10 credinte ciudate despre strigoi. Cum aflau romanii, in urma cu un secol, unde sunt ingropati moroii, "mortii care nu au fost bine cititi de popi"

Sursa: Adevarul
Sambata, 16 Ianuarie 2016, ora 02:02
184 citiri
Revista de literatura si traditiuni populare "Sezatoarea", a fost fondata in anul 1892 de academicianul Artur Gorovei, folclorist si etnograf din Falticeni, In materialele semnate de invatatori din Suceava si Neamt, sunt prezentate obiceiuri, traditii, cantece populare, credinte si superstitii din satele Moldovei si numai. Revista, care a aparut neintrerupt timp de 26 de ani, a rezervat in doua numere consecutive spatii pentru publicarea unor credinte despre moroi si strigoi, respectiv numerele ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.