Chinurile indurate de tradatorii si prizonierii de razboi de la Cetatea Neamt. "Zac in temnita si am facut o barba pana la brau. Mananc lutul si paduchii"

Sursa: Adevarul
Sambata, 30 Mai 2015, ora 21:54
160 citiri
Temnita de la Cetatea Neamt poate fi vizitata imediat dupa ce patrunzi in incinta fortaretei pe poarta de intrare, pe partea dreapta, coborand cateva trepte. Un spatiu care aduce a beci, in care nu incap mai mult de 30 de persoane, delimitat de gratii, adaposteste acum cateva manechine de prizonieri chinuiti de regimul de detentie. "Surse despre regimul de detentie de la Cetatea Neamt sunt aproape inexistente. Singurele izvoare sunt marturiile celor intemnitati in cetatile din Moldova sau Tara ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.