Ambasadorul din Belarus a fost la Piatra Neamt

   

Primarul Dragos Chitic aprimit luni si vizita Excelentei Sale Andrei Grinkevich, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Belarus in Romania. Andrei Grinkevich viziteaza in aceste zile Regiunea de Nord Est a Romaniei pentru a prezenta informatii economice despre Belarus autoritatilor publice si asociatiilor de profil in scopul incurajarii schimburilor comerciale intre cele doua tari precum si realizarii de investitii.

,,Belarus, care in acest moment este cel mai important partener comercial al Rusiei, detine la nivel mondial 10% din productia de tractoare, o treime din productia de camioane mari si este intre primele cinci tari ale lumii in productia de optica si mecanica fina. De asemenea, suntem prezenti la nivel international in domenii precum

IT, medicina, chimie, agricultura si turism. Ne dorim sa dezvoltam nu doar schimburi comerciale cu Piatra-Neamt, ci si sa realizam investitii, iar pe langa crearea de relatii economice suntem interesati si in dezvoltarea de relatii sociale si culturale, cum ar fi infratirea municipiului Pietra Neamt cu orase din Belarus, de exemplu", a declarat Excelenta Sa Andrei Grinkevich.

Si primarul Dragos Chitic a spus ca ,,suntem deschisi la o colaborare intre Piatra-Neamt si localitati din Belarus pe diverse domenii de activitate. Piatra-Neamt este un oras cu potential turistic, cu posibilitati de investitii si mi-as dori sa stabilim relatii economice intre firme din Piatra-Neamt si Belarus. A fost o intalnire in care ne-am cunoscut si ne-am confirmat intentiile de colaborare si cred ca pe viitor ar fi oportuna organizarea unei intalniri intre reprezentanti ai mediului de afaceri din Piatra-Neamt si judetul Neamt si reprezentanti ai mediului de afaceri din Belarus, mijlocita eventual de Camera de Comert si Industrie Neamt, in care sa se discute concret urmatorii pasi".

Gianina BUFTEA
Luni, 13 Noiembrie 2017, ora 16:46
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Articol citit de 107 ori


Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Un mort si trei raniti intr-un accident la Pipirig
Neatentia in conducere si viteza au dus la producerea unui grav accident rutier, vineri dimineata ...
Dosar penal pentru distrugerea unei zone protejate
Este vorba despre un islaz din comuna Ceahlau * firma care a facut lucrari in zona a fost amendata ...
Hectare de pasune din aria protejata distruse de exploatarile forestiere
Una dintre cele mai importante arii protejate din judetul Neamt, amplasata tocmai acolo unde legea ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor