Comisarul-sef Neculai Catana, noul sef al Politiei

   

De ieri, la comanda Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) a fost imputernicit, printr-un ordin al Inspectoratului General al Politiei Romane, comisarul-sef Neculai Catana, pentru o perioada de sase luni.Anterior, el era imputernicit ca adjunct al sefului Serviciului de Investigatii Criminale (SIC), in locul comisarului-sef Victor Vlad - "promovat" cu delegatie ca prim-adjunct al sefului IJP.

In acest context, Victor Vlad se va intoarce pe functia de comandant al Politiei Orasenesti Targu-Neamt, post pe care este titular, prin concurs. Celalalt adjunct (comisarul-sef Costica Scutaru) urmeaza sa se pensioneze. Astfel stand lucrurile, noului inspector-sef Catana ii vor fi imputerniciti alti adjuncti.

Ofiterul numit la comanda IJP are 46 de ani, este nascut in comuna Bodesti, este casatorit si are un baietel. La 14 ani s-a inscris la Liceul de Marina, apoi s-a transferat la Liceul Auto din Piatra-Neamt, iar in 1993 a intrat la Academia de Politie. Dupa absolvire a fost repartizat la Biroul Rutier al Politiei Municipale Iasi, apoi s-a transferat in judetul nostru si a lucrat, vreme de sapte ani, la Cercetari Penale, pentru ca in 2005 sa ajunga la Serviciul Politiei Rutiere. Ulterior, a plecat in misiune in Kosovo, intorcandu-se acasa in 2007. Cand a revenit, s-a inscris la concursul pentru sefia Serviciului Politiei Rutiere, pe care l-a si castigat. In 2010 a plecat in a doua misiune internationala. Din 2012 pana in 2015 a lucrat apoi la Biroul Control Intern al IJP, dupa care a fost intr-o noua misiune, in Afganistan. La intoarcere a preluat conducerea SIC, iar acum se afla la comanda IJP.

Reamintim ca schimbarile de la varful IJP au inceput cu punerea la dispozitie a comisarului-sef Paul Tablan, demis la inceputul acestei luni, printr-un ordin de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Ordinul a fost dat in perioada in care Tablan era in concediu de odihna, fapt care il face ilegal si, automat, atacabil in instanta. Prin purtatorul de cuvant, MAI nu a dezvaluit pan acum, la solicitarile noastre, motivele demiterii lui Tablan de la comanda IJP, continutul ordinului in cauza si data la care acesta a fost dat. Se stie doar ca lui Tablan nu i s-a mai dat certificatul care ii da dreptul de acces la date secrete si, astfel, nu mai putea conducere institutia.

(Mihai SAVA)
Joi, 05 Decembrie 2019, ora 08:15
Sursa: Realitatea Media

Realitatea Media
Cele mai citite stiri
Cat costa o vizita in "Valea celor doisprezece". Complexul unic in Romania este inspirat din "Stapanul Inelelor"
Cu o investitie de cateva sute de mii de euro, Ionut Buta, un tanar intreprinzator din judetul ...
Sef nou la RAR Neamt
Florin Adrian Hopsa este noul sef al Reprezentantei Neamt a Registrului Auto Roman. Acesta il ...
USR si-a desemnat candidatul la Primaria Piatra Neamt
Adunarea Generala a filialei USR Piatra Neamt a ales, la finalul saptamanii trecute, candidatul ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor