Cine brazdeaza trotuarele din oras?

   

De cateva saptamani bune, trotuarele din municipiul Piatra-Neamt s-au transformat, pe rand (si temporar), in adevarate transee, iar pentru pietonii care nu sunt atenti, se poate spune ca aceste santuri destul de adanci pot deveni cu usurinta capcane.Daca prima data muncitorii au brazdat trotuarele de pe bulevardul Republicii (acum, zona a fost readusa la normal), ulterior echipele s-au mutat in zona Pietei 22 Decembrie, dupa care lucrarile au continuat pe trotuarul de vis-a-vis de complexul Winmarkt, pana dincolo de Biserica Precista. Aici, situatia este aceeasi: dupa ce s-a sapat si s-au montat niste conducte cu cabluri, transeele au inceput sa fie acoperite, insa aspectul centrului orasului continua sa fie dezolant din cauza mormanelor de moloz ramase in urma si a aspectului nefinisat al trotuarelor cu pricina. Potrivit viceprimarului Bogdan Gavrilescu, lucrarea este efectuata de Delgaz Grid (E.On) si consta in "montarea unei bretele subterane care sa asigure buna functionare a retelei orasului in cazul in care cele de la suprafata cedeaza din diverse motive".

Lucrarile sunt, asadar, spre binele consumatorilor pietreni - cei care, pe buna dreptate, se declara iritati de obstacolele pe care trebuie sa le ocoleasca zi de zi.

Conform autorizatiei de construire, lucrarile ar trebui finalizate pana pe 27 septembrie, insa viceprimarul a explicat ca exista posibilitatea sa mai dureze cel putin o luna, deoarece constructorul a intampinat o problema cauzata de intersectarea cu magistrala de apa, in zona Scolii nr. 4.

(Roxana CHIRILA)
Vineri, 13 Septembrie 2019, ora 08:15
Sursa: Realitatea Media

Realitatea Media
Cele mai citite stiri
Sef nou la RAR Neamt
Florin Adrian Hopsa este noul sef al Reprezentantei Neamt a Registrului Auto Roman. Acesta il ...
Viraj imprudent
Neacordarea de prioritate a dus la producerea unui accident, ieri dimineata, intr-o intersectie la ...
Contrabandist de trufe, amendat cu 2.000 de lei
Asupra lui a fost gasit un kilogram de trufe * ciupercile delicates a au fost recoltate din zona ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor