Urmarit international, capturat la Roman

   

Ofiterii romascani de investigatii criminale au prins, in ziua de 11 septembrie, in urbea musatina, un localnic in varsta de 39 de ani, cautat la nivel international pentru comiterea a doua infractiuni de tentativa la furt.Pe numele acestuia era emis un mandat european de arestare de catre autoritatile judiciare din Danemarca.

"Barbatul este banuit de faptul ca, in noaptea de 9 spre 10 octombrie 2018, impreuna cu trei persoane, ar fi patruns prin acoperis in incinta unei societati comerciale din Danemarca, dupa ce in prealabil ar fi taiat cablurile telefonice si cele de alarma, fiind surprinsi in flagrant delict de catre angajatii societatii. De asemenea, la data de 11 octombrie 2018, folosind acelasi mod de operare, ar fi patruns intr-un imobil din Danemarca, unde ar fi intentionat sa sustraga un seif, activitatea infractionala fiind intrerupta de un echipaj de politie aflat in zona", a declarat agentul Georgiana Mosu, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie.

Urmaritul a fost prezentat Parchetului Curtii de Apel Bacau, care a dispus retinerea acestuia pentru 24 de ore. El urmeaza sa fie prezentat instantei, pentru confirmarea ma-ndatului european de arestare.

Pentru depistarea celui in cauza, oamenii legii au beneficiat de date si informatii suplimentare obtinute prin intermediul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala, precum si de sprijinul Sectiei de Politie Rurala Dulcesti. (Mihai SAVA)
Vineri, 13 Septembrie 2019, ora 08:15
Sursa: Realitatea Media

Realitatea Media
Cele mai citite stiri
Cat costa o vizita in "Valea celor doisprezece". Complexul unic in Romania este inspirat din "Stapanul Inelelor"
Cu o investitie de cateva sute de mii de euro, Ionut Buta, un tanar intreprinzator din judetul ...
Sef nou la RAR Neamt
Florin Adrian Hopsa este noul sef al Reprezentantei Neamt a Registrului Auto Roman. Acesta il ...
USR si-a desemnat candidatul la Primaria Piatra Neamt
Adunarea Generala a filialei USR Piatra Neamt a ales, la finalul saptamanii trecute, candidatul ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor