Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Iohannis explica nominalizarea lui Gabriel Vlase la conducerea SIE: A fost fix propunerea mea

Marti, 19 Iunie 2018, ora 16:05
5727 citiri
Iohannis explica nominalizarea lui Gabriel Vlase la conducerea SIE: A fost fix propunerea mea
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca a ajuns la nominalizarea deputatului PSD Gabriel Vlase pentru functia de director al SIE dupa o analiza atenta si tinand cont de experienta si pregatirea acestuia. Presedintele a precizat ca a fost propunerea sa si ca Vlase a acceptat nominalizarea.

Intrebat cum a ajuns la aceasta nominalizare, presedintele Iohannis a afirmat: "Printr-o analiza atenta. Am analizat candidatii posibili si, tinand cont de experienta, expertiza si pregatirea domnului Vlase, l-am invitat si i-am spus ca analiza a condus la aceasta oportunitate pentru domnia sa. I-am propus si a acceptat. In aceasta faza suntem acum".

Chestionat daca a avut consultari cu liderul PSD chiar si in urma cu mai multe luni pe aceasta nominalizare, Klaus Iohannis a replicat: "A fost fix propunerea mea. Nu am avut niciun fel de discutie cu PSD pe aceasta tema".

Vlase este cel care a condus sedinta de luni seara a Camerei Deputatilor in care au fost adoptate pe repede-inainte modificarile la Codul de Procedura Penala, ceea ce a atras critici din partea Opozitiei si nu numai.

Citeste alte informatii pe acest subiect:

Istoria unei nominalizari neasteptate

Secretarul general al PSD, Marian Neacsu, a declarat luni ca social-democratii nu au stabilit inca vreun calendar pentru votarea lui Gabriel Vlase la sefia Serviciului de Informatii Externe, ca urmare a propunerii inaintate saptamana trecuta de Klaus Iohannis.

Intrebat despre data la care Parlamentul s-ar putea pronunta asupra nominalizarii lui Gabriel Vlase la sefia SIE, Marian Neacsu a raspuns: "In momentul asta nu exista un calendar. Atata vreme cat nu am avut o sedinta de coalitie ca sa stabilim un calendar si presedintii (Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu - n.red.) nu s-au pus de acord, nu avem".

El a mai spus ca, la intalnirea de luni cu Liviu Dragnea, la care a participat si Gabriel Vlase, nu ar fi fost discutat un calendar.

La randul sau, Gabriel Vlase a precizat, luni, ca a avut o intalnire cu presedintele Klaus Iohannis, iar inainte l-a anuntat pe Liviu Dragnea.

"Am vorbit si cu presedintele partidului. L-am anuntat inainte de a merge la intalnire cu domnul Iohannis. Hartia este la Parlament, sunt in proceduri parlamentare. La decizia celor doi presedinti ai Camerelor va intra in dezbateri", a declarat Gabriel Vlase.

Vezi si Cine este Gabriel Vlase, nominalizat de Iohannis la sefia SIE

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, o scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, in care propune numirea in functia de director al Serviciului de Informatii Externe a deputatului PSD Petru-Gabriel Vlase.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat vineri, la Neptun, referindu-se la nominalizarea lui Gabriel Vlase la SIE, ca si el, si Calin Popescu Tariceanu au primit o adresa in acest sens de la Klaus Iohannis, despre care a spus ca "aduce mai multe intrebari decat clarificari". Ironizand declaratia sefului statului cu privire la decizia CCR pe tema revocarii Laurei Codruta Kovesi, a adaugat: "O sa o citesc pana o sa inteleg".

Iata ce spun Dragnea si Tariceanu despre propunerea lui Iohannis la conducerea SIE

Gabriel Vlase este vicepresedinte PSD, deputat de Bacau aflat la al patrulea mandat si vicepresedinte al Camerei Deputatilor. Conform CV-ului sau, este doctor in stiinte militare si informatii la Academia Nationala de Informatii (ANI).

In 2015, numele lui Vlase aparea in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri din judetul Bacau, in care fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, in luna mai a acestui an, la doi ani de inchisoare cu executare.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Iohannis propunere Vlase SIE, #Iohannis explicatie porpunere SIE, #Iohannis explica Vlase SIE , #SIE