Conditiile UDMR inainte de a face o noua nominalizare la Sanatate

Luni, 08 August 2011, ora 17:33
3235 citiri
Conditiile UDMR inainte de a face o noua nominalizare la Sanatate
Foto: Arhiva

Deputatul UDMR Peter Lakatos a declarat pentru Ziare.com ca liderul formatiunii, Kelemen Hunor, poarta in aceste zile negocieri cu premierul Emil Boc in vederea unei noi nominalizari la sefia Ministerului Sanatatii, existand trei conditii pentru ca totul sa decurga fara probleme.

"S-a decis ca presedintele UDMR, Kelemen Hunor, sa poarte discutii cu primul ministru, pentru a vedea cum rezolvam situatia in care s-a ajuns in urma demisiei ministrului Cseke. Practic, ce a condus la demisie si cum rezolvam problemele, pentru ca, daca numai schimbam omul, nu se schimba nimic.

E vorba de trei lucruri: situatia juridica a CNAS, finantarea si care sunt garantiile ca la rectificarea din octombrie se vor da bani suplimentari si cum sa poate face ca programele care sunt in derulare, incepute de Banca Mondiala, sa mearga mai departe, sa nu se piarda banii respectivi. Dupa ce se gaseste un raspuns sau o solutie, dupa aceea vom nominaliza din partea UDMR o persoana si se va face propunerea catre primul ministru si catre presedinte", a declarat deputatul UDMR pentru Ziare.com.

Intrebat ce se va intampla in cazul in care doar una sau doua dintre conditiile puse de UDMR vor fi acceptate de partenerii de la PDL, Peter Lakatos a raspuns ca nu s-au facut astfel de scenarii.

"Cei doi au discutat si astazi, vor discuta si zilele urmatoare, 15 zile dureaza interimatul", a adaugat deputatul UDMR.

Intrebat daca ar fi posibil ca UDMR sa cedeze Ministerul Sanatatii si sa preia, la schimb, viitorul Minister al Fondurilor Europene, Peter Lakatos a raspuns razand: "Nu am discutat despre acest lucru. Daca se doreste cu adevarat un schimb, eu am spus ca primim cu drag Ministerul Finantelor Publice, dar asta sub forma de gluma."

In ceea ce priveste situatia de la Cluj, unde filiala municipala a rupt protocolul cu PDL, Peter Lakatos a afirmat ca si aceasta situatie va fi rezolvata tot prin negocieri.

"Cei doi presedinti ai celor doua formatiuni judetene se vor aseza la masa si vor discuta. Am primit asigurari ca si presedintele de la PDL Cluj va fi acasa si va putea discuta", a explicat acesta, precizand ca acolo s-au incalcat clar prevederile legale privind organizarea unor piete la mai putin de 150 de metri in jurul bisericilor, fara acordul acestora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#Peter Lakatos, #UDMR Ministerul Sanatatii, #nou ministru Sanatate, #demisie cseke , #stiri Petru Lakatos