Portile Neamtului, motiv de scandal in Consiliul Judetean

   

Proiectul costa peste 8 milioane de lei * cu aceasta suma vor fi instalate sapte totemuri * consilierii liberali nu au fost de acord, fiind de parere ca proiectul este mult prea costisitor
Un proiect al Consiliului Judetean Neamt propune amenajarea intrarilor din judet pe drumurile nationale si europene, la care se vor instala porti. Modelul ales este un obiectiv turistic emblematic pentru judetul Neamt, respectiv Turnul lui Stefan cel Mare din Piatra Neamt. Portile vor fi amplasate in zona drumurilor: DN 15 (la intrarea dinspre judetul Bacau, in localitatea Costisa), DN 17B (la intrarea dinspre judetul Suceava, in localitatea Lunca, comuna Borca), DN 15C (la intrarea dinspre judetul Suceava, in localitatea Boroaia), DN 15B (la intrarea dinspre judetul Iasi, in localitatea Timisesti), DN 28 -E 583- (la intrarea dinspre judetul Iasi, in localitatea Sabaoani), E 85 (la intrarea dinspre judetul Bacau, in localitatea Secuieni), DN 12C (la intrarea dinspre judetul Harghita, in localitatea Bicaz-Chei).

Potrivit proiectului CJ Neamt, in localitatile Costisa, Lunca si Bicaz-Chei se va amplasa cate un singur semnal, pe partea dreapta a sensului de intrare in judetul Neamt iar in localitatile Sabaoani, Secuieni, Timisesti si Boroaia se va amplasa cate un portal format din doua turnuri, situate de o parte si de alta a drumului, unite cu o arcada de lemn intre ele.

Aceste constructii urmeaza sa fie vizibile si pe timp de noapte. Fiecare totem va avea panouri fotovoltaice si camere de supraveghere. Valoarea investitiei este de 8.054.337 lei, iar fondurile provin exclusiv din bugetul Consiliului Judetean Neamt.

Costul mare al proiectului a starnit nemultumiri in sedinta ordinara a Consiliului Judetean Neamt de la sfarsitul lunii ianuarie, liberalii abtinandu-se de la vot din cauza costurilor mult prea ridicate. "Nu am considerat ca suma de peste opt milioane de lei sa fie folosita pentru niste porti de intrare in judet, in conditiile in care cu acesti bani se pot face 10 km de drumuri comunale, gradinite sau grupuri sanitare in toate scolile care au toaleta in curte", a declarat Florin Hopsa, liderul grupului PNL din Consiliul Judetean. Cu toate acestea, proiectul a fost aprobat.

George NEGRU
Vineri, 21 Februarie 2020, ora 06:29
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Medici din Neamt, confirmati cu COVID
Al doilea medic de la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt a fost confirmat infectat cu ...
Un pietrean a donat viziere medicilor
Ioan Marius Irimia, un barbat din municipiul Piatra-Neamt, s-a apucat de confectionat, acasa, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor