Soric a pierdut procesul cu Politia Locala

   

Iesit pe usa din dos din sistem, fostul comisar-sef Aurelian Vasea Soric, demis de la comanda Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) dupa scandalul "Falau", a pierdut procesul in care contesta o sanctiune contraventionala aplicata de Politia Locala Piatra-Neamt (condusa de fostul politist Eugen Pancu), pentru nereguli rutiere.El fusese "taxat" pe 19 aprilie 2019, a atacat in instanta procesul-verbal si, la sfarsitul anului trecut, judecatorii i-au respins actiunea. El putea sa atace cu apel prima sentinta, insa nu a mai facut-o, acceptand astfel ca a gresit.

Soric a "disparut" din viata publica dupa ce a fost dat afara din Politie si s-a facut mediator. Totusi, el a mai avut cateva "iesiri", pe parcursul ultimilor ani, cand a incercat, fara succes, de mai multe ori, sa intre in avocatura. Notele pe care le-a luat la examen, mai ales la Drept Penal si Drept Procesual Penal, materii pe care un politist ar trebui sa le stapaneasca foarte bine, au fost de toata jena, fiind cuprinse intre 2 si 4. In 2019, fostul sef al IJP a renuntat sa mai dea examen pentru a intra in avocatura, dandu-si seama probabil ca nu are nicio sansa daca nu invata legile.

Dupa ce a devenit "civil", Soric a mai avut un singur contact cu Justitia, in 2017, cand a cerut si obtinut condamnarea unui pietrean care i-a batut fiul minor. Este vorba despre localnicul Ilie Besu, care a primit sase luni de inchisoare, cu amanare, pe un termen de supraveghere de doi ani. Agresorul a fost obligat, totodata, sa achite 8.000 de lei daune morale, din totalul sumei de 25.000 de lei cerute de Soric.

(Mihai SAVA)
Sambata, 22 Februarie 2020, ora 08:15
Sursa: Realitatea Media

Realitatea Media
Cele mai citite stiri
Medici din Neamt, confirmati cu COVID
Al doilea medic de la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt a fost confirmat infectat cu ...
Un pietrean a donat viziere medicilor
Ioan Marius Irimia, un barbat din municipiul Piatra-Neamt, s-a apucat de confectionat, acasa, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor