Tiganii din Roman, in prag de razboi

   

Scandalurile dintre tiganii care stau pe Strada Noua, situata intr-un cartier rau famat din municipiul Roman, s-au indesit in ultima perioada, cativa dintre ei fiind impartiti in doua tabere care s-au "ciocnit" periodic.Neintelegerile, mai vechi, au fost amplificate dupa ce unul din ei (in varsta de 41 de ani) a transmis niste amenintari pe internet la adresa altuia, care atunci nu se afla in tara. Saptamana trecuta, insa, respectivul a revenit acasa si s-a dus sa dea de urma "viteazului". Acesta era la Centrul de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Municipal, unde se prezentase, cu niste prieteni, ca sa primeasca ingrijiri deoarece il durea burta. Omul, care era si beat, astepta de ceva vreme sa fie consultat, cand in sala respectiva a intrat celalalt tigan, care-l cauta. Asta se intampla pe la ora 2.30, in noaptea de 3 spre 4 septembrie. Asa cum am relatat la vremea respectiva, cel nou venit a sarit la rival, l-a lovit cu piciorul in cap si l-a atacat cu un cutit, incercand sa-l injunghie. N-a reusit, dar i-a taiat pe alti doi tigani, amici ai victimei. Apoi a fugit. Ulterior, fiind identificat, el a fost plasat sub control judiciar, pentru lovire sau alte violente, port ilegal de arma alba si ultraj contra bunelor moravuri. Situatia nu s-a detensionat, ba dimpotriva.

La cateva zile de la atacul de la Urgente, prietenii tiganului pus sub control judiciar au decis sa se razbune si, cum el nu se putea apropia de victima (avand interdictie in acest sens si riscand sa fie arestat), a trimis niste cunostinte la "tinta". Aceasta s-a intamplat pe 10 septembrie. Astfel, cinci tigani (unul fiind iesean), cu varste intre 15 si 40 de ani, au mers acasa la individul de 41 de ani, ca sa ii dea o "lectie". Spre norocul sau, acesta era plecat in oras. La poarta a iesit mama lui (62 de ani) care a primit amenintarile destinate fiului. De asemenea, unul din tigani a dat de mai multe ori cu cutitul in usa de acces in curtea imobilului, ca sa se faca mai bine inteles. Dupa ce au plecat, victima a sunat la Politie, iar oamenii legii i-au retinut. Ei urmeaza sa fie prezentati Parchetului, cu propunere de luare a unei masuri preventive, cel mai probabil tot control judiciar, pentru comiterea infractiunilor de distrugere si amenintare.

Problema este ca scandalul nu se va incheia aici, pentru ca tiganii tin neaparat sa se razbune si exista riscul sa se lase cu pierderi de vieti omenesti.

(Mihai SAVA)
Joi, 12 Septembrie 2019, ora 08:15
Sursa: Realitatea Media

Realitatea Media
Cele mai citite stiri
Politia doneaza un caine fricos
Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) cedeaza, cu titlu gratuit, un caine in varsta de aproape doi ...
"Gipane" in loc de ambulante, la Spital
Nesimtirea se perpetueaza in curtea Spitalului Judetean de Urgenta (Piatra-Neamt), sub ochii ...
Drum expres de la Bacau la Piatra Neamt
Investitia are o valoare de 8.923.930,03 lei fara TVA * finantarea va fi asigurata din fonduri ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor