Investitii de peste 16,5 milioane de euro, la Piatra Neamt

   

Prin zece proiecte cu bani de la UE si alte trei finantate de Guvern, la Piatra Neamt se vor moderniza sistemul de iluminat public, statiile de asteptare pentru transportul public de persoane, gradini publice urbane, o cresa, o gradinita si se va instala un sistem WiFi4EU cu internet gratuit in 11 zone publice
Primaria Piatra Neamt a primit aprobare pentru 13 proiecte, dintre care 10 europene si 3 nationale, in valoare totala de 16.579.000 euro. Cu bani europeni se va extinde si moderniza sistemul de iluminat public (2.168.000 euro), s-au modernizat statiile de asteptare pentru transportul public de persoane (4.808.000 euro), s-a realizat un sistem bike-sharing, cu statii pentru biciclete in toate cartierele orasului (2.556.000 euro) si se modernizeaza coridorul secundar de transport est-vest, strada Dimitrie Leonida si Bd. 9 Mai (3.434.000 euro). Totodata se lucreaza la realizarea unei gradini publice urbane in cartierul Darmanesti (699.000 euro), a uneia in cartierul Speranta (410.000 euro) si a alteia in cartierul Valeni (559.000 euro), s-a modernizat Cresa Maratei (697.000 euro) si s-a instalat WiFi4EU - internet gratuit in 11 zone publice (15.000 euro). Toate aceste proiecte europene beneficiaza de finantare in proportie de 98% din partea Uniunii Europene si doar 2% contributie locala, iar lucrarile de executie vor incepe in prima jumatate a anului viitor. Din bani guvernamentali s-au realizat sase statii de incarcare pentru autovehiculele electrice (300.000 euro), s-a finalizat Scoala cu 10 clase din cartierul Speranta (465.000 euro)
si in curs de construire o g
radinita cu 12 grupe si program prelungit din cartierul Speranta (468.000 euro). "Atragerea de fonduri, in principal europene, a fost si ramane o prioritate pentru administratia pietreana si, din fonduri atrase, vom reusi sa realizam proiecte de investitii importante pentru oras si pentru cetateni. Ne batem pentru fiecare cent din bani europeni si fiecare leu din programe nationale care poate fi atras in Piatra-Neamt, nu ratam nicio sursa externa de finantare. Prin implementarea acestor proiecte, municipiul Piatra-Neamt se va dezvolta intr-un ritm accelerat in urmatorii 3 ani, fapt ce va genera o crestere a calitatii vietii si confortului pentru cetatenii orasului", a declarat primarul Dragos Chitic.

George NEGRU
Joi, 05 Decembrie 2019, ora 10:52
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Fotografia unui pietrean - castigatoare a unui concurs Sony
O fotografie realizata in luna noiembrie 2019, pe Cozla, de fotograful pietrean Fabian Emanuel ...
Crima de la spitalul din Piatra Neamt, accident de munca
Inspectoratul Teritorial de Munca a deschis o ancheta * sefii institutiei au discutat si despre ...
Cablurile retelei de troleibuze, gata sa fie vandute
Decizia scoaterii de pe trasee a troleibuzelor societatii de transport public subordonata ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor