Cablurile retelei de troleibuze, gata sa fie vandute

   

Decizia scoaterii de pe trasee a troleibuzelor societatii de transport public subordonata Consiliului Judetean, luata in toamna anului trecut, are urmarile intuite de toata lumea.Zilele trecute, consilierii judeteni au aprobat un proiect de hotarare care prevede "trecerea din domeniul public al judetului in cel privat, a bunurilor alcatuind reteaua aeriana fir contact cale dubla cu o valoare de 510.103 lei", aceasta retea reprezentand taman cablurile din cupru pe care circulau troleele. Acelasi proiect de hotarare aprobat de alesi prevede scoaterea din functiune a cablurilor (denumite "bunuri"), despre care in referatul de aprobare atasat se spune ca "sunt caracterizate printr-un grad mare de uzura fizica, avand durata normala de functionare indeplinita" si ca "mentinerea lor in actuala forma (n.red. - adica suspendate prin oras) constituie un pericol permanent de accidente, mai ales in sezonul rece, prin rupere". Specialistii din Consiliul Judetean vin si cu exemple in acest sens: un incident in care "patru autovehicule ar fi fost avariatre, pe 7 ia-nuarie, dupa ce reteaua respectiva s-a rupt in zona de traversare a canalului Bistrita la Vanatori, pe DN 15".

In completarea aceleiasi motivari se precizeaza, totodata, ca "existenta acestor bunuri nu se mai justifica". Astfel, odata declarate ca nemaifiind bune de nimic, ele pot vandute.

Aceasta "miscare", dupa cum spuneam, nu pare deloc intamplatoare; cum nu a parut intamplator nici primul pas, si anume renuntarea la transportul efectiv cu troleibuzele (motivul invocat atunci fiind lipsa de rentabilitate).

Acum, cu troleele scoase de pe traseu si cablurile gata sa fie vandute catre cine-stie ce firma care asteapta acest moment de ani de zile, se poate spune fara ezitare ca transportul ecologic in Piatra-Neamt a fost pus, oficial, pe butuci.

Desigur, sefii de la judet ar putea contracara aceasta afirmatie deoarece in prezent este in lucru un proiect european care prevede achizitionarea de autobuze electrice ultramoderne pentru operatorul public de transport. Dar, oare, cand va fi el implementat? (R.C.)
Joi, 16 Ianuarie 2020, ora 07:44
Sursa: Realitatea Media

Realitatea Media
Cele mai citite stiri
Angheluta, demis din fruntea ApaServ
Vineri, 14 februarie, a fost ultima zi de sefie a lui Vlad Angheluta la compania judeteana ...
Puscarie pentru batausul popii din Ceahlau
Batausul din comuna Ceahlau (judetul Neamt) a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bacau. Este ...
Zeci de capre negre din Bacau si Neamt, salvate de furia vanatorilor!
* la nivel national, pentru actualul sezon de vanatoare, care se termina la 14 mai, a fost aprobata ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor