Duhovnicul Iustin Parvu, despre pictura lui Arsenie Boca din biserica de la Draganescu: "Este o greseala pe care Dumnezeu i-a iertat-o"

Sursa: Adevarul
Vineri, 11 Decembrie 2015, ora 02:10
748 citiri
La biserica "Sfantul Ierarh Nicolae" din satul Draganescu (Giurgiu) Arsenie Boca a lasat mostenire una dintre cele mai frumoase picturi interioare ale ortodoxiei, considerata "Capela Sixtina" a Romaniei. Parintele Arsenie Boca a venit aici dupa ce i s-a interzis sa mai slujeasca la altar, nefiind admis decat ca pictor bisericesc. La Draganescu a ajuns in anul 1968, dupa pensionare, si a lucrat vreme de 15 ani la pictarea interiorului bisericii. Pictura bisericii surprinde cele mai importante ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.