Piata Centrala ramane inchisa

   

Comerciantii isi vor vinde si in aceasta iarna produsele in conditii improprii. Cumparatorii vor avea parte de produse gata congelate, luate direct de pe taraba. Motivul este legat de faptul ca licitatia pentru desemnarea administratorului a fost contestata
Piata Agroalimentara "Sf. Gheorghe" din Piatra Neamt ramane inchisa pe termen nelimitat. O firma a contestat licitatia de atribuire catre CMI Urban, chiar in ultima zi a perioadei de contestare. "Voi cere sa aprobati deschiderea pietei, sa va asumati si sa dati explicatii pietrenilor de ce acest obiectiv ramane inchis", a transmis primarul Dragos Chitic consilierilor locali PSD-ALDE.

Ediul-sef considera ca este inadmisibil ca din cauza deciziilor politice iresponsabile piata sa fie inchisa chiar si dupa sapte luni de la finalizarea lucrarilor. "A venit frigul si, prin deciziile voastre, faceti ca pentru a treia iarna consecutiv activitatea din zona pietei sa se desfasoare in conditii total improprii atat pentru comercianti, cat si pentru clienti. Pietrenii nu pot beneficia de o investitie facuta din bani publici", a punctat primarul.

Amenintare cu ancheta

Edilul ameninta si cu implicarea institutiilor de ancheta. "Voi informa institutiile statului competente despre faptul ca nu aprobati deschiderea ei de sapte luni, iar pietrenii nu pot beneficia de o investitie facuta din bani publici. Primaria pierde in fiecare luna bani la bugetul local, iar cladirea pietei risca sa se degradeze si sa trebuiasca cheltuiti alti bani pentru a o putea deschide", a mai spus Dragos Chitic.

La licitatia organizata pentru desemnarea unui administrator s-au inscris mai multe firme -- CMI Urban, o firma care administreaza un restaurant, o alta firma din Bucuresti, precum si doi agenti economici din Neamt, care au mers pe o asociere. In urma analizarii ofertelor, castigatoare a fost desemnata societatea Urban, cea care avea in administrare piata si cand s-a facut scrum in 2014, in urma unui scurtcircuit, asa cum au spus expertii.

Gianina BUFTEA

7 milioane de lei

Aceasta este suma cheltuita de Compania Nationala de Investitii in refacerea pietei.
Miercuri, 04 Octombrie 2017, ora 06:54
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Articol citit de 141 ori


Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Seful Politiei - cercetat pentru favorizarea infractorului
Comisarul-sef Paul Costel Tablan, comandantul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP), este ...
Incendiu devastator la fabrica de peleti din Roman
Din cauza unei role care s-a gripat in timpul functionarii (aceasta facand parte din sistemul de ...
Circulatie ingreunata intre Poiana Largului si Targu-Neamt
Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane informeaza ca, in urma ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor