Soferi, atentie la zebra suprainaltata!

   

Lucrarile la prima trecere de pietoni suprainaltata din Piatra-Neamt au fost fina-lizate la sfarsitul saptamanii trecute, astfel ca, pentru a nu avea surprize neplacute, soferii vor trebui sa fie ceva mai atenti atunci cand trec prin zona Scolii nr. 8 din Darmanesti.Potrivit autoritatilor proiectul e important in primul rand pentru siguranta elevilor, majoritatea acestor treceri urmand sa fie amplasate in apropierea unitatilor de invatamant din municipiu.

"Este un proiect la care se lucreaza de aproximativ o luna si am considerat ca e necesar pentru reducerea vitezei cu care se circula de obicei pe acel tronson, pentru siguranta elevilor si a celorlalti pietoni, dar si pentru facilitarea traversarii persoanelor cu dizabilitati. Cetatenii deja au reactionat pozitiv la aceasta initiativa si chiar ne-au solicitat sa mai amplasam astfel de treceri pentru pietoni si la alte scoli din oras. Singurul inconvenient pe care il putem lua, deocamdata, in calcul este cel al deszapezirii pe timp de iarna. Aici va fi ceva mai dificil, dar vom gasi solutii", a declarat viceprimarul Bogdan Gavrilescu.

Tot edilul a mai explicat de ce s-a renuntat la varianta limitatoarelor de viteza (supranumite "cocoase") in favoarea acestor treceri suprainaltate: pentru ca acestea din urma sunt zgomotoase, dar mai ales costisitoare; atunci cand se deterioreaza, sumele necesare pentru inlocuirea lor nu sunt de neglijat.

(Roxana ZAHARIA)
Luni, 12 Septembrie 2016, ora 08:15
Sursa: Realitatea Media

Realitatea Media
Cele mai citite stiri
Diplome anulate pentru absolventii spagari de la postliceala
Magistratii Tribunalului au dispus, la sfarsitul saptamanii trecute, anularea certificatelor de ...
Fostul sef al Fiscului, condamnat la inchisoare cu suspendare
Curtea de Apel Bacau l-a condamnat, recent, pe fostul sef al Administratiei Judetene a Finantelor ...
Sase amenzi pentru folosirea telefonului mobil
Weekendul trecut, politistii Serviciului Rutier au actionat pe linia combaterii nerespectarii ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor