Esalonari la plata datoriilor la bugetul local pentru 10 beneficiari de ajutor social

   

Directia de Asistenta Sociala din cadrul primariei pietrene, a propus Consiliului Local, aprobarea acordarii de esalonari la plata obligatiilor fiscale restanteinregistrate de pietrenii beneficiari de anumite ajutoare sociale, carora li sa suspendat plata drepturilor banesti.

La nivelul municipiului Piatra Neamt, 150 de persoane beneficiaza de ajutoare sociale, iar 10 dintre acestia au solicitat inlesniri la plata datoriilor restante la bugetul local. Potrivit normelor legale, la cererea temeinic justificata a contribuabililor, organul fiscal competent poate acorda pentru obligatiile fiscale restante, atat inaintea inceperii executarii silite, cat si in timpul efectuarii acesteia, inlesniri la plata, in conditiile legii. Pentru a veni in ajutorul oamenilor, alesii locali au aprobat, in sedinta din aceasta saptamana, proiectul privind stabilirea procedurii de acordare a inlesnirilor la plata creantelor fiscale locale pentru beneficiarii de asistenta sociala in anul 2012.

Aprobarea esalonarii la plata restantelor la bugetul local, se va face pe o perioada de maxim sase luni, incepand cu data de intai a lunii urmatoare depunerii la sediul Directiei de Taxe si Impozite (DTI)a cererilor prin care solicita acordarea facilitatii in functie de posibilitatile reale de plata. Esalonarea se solicita printro cerere depusa la registratura DTI. Cererea va cuprinde datele de identificare ale contribuabilului, data si semnatura, copie dupa actul de identitate, cuantumul obligatiilor fiscale restante datorate bugetului local, graficul de esalonare intocmit si asumat pe propria raspundere cu precizarea concreta a cuantumului sumei asumate la plata lunara, obligativitatea platii pana la ultima scadenta a obligatiilor, accesorii acumulate pe perioada de esalonare. "Vor fi aprobate doar cererile care respecta cumulativ conditiile de acordare si pentru care exista posibilitatea constituirii de garantii conform prevederilor legale privind Codul de procedura fiscala. In caz contrar, cererea va fi respinsa. Pe perioada esalonarii, scadentele la plata vor fi ultima zi lucratoare a fiecarei luni din graficul de esalonare. In cazul in care aceasta cade intro zi nelucratoare, plata se considera in termen daca se efectueaza in ziua lucratoare imediat urmatoare. Nerespectarea unui termen de plata scadent din grafic si neefectuarea platii obligatiilorfiscale curente aferente anului 2012 la scadenta, atrage dupa sine desfiintarea esalonarii", precizeaza reprezentantii primariei. Directia de Taxe si Impozite va comunica, in termen de maxim 5 zile de la expirarea fiecaruitermen scadent, AJPS Neamt si primariei pietrene, situatia respectarii sau nerespectarii obligatiei asumate prin cererea de esalonare in vederea luarii masurilor legale ce se impun in ceea ce priveste plata sau sistarea beneficiilor de asistenta sociala.

Ingrid Ciofoaia
Vineri, 24 Februarie 2012, ora 03:15
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Articol citit de 650 ori


Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Forestierii s-au batut cu mascatii
Licitatiile si pretul lemnului i-au scos in strada pe forestierii din judet. Ei au organizat ieri un ...
De la Cantina Sociala, Mancare ridicata de "sarmani" cu masinile
La Cantina Sociala din Piatra-Neamt mananca zilnic 240 de persoane. Unii sunt deja la a doua ...
Directive de la primarie pentru Politia Locala: Mai putina Circulatie si mai multa Ordine si Siguranta Publica
Primarul Dragos Chitic i-a invitat, luni, la primarie, pe sefii institutiilor cu atributii pe linia ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook