Articole despre "strand piatra neamt"

Rezultatele 1 - 30 din 75 (0.203 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

ONG-urile din Piatra Neamt au fost chemate la sfat

Vineri, 12 Ianuarie 2018, ora 07:49

ONG-urile din Piatra Neamt au fost chemate la sfatMunicipalitatea pietreana a organizat in aceasta saptamana o prima intalnire cu reprezentantii organizatiilor neguvernamentale din Piatra Neamt, aceasta fiind prima sesiune de consultari din acest an.

Se deschide "Casa Voluntariatului"

Peste 50 de reprezentanti ai ONG-urilor, cultelor, cluburilor sportive si centrelor sociale au vorbit despre necesitatile pietrenilor si au venit chiar si cu propuneri. Municipalitatea le-a dat si o veste buna -- in primavara va fi data in folosinta "Casa Voluntariatului"" de pe Aleea Tineretului nr.6, unde isi vor putea desfasura activitatea sau vor putea derula proiecte. Avand in vedere faptul ca Primaria Piatra Neamt a preluat in administrare Strandul Municipal, terenurile de sport din aceasta baza de agrement vor putea fi puse gratuit la dispozitia cluburilor sportive pentru a desfasura competitii in vederea promovarii sportului de masa. "Bugetul din acest va fi construit tinand cont de propunerile facute si de problemele ridicate in cadrul acestor intalniri. Imi doresc ca resursele municipiului sa ajunga acolo unde este mai multa nevoie si sa oferim servicii publice de calitate cetatenilor acestui municipiu", a declarat primarul Dragos Chitic.

Foisorul din Parcul Central si Igloo-ul de pe Cozla vor fi puse la dispozitia ONG-urilor pentru desfasurarea de evenimente cultural-artistice. De asemenea, avand in vedere semnalele de alarma transmise de societatea civila, conducerea primariei a lansat invitatia catre asociatiile de profil pentru ..

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Incubator de afaceri intr-o carciuma inchisa

Sambata, 15 Octombrie 2016, ora 09:15

Incubator de afaceri intr-o carciuma inchisaOdata cu recenta sedinta extraordinara de Consiliu Local s-a aprobat asocierea intre municipiul Piatra Neamt si Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est (ADRNE), prin care agentia primeste in folosinta gratuita fostul restaurant Monte Carlo din strandul municipal, local aflat in prezent sub sigiliu dupa ce a fost preluat de municipalitate de la Compania Urban.

In spatiul respectiv, ADRNE ar urma sa organizeze un HUB sau un incubator de afaceri si, conform declaratiilor facute de directorul ADRNE dupa discutiile purtate cu reprezentantii municipiului din luna septembrie, spatiul va avea doua mari functii - incubator propriu-zis, unde, in urmatoarea jumatate de an ar trebui sa functioneze aproximativ 20 de firme, iar cea de-a doua functie se refera la organizarea de evenimente de instruire, de formare, destinate antreprenorilor, care nu au loc in prezent pentru ca lipseste un spatiu adecvat.

Prin proiectul votat de consilierii locali, se aproba transmiterea in folosinta gratuita a cladirii pentru urmatorii 10 ani, dar, daca in urmatorii doi ani, spatiul nu va fi folosit cu destinatia pentru care a fost solicitat, celor de la ADRNE li se retrage dreptul de folosinta.
Andreea AMARIEI

"Sprijinirea mediului de afaceri reprezinta o componenta importanta a programului de guvernare locala pentru urmatorii patru ani" - Dragos Chitic, primar Piatra Neamt

Actualitate / stiri Actualitate167 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Neamtul are cel mai cautat complex de agrement din Moldova

Duminica, 03 Iulie 2016, ora 09:16

Neamtul are cel mai cautat complex de agrement din MoldovaComplexul de agrement al strandului din Piatra Neamt ramane cea mai cautata zona de relaxare de weekend a Moldovei. Strandul municipal din Piatra Neamt a detinut la un moment dat titulatura de cel mai mare parc de agrement din Romania, insa intre timp situatia s-a schimbat.

Complexul este situat la poalele muntelui Cernegura, la 250 metri in aval de barajul peste raul Bistrita, iar asocierea dintre munte si apa reprezinta pentru cei mai multi dintre vizitatorii complexului o oaza de liniste si buna dispozitie. Turistii fac rand la Strandul Tineretului intrucat acest complex turistic se numara printre cele mai mari si mai moderne locatii de acest gen din tara si reprezinta destinatia de vara preferata de turistii care vin in Tinutul Neamtului. "Am facut toate pregatirile necesare, au fost si cei de la DSP, DSV si celelalte institutii in control si toate verificarile au decurs asa cum trebuie, acum mai avem nevoie numai de vreme frumoasa", a declarat Catalin Roca, de la Ro Com Central, administratorul strandului din Piatra Neamt.

Trei zile de festival medieval la Cetatea Neamtului

Complexul ofera si facilitati pentru cei care vor sa faca sport: teren de fotbal cu gazon artificial, trei terenuri pentru tenis de camp cu gazon artificial, un teren pentru tenis de camp (bitum), un teren de baschet (bitum), teren de volei (bitum), pista speciala pentru role si skateboard, si o tiroliana. Atat accesul la aceste baze, cat si materialele sportive se inchiriaza contra cost, de la ...

Actualitate / stiri Actualitate312 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Festival gastronomic montan la Neamt

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 12:17

Festival gastronomic montan la NeamtStrandul Municipal din Piatra Neamt a gazduit, la finele saptamanii trecute, Festivalul Gastronomic Montan, sub simbolul "Gastrofest". Evenimentul a fost organizat de Filiala Neamt a Asociatiei Forumul Montan din Romania (FMR), in parteneriat cu Asociatia "Valea Ozanei" si cu Asociatia CICIA, si a fost finantat de Consiliul Judetean si Primarie. Obiectivul proiectului a fost punerea in valoare a patrimoniului alimentar montan din judet printr-o sarbatoare gastronomica. In acest an, filiala Neamt a FMR a derulat un proiect finantat de Consiliul Judetean, in care a inventariat preocuparile gastronomice din zona montana a judetului si le-a sistematizat in lucrarea "Gastronomie in Muntii Neamtului", iar acum si-a propus sa le puna la dispozitia tuturor categoriilor de consumatori, prin organizarea unui festival. Zeci de pietreni s-au bucurat de bucatele producatorilor montani si de spectacolul oferit de formatiile de dansuri si muzica populara. Berbecuti la protap, tochitura, mici sfaraind pe gratar, sortimente de branza, dar si borcane cu dulceata sau zacusca, aceasta fost oferta producatorilor. Alexandra DOBRESCU

Actualitate / stiri Actualitate231 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Retea wireless in Piata Curtea Domneasca din Piatra Neamt

Vineri, 07 August 2015, ora 12:17

Retea wireless in Piata Curtea Domneasca din Piatra NeamtPietrenii si turistii pot accesa, gratuit, internetul wireless in zona Curtii Domnesti. Primaria Piatra Neamt a incheiat cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) un protocol de colaborare pentru finantarea si realizarea in comun a unor proiecte care sa duca la asigurarea unor servicii de comunicatii in cateva zone din municipiu. "La acest moment, in cadrul proiectului a fost achizitionat echipamentul necesar pentru Curtea Domneasca, iar intenetul wireless este deja functional in zona. Urmeaza ca in perioada urmatoare sa implementam acest proiect si in Strandul Municipal. De asemenea, avem in vedere identificarea altor zone de interes public, cu trafic mare de cetateni, pentru a implementa aceasta facilitate", a declarat primarul Dragos Chitic. In cadrul protocolului, primaria a achizitionat echipamentele necesare, suma totala alocata pentru zona Curtii Domnesti si Strand fiind de 3.000 de lei. Potrivit edilului pietrean, realizarea retelei wireless in Strand mai dureaza putin, deoarece mai este necesara o colaborare si cu detinatorul releului de pe muntele Pietricica, pe care STS va monta dispozitivul care va transmite semnalul catre echipamentul din Strand.

Ingrid CIOFOAIA

Actualitate / stiri Actualitate93 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Caravana Filmelor NexT ajunge la Piatra Neamt

Miercuri, 05 August 2015, ora 12:18

Caravana Filmelor NexT ajunge la Piatra NeamtPe 8 august, Caravana Filmelor NexT, va poposi la Strandul Tineretului, unde va ramane pentru doua seri de proiectii organizate in jurul conceptului de picnic si cinema sub clar de luna. Evenimentul este organizat E

Actualitate / stiri Actualitate77 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Deranjati de zgomotul discotecii de la strandul din Piatra Neamt

Marti, 28 Iulie 2015, ora 12:17

Deranjati de zgomotul discotecii de la strandul din Piatra NeamtO discoteca din strand a devenit motiv de nemultumire pentru locuitorii din zona cartierului Precista. In petitiile adresate primariei, oamenii reclama ca in week-end muzica este data prea tare, desi exista o lege care interzice acest lucru. "In fiecare seara, in week-end, la discoteca din cadrul strandului municipal este o societate care sfideaza legile bunului simt si legislatia in vigoare cu privire la linistea publica. Incepand cu orele 22,00-23,00 si pana dimineata, bubuie muzica in tot cartierul, neavand posibilitatea sa te odihnesti", spune unul din cetatenii deranjati din cartierul Precista. Oamenii au solicitat autoritatilor locale sa ia atitudine in aceasta problema. Primaria a dat asigurari ca va remedia situatia. "Incepand de week-end-ul viitor, o patrula a Politiei Locale va fi prezenta dupa ora 22,00 in Strandul Tineretului, pentru a asigura prevedrile legale in ceea ce priveste linittea publica", au spus oficialii pietreni.

Ingrid CIOFOAIA

Actualitate / stiri Actualitate116 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Piatra Neamt citeste !

Duminica, 17 Mai 2015, ora 15:17

Piatra Neamt citeste !Biblioteca Judeteana "G.T. Kirileanu" organizeaza un Targ de voluntariat ce face parte din campania de promovare a cartii si lecturii publice. In cadrul proiectului "Piatra Neamt citeste", institutia de cultura realizeaza evenimentul "Prinde gustul pentru citit!", in Strandul Tineretului, duminica 17 mai. Cu acest prilej, vor fi premiati si voluntarii bibliotecii in cadrul Galei voluntarilor.

Adrian Alui Gheorghe, directorul bibliotecii precizeaza care este scopul campaniei: "Va invitam sa daruiti bibliotecii carti si materiale de informare, atat pentru completarea colectiilor cat si pentru sustinerea campaniei de promovare a cartii si lecturii publice".

Citeste si Voluntar printr daramaturile Nepalului

Actiunea se desfasoara in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului (11-17 mai), iar biblioteca judeteana si-a propus o gama variata de activitati de sensibilizare, informare si mobilizare publica in scopul promovarii voluntariatului, a cartii si lecturii publice.

Ingrid CIOFOAIA

Actualitate / stiri Actualitate114 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Piatra Neamt citeste !

Duminica, 17 Mai 2015, ora 12:17

Piatra Neamt citeste !Piatra Neamt citeste !

Biblioteca Judeteana "G.T. Kirileanu" organizeaza un Targ de voluntariat ce face parte din campania de promovare a cartii si lecturii publice. In cadrul proiectului "Piatra Neamt citeste", institutia de cultura realizeaza evenimentul "Prinde gustul pentru citit!", in Strandul Tineretului, duminica 17 mai. Cu acest prilej, vor fi premiati si voluntarii bibliotecii in cadrul Galei voluntarilor.

Adrian Alui Gheorghe, directorul bibliotecii precizeaza care este scopul campaniei: "Va invitam sa daruiti bibliotecii carti si materiale de informare, atat pentru completarea colectiilor cat si pentru sustinerea campaniei de promovare a cartii si lecturii publice".

Actiunea se desfasoara in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului (11-17 mai), iar biblioteca judeteana si-a propus o gama variata de activitati de sensibilizare, informare si mobilizare publica in scopul promovarii voluntariatului, a cartii si lecturii publice.

Ingrid CIOFOAIA

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

S-au impartit atributiile la Primaria Piatra-Neamt

Vineri, 08 Mai 2015, ora 18:18

S-au impartit atributiile la Primaria Piatra-NeamtMembrii echipei de conducere de la Primaria Piatra-Neamt au atributii stabilite prin dispozitie a primarului interimar Dragos Chitic. Conform discutiilor cu cei doi colegi, viceprimarul Constantin Teodorescu si consilierul cu atributii de viceprimar Vasile Popescu, acesta din urma a preluat majoritatea atributiilor fostului viceprimar Aurelia Simionica, mai putin coordonarea Politiei Locale si a activitatii Salubritas, de care va raspunde Dragos Chitic. Pentru ca nu a luat o decizie in privinta acceptarii functiei de viceprimar sau a depunerii demisiei, Constantin Teodorescu nu a primit deocamdata nicio atributie. "In acest moment atributiunile sunt impartite intre mine si domnul Popescu, sa nu uitam nici city-managerul care are si el atributiuni delegate, raspunde de Directia de Implementare a Proiectelor Europene, de Directia Economica, de Resurse Umane. Deocamdata functionam asa, daca pe parcurs mai apar alte modificari ele se pot face", a spus Dragos Chitic, primar interimar municipiul Piatra Neamt. Vasile Popescu este cel care in cazul absentei primarului interimar va prelua atributiile acestuia si tot el ii va tine locul si adminsitratorului public, conform aceleiasi dispozitii.

Primaria a scos la licitatie strandul si Parcul Zoo

Alina FERENT

Actualitate / stiri Actualitate72 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Oportunitati de afaceri la Piatra Neamt

Sambata, 04 Aprilie 2015, ora 12:16

Oportunitati de afaceri la Piatra NeamtConsilierii locali au fost de acord sa concesioneze unele servicii prestate de firmele pe care le administreaza in vederea eficientizarii activitatii. S-a aprobat studiul de oportunitate, regulamentul de organizare si functionare, regulamentul de delegare a gestiunii prin concesiune, a serviciului public de administrare, intretinere si exploatare a parcarilor de resedinta, a parcarilor inchiriate institutiilor publice sau private de pe domeniul public si privat al municipiului Piatra Neamt, a caietului de sarcini, respectiv a contractului-cadru de concesiune a serviciului public de administrare, intretinere si exploatare a parcarilor de resedinta, a parcarilor inchiriate institutiilor publice sau private de pe domeniul public si privat al Municipiului Piatra Neamt. Dincolo de exprimarile greoaie din documentele administratiei locale, se cauta firme pricepute care sa administreze ti sa aduca bani din respectivele activitati, la care se adauga Parcul Zoologic, strandul Municipal, Sala Polivalenta si Mall Forum Center.

Se cauta constructor pentru Centrul de Informare Turistica

Ingrid CIOFOAIA

Concesionarea se va face prin licitatii publice.

Actualitate / stiri Actualitate110 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

25 de elevi pietreni din Piatra Neamt au luat locul consilierilor locali

Duminica, 29 Martie 2015, ora 18:17

25 de elevi pietreni din Piatra Neamt au luat locul consilierilor localiSedinta simulata de elevi face parte din proiectul de educatie civica- Joc de strategie: politica locala, propus de Fundatia Friedrich Ebert. Tinerii, grupati in cinci partide -Alb, Albastru, Gri, Mov si Roz- au realizat si propus urmatoarele proiecte: construirea unei piste de alergare intre Podul Caprioara si Batca Doamnei, amenajarea unui spatiu pentru micii producatori pana la reconstructia pietei arse, recompartimentarea viitoarei Piete Centrale, imbunatatirea serviciilor pentru pacientii Spitalului Judetean si concesionarea Parcului Zoo. Inainte de a trece la dezbaterea proiectelor de hotarare, consilierii de o zi i-au adresat primarului Dragos Chitic, mai multe intrebari: ce se face cu proiectul zonei pietonale din oras, ce obligatii va avea viitorul administrator al Strandului, ce solutii are Primaria pentru cainii comunitari, cum poate rezolva municipalitatea problema tinerilor iesiti din sistemul institutionalizat si daca este posibila o campanie de reabilitare a zidurilor, fatadelor, zidurilor inestetice din oras. A urmat apoi o dezbatere aprinsa pe marginea proiectelor de hotarare propuse de cele cinci partide. Dupa mai multe argumente pro si contra, doua dintre proiecte au picat la vot. Este vorba despre amenajarea spatiului pentru producatorii care isi vand acum zarzavaturile pe trotuar si dotarea Spitalului Judetean ( pe motiv ca la aceasta ar trebui sa contribuie fiecare unitate administrativ- teritoriala, nu doar Piatra Neamt). La finalul sedintei, primarul ...

Actualitate / stiri Actualitate92 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Traseu experimental in Valeni II

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 09:16

Traseu experimental in Valeni IIDin aceasta saptamana, locuitorii din cartierul Valeni II au transport public aproape de casa. Microbuzele vor avea pentru inceput mai putine curse pana in zona in care au fost mutati rromii din cartierul Speranta pentru a vedea daca ei dovedesc ca merita aceasta noua facilitate pe care autoritatile locale le-o creeaza.

Ca sa fie evitate toate probleme au fost luate de la inceput masuri de siguranta. "Am solicitat si prezenta Politiei Locale pentru a ne asigura de corectitudinea celor ce vor circula cu aceste mijloace de transport. Nu vrem sa facem discriminare, in sensul ca aceste microbuze sa fie folosite atat de cetatenii rromi, cat si de ceilalti locuitori ai cartierului Valeni", a spus Ioan Cucoreanu, directorul adjunct Asociatia pentru Dezvoltare Intercomunitara Urbtrans.

Cursele vor acoperi majoritatea punctelor importante din oras (gara, spital, centru, strand) in intervalul orar 08.20-15.30. Pentru locuitorii din Valeni II aceasta facilitate este cu atat mai convenabila cu cat, neavand venituri, cei mai multi beneficiaza de gratuitate la transport pe plan local. Timp de o luna de zile traseul va functiona cu caracter experimental, el urmand sa devina definitiv daca se va dovedi rentabil, util cetatenilor care locuiesc in zona si, mai ales, daca ei nu vor crea probleme transportatorului.

Citeste si: Directorul RIFIL Piatra Neamt ar putea fi cetatean de onoare

Alina FERENT

"Speram ca totul sa decurga conform gandirii noastre si a Primariei Piatra Neamt" - Ioan ...

Actualitate / stiri Actualitate145 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Active corporale in contul datoriilor

Marti, 02 Iunie 2015, ora 12:16

Active corporale in contul datoriilorSase mijloace fixe cu o valoare totala de inventar de peste 1,7 milioane de lei, vor trece in proprietatea municipalitatii pietrene. Este vorba despre instalatii de zapada, hidrofor racord statie de pompare, traseu apa Cozla, instalatie electrica si Ratrak. Transmiterea activelor se va face in contul datoriilor Perla Invest, reprezentand obligatii fiscale neachitate in valoare de 489.354 de lei, obligatii neachitate (cu scadenta in semestrul II 2015), in suma de 82.755 de lei, obligatii contractuale neachitate in valoare de 822.195 de lei si facturi neplatite catre primarie, insumand 321.649 de lei. "S-a aprobat incheierea unui contract de dare in plata in sensul transmiterii catre municipalitate a dreptului de proprietate asupra unor active corporale mobile apartinand Perla Invest, in vederea stingerii obligatiilor de plata datorate de societate, reprezentand obligatii fiscale, contractuale si sume neincasate -refacturari energie electrica si penalitati calculate in baza contractului de asociere nr.21223 din 27.05.2010, si contractului de societate civila nr. 56.927 din 8.12.2006, respectiv stingerea cu suma de 1.715.953 de lei", au precizat oficialii pietreni. Predarea-primirea activelor corporale se va face in baza unui protocol care se va incheia intre municipiul Piatra Neamt si Perla Invest, in termen de maxim 30 de zile de la data aprobarii Hotararii Consiliului Local.

Citeste si: Se deschide strandul

Ingrid CIOFOAIA

Actualitate / stiri Actualitate70 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Se aproba metodologia de contorizare individuala a apei

Miercuri, 27 Mai 2015, ora 18:17

Se aproba metodologia de contorizare individuala a apeiMetodologia a fost realizata intr-o varianta de proiect impreuna Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) Aqua Neamt si compania judeteana Apa Serv. Acest proiect a fost discutat si cu cele sase primarii din judet, interesate: Piatra Neamt, Roman, Targu Neamt, Bicaz, Roznov, si Savinesti. "Interesul este cu atat mai mare cu cat inca mai exista intreruperi de furnizare a apei si apare acel disconfor creat de faptul ca anumite persoane nu-si platesc facturile si trebuie sa sufere intreg condominiul. Speram ca prin aprobarea acestei metodologii si realizarea efectiva a contorizarii individuale, acest disconfort sa dispara", a spus Dragos Chitic, primarul interimar al municipiului Piatra Neamt.

Citeste si: Pregatiri pentru deschiderea strandului

Contracte cu asociatiile de proprietari

Metodologia a fost postata pe site-ul primariei si a stat in dezbatere publica timp de 30 de zile, fiind centralizate propunerile, sesizarile si completarile primite de la cetateni. Cele mai multe se refera la faptul ca se vorbeste despre conventie individuala si nu despre contract individual. Primarul a explicat ca in Legea 241/2007, care se refera la furnizarea serviciului public de alimentare cu apa si canalizare, este prevazut foarte clar ca se incheie contracte cu asociatiile de proprietari, iar cu fiecare apartement in parte se poate incheia o conventie individuala. "Practic, asociatiile nu pot fi excluse din aceasta ecuatie. E firesc sa fie asa, pentru ca Apa Serv nu are dreptul legal ..

Actualitate / stiri Actualitate154 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Intalnire cu directorii de scoli

Marti, 26 Mai 2015, ora 18:17

Intalnire cu directorii de scoliUna dintre problemele semnalate de catre directorii unitatilor scolare este igienizarea anumitor spatii de invatamant. Lista nevoilor mai cuprinde repararea unor acoperisuri distruse in timp, anveloparea termica si refarerea fatadelor, acolo unde este cazul, necesitatea realizarii unor spatii de sport, mici reparatii curente, dotari tehinca IT, reparatii la instalatii electrice si sanitare, reparatii in zona de acces in curtea scolii, necesitatea sistemelor de supraveghere video la unele unitati de invatamant. Potrivit oficialilor pietreni exista trei surse de finantare luate in calcul pentru rezolvarea problemelor semnalate. "In primul rand, pentru urgente, vom folosi bani de la bugetul local. Vom centraliza si prioritiza urgentele. Vedem ce bani au mai ramas pentru reparatiile in scoli, urmand ca pentru diferenta, la rectificarea bugetara din iulie, sa suplimentam sumele in limita posibilitatilor", a spus Dragos Chitic, primarul interimar al municipiului Piatra Neamt. Alti bani ar putea veni de la UE. Edilul a precizat ca s-a realizat o lista cu proiecte europene pentru investitii de valori mari in scoli- extinderi, reabilitari, inclusiv dotari. A treia sursa de finantare o reprezinta bugetul de stat, prin Ministerul Educatiei. La acest moment, sunt cateva proiecte derulate de primarie sau direct prin unitatile de invatamant. Primarul a solicitat directorilor de scoli sa transmita o centralizare a problemelor discutate in cadrul intalnirii, urmand ca acestea sa fie asezate ...

Actualitate / stiri Actualitate62 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Autoritatile au marcat evenimentele din 9 mai

Vineri, 08 Mai 2015, ora 18:18

Autoritatile au marcat evenimentele din 9 maiVineri, 8 mai, la sediul Palatului Administrativ a avut loc simpozionul dedicat aniversarii Zilei Independentei Romaniei, Zilei Victoriei Natiunilor Unite in cel de-al Doilea Razboi Mondial si Zilei Uniunii Europene. La eveniment au participat reprezentanti ai autoritatilor judetene si locale, ai institutiilor publice deconcentrate, Garnizoanei Piatra Neamt, Cercului Militar Piatra Neamt, Asociatiei Cadrelor Militare in rezerva si retragere-Filiala Neamt. "Pentru noi, romanii, aceasta zi are o tripla semnificatie, egale ca importanta si putem spune, fara rezerve, ca ziua de 9 mai ne-a jalonat mersul spre viitor. Spre acel viitor european pe care ni l-am dorit, dar pe care trebuie sa depunem eforturi pentru a-l construi. Este o zi istorica incarcata de emotie, ne aminteste ca romanii au luptat si s-au jertfit pentru o Romanie libera, independenta si suverana, integrata intr-o Europa unita. La multi ani tuturor!", a spus Vlad Angheluta, prefectul judetului Neamt. ,, 9 mai este o zi de mare importanta pentru poporul roman, conteaza foarte mult faptul ca traim liberi intr-un stat democratic. Ceea ce nu trebuie sa uitam este ca, de regula, razboaiele pornesc in momente de instabilitate, in perioade de criza, iar rolul nostru este sa nu creem premisele favorabile pentru un eventual conflict. Poate ca astazi, Romania este intr-una dintre cele mai favorabile conjuncturi, suntem membri cu drepturi depline ai Uniunii Europene, este pace si trebuie cu totii sa luptam pentru a pastra ...

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Vremea calda a inchis partia de pe Cozla

Marti, 10 Martie 2015, ora 18:19

Vremea calda a inchis partia de pe CozlaSezonul de schi la Piatra-Neamt s-a incheiat din cauza temperaturilor ridicate care au facut impracticabil acest sport. Vremea calda a inchis si patinoarul din Strandul Municipal. Conducerea Perla Invest (societatea care care administreaza infrastructura turistica a orasului), a sperat intr-o racire a vremii, dar se pare ca primavara si-a intrat in drepturi. "Multumim ca ati fost alaturi de noi mai bine de doua luni si speram ca am fost la inaltimea asteptarilor dumneavoasta. Cozla Parc deja se pregateste de sezonul de vara", a declarat Catalin Goldan, managerul societatii Perla Invest.

Cucuteni, cultura care atrage turistii in Neamt

Ingrid CIOFOAIA

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Sensul giratoriu din fata Hotelului Ceahlau isi schimba fata

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 18:19

Sensul giratoriu din fata Hotelului Ceahlau isi schimba fataInitiativa apartine primarului interimar Dragos Chitic, in urma numeroaselor sesizari venite de la cetatenii nemultumiti de aspectul "caracatitei" luminoase din respectivul sens giratoriu. Elementul luminos a fost ridicat iar in locul lui va fi realizata o constructie ce se va incadra in imaginea urbanistica a zonei. Amenajarea sensului giratoriu este realizata de doua societati ale Consiliului Local: Publiserv si CMI Urban. Publiserv si-a incheiat partea de lucrare-bordurare, pavele, betoane. Au mai ramas de montat stalpii reflectorizanti, urmand ca societatea Urban sa continue amenajarea prin plantarea de flori, arbusti, spatiu verde in interiorul giratoriului. Oficialii pietreni estimeaza ca reamenajarea sensului giratoriu va fi gata in luna aprilie. Constructia veche a fost transportata in Strandul municipal.

Centru de recuperare medicala la Piatra Neamt

Ingrid CIOFOAIA

Actualitate / stiri Actualitate104 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

La Perla Invest, insolventa vine cu telegondola

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 09:20

La Perla Invest, insolventa vine cu telegondolaUna dintre cele mai mari firme ale administratiei locale, Perla Invest, are mari greutati financiare. Totul a pornit de la un credit de 40 de milioane de lei contractat la Alpha Bank in 2007. Conducerea bancii a cerut sa aiba o discutie cu sefii municipalitatii, cerere onorata de Dragos Chitic, primarul interimar al municipiului Piatra Neamt, Catalin Goldan, managerul Perla Invest si Bogdan Puscasu, city managerul municipiului.

Potrivit autoritatilor pietrene, Perla Invest nu a intrat inca in procedura de insolventa. Se va stabili un termen in instanta pentru stingerea datoriei, in valoare de 60.000 de lei, suma care poate fi achitata ori se poate face o esalonare care poate duce la retragerea solicitarii de insolventa. "Am dat asigurari ca vom incerca sa evitam insolventa. Am considerat ca trebuie sa fiu si eu prezent la aceasta intalnire, ca reprezentat al primariei care este garant la creditul luat de Perla Invest. Sper sa gasim o solutie pentru a evita insolventa. In acelasi timp, se pare ca singura solutie viabila in acest moment, este ca primaria sa preia creditul de la Perla Invest, care nu reuseste sa acopere ratele si dobanzile din activitatea curenta", a spus primarul Dragos Chitic. O incercare de preluare a creditului s-a facut si in anii trecuti.

Preluarea creditului de catre primarie ar salva societatea

Consiliul Local a aprobat, de principiu, preluarea de catre municipiul Piatra Neamt, in dubla calitate actuala de garant in raport cu banca si de actionar unic ..

Actualitate / stiri Actualitate187 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Google Street View face poze in Piatra Neamt

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 15:15

Google Street View face poze in Piatra NeamtIn zilele de 16 si 17 octombrie, municipiul Piatra Neamt va fi pozat din toate unghiurile, urmand ca imaginile preluate sa fie vizionate pe internet, cu ajutorul programului Google Maps Street View. Echipa va fotografia obiective de interes turistic, dar si repere de orientare din oras, precum: statia de plecare a telegondolei, Gara, obiectivele de pe varful masivului Cozla (iglu), Piata Curtea Domneasca, Teatrul Tineretului, Parcul Central, Stadionul Municipal Ceahlaul, Sala Polivalenta, Strandul Tineretului, Lacul Batca Doamnei, podul nou de peste paraul Cuiejdi si pietonalul amenajat deasupra Cuiejdiului, Forum Center, Piata Petrodava. Fotografiile sunt realizate cu ajutorul lui Google Trike o bicicleta special conceputa si prevazuta cu un aparat de fotografiat si a masinilor Google Street View.

Acoperirea Street View va fi extinsa cu inca 39 de orase mari, printre care se regaseste si municipiul PiatraNeamt, dar si Craiova, Focsani, Baia Mare, Ramnicu Valcea, Alba Iulia, Galati, Deva, Hunedoara, Sfantu Gheorghe, Zalau, adaugand peste 40.000 kilometri la acoperirea initiala de 6.000 kilometri. Street View este o aplicatie foarte cunoscuta a Google Maps, disponibila deja in 40 de tari, care sa dovedit a fi populara si utila si in Romania. Aceasta permite utilizatorilor sa exploreze si sa navigheze virtual intro zona cu ajutorul imaginilor panoramice la nivel de strada. Aplicatia este disponibila si in Google Earth si pe Google Maps pentru telefoanele mobile.

Google ...

Actualitate / stiri Actualitate470 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Primaria Piatra Neamt a sarbatorit varstnicii

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 03:15

Primaria Piatra Neamt a sarbatorit varstniciiIeri, pietrenii aflati la varsta a treia au avut parte de mai multe surprize din partea autoritatilor locale.

Ziua de 1 octombrie este dedicata varstnicilor din intreaga tara, si a devenit o traditie ca Primaria Piatra Neamt sa organizeze festivitati de marcare a acestei zile. Astfel, de la bugetul local au fost alocati 21.000 de lei, pentru organizarea de mese festive si alte evenimente dedicate varstnicilor. "Persoanele de varsta a treia reprezinta o categorie care se bucura de o atentie aparte din partea noastra. Am raspuns solicitarilor venite din partea asociatiilor de pensionari din oras, pentru organizarea mai multor evenimente cu ocazia Zilei Varstnicului. Incercam sa fim alaturi de ei de fiecare data, sai ajutam in masura posibilitatilor si a competentelor pe care le avem. In acest sens, prin hotarare de CL au fost alocate patru spatii ce urmeaza sa fie amenajate ca centre de socializare in patru cartiere ale orasului. Tot prin hotarare de CL am acordat facilitati la plimbarea cu telegondola persoanelor varstnice insotite de nepotei", a declarat viceprimarul Dragos Chitic. Pensionarii au fost felicitati si de senatorul PDL de Neamt, Toader Mocanu, care a declarat ca persoanele varstnice trebuie respectate pentru tot ceea ce au facut dea lungul vietii: "In primul rand, cred trebuie sa le aducem multumiri, un gand de recunostinta si pretuire pentru efortul depus pentru orasul nostru, pentru comunitatea in care traim. Nu trebuie sa uitam niciodata ca ei sunt cei ...

Life Show / cultura204 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Piatra Neamt Tuning Fest - prima editie

Vineri, 03 August 2012, ora 03:15

Municipalitatea pietreana va organiza, in parteneriat cu societatea Autosport Events SRL, in perioada 1112 august, in Strandul Tineretului, prima editie a "Piatra Neamt Tuning Fest".

Potrivit organizatorilor, evenimentul este axat pe ideea de party, relaxare si o doza mare de spectacol, aspecte carel scot din tiparul calendarului obisnuit al evenimentelor de tunning din Romania. Publicul va putea admira o expozitie de masini modificate cu firme expozante din domeniul auto si piese aftermarket. De asemenea, va exista si competitie de car audio, vor fi prezenti piloti si echipaje din Motorsport. Nu vor lipsi concertele in aer liber, focurile de tabara, gratarele si multe alte surprize. Vor fi premiate: Best Car of the Show, Best Custom Exterior, Best Import Exterior, Best Interior, Best Rims, Best Paint si Best Autohton. Suma alocata de primarie pentru organizarea acestui eveniment este de 10.000 de lei.

Ingrid Ciofoaia

Life Show / cultura107 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Piatra - Neamt devine capitala sporturilor cu motor

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 03:15

Piatra - Neamt devine capitala sporturilor cu motorIn perioada 7 - 9 septembrie, va avea loc cea dea doua editie a Hard Enduro Piatra Neamt. Graham Jarvis, care a castigat toate competitiile importante de hardenduro din lume va concura si la aceasta editie. Britanicul revine in Romania, dupa ce a castigat in luna iunie, pentru a treia oara, Red Bull Romaniacs cel mai dificil raliu hard enduro de pe planeta. Alaturi de riderul Husaberg, la Piatra Neamt mai sunt asteptati alti 100 de enduristi.

Prolog nocturn pe muntele Cozla

Din dorinta de a veni la fiecare editie cu ceva nou, organizatorul Hard Enduro a pregatit anul acesta un Prolog nocturn pe muntele Cozla. Astfel, vineri, incepand cu ora 18.00, la baza partiei de pe Cozla se va da startul Prologului, primii actori ai showului de hard enduro fiind riderii de la clasa Hobby. Vor urma riderii de la clasele Experti si Profi la ora 20.00, Prologul urmand sa se desfasoare pe nocturna pana la ora 22.00. Traseul amenajat pe masivul Cozla include obstacole naturale in prima parte, dar la final ofera atat concurentilor, cat si spectatorilor o surpriza. Pentru a face o tura completa de traseu, riderii vor fi nevoiti sa urce prin hotelul aflat in constructie, finisul Prologului fiind amenajat pe acoperisul acestuia. Configuratia unica in lume a Prologului le va da posibilitatea spectatorilor sa fie deasupra concurentilor, showul putand fi urmarit si din telescaun.

Prima zi din munti a Hard Enduro, va debuta sambata, 8 septembrie, la ora 09.00. Startul se va da chiar sub ...

Sport / stiri Sport297 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Sporturile extreme isi dau intalnire la Piatra Neamt

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 03:15

Sporturile extreme isi dau intalnire la Piatra NeamtLa sfarsitul acestei saptamani, in zilele de 21 22 iulie, pietrenii sunt asteptati sa participe la Festivalul "Tare ca Piatra", singurul din Moldova dedicat sporturilor extreme.

Festivalul, aflat la cea dea VIIa editie, este organizat de Asociatia Sportiva Shack, Fundatia Ileana, in parteneriat cu Primaria Piatra Neamt. Festivalul se axeaza pe concursuri de skateboard, downhill si streetball. Practicanti profesionisti ai fiecarui sport isi pun la bataie cele mai tari trucuri si promit o serie de provocari inedite pentru audienta.

"Primaria a sustinut si va sustine intotdeauna sportul, pentru ca tinerii din oras sa faca cat mai mult sport, nu neaparat extrem. Festivalul Tare ca Piatra a inceput sa prinda din ce in ce mai mult", a spus Vlad Tudor, purtatorul de cuvant al Primariei Piatra Neamt.

La sfarsitul competitiei, organizatorii vor da o petrecere incendiara la Strandul Municipal. Capul de afis va fi tinut de Suie Paparude si Gojira, iar, in deschidere, atmosfera va fi intretinuta de vedete locale precum Umbra, Sideways, MCB, Keeble. Organizatorii festivalului urmaresc, cu fiecare editie, sa combine cat mai bine doza de adrenalina care insoteste participantii din tara si de peste hotare, cu un cadru competitiv si de fairplay al desfasurarii probelor, cu o pauza de distractie legendara intre cele doua zile de concurs (partyul Tare Ca Piatra) si cu o sedere cat mai placuta pe durata weekendului estival.

Ingrid Ciofoaia

Sport / stiri Sport133 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Program bogat si voie buna la Zilele Orasului Piatra Neamt

Joi, 21 Iunie 2012, ora 03:15

In perioada 20 - 24 iunie, locuitorii municipiului Piatra Neamt, vor avea parte de multa distractie si voie buna, in cadrul manifestarilor dedicate Zilelor Orasului.

Primaria a pregatit un program amplu, bogat si variat, pe placul tuturor. Programul cuprinde o serie de manifestari, concursuri, concerte si competitii sportive. Astfel, pe langa expozitii, vor avea loc si concursuri de pictura, fotografie si poezie cu tema ,,Arta ne uneste" organizate de Fundatia "Grup Scolar Chimie" la Galeriile de Arta Moderna, la care participa concurenti din orasele infratite PiatraNeamt, Orhei si Hliboca. Totodata, in perioada 1530 iunie, Galeria Lascar Vorel gazduieste expozitia de pictura ,,Orasul Artistilor". Sambata si duminica, Palatul Copiilor va organiza mai multe spectacole si expozitii de pictura. Cei mici vor putea participa joi, 21 iunie, la "Caravana MiniMax" din Strandul Tineretului. In perioada 21 24 iunie, se desfasoara Cupa municipiului PiatraNeamt, Cupa Federatiei Ecvestre Romane si Etapa I a Grand Prix Romania de sarituri peste obstacole la Baza Hipica ,,Virgil Barbuceanu".

Tot in aceeasi perioada, sunt programate Cupa Municipiului PiatraNeamt la sah, dar si Cupa Municipiului PiatraNeamt la Radioamatorism. Vineri, 22 iunie, la sala Consiliului Judetean (CJ) Neamt, va avea loc deschiderea Festivalului National de Muzica Usoara pentru Copii si Tineri "Camena", editia a Va. Manifestarile programate pentru aceasta zi, vor continua in zona puntii pietonale de la strand, ..

Actualitate / stiri Actualitate767 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Nemtenii s-au topit de caldura

Luni, 30 Iulie 2012, ora 03:15

Sfarsitul de saptamana canicular ia scos pe pietreni din casele incinse ca un cuptor, in cautarea unui petic de umbra. Cei mai multi au luat cu asalt strandul si dealurile din jurul orasului, pentru a scapa de vipia arzatoare. Altii, au incercat sa scape de zapuseala la umbra teraselor domolindusi setea cu o bere rece.

"Am venit la strand cu prietenii, dar mai stam la umbra si mai facem cate o baie. Nu au mai fost calduri asa de mari de cativa ani buni, iar in casa aerul e insuportabil",nea spus Florin Tofan, 28 de ani. Pensionarii, in schimb, au ezitat sa iasa la plimbare, pentru a nu avea probleme din cauza temperaturilor ridicate. Cei mai multi au facut piata la primele ore ale diminetii, dupa care sau retras in case. "Am cumparat ceva de mancare si apa minerala. Mai bine stau in casa, chiar daca e naduseala. Trag draperiile trase si suport caldura cum pot, dar nu ies din casa. Si asa am tensiunea mare, nu vreau sa ajung la spital. Sper doar ca aceasta perioada caniculara sa treaca mai repede , sa mai putem iesi si noi la o plimbare, ca innebunim intre patru pereti", nea spus doamna Vasilica Agheorghiesei, 69 de ani.

Inarmati cu palarii, sepci, ochelari de soare si sticle cu apa, pietrenii au incercat sa faca fata caldurilor insuportabile din weekendul trecut, insa soarele dogoritor ia stors de puteri pe cei care sau aventurat pe strazi in miezul zilei.

Ingrid Ciofoaia

Life Show / stiri Life Show68 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Targul "Toamnei nemtene"

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 03:15

Targul "Toamnei nemtene"Sarbatoarea recoltei poarta in acest an numele de "Targul toamnei nemtene" * evenimentul va avea loc la sfarsitul saptamanii viitoare in zona puntii de la strand si va reuni expozitii de masini agricole, un targ de animale si un festival al toamnei cu must si bunatati traditionale de sezon

Desfasurata aproape in fiecare an la Piatra Neamt, sarbatoarea recoltei va fi in acest an un eveniment de amploare care va fi dedicat atat specialistilor din agricultura care vor afla cele mai importante noutati din domeniu, cat si publicului larg. Evenimentul este organizat de Camera de Comert si Industrie Neamt, in parteneriat cu Directia Agricola si Holdingul TCE 3 Brazi.

"Cei care lucreaza in domeniul agricol vor putea vedea la targ cele mai noi tehnologii in domeniu, masini si utilaje de ultima generatie cum de mult timp nu au mai fost expuse la Piatra Neamt. Si crescatorii de animale se vor putea informa cu privire la noutatile din domeniu si vor putea vedea cele mai bune rase pentru productie", a spus Mihai Caravan, sef Relatii Publice Camera de Comert si Industrie Neamt

Targul va fi deschis si publicului larg, pentru a cumpara produse traditionale, legume si fructe, dar si must proaspat. Organizatorii au pregatit si cateva surprize pentru ca evenimentul sa fie cat mai atractiv. Deschiderea targului va avea loc sambata 27 octombrie.

Alina Ferent

Business / stiri Business171 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Deschiderea oficiala a Strandului, amanata pentru 1 iunie

Marti, 29 Mai 2012, ora 03:15

Deschiderea oficiala a Strandului, amanata pentru 1 iunieVremea capricioasa din ultima saptamana si timpul rece nu au permis deschiderea oficiala a Strandului Municipal, de la PiatraNeamt, in weekendul 25 27 mai, scrie www.realitateamedia.ro.

Programata pentru data de 25 mai, deschiderea sezonului estival in strand a fost amanata pentru data de 1 iunie, cand administratorul complexului de agrement spera ca si vremea sa fie prielnica activitatilor in aer liber. Tot atunci vor fi umplute cele doua bazine de inot iar plajele vor fi pregatite sasi primeasca vizitatorii. "Am decis sa inauguram Strandul Municipal in data de 1 iunie si vom organiza weekendul copiilor. Deocamdata vremea nu nea permis sa deschidem sezonul estival in Strand. Avem si un nou plan tarifar pentru serviciile oferite in Strand, ce a fost aprobat in sedinta de Consiliul Local PiatraNeamt", a declarat Catalin Goldan, managerul societatii Perla Invest.

Strandul Municipal nu a dus lipsa de clienti pana acum. In zilele in care a fost cald si frumos, pietrenii au mers la strand pentru gratare si distractiei in aer liber iar pana pe 15 mai au avut si posibilitatea de a intra gratis in incinta complexului de agrement de pe malul Bistritei.

Life Show / stiri Life Show654 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Agricultorii au fost sarbatoriti la Zilele Toamnei

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 03:15

Agricultorii au fost sarbatoriti la Zilele ToamneiTargul agricol "Zilele toamnei", ajuns la cea dea Xa editie, a fost reluat in acest an, dupa o perioada de absenta, cu sprijin si din partea unor firme private.

Evenimentul, organizat de Camera de Comert si Industrie (CCI), Consiliul Judetean, Primaria Piatra Neamt, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala si Holding TCE 3Brazi si Grupcons, sa desfasurat pe parcursul a doua zile, sambata si duminica, langa strandul municipal. La "Zilele Toamnei" au participat 42 de firme din toate domeniile agricole, din judetul Neamt, dar si din judetele vecine Suceava, Botosani si Bistrita Nasaud. "Aceasta editie se doreste a fi o reeditare a targurilor de toamna, agricole si, cred ca daca vom beneficia de sprijinul celor care lucreaza in agricultura, vom organiza in fiecare toamna, aceasta sarbatoare destinata oamenilor din agricultura si nu numai lor", a spus Mihai Apopii, presedintele CCI.

Expozitia a fost organizata pe cinci mari sectiuni: Salonul produselor alimentare care a expus numeroase soiuri de legume, fructe, preparate traditionale din lapte si carne, produse ecologice, vinuri, miere de albine, terase cu must, mici si bere; Salonul masinilor si utilajelor agricole cu ultimele noutati din domeniul agricol; Salonul destinat cresterii animalelor; Salonul destinat semintelor, materialului saditor, ingrasamintelor, serelor si solariilor si Salonul prestatorilor de servicii de consultanta si formare profesionala, proiectare si distributie de software.

Presedintele ...

Business / afaceri197 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]


Prima   1   2   3   Ultima
Cele mai citite stiri
Incep lucrarile pe drumurile nationale
In editia de ieri prezentam problemele cu care se confrunta infrastructura rutiera din judetul ...
Functia de director executiv al DSP Neamt, disputata de doua candidate
Doua candidate se vor "duela" marti, 24 aprilie, pentru ocuparea functiei de director executiv al ...
Primaria taie castanii batrani din oras
Asa cum anunta in urma cu cateva luni, incepand din aceasta saptamana Primaria Piatra-Neamt a dat ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor