Reguli din batrani pentru montaniarzi. "Triumful turistului e sa se intoarca cu toate incheiturile unse, iar nu intepenite"

Sursa: Adevarul
Luni, 08 Ianuarie 2018, ora 06:14
131 citiri
In perioada interbelica, odata cu trezirea interesului romanilor pentru drumetii, se forma si literatura de specialitate dedicata acestei pasiuni. In anii de dupa Primul Razboi Mondial, mersul pe munte incepea sa devina o preocupare tot mai mare de timp liber pentru romani. Peisajele spectaculoase si cadrul natural generos ii atragea pe oraseni spre culmile Fagarasilor, in Retezat, sau Bucegi, insa multi abordau astfel de drumetii fara minime cunostinte in domeniu. In anul 1920 aparea, la ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.