Esalonari la plata datoriilor la bugetul local pentru 10 beneficiari de ajutor social

   

Directia de Asistenta Sociala din cadrul primariei pietrene, a propus Consiliului Local, aprobarea acordarii de esalonari la plata obligatiilor fiscale restanteinregistrate de pietrenii beneficiari de anumite ajutoare sociale, carora li sa suspendat plata drepturilor banesti.

La nivelul municipiului Piatra Neamt, 150 de persoane beneficiaza de ajutoare sociale, iar 10 dintre acestia au solicitat inlesniri la plata datoriilor restante la bugetul local. Potrivit normelor legale, la cererea temeinic justificata a contribuabililor, organul fiscal competent poate acorda pentru obligatiile fiscale restante, atat inaintea inceperii executarii silite, cat si in timpul efectuarii acesteia, inlesniri la plata, in conditiile legii. Pentru a veni in ajutorul oamenilor, alesii locali au aprobat, in sedinta din aceasta saptamana, proiectul privind stabilirea procedurii de acordare a inlesnirilor la plata creantelor fiscale locale pentru beneficiarii de asistenta sociala in anul 2012.

Aprobarea esalonarii la plata restantelor la bugetul local, se va face pe o perioada de maxim sase luni, incepand cu data de intai a lunii urmatoare depunerii la sediul Directiei de Taxe si Impozite (DTI)a cererilor prin care solicita acordarea facilitatii in functie de posibilitatile reale de plata. Esalonarea se solicita printro cerere depusa la registratura DTI. Cererea va cuprinde datele de identificare ale contribuabilului, data si semnatura, copie dupa actul de identitate, cuantumul obligatiilor fiscale restante datorate bugetului local, graficul de esalonare intocmit si asumat pe propria raspundere cu precizarea concreta a cuantumului sumei asumate la plata lunara, obligativitatea platii pana la ultima scadenta a obligatiilor, accesorii acumulate pe perioada de esalonare. "Vor fi aprobate doar cererile care respecta cumulativ conditiile de acordare si pentru care exista posibilitatea constituirii de garantii conform prevederilor legale privind Codul de procedura fiscala. In caz contrar, cererea va fi respinsa. Pe perioada esalonarii, scadentele la plata vor fi ultima zi lucratoare a fiecarei luni din graficul de esalonare. In cazul in care aceasta cade intro zi nelucratoare, plata se considera in termen daca se efectueaza in ziua lucratoare imediat urmatoare. Nerespectarea unui termen de plata scadent din grafic si neefectuarea platii obligatiilorfiscale curente aferente anului 2012 la scadenta, atrage dupa sine desfiintarea esalonarii", precizeaza reprezentantii primariei. Directia de Taxe si Impozite va comunica, in termen de maxim 5 zile de la expirarea fiecaruitermen scadent, AJPS Neamt si primariei pietrene, situatia respectarii sau nerespectarii obligatiei asumate prin cererea de esalonare in vederea luarii masurilor legale ce se impun in ceea ce priveste plata sau sistarea beneficiilor de asistenta sociala.

Ingrid Ciofoaia
Vineri, 24 Februarie 2012, ora 03:15
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Articol citit de 556 ori


Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Heliport pe Ceahlau
Investitia a fost estimata la 500.000 de lei, suma pe care Consiliul Judetean Neamt ar putea-o aloca ...
Se decide cine pleaca si cine ramine in scoli
- judetul Neamt este unul dintre putinele din tara in care sint vreo trei sute de posturi in ...
Profesor de la Liceul Sportiv acuzat de "comportament nedemn"
La Piatra Neamt se prefigureaza inca un scandal in care ar fi implicat un candru didactic. Pe ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook