Presedintele PNL Neamt Mugur Cozmanciuc: PSD a pierdut majoritatea! In curand guvernul PSD va fi istorie!

   

Motiunea de cenzura a fost depusa, iar cei de la PNL au reusit sa stranga 237 de semnaturi.Dupa un "ping - pong" prin Parlament prin care cei de la PSD au incercat sa impuna un program de dezbatere, mai putin "ortodox", opozitia a reusit sa dejoace planurile social democratilor.

Initial, programul propus era urmatorul: motiunea de cenzura sa fie citita miercuri, 2 octombrie, de la ora 15.00, iar votul in cursul zilei de sambata, 5 octombrie.

Insa surpriza.... la plenul reunit de miercuri, 2 octombrie, de la ora 15.00 cand s-a supus la vot Ordinea de Zi prin care urma sa fie aprobat programul, cei din opozitie au fost, de data asta, mai multi decat restul si au respins proiectul ordinii de zi, deci programul propus cu votul motiunii intr-o zi de sambata a cazut.

Potrivit noului program aprobat citirea motiunii de cenzura se va face in cursul zilei de joi, 3 octombrie, de la ora 10.00, iar motiunea se va dezbate si vota in cursul zilei de joi, 10 octombrie.

Presedintele PNL Neamt Mugur Cozmanciuc a anuntat ca PNL va continua demersurile pentru a asigura succesul motiunii de cenzura.

"Astazi, in ciuda eforturilor celor de la PSD de a forta (pentru a cata oara?) regulamentul si bunul simt, s-a conturat o noua majoritate! Asta ne arata ca cei de la PSD au pierdut majoritatea! Prin votul de astazi, prin care am respins proiectul ordinii de zi, calendarul motiunii de cenzura va fi urmatorul: joi, 3 octombrie, de la ora 10.00 de va citi motiunea, iar votul si dezbaterea motiunii de cenzura se va face joi, 10 octombrie, de la ora 10.00. PNL va continua demersurile pentru a asigura succesul motiunii. Parlamentarul care nu voteaza motiunea de cenzura, indiferent din ce partid face parte, savarseste un act grav de sfidare a vointei cetatenilor. Eu si colegii mei liberali vom continua lupta pentru o Romanie Normala", a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc.

Totodata, presedintele PNL Ludovic Orban s-a declarat sigur de succesul acestui demers, iar motiunea de cenzura va trece.

"Noi avem 237 de semnatari, pe langa cele 237 de semnatari, dupa evaluarile noastre, astazi, mai putem obtine minim 7 voturi suplimentare. Am convingerea ca toti semnatarii si toti cei care vor sa voteze motiunea de cenzura, vor fi prezenti joia viitoare si vor vota pentru caderea acestui Guvern. Astazi, a fost o mizerie ordinara, marca PSD, care a fost dejucata prin unitatea si prin solidaritatea formatiunilor care sustin aceasta motiune de cenzura, care au probat clar, pentru prima data, in Plenul Camerelor reunite, ca opozitia are majoritate si ca motiunea de cenzura va trece", a declarat presedintele PNL Ludovic Orban.
Joi, 03 Octombrie 2019, ora 14:39
Sursa: Realitatea Media

Realitatea Media
Cele mai citite stiri
Ce schimbari pot aparea la conducerea sectiilor Spitalului Judetean
Prima serie de inscrieri, pentru concursurile care vizeaza ocuparea posturilor vacante de sefi de ...
Politist din Neamt, judecat pentru luare de mita
El a primit 2.000 de euro si un scaun ergonomic Seful Postului de Politie Bodesti (judetul Neamt), ...
Sase victime in intersectia de la Caciulesti
Neacordarea de prioritate a dus la producerea unui grav accident rutier, in seara de 17 noiembrie, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor