Copii abandonati in spital de mame minore

   

64 de fete din judetul Neamt au ales sa devina mame inainte de varsta majoratului * statistica ingrijoratoare a fost facuta publica de reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului
In primul semestru al acestui an, reprezentantii Biroului de prevenire a abandonului si institutionalizarii copiilor aflati in situatie de risc au fost sesizati de catre cadrele medicale de la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt si cel de la Roman cu privire la faptul ca 64 de minore au adus pe lume copii. "Dintre acestea, 16 mame au varsta cuprinsa intre 14 si 16 ani si au beneficiat de consiliere psihologica individuala. Toate mamele minore sunt responsabile si isi asuma rolul parental, ocupandu-se corespunzator de cresterea si educarea copiilor, cu sprijinul membrilor familiei largite si al partenerilor de uniune consensuala", au precizat reprezentantii DGASPC Neamt.

Ce masuri ia statul

Pentru prevenirea fenomenului, specialistii au organizat si 4 actiuni de prevenire a abandonului copiilor, in colaborare cu autoritatile locale din Tarcau, Alexandru cel Bun si Costisa. De la inceputul anului, 21 de copii au fost parasiti in sectiile de neonatologie si pediatrie, 8 fiind inregistrati la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt, 5 la Roman si 8 la Spitalul Orasenesc Targu Neamt. Pentru toate cazurile de copii parasiti in spital si proveniti din familii in dificultate s-au identificat si consiliat membrii familiei extinse pana la gradul IV. 12 au ajuns in grija rudelor, in cazul a 5 minori s-a decis mentinerea in familia de origine, restul ajungand in grija statului sau a asistentilor maternali.

Gianina BUFTEA

21

Acesta este numarul copiilor abandonati de mame minore in primele sase luni.
Joi, 05 Octombrie 2017, ora 08:59
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Articol citit de 179 ori


Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Seful Politiei - cercetat pentru favorizarea infractorului
Comisarul-sef Paul Costel Tablan, comandantul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP), este ...
Se inchide circulatia la pasaj
Timp de doua saptamani (in intervalul 16 iulie - 8 august) circulatia rutiera in centrul ...
Incendiu devastator la fabrica de peleti din Roman
Din cauza unei role care s-a gripat in timpul functionarii (aceasta facand parte din sistemul de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor