Fostul primar de Agapia a pierdut razboiul cu Inalta Curte

   

In incercarea de a-si redobandi functia pierduta dupa ce ANI l-a declarat incompatibil, Neculai Nastasa, fostul primar de Agapia, a apelat la toate caile pe care i le ofera legea.d
in pacate pentru el, nu a castigat nimic

Dupa ce si-a pierdut scaunul de edil, fiind declarat incompatibil de ANI, Neculai Nastasa, fostul primar de Agapia, a luptat pe toate caile pentru a avea castig de cauza, dar nimic nu a fost de partea lui. Acesta a facut "contestatie in anulare", dar a pierdut definitiv pe 16 iunie 2017, dupa care a formulat o cerere de revizuire. In ziua de 5 octombrie, instanta i-a respins insa cererea.
"Respinge cererea de revizuire formulata de Nastasa Neculai impotriva deciziei nr. 396 din 8 februarie 2017 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de contencios administrativ si fiscal. Definitiva"
, a hotarat instanta.

Cereri peste cereri

Prin aceeasi actiune, Neculai Nastasa a cerut si sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor articolului 504 din Codul de procedura civila. Si aceasta cerere i-a fost respinsa ca "inadmisibila", insa, in aceasta privinta, hotararea instantei nu este definitiva si poate fi atacata in 48 de ore. Art. 504 prevede ca "o hotarare impotriva careia s-a exercitat contestatia in anulare nu mai poate fi atacata de aceeasi parte cu o noua contestatie in anulare, chiar daca se invoca alte motive". Nastasa vrea insa, se pare, sa i se deschida calea spre o serie interminabila de procese, ceea ce este greu de crezut ca se va intampla. Oricum, epopeea lui in instanta continua, pentru ca, la Tribunalul Neamt, se judeca procesul in care ANI l-a actionat in judecata, alaturi de Primaria comunei Agapia, Asociatia crescatorilor de animale "Rachitis" si APIA Neamt, urmatorul termen fiind pe 26 octombrie. Asociatia "Rachitis" este cea cu care Neculai Nastasa a incheiat doua contracte de concesiune, desi fiul sau detinea calitatea de membru fondator. Aici a aparut si incompatibilitatea care l-a debarcat din functie.
Teona SOARE
Sambata, 07 Octombrie 2017, ora 06:46
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Articol citit de 135 ori


Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Cine este Ionel Arsene, seful CJ Neamt retinut de procurorii DNA. Filmarea deocheata care l-a facut celebru in 2014
Presedintele CJ Neamt, fostul deputat Ionel Arsene, a fost retinut de procurorii DNA care l-au ...
Se deschide partia din statiunea Durau
Veste buna pentru iubitorii sporturilor de iarna * din aceasta saptamana va functiona partia de schi ...
Explicatii halucinante in cazul a doua paciente decedate in spital
O gravida a murit in decembrie la cateva ore dupa nastere * cazul a intrat i n atentia Directiei de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor