Roger Waters militeaza pentru salvarea unei ramasite din Zidul Berlinului

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 16:25
1384 citiri
Roger Waters militeaza pentru salvarea unei ramasite din Zidul Berlinului
Foto: TV5

Roger Waters, membru fondator al grupului rock Pink Floyd, si-a exprimat, marti, la Berlin, sustinerea fata de adversarii unui proiect imobiliar situat foarte aproape de cel mai lung tronson al Zidului inca vizibil in oras.

In ajunul concertului "The Wall" de la Berlin, Roger Waters, fostul basist al formatiei Pink Floyd, in varsta de 69 de ani, s-a dus in fata acestui tronson de 1,3 kilometri pe care artistii l-au decorat si l-au botezat East Side Gallery, potrivit TV5.

"De obicei, eu nu sunt prea cunoscut pentru a recomanda mentinerea zidurilor in lume, sunt mai degraba din aceia care cauta sa fie sacrificate, dar in acest caz, sunt extrem de fericit sa fac o exceptie de la aceasta regula generala", a declarat Waters in fata catorva zeci de persoane aflate in locul unde se vede o pictura murala inspirata de desenele din "The Wall".

"Sustin pe deplin miscarea de protest impotriva continuarii acestui proiect imobiliar. Trebuie sa existe locuri de aducere aminte pentru noi, cei care suntem destul de in varsta si care am fost martori pe toata perioada zilelor sumbre ale Razboiului Rece", a adaugat artistul.

La sfarsitul lunii martie, patru blocuri ale zidului reprezentand o deschidere de cinci - sase metri latime au fost ridicate si inlocuite cu o usa. Lucrarile au fost realizate la cererea unui dezvoltator imobiliar ce vrea sa construiasca un turn rezidential de lux, (63 metri inaltime), pe malul raului Spree din apropiere.

Acesta a dat asigurari ca a luat decizia cu titlul "temporar", ca sa ofere acces vehiculelor de pe santier, promitand ca blocurile zidului vor fi repuse la loc, odata ce lucrarile vor fi terminate.

Porcul, din nou in prim plan

De altfel, concertul "The Wall" din Berlin face obiectul unei controverse, legate, asa cum s-a mai spus, de existenta pe porcul gonflabil (pe care spectatorii de la Bucuresti, in timpul concertului sustinut pe 28 august, au avut ocazia sa-l vada), a diferitelor simbolurilor, printre care Steaua lui David, considerata de comunitatea evreiasca "propaganda vulgara antisemita".

"Exact in seara celebrarii Rosh Hashanah, Anul Nou evreiesc, Waters organizeaza spectacolul scandalos pe Stadionul Olimpic din Berlin, care a folosit nazistilor pentru evenimente de propaganda", scrie intr-un comunicat Comitetul Evreiesc american.

Pe site-ul sau, Roger Waters, cum a mai facut-o de fiecare data cand a venit vorba de acest subiect al simbolurilor, se apara: "'The Wall' est antifascist, anti-apartheid, antidogme", adaugand ca una dintre fiicele sale vitrege este evreica si ca tatal sau a murit in 1944, luptand impotriva nazistilor in Italia.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Roger Waters Zid Berlin, #demolare portiune Zid Berlin, #Roger Waters The Wall Berlin, #porc gonflabil Roger Waters The Wall , #stiri Pink Floyd