Pretul apei nu se mareste

   

Miercuri, 15 august, a avut loc sedinta Asociatiei de Dezvoltare Comunitara "Aqua Neamt", compusa din reprezentanti ai tuturor primariilor din judet, in cadrul careia s-a supus la vot solicitarea Companiei ApaServ de a majora pretul apei potabile cu 25% si a setrviciului de canalizare cu 8%.Daca in urma cu un an o astfel de solicitare a primit mai multe voturi "pentru" de la persoanele mandatate de consiliile locale sa participe la sedinta, de aceasta data vestea pentru nemteni este buna: apa nu se va scumpi. Cel putin deocamdata. Reprezentantul primariei Piatra-Neamt in ADI "Aqua Neamt", Vasile Popescu, a explicat ca intalnirea a fost, initial, convocata in ziua de marti - 14 august, insa la prima incercare prezenta votantilor nu a fost de 50%^1, astfel ca, potrivit procedurii, a doua zi nu a mai fost necesara intrunirea acestei conditii si au participat doar "12-13 persoane". "Important este ca majoritatea dintre cei prezenti a votat impotriva. Ne-a trecut glontul pe la ureche, dar razboiul nu este castigat. Mai mult ca sigur cei de la ApaServ vor relua solicitarea de majorare a tarifelor, si spun asta pentru ca avem precedente", a spus Vasile Popescu.

Amintim ca, potrivit reprezentantilor companiei furnizoare de apa, majorarea esuata ar fi trebuit sa fie de la 3,8 lei/mc la 4,82 lei/mc - pentru apa potabila, si de la 3,5 lei la 3,8 lei/mc - pentru serviciul de canalizare si apa uzata.

Potrivit datelor facute publice de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), daca scumpirea ar fi fost pusa in practica, judetul nostru ar fi urcat pe locul al patrulea pe tara in ceea ce priveste pretul unui metru cub de apa potabila, fiind devansat doar de Vaslui (5,22 lei) Prahova (4,85 lei) si Ilfov (4,89 lei).

(Roxana CHIRILA)
Sambata, 17 August 2019, ora 08:15
Sursa: Realitatea Media

Realitatea Media
Cele mai citite stiri
Seful RAR Neamt, prins in trafic cu permisul retinut
Pe numele lui Marius Ilie a fost intocmit al doilea dosar penal Seful Registrului Auto Roman, ...
Cinci victime in urma unei soferite bete
In noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie, in comuna Cracaoani, a avut loc un grav accident de ...
Afacerea care a mers foarte bine de 1 Decembrie. Stocurile au fost sub cerere pentru Ziua Nationala
Comerciantii au fost luati prin surprindere ca lumea a fost deosebit de intersata de steagurile ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor