intr-un registru obisnuit, asa cum este si normal, as spune ca orice cadou este binevenit atata timp cat este daruit din tot sufletul si cu toata dragostea, indiferent cat costa sau cat este de mare. Daca as pune alegerea cadourilor sub un registru strategic, atunci as spune ca toata perioada anului reprezinta de fapt o mare pregatire pentru a cumpara cele mai potrivite cadouri de Craciun. Pentru ca numai in perioada dintre ani poti afla ce isi doresc cu adevarat membrii familiei. In acest fel, si Mos Craciun stie cat au fost de cuminti si afla preferintele acestora. Imi place sa cred ca fiecare este un Mos Craciun pentru celalalt, indiferent de cadou.

Pentru mine, Craciunul inseamna acasa, langa familie si prieteni. Unde este mai frumos sa-ti petreci Craciunul decat cu cei dragi, ascultand muzica preferata (in cazul meu cea preclasica). Multa lume isi petrece Craciunul la munte, la mare sau in strainatate, si nu este nimic rau in asta. Pana la urma fiecare se simte bine acolo unde simte ca ii este bine. Pentru mine, ziua de Craciun este una speciala pe care vreau sa o tin numai pentru mine si familia mea", ne-a mai spus vicepresedintele Senatului.

Petru Filip si-a amintit cu drag de Craciunul copilariei si de povestile bunicii sale, iar pentru 2012 isi doreste sanatate si intelepciune.

"Imi aduc aminte de povestile bunicii mele. Cum niciodata nu-l puteam surprinde pe Mos Craciun (mai tarziu am aflat ca nu eram singurul copil care nu-l putea pacali pe Mos), bunica imi povestea a doua zi cum s-a intamplat cu minunea cadourilor.

De fiecare data imi povestea, in prima zi de Craciun, cum a venit Mosul cu barba alba, din ce in ce mai mare, urcat in sania lui trasa de reni, cum o lasa in drum si cum intra in casa obosit si ostenit. Imi arata unde l-a pus la masa, cum el intreba daca am fost sau nu cuminte si apoi imi lasa darurile sub pom. Eram fascinat de fiecare data.

Aceeasi si aceeasi poveste spusa de atatea ori sub diverse forme pe care eu o credeam, de fiecare data cu naivitatea sanatoasa a copilului. In fiecare zi de Craciun imi aduc aminte de aceste momente si ma bucur nespus de ele.

Pentru mine cadoul cel mai frumos este cel care are caracteristici tehnice. Orice tine de tehnica. Prima mea specializare a fost ingineria, tehnologia constructiilor de masini. Asa ca orice cadou care are caracteristici tehnice este un cadou superb. Tot ceea ce mi-as dori se rezuma la trei lucruri: sanatate, liniste sufleteasca si intelepciune", ne-a mai spus Petru Filip.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Petru Filip vicepresedinte Senat, #traditii Craciun Mos Craciun , #stiri Petru Filip