Pavel Birla confirma inceperea lucrarilor de infrastructura turistica pe Valea Argesului: 73.434.350 lei pentru Statiunea Turistica Vidraru!

   

Prezent la emisiunea "Linia directa", transmisa luni seara de postul nostru de televiziune, presedintele ADI Molivisu, viceprimarul arefean Pavel Birla, ne-a confirmat faptul ca vinerea trecuta a semnat la Calarasi cu presedintele ADR Sud Muntenia, Liviu Musat, contractul de finantare pentru statiunea turistica proiectata sa fie realizata pe cursul superior al Vaii Argesului. Ideea este mai veche, dar invitatul emisiunii lucreaza la materializarea ei din 2004, cand a ajuns viceprimar in comuna natala. Cu acest prilej, a tinut sa le multumeasca tuturor celor care au sprijinit acest proiect generos, care ofera perspective de dezvoltare economica durabila nu numai zonei, dar si intregului judet. Turismul poate fi sansa unui nou boom al economiei argesene, deoarece exista un potential considerabil nevalorificat, care tine de vestigii istorice, cadru natural, Barajul si Lacul Vidraru si conditii naturale exceptionale nu numai pentru activitati de turism in sezonul hibernal (cu zapada care permite practicarea sporturilor de iarna pana prin iunie, la Bilea Lac), dar si in perioda estivala. Planurile proprietarilor terenurilor de la Molivisu sunt foarte interesante, astfel ca statiunea sa functioneze pe tot timpul anului, iar hotelurile sa dispuna de piscine, terenuri sportive si de agrement, o herghelie cu cai de rasa, care sa le permita turistilor sa faca vizite la stanele ecologice din zona sau la alte obiective de mare interes.

Acest contract de finantare Regio, al carui principal beneficiar este comuna Arefu, vizeaza "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice", este in valoare de 73.434.350 lei, din care valoarea fondurilor nerambursabile este de 25.252.657 lei, iar contributia beneficiarului (ADI Molivisu, alcatuit din comunele Arefu, Bradulet si Cicanesti) este de 27.396.985 lei. Pavel Birla venise la emisiunea de televiziune de la Calarasi, unde participase la o instruire cu echipa de implementare a proiectului, privind modul corect in care urmeaza sa fie parcurs fiecare pas, de la licitatii la incheiere de contracte si de la demararea lucrarilor la intocmirea cererilor de rambursare. "Daca lucrurile decurg normal, am putea incepe lucrarile la infrastructura (drumurile de acces, alimentarea cu energie electrica, apa, canal s.a.m.d.) prin luna august a acestui an. Avem ca termen de executie 3 ani de la semnarea contractului de executie a lucrarilor, dar ne propunem sa scurtam aceasta perioada", a spus Pavel Birla. Acesta le-a multumit tuturor celor care au facut posibila semnarea contractului de finantare, incepand cu primarii Gheorghe Stoican (Arefu), Emil Simion (Bradulet) si Ion Ionescu (Cicanesti) si continuand cu proiectantii si toti cei care au trudit din greu pentru a se ajunge in acest punct. Ca partener al ADI Molivisu va fi si Consiliul Judetean Arges, garantul principal al investitiei, fiecare participand cu cote egale de cate 25%. Sumele necesare se vor asigura din vanzarea terenurilor pentru investitiile in unitatile de cazare turistica, care vor fi vandute pe loturi. In prima etapa se vor scoate la licitatie cate 30 ha, din totalul de 200, aprobate pentru Arefu, care vor fi lotizate in functie de cerintele investitorilor interesati sa le cumpere. "Cred ca ne vom descurca sa asiguram partea care ne revine din finantare", a declarat increzator Pavel Birla, gandindu-se probabil ca, in curand, pe Valea Argesului vor misuna utilajele constructorilor ca prin anii '60, cand s-a ridicat Barajul Vidraru si celelalte instalatii, care au trezit la viata aceste meleaguri pe care traim. Dar despre toate acestea vom mai discuta...
Miercuri, 09 Mai 2012, ora 00:14
Sursa: Arges Expres

Articol citit de 570 ori


Arges Expres
Cele mai citite stiri
UPDATE: RUPERE DE NORI IN PITESTI. COPACI CAZUEsI
UPDATE: Pitestiul intra la ora 23 sub cod galben de tip nowcasting, informeaza Administratia ...
Cazatura i-a fost fatala
Tweet Ieri dupa-amiaza, un barbat si-a pierdut viata in timp ce lucra, iar cazul este incadrat ca ...
ACCIDENT IN TRIVALE. AICI ESTE O ZONA PERICULOASA
Accident in Trivale. Aici este o zona periculoasa. Un accident de circulatie a avut loc in aceasta ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor