A inceput "Saptamana Prevenirii Criminalitatii"

   

Actiunea este dedicata elevilor. Ei vor avea posibilitatea sa afle care sunt pasii pe care ii fac politistii in cazul unui furt calificat sau talharie, de la adunarea probelor, portretul-robot si pana la amprentare
Ce-a de-a 12-a editie a "Saptamanii Prevenirii Criminalitatii" a debutat ieri in judetul Neamt cu actiuni care privesc prevenirea delicventei juvenile. Liceeni din mai multe unitati de invatamant au avut parte de un program special -- orele de curs s-au desfasurat la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Neamt unde au putut sa vada ce inseamna munca unui politist, dar mai ales implicatiile activitatii oamenilor legii in viata cetatenilor. In cadrul acestei activitati s-au abordat aspecte ce vizeaza cauzele care determina un comportament predelincvent in randul minorilor, care sunt consecintele adoptarii unor astfel de comportamente, prevederi legislative referitoare la regimul raspunderii penale a minorului care a savarsit fapte antisociale, prevenirea violentei in mediul scolar, a traficului si consumului de droguri, a traficului de persoane, siguranta in mediul online. "Pentru dumneavoastra care sunteti abia la inceput, in clasa a IX-a de liceu, important este sa nu deveniti victime ale unor astfel de infractiuni si ce este mai important, zic eu, este sa nu fiti de cealalta parte a baricadei, sa fiti autori ai diferitelor infractiuni, deoarece aceasta linie imaginara intre victima si autor, in cazul vostru, este foarte subtire", a spus Paul Tablan, inspectorul sef al IJP Neamt.

Politisti de ocazie

Tinerii au avut posibilitatea sa vada care sunt pasii pe care ii fac politistii in cazul unui furt calificat sau talharie, de la adunarea probelor, portret robot si chiar pana la amprentare. Mai mult, liceenii au avut parte si de un exercitiu demonstrativ sustinut de echipa de interventie rapida, dar si de cainii specializati aflati in echipa Inspectoratului Judetean de Politie Neamt. In urmatoarele zile sunt programate activitati privind prevenirea victimizarii minorilor, infractionalitatii contra patrimoniului, prevenirea violentei si siguranta rutiera. Vineri, in ultima zi a campaniei, elevii Scolii Gimnaziale nr.8 din Piatra Neamt si reprezentantii Politiei Rutiere vor forma minipatrule in zona scolii si prin joc vor demonstra cum se traverseaza corect strada. Elevii vor primi chiar insigne de politist junior. O parte dintre aceste activitati programate in aceasta saptamana vor fi organizate in municipiile Piatra Neamt si Roman. Politistii vor ajunge si in mediul rural, la scolile din localitatile Garcina, Dumbrava rosie si Valeni.

Gianina BUFTEA

Elevii vor primi si insigne de politist junior.
Marti, 03 Octombrie 2017, ora 07:15
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Articol citit de 124 ori


Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Hotii de trufe isi fac de cap in padurile Neamtului
Politistii au depistat inca o persoana care recolta trufe, fara sa detina autorizatie * este al ...
Microbuz pietrean implicat intr-un accident la Falticeni
Ieri dimineata, un microbuz de transport persoane (inmatriculat NT-01-BCG), care apartine unei firme ...
S-a aruncat de pe spital
Ieri dimineata, la ora 7.20, un barbat de 80 de ani, venit in vizita la sotia lui, s-a aruncat in ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor