Scandalul Pietei Centrale ia amploare

   

Autoritatile locale continua sa se certe pe tema complexului agroalimentar nefunctional din Piatra Neamt. Primarul Dragos Chitic este total nemultumit de reactia consilierilor PSD-ALDE, care se opun redeschiderii pietei. Edilul-sef chiar a amenintat cu sesizarea organelor de ancheta.
Conducerea Primariei Piatra Neamt a convocat sedinta de indata pentru 6 octombrie, ora 11, cu doua proiecte de hotarare pe ordinea de zi. Primul vizeaza aprobarea unor masuri pentru administrarea Pietei Centrale Agroalimentare "Sfantul Gheorghe" si cel de al doilea, aprobarea gestiunii directe, cu caracter temporar, a serviciului public de administrare, intretinere si exploatare a pietei. Ambele sunt initiate de primarul Dragos Chitic (PNL).

De ce s-au inflamat consilierii

Decizia a fost luata dupa ce o firma din Bucuresti a contestat castigatorul licitatiei privind desemnarea unui administrator, in cazul pietei din Piatra Neamt fiind SC Urban, societate aflata in subordinea autoritatilor locale. La putina vreme, dupa ce primarul a atacat public grupul consilierilor locali PSD-ALDE, acestia au emis un comunicat de presa prin care intoarce tirul acuzatilor spre edil. "Grupul consilierilor PSD din Consiliul Local Piatra Neamt a luat act de declaratiile iresponsabile si denigratoare ale primarului Dragos Chitic, referitoare la licitatia pentru serviciul public de administrare, intretinere si exploatare a Pietei Centrale Agroalimentare. Declaratiile sunt iresponsabile pentru ca fac legatura intre o contestatie la o licitatie organizata chiar de institutia pe care o conduce si votul din Consiliul Local, o alta institutie caruia ii este subordonat", se arata in declaratia social-democratilor. Ei spun ca acele declaratii sunt calomnioase. "Transmit opiniei publice ideea ca piata nu este deschisa deoarece consilierii PSD s-au opus acestui lucru, idee total falsa, in conditiile in care noi am cerut tot timpul organizarea unei licitatii, transparenta si garantia ca activitatea din piata nu se va mai desfasura dupa vechile metode de la CMI Urban, societate aflata in insolventa si care este impusa de Dragos Chitic ca fiind singura solutie pentru deschiderea pietei", au mai spus consilierii social-democrati. Ei au tinut sa-i aminteasca edilului ca refacerea obiectivului a inceput demersurilor facute de PSD si finantarii prin Ministerul Dezvoltarii, condus tot de un membru PSD.

Solutii alternative

Acestia vin cu o solutie, tardiva, dupa ce primarul anunta-se deja sedinta de indata a Consiliului Local. "Pana la lamurirea lucrurilor cu licitatia, noi va propunem o solutie simpla, dar care implica raspunderea dumneavoastra, ca administrator al municipiului. Vorbim aici despre preluarea serviciului respectiv direct de catre primarie, cu bani incasati direct de primarie, fara intermediari care sa genereze costuri greu de controlat", au mai spus social-democratii. Nici reprezentantii ALDE nu au ratat momentul, mai ales ca sunt alaturi de PSD si la nivel national, dar local. "Nu este un secret ca si publicul larg nu vede cu ochi buni favorizarea unei societati in insolventa care are o reputatie proasta. Drept dovada sta si redeventa neverosimila, de aproape 70% din venituri, angajata de CMI Urban la licitatia recenta. Pentru a nu mai pierde vremea cu discutii inutile despre venituri nerealizate, degradarea pietei si nemultumirea publicului, cerem Administratiei Chitic sa renunte imediat la atitudinea de dispret fata de oras si pietreni si sa pregateasca, in prima etapa, preluarea pietei in administrare directa de catre Primarie", a spus Catalin Misaila, copresedintele ALDE Piatra Neamt.

Gianina BUFTEA

Piata Agroalimentara a fost reconstruita dupa ce a fost distrusa intr-un incendiu, in 2014.
Joi, 05 Octombrie 2017, ora 07:13
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Articol citit de 150 ori


Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Hotii de trufe isi fac de cap in padurile Neamtului
Politistii au depistat inca o persoana care recolta trufe, fara sa detina autorizatie * este al ...
Microbuz pietrean implicat intr-un accident la Falticeni
Ieri dimineata, un microbuz de transport persoane (inmatriculat NT-01-BCG), care apartine unei firme ...
S-a aruncat de pe spital
Ieri dimineata, la ora 7.20, un barbat de 80 de ani, venit in vizita la sotia lui, s-a aruncat in ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor