A rupt podul de la Preluca

   

Din cauza neatentiei in conducere, ieri dimineata, un buzoian in varsta de 32 de ani, soferul unei autobasculante care circula dinspre orasul Bicaz catre municipiul Piatra-Neamt, a pierdut controlul directiei, pe podul de la Preluca (Pangarati), iar masina a intrat in derapaj, a rupt bordura, parapetul pietonal metalic si a ajuns, cu cabina, suspendata pe marginea podului, deasupra albiei raului din zona.Ca prin minune, vehiculul nu s-a prabusit in gol, iar conducatorul auto, scapat nevatamat, a reusit sa iasa din cabina. Evenimentul rutier a avut loc pe la ora 10, pe DN 15, la kilometrul 302^570 m.

"Accidentul s-a produs prin deraparea unei autobasculante pe partea dreapta (sensul de mers spre Piatra-Neamt), fara victime omenesti, ci doar cu distrugeri materiale ale elementelor de infrastructura (bordura si parapet pietonal). Circulatia a fost restrictionata pe pe un sens, pana la efectuarea masuratorilor de catre Politie si tractarea autobasculantei in afara partii carosabile. Mentionam ca, in zona, partea carosabila, marcajele si semnalizarea se prezinta in bune conditii; podul de la Preluca beneficiind recent de importante lucrari de reparatii", se arata intr-un comunicat al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi.

La locul incidentului a intervenit un echipaj de la Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta "Petrodava", cu camionul "Multirisc" si o autospeciala de stingere. Militarii au luat masuri de prevenire a izbucnirii unui incendiu, au ajutat la repunerea autobasculantei pe drum si au curatat carosabilul. Traficul rutier a fost reluat, pe ambele sensuri, dupa aproximativ trei ore. Soferului nea-tent, care nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice, i-a fost suspendat permisul de conducere. (Mihai SAVA)
Joi, 12 Septembrie 2019, ora 08:15
Sursa: Realitatea Media

Realitatea Media
Cele mai citite stiri
Drum expres de la Bacau la Piatra Neamt
Investitia are o valoare de 8.923.930,03 lei fara TVA * finantarea va fi asigurata din fonduri ...
"Gipane" in loc de ambulante, la Spital
Nesimtirea se perpetueaza in curtea Spitalului Judetean de Urgenta (Piatra-Neamt), sub ochii ...
Incendiu devastator la Dumbrava Rosie
Din cauza unui scurtcircuit la instalatia electrica, in seara de 22 ianuarie, a izbucnit un violent ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor