Milioane de euro pentru impaduriri

   

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a stabilit graficul ultimelor sesiuni pentru depunerea cererilor de sprijin aferente schemelor de ajutor de stat pentru "Prima impadurire" si "Servicii de silvomediu". Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, prin care se acorda sprijinul, se afla in etapa finala de aplicare. Centrul judetean Bacau al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a facut cunoscute perioadele in care sunt programate sesiunile.
Astfel, Sesiunea a 4-a pentru depunerea cererilor la accesarea schemei de ajutor de stat "Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite", aferenta SubMasurii 8.1 "Impaduriri si crearea de suprafete impadurite", Masura 8 - Investitii in dezvoltarea zonelor impadurite si in imbunatatirea viabilitatii padurilor, se va desfasura in perioada 16 septembrie-13 decembrie, alocarea financiara fiind de 15.000.000 de euro.

Sesiunea a 3-a pentru depunerea cererilor de sprijin pentru schema de ajutor de stat "Servicii de silvomediu, servicii climatice si conservarea padurilor", aferenta Submasurii 15.1 "Plati pentru angajamente de silvomediu", Masura - Servicii de silvomediu, servicii climatice si conservarea padurilor, se va desfasura in perioada 2 martie-15 mai 2020, alocarea financiara fiind de circa 29.000.000 de euro.

Pentru aceasta sesiune, cererea de sprijin reprezinta si cerere de plata pentru anul 1 (1 ianuarie-31 decembrie 2020). I
n curand vor fi disponibile si Ghidurile solicitantului aferente celor doua sesiuni ale schemelor de ajutor de stat.

Teona SOARE
Luni, 19 August 2019, ora 08:24
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Presedintele CJ Neamt face scandal pe retelele de socializare
El ii acuza pe liberali ca nu sunt oameni de stat, ci doar niste amatori care anunta tot felul de ...
Top 300 Capital: cum au evoluat averile nemtenilor in editia din 2019 a topului bogatiei
Traditionalul Top 300 al celor mai bogati romani, publicat de revista Capital la inceputul acestei ...
George Lazar a fost numit prefect al judetului Neamt
Marti, 10 decembrie, in cadrul sedintei de Guvern, executivul a adoptat o hotarare privind incetarea ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor