Sindicalistii din invatamant cer ajutor prefectului

   

Membrii Filialei Neamt a Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) sunt nemultumiti atat de procentul din PIB alocat educatiei, cat si de faptul ca finantarea per elev este deficitara. Ei reclama si faptul ca majoritatea primariilor din judet nu au decontat din bugetele locale, potrivit prevederilor legale, costurile legate de transportul cadrelor didactice navetiste. De asemenea, conducerea FSLI Neamt a precizat ca exista si situatii in care cadrele didactice nu si-au incasat diferentele salariale stabile prin hotarari judecatoresti definitive si irevocabile."Am ales o cale a dialogului pentru ca noi consideram ca dialogul este solutia. Daca aceste solicitari nu vor fi luate in seama de factorii decizionali, vom recurge la miscari de protest"
, a spus prof. Gabriel Plosca, presedintele FSLI Neamt.

Conducerea Prefecturii Neamt a cerut lista cu primariile care nu au decontat transportul cadrelor didactice navetiste sau care nu respecta hotararile judecatoresti.
"
Educatia este pilonul de baza al unei societati sanatoase, solide si va asigur de tot sprijinul meu. Voi face toate demersurile necesare pe plan local dar si central ca sistemul de educatie din judetul Neamt sa se desfasoare fara sincope. Asta cu atat mai mult cu cat solicitarile dumneavoastra sunt corecte", a declarat prefectul Vasile Panaite.

Gianina BUFTEA
Miercuri, 04 Octombrie 2017, ora 06:54
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Articol citit de 118 ori


Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Premiera la Teatrul Tineretului Piatra Neamt
Actorii pietreni va invita la premiera nationala "Aventura", de Alfredo Sanzol, in regia lui ...
Ursoaica Anca va pleca la Sanctuarul "Libearty"
De 20 de ani, animalul traieste in captivitate la Zoo Piatra Neamt * transferul este rezultatul mai ...
Voluntarii refuza sa mai curete mizeria de pe Lacul Bicaz
Ei sunt sup arati de lipsa de implicare a oamenilor * voluntarii de la Asociatia "Sens Civic" spun ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor