Medicii spagari de la Spitalul Judetean Neamt, trimisi in judecata

   

Este vorba despre cinci specialisti, patru din spital si unul din Policlinica * unul dintre cei patru, Florica Gutu, este recidivist * in martie 2015 i-a cerut unui pacient sa-si vanda vaca pentru a-i da lui spaga, dar a fost prins in flagrant si condamnat * intre timp s-a angajat din nou la spital si a reinceput sa ceara spaga
Procurorii au decis trimiterea in judecata a celor patru medici ortopezi din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt si medicul ortoped al Policlinicii, ei fiind acuzati de luare de mita. In acelasi dosar au fost trimisi in judecata si 18 pacienti care ar fi dat mita respectivilor medici.

Dosarul penal a fost inregistrat in luna martie, atunci cand procurorii au descins in sectia de ortopedie a spitalului, dar si la Policlinica, in urma actiunii fiind condusi la audieri 5 medici.

La vremea perchizitiilor facute de ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie, spitalul a fost impanzit de procurori. "E un colectiv destul de neomogen la Ortopedie, cu probleme, nu cred ca este o singura tinta, cred ca sunt mai multe tinte", a spus la vremea perchezitiilor dr
Codrut Munteanu, managerul spitalului
.

Cine sunt cei care vor ajunge in fata magistratilor

Medicii care vor fi judecati sunt Ghenadie Bucataru (7 acte materiale), Constantin Nanu (27 acte materiale), Florica Gutu (20 acte materiale), Grigore Berea (13 acte materiale), din spital, si Gheorghe Bors (5 acte materiale) de la cabinetul Policlinicii.

Sectia de ortopedie a Spitalului Judetean de Urgenta s-a mai confruntat cu un scandal de coruptie in anul 2015, dupa ce doctorul Florica Guta a fost prins in flagrant cand lua mita de la familia unui pacient pe care trebuia sa-l opereze. apartinatorii unui pacient, ca sa il opereze pe acesta. Doctorul a fost condamnat definitiv la 2 ani si 2 luni inchisoare cu suspendare si i s-a interzis a exercita profesia timp de un an. Dupa expirarea perioadei de suspendare, doctorul Gutu s-a reangajat la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt, tot la Sectia de ortopedie si a continuat sa ceara bani, deloc putini, de la pacienti pentru a-i opera.

In urma perchezitiilor au fost identificate si ridicate inscrisuri relevante pentru cauza, precum si importante sume de bani. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamt.

Maura ANGHEL
Marti, 13 August 2019, ora 05:31
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Seful RAR Neamt, prins in trafic cu permisul retinut
Pe numele lui Marius Ilie a fost intocmit al doilea dosar penal Seful Registrului Auto Roman, ...
Cinci victime in urma unei soferite bete
In noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie, in comuna Cracaoani, a avut loc un grav accident de ...
Afacerea care a mers foarte bine de 1 Decembrie. Stocurile au fost sub cerere pentru Ziua Nationala
Comerciantii au fost luati prin surprindere ca lumea a fost deosebit de intersata de steagurile ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor