Copii abandonati in spital de mame minore

   

64 de fete din judetul Neamt au ales sa devina mame inainte de varsta majoratului * statistica ingrijoratoare a fost facuta publica de reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului
In primul semestru al acestui an, reprezentantii Biroului de prevenire a abandonului si institutionalizarii copiilor aflati in situatie de risc au fost sesizati de catre cadrele medicale de la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt si cel de la Roman cu privire la faptul ca 64 de minore au adus pe lume copii. "Dintre acestea, 16 mame au varsta cuprinsa intre 14 si 16 ani si au beneficiat de consiliere psihologica individuala. Toate mamele minore sunt responsabile si isi asuma rolul parental, ocupandu-se corespunzator de cresterea si educarea copiilor, cu sprijinul membrilor familiei largite si al partenerilor de uniune consensuala", au precizat reprezentantii DGASPC Neamt.

Ce masuri ia statul

Pentru prevenirea fenomenului, specialistii au organizat si 4 actiuni de prevenire a abandonului copiilor, in colaborare cu autoritatile locale din Tarcau, Alexandru cel Bun si Costisa. De la inceputul anului, 21 de copii au fost parasiti in sectiile de neonatologie si pediatrie, 8 fiind inregistrati la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt, 5 la Roman si 8 la Spitalul Orasenesc Targu Neamt. Pentru toate cazurile de copii parasiti in spital si proveniti din familii in dificultate s-au identificat si consiliat membrii familiei extinse pana la gradul IV. 12 au ajuns in grija rudelor, in cazul a 5 minori s-a decis mentinerea in familia de origine, restul ajungand in grija statului sau a asistentilor maternali.

Gianina BUFTEA

21

Acesta este numarul copiilor abandonati de mame minore in primele sase luni.
Joi, 05 Octombrie 2017, ora 08:59
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Articol citit de 156 ori


Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Prefectul Panaite, demis! Soroceanu este noul prefect
La mai putin de an de cand a fost numit in functia de prefect, Vasile Panaite a fost demis din ...
Prefectul Vasile Panaite a fost demis. In locul lui a fost numita Daniela Soroceanu
Joi, 15 martie, in cadrul sedintei de Guvern, executivul a adoptat o hotarare privind incetarea ...
Arsene a vrut sa plece la Bruxelles
Presedintele Consiliului Judetean (Ionel Arsene), trimis in judecata (sub control judiciar) pentru ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor