Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.554 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Casatoriile transfrontaliere in UE. Ce trebuie sa faceti inainte si dupa casatorie daca va aflati in aceasta situatie

Luni, 17 Februarie 2020, ora 04:09

Casatoriile transfrontaliere in UE. Ce trebuie sa faceti inainte si dupa casatorie daca va aflati in aceasta situatieCasatoria civila este un statut juridic recunoscut in toate tarile UE. E important de stiut ce se intampla atunci cand in formalitati sunt implicate mai multe tari, de exemplu in cazul in care va casatoriti cu o persoana de alta nationalitate sau daca intentionati sa va mutati in strainatate dupa casatorie. Inainte de casatorie, trebuie sa aflati care este tara a carei legislatie va reglementa casatoria dumneavoastra si regimul matrimonial aferent. Este important, pentru ca acest lucru va avea

Life Show / stiri Actualitate3 vizite[ Adevarul ]

DE LA DENTIST, IN MORMANT

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 19:40

DE LA DENTIST, IN MORMANTIn varsta de numai patru ani si opt luni, Petru Adrian, baietelul care a plecat la Pitesti ca sa-si scoata un dintisor de lapte, s-a intors acasa, vineri, intr-un sicriu alb. Coplesiti de durere, parintii, cunoscuti in comuna, la Mihaesti, drept oameni gospodari, si-au condus, azi, copilul pe ultimul drum.
Foto: Gradinita Mihaesti Petru Adrian era mezinul familiei. Pe ultimul sau drum pe acest pamant, ingerasul a purtat un costumas alb. Fratiorul lui, un pic mai mare, are 7 ani. Raportul

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Argesul ]

DEPASIRE CU FINAL LA SPITAL

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 19:27

DEPASIRE CU FINAL LA SPITALSambata dimineata, pe Calea Brasovului din Campulung a avut loc un accident rutier soldat cu doi raniti, unul dintre ei fiind dus la spitalul din municipiul de la poalele Mateiasului.
Din verificarile efectuate de politisti ai Biroului Rutier Campulung s-a stabilit ca Gelu B., de 60 de ani, din Campulung, conducea o autoutilitara pe Calea Brasovului din directia Pitesti spre Brasov. Ajuns la intersectia cu strada Valea Foii, sexagenarul nu s-ar fi asigurat la schimbarea directiei de mers la

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Argesul ]

Aparatura pentru Spitalul Municipal cumparata cu bani guvernamentali - 1.271.419,80 lei

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 19:26

Asa se prezenta situatia la data de 31 decembrie 2019. In fapt, lista aparaturii achizitionate prin fonduri guvernamentale includea 15 pozitii, dupa cum urmeaza: aparat anestezie pentru Sala de Operatii Ortopedie; linie videoendoscopie digestiva de inalta definitie; electrocardiograf cu 3 canale; lampi scialitice fixe; monitoare functii vitale; monitor functii vitale NN; aspirator chirurgical; masa ortopedica; masa operatii multifunctionala; masa de operatie; statie centrala de sterilizare; trusa osteosinteza tija blocata; aparat anestezie; ecograf 4D cu modul OG; aparat Roentgen mobil. Faptul ca primarul Constantin Panturescu a fost in trecutele mandate de consilier local presedinte al Consiliului de Administratie al Spitalului Municipal, perioada in care a colaborat foarte bine cu actualul manager al unitatii, ing. Viorel Popescu, este evident si din grija pe care o acorda institutiei ce deserveste circa 100.000 de cetateni din zona Curtea de Arges!

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Arges Expres ]

Buget "bunicel", la Domnesti

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 19:26

Asa a caracterizat primarul Gabriel Zavoianu resursele de care va dispune comunitatea anul acesta. Bugetul a fost trecut prin dezbaterea publica in data de 6 februarie, dupa care a trecut prin comisiile de specialitate ale legislativului. Valoare sa este de circa 6.000.000 lei si urmeaza sa fie dezbatut spre aprobare miercuri. Beneficiind de o presiune sociala mult mai suportabila, s-a putut aloca Sectiunii de Dezvoltare o suma decenta, din care vreo 2.000.000 lei vor acoperi costurile racordurilor la apa si canal. "S-au prevazut, de asemenea, bani si pentru asfaltari, astfel ca vom continua modernizarea strazilor Spiru Haret si Aninoasei, pe o lungime totala de 1 km, dar si pentru cadastrarea si intabularea pasunilor alpine si a celor de la Bahna Rusului. Cu ajutorul Consiliului Judetean, speram sa reabilitam trotuarul de stanga tehnica a drumului judetean ce traverseaza comuna, pe segmentul dintre centru si fostul Spital . Pentru intretinerea drumurilor, in buget s-a prevazut suma de 200.000 lei, iar cheltuielile salariale sunt ceva peste 42%, caci s-au prevazut sumele necesare pentru acoperirea necesarului impus de marirea prevazuta in lege, cu ierarhizarea pe coeficient. Forma definitiva a bugetului se va adopta in sedinta din data de 19 februarie!", a incheiat primarul Zavoianu.

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Arges Expres ]

Incepe reabilitarea DJ 731D!

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 19:26

In data de 12 februarie, presedintele Dan Manu, impreuna cu o echipa tehnica de la Consiliul Judetean Arges, a efectuat o vizita de lucru in comuna Cosesti. Discutiile purtate cu primarul localitatii, Nicolae Pana, au vizat stadiul proiectului de asfaltare a Drumului Judetean 731D. Tronsonul de drum judetean propus pentru modernizare incepe de la km 7+450, localitatea Valea Nandrii, comuna Darmanesti, traverseaza comuna Cosesti prin satele Jupanesti si Priseaca si se incheie in localitatea Ganesti, comuna Pietrosani. Lungimea totala a drumului este de 12,224 km. Lucrarile de modernizare constau, in principal, in asfaltarea structurii rutiere, refacerea unor podete, refacerea sistemului de scurgere a apelor pluviale prin construirea de santuri. In acest moment exista Documentatia de Avizare a Lucrarilor de Interventie (D.A.L.I.) si urmeaza a fi transmisa spre analiza la Comisia Tehnico-Economica a C.J. Arges. Deoarece pentru anumite tronsoane de drum, cele aflate intre sate, este necesara exproprierea unor parcele mici de terenuri, pentru a nu mai intarzia inceperea lucrarilor, s-a discutat varianta ca asfaltarea acestui drum sa se faca pe portiuni si sa se inceapa cu zonele unde nu sunt probleme tehnice. Valoarea totala a investitiei conform devizului general aferent este de 41.940.732,16 lei cu TVA.

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Arges Expres ]

La Primaria Baiculesti se vor asigura cresterile salariale legale in 2020

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 19:26

Primarul Niculaie Dragnea a tinut sa-i asigure pe functionarii publici si angajatii contractuali din aparatul propriu ca nu vor ramane pagubiti deoarece in ianuarie nu li s-au asigurat maririle salariale asteptate. "Am prevazut sumele respective in buget si ele se vor plati dupa adoptarea acestuia, incluzand si drepturile pentru luna ianuarie. Consideram ca este necesar nu numai sa respectam prevederile legii, dar si sa cautam sa instauram un climat bun de lucru si de colaborare nu numai intre angajatii primariei, ci si intre acestia si cetatenii comunei", a explicat seful administratiei publice locale. Acesta a mai spus ca numarul salariatilor din subordine este de 24, in conditiile in care Organigrama si Statul de functii are aprobate 35 posturi. "La noi nu s-a practicat ocuparea posturilor pe favoritisme, nepotisme sau criterii politice - cum s-a reclamat prin alte localitati. De asemenea, n-am pus conditii restrictive de genul celor in care candidatii trebuiau sa aiba domiciliul in Baiculesti. Dovada este faptul ca, la noi, vreo 10 dintre angajati sunt navetisti. Criteriul de baza pentru noi a fost competenta dovedita de catre candidati la concursul de ocupare a posturilor si apoi de catre cei angajati in exercitarea atributiunilor functionale din fisa postului!"
Primarul Dragnea a sugerat ca prin neocuparea a 11 posturi dintre cele aprobate s-a facut o economie pe baza distribuirii judicioase a sarcinilor de serviciu, atitudine care a condus si la o eficientizare a ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Arges Expres ]

Semne bune pe partea bugetara, la Valea Danului

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 19:26

In Ziua Indragostitilor, vineri, primarul Vasile Preda se afla cu o echipa de tehnicieni la niste masuratori de teren necesare pentru completarea documentatiei din dosarul pentru investitia de alimentare cu gaze a comunei. "Practic mai avem nevoie doar de avizul de la mediu, care este conditionat de alt aviz pe care trebuie sa-l obtinem de la Apele Romane. Acesta este si motivul prezentei noastre in teren", ne-a comunicat seful administratiei publice locale.
Chestionat pe tema bugetului pentru anul in curs, ne-a spus ca acesta va intra in dezbaterea alesilor locali in sedinta ce se va desfasura luni, 17 februarie, incepand cu ora 16.00. "In cifre absolute, ne situam cam in media multianuala. Noi am incercat sa ne gospodarim banii cu eficienta maxima, asa cum am reusit cu sprijinul nemijlocit al specialistilor din aparatul propriu, astfel incat sa asiguram un anume echilibru intre sectiunile de Functionare si Dezvoltare. In 2020, fata de anii precedenti, am pornit cu avantajul faptului ca nu mai avem datorii, ca in trecut. Consecinta este aceea ca am putut dirija sume ceva mai maricele spre Dezvoltare. Acum ramane sa vedem ce se va intampla in cursul dezbaterilor din legislativ, pentru ca mai pot interveni anumite modificari. La modul concret vom putea discuta despre ambele sectiuni doar dupa adoptarea bugetului pentru 2020!", a concluzionat primarul Preda.

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Arges Expres ]

Seminar despre pericolul drogurilor, la "Constantin Dobrescu"

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 16:27

Vineri, in cadrul Liceului Tehnologic "Constantin Dobrescu" din Curtea de Arges au continuat activitatile de educatie juridica, desfasurate in parteneriat cu Agentia Britanica de Stiri "News 247WorldPress", Curtea de Apel Pitesti si Baroul Arges. Tema abordata a fost "Consumul de substante halucinogene - cauze si efecte". Cu aceasta ocazie, elevii de la clasele a IX-a A, a IX-a B, a IX-a C si a IX-a D au participat la o activitate educativa de formare in care au fost implicati, ca lectori, judecatorul Ion Rebeca si psihologul Ligia Birdici, din partea Curtii de Apel Pitesti si a Baroului Arges, precum si pr. prof. Vasile Dumitrescu, din partea Seminarul Teologic Ortodox "Neagoe Voda Basarab". La acest proiect, initiat si coordonat de catre directorul institutiei scolare amintite, prof. Ion Cristian Popa, au mai participat consilierul educativ prof. Alin Panaitescu si dirigintii claselor implicate - prof. Daniela Dobrinoiu, prof. George Toma, prof. Daniela Hirica, prof. Cristina Moisescu, precum si urmatorii profesori: Nicoleta Minzatu, Cristina Nicolae, Andreea Dudas, Gabriel Popa, Claudiu Ioneci, Silviu Butaru si Ion Pletea. Pentru liceeni, aceasta a fost o buna lectie de constientizare a pericolului pe care-l presupun narcoticele atat pentru santatatea si viata proprie, cat si pentru cei din jurul consumatorilor care pierd controlul si discernamantul asupra propriilor actiuni. Tinerii au pus intrebari, au discutat exemple si si-au exprimat parerile despre subiectul ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Arges Expres ]

Aproape 500.000 de romani au depus cereri pentru a trai si a lucra in Regatul Unit dupa Brexit

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 16:27

Ambasada Romaniei la Londra a informat ca, pana la la 31 ianuarie anul acesta, 498.700 de romani au aplicat pentru statutul de rezident in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in cadrul sistemului de inregistrare EU Settlement Scheme (EUSS) pus de autoritatile britanice la dispozitia cetatenilor europeni care doresc sa continue sa locuiasca in Regatul Unit si dupa 31 decembrie 2020. Fata de datele comunicate anterior de Home Office, valabile pentru finalul anului 2019, se constata o crestere a numarului de aplicatii trimise in luna ianuarie a.c. de catre cetatenii romani (63.000), precizeaza ambasada. In total, in cadrul EU Settlement Scheme au fost inregistrate 3.107.900 de cereri depuse de cetateni europeni, din care 2.730.200 au fost deja validate, dintre acestea 58% fiind aplicatii pentru #SettledStatus si 41% #PreSettledStatus. Potrivit schemei de inregistrare a statutului, cetatenii UE care traiesc continuu in Regatul Unit timp de 5 ani pot primi statutul de rezident permanent, in baza caruia beneficiaza de aceleasi drepturi de a munci si a studia si acces la sistemul de ajutoare sociale la fel ca inainte de iesirea Regatului Unit din UE. De asemenea, persoanele eligibile pot solicita obtinerea cetateniei Regatului Unit. Inregistrarea trebuie sa fie facuta pana la finalul lui iunie 2021.

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Arges Expres ]

Fortele navale romane aduc marea mai aproape de elevii argeseni!

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 16:27

Peste 2.000 de elevi din judetul Arges ii vor intalni, in perioada 17-20 februarie, pe marinarii militari, care vor prezenta ofertele educationale ale institutiile militare de invatamant de marina. In plus fata de interactiunea cu elevii argeseni, delegatia Fortelor Navale Romane are planificate si doua evenimente la care este invitata populatia civila. Astfel, in 17 februarie, la Centrul Cultural din Pitesti, intre orele 17.00-18.00, se va desfasura vernisajul expozitiei de pictura cu tematica marina "Marea in culori" (invitati sunt pictorii Alexandru Ghinea, Niculae Gageanu si Andrei Pennazio), iar in intervalul orar 18.30-20.00, la VIVO Mall Pitesti, va fi marcata Ziua actelor de bunatate, prin organizarea expozitiei interactive "Aducem marea mai aproape de tine!", la care vor fi prezentate elemente de tehnica de scufundare, machete de nave si materiale de Marina si vor avea loc ateliere interactive de confectionat diferite impletituri si lucrari marinaresti. Scafandrii, infanteristii marini, militarii de la bordul navelor de lupta, studentii Academiei Navale "Mircea cel Batran" si elevii Scolii Militare de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu", precum si cei de la Colegiul National Militar "Alexandru Ioan Cuza" vor efectua escale in unitatile de invatamant gimnazial si liceal din localitatile Curtea de Arges (marti, 18 februarie, la Colegiul National "Vlaicu Voda", Liceul Tehnologic "Constantin Dobrescu", Liceul Tehnologic "Ferdinand I", Scoala ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Arges Expres ]

Temperaturi de aprilie la mijlocul lunii februarie!

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 16:27

Meteorologii vin cu vesti bune: vremea va fi frumoasa si deosebit de calda pentru aceasta perioada in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 si 16 grade Celsius. Luni, vremea va fi predominant frumoasa si deosebit de calda pentru aceasta perioada in cea mai mare parte a tarii, cu valori termice mai ridicate fata de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu innorari spre sfarsitul intervalului in nord-vestul teritoriului, cand vor fi conditii pentru precipitatii slabe - mai ales sub forma de ploaie. Vantul va sufla slab si moderat, temporar cu intensificari usoare pe crestele montane si pe arii restranse in est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6 si 16 grade Celsius, iar cele minime se vor situa intre -4 si 6 grade C, mai mici in depresiunile din estul Transilvaniei, spre -10 grade C. Izolat se va semnala ceata. Marti, vremea se va mentine deosebit de calda in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil in regiunile sud-estice si temporar noros in rest. Pe arii restranse se vor semnala precipitatii slabe - predominant ploi. Vantul va sufla slab si moderat, temporar cu intensificari mai ales pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8 si 16 grade C, iar cele minime, intre -3 si 5 grade C. Izolat se va semnala ceata.

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Arges Expres ]

Peste 27.000 de locuri de munca vacante la nivel national!

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 16:27

Potrivit datelor furnizate de agentii economici privind locurile de munca vacante, in evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) sunt disponibile 27.502 locuri de munca la nivel national. Cele mai multe sunt oferite pentru: lucrator comercial (1.627), agent de securitate (1.453), muncitor necalificat in industria confectiilor (1.040), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (986), muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli, zidarie (805), confectioner asamblor articole din textile (764) si manipulant marfuri (723). Din cele 27.502 de locuri de munca vacante declarate de angajatori la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, 1.451 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (programator, inginer in diferite domenii de activitate, economist, contabil, psiholog etc.), 16.008 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de munca fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fara studii. Oferta locurilor de munca la nivel national poate fi consultata pe site-ul ANOFM - www.anofm.ro, la sectiunea "Persoane fizice/Locuri de munca vacante".

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Arges Expres ]

Avalansa de intreruperi de energie electrica in zona Curtea de Arges!

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 16:27

In saptamana 17-23 februarie, Distributie Oltenia va execut lucrari in retelele electrice pentru cresterea gradului de siguranta si continuitate in alimentarea cu energie a consumatorilor, precum si a imbunatatirii parametrilor de calitate ai acesteia. In zona Curtea de Arges, luni nu va fi energie electrica intre 08.30 si 16.30 in comuna Cicanesti, sat Cicanesti - alimentat din PTA Cicanesti 1. Marti, situatia se repeta in acelasi interval orar in municipiul Curtea de Arges, pe strazile Progresului, Cuza Voda, Groape, Locotenent Pavelescu, Alunului si Paltinis - alimentate din PTA Cuza Voda, iar miercuri vine randul comunelor Baiculesti, sat Stejari - alimentat din PTA UM Baiculesti si Bradulet, sat Gales Piatra, intre 08.30 si 16.30. Joi, calvarul se muta in comuna Arefu, sat Capataneni - alimentat din PTA Releu Capataneni si PTA Capataneni-Pamanteni, iar vineri, napasta cade pe municipiul Curtea de Arges, cu strazile Valea Iasului si Plantatiei si pe comuna Valea Iasului, sat Cerbureni - alimentat din PTA Cerbureni 2, in intervalul orar deja cunoscut, 08.30-16.30.
Lucrarile pot fi reprogramate in situatia in care conditiile meteo sunt nefavorabile. Informatii actualizate pentru saptamana in curs sunt disponibile la adresa: www.distributieoltenia.ro. Constituie pericol iminent de electrocutare urmatoarele actiuni intreprinse de persoane neautorizate: intrarea in posturile de transformare, urcarea pe stalpii de sustinere ai retelelor electrice, inlocuirea sigurantelor ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Arges Expres ]

"In Romania, agricultura ecologica are nevoie de recunoastere, adoptie si sustinere!"

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 16:27

Aceasta a fost o concluzie importanta a intalnirii organizate de Asociatia INTER-BIO, la sediul USH Pro Business. Discutiile au avut ca tema prioritatile nationale si regionale privind agricultura ecologica in contextual noilor orientari si directive ale Comisiei Europene. Alaturi de membrii asociatiei, au participat reprezentanti ai clusterelor Bio Danubius Tulcea si BioNEst-Iasi, ai Camerei de Comert si Industrie Bacau, ai Directiei Agricole Judetene Mures, precum si ai ASRO - Organismul national de standardizare si reprezentanti mass-media. Dezbaterile au vizat subiecte importante privind viitorul agriculturii ecologice in Uniunea Europeana, ca urmare a discutiilor avute la Bruxelles de Asociatia INTER-BIO cu reprezentanti ai IFOAM EU. Au fost prezentate succint noile reguli UE pentru produsele agroalimentare ecologice. S-a evidentiat faptul ca intre Romania si tarile UE, avansate in domeniu, exista un decalaj semnificativ de adoptie a agriculturii ecologice atat la nivel de producatori, cat si de consumatori. Piata romaneasca este putin dezvoltata mai ales sub aspectul procesarii produselor ecologice si consumului, iar depasirea acestei situatii presupune vointa de schimbare si o strategie clara dedicata acestui sector.
S-a accentuat rolul educatiei in cresterea consumului de produse ecologice si al campaniilor de constientizare privind beneficiile aduse sanatatii. De asemenea, digitalizarea si inovarea activitatii producatorilor din sector au atras atentia ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Arges Expres ]

Publicitate in ARGES EXPRES - 17 februarie 2020

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 16:27

MAREA PUBLICITATE

S.C. AQUATERM AG '98 S.A. Curtea de Arges

SCOATE la CONCURS urmatoarele posturi:

- AUDITOR INTERN -
studii superioare economice, vechime in specialitatea studiilor postului de auditor intern de minim 3 ani - 1 post vacant.
Dosarul de concurs va fi depus la Biroul de Resurse Umane pana la data de 20.02.2020 (inclusiv).
- INGINER -
studii superioare de licenta si/sau master in domeniul relevant postului de inginer - specializare "Constructii hidraulice si sisteme de alimentare cu apa si canalizare", experienta in specialitate, abilitati in utilizarea calculatorului (Windows, Word, Excel, Power Point) - 1 post vacant.
Dosarul de concurs va fi depus la Biroul de Resurse Umane pana la data de 25.02.2020 (inclusiv).
- MUNCITORI NECALIFICATI
- minim studii generale, permis de conducere, constituie avantaj experienta in instalatii sanitare si electrice - 3 posturi vacante.
Dosarul de concurs va fi depus la Biroul de Resurse Umane pana la data de 25.02.2020 (inclusiv).
Detalii suplimentare se pot obtine de pe site-ul societatii, www.aquaterm98.ro, la numarul de telefon 0248/721936 sau la Biroul de Resurse Umane din cadrul societatii.

ANUNT DEZBATERE PUBLICA A PROIECTULUI DE BUGET LOCAL AL MUNICIPIULUI CURTEA DE ARGES PE ANUL 2020

In temeiul art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, republicata, Primaria Municipiului Curtea de Arges supune dezbaterii publice Proiectul Bugetului Local al Municipiului Curtea de Arges pe ..

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Arges Expres ]

Infrangere si in ultimul amical din Turcia: Chikhura Sachkhere - FC Arges 4-1 (3-0)

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 16:26

FC Arges a pierdut si ultimul meci de verificare disputat in stagiul de pregatire din Antalya. Echipa noastra a fost invinsa joi dupa-amiaza cu 4-1 de FC Chikhura Sachkhere, ocupanta locului 5 din prima liga din Georgia, formatie care a evoluat si in preliminariile Europa League. Pitestenii au facut o prima repriza destul de slaba si au primit trei goluri, dintr-un penalti acordat destul de usor si doua autogoluri. Dupa pauza, alb-violetii au reusit sa echilibreze ostilitatile si au redus din handicap prin Andrei Blejdea, insa georgienii au mai marcat inca o data pe finalul meciului. Argesenii au avut sansa sa mai puncteze inca o data, insa portarul georgian a reusit sa respinga in corner un sut in forta, expediat de un jucator alb-violet. In cantonamentul din Turcia, FC Arges nu a cunoscut gustul victoriei, pierzand cu 0-1 in fata bulgarilor de la PFK Montana, macedonenilor de la FK Bregalnica si sarbilor de la Kabel Novi Sad si cu 1-4 in disputa cu georgienii de la Chikhura Sachkhere. FC Arges a evoluat in urmatoarea formula: Ducan - Tofan, Turda, Motroc, Musat - Prepelita - Serban, Moihedja - Matis, Grecu, Buhaescu. Dupa pauza au mai intrat Oancea, Panait, Serbanica, Brinzan, Mirica, Turkovik si Blejdea.

Sport / stiri Sport16 vizite[ Arges Expres ]

Interesul pentru EURO 2020, de doua ori mai mare decat cel pentru editia din 2016!

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 16:26

Mai mult de 28 de milioane de solicitari de bilete au fost inregistrate pana acum pentru meciurile de la UEFA EURO 2020, aratand astfel un nivel de interes nemaiintalnit pentru aceasta editie speciala, prima organizata pe intreg continentul. UEFA EURO 2020, turneu organizat in 12 orase din Europa cu ocazia aniversarii de 60 de ani, a stabilit un record privind procesul de achizitie a biletelor. In etapa de vanzare dedicata natiunilor deja calificate, in decembrie 2019, 8.977.427 de tichete au fost solicitate de catre suporteri, cerere de 3 ori mai mare decat in aceeasi faza la UEFA EURO 2016. Contabilizand si succesul procesului de vanzare pentru publicul general din perioada 12 iunie-12 iulie 2019, cand au fost solicitate 19,3 milioane de bilete, rezulta un total de 28,3 milioane de tichete pentru care fanii au aplicat in platforma UEFA. Disponibile au fost doar 2,5 milioane. Interesul pentru EURO 2020 este de doua ori mai mare decat cel pentru UEFA EURO 2016, fiind cea mai mare cerere de bilete din istorie!

Sport / stiri Sport3 vizite[ Arges Expres ]

Amicalul Anglia - Romania se joaca pe Villa Park

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 16:26

Pe 7 iunie, nationala Romaniei va intalni Anglia pe Stadionul Villa Park, din Birmingham. Arena are o capacitate de 42.000 de locuri si gazduieste partidele echipei Aston Villa, din Premier League. Va fi prima confruntare dintre cele doua reprezentative, in Anglia, in alt oras in afara Londrei. Villa Park este unul dintre cele mai vechi si cunoscute stadioane din Europa. A fost inaugurat in 1897 si a gazduit partide de la Cupa Mondiala 1966 si Campionatul European 1996. Pe aceasta arena s-a jucat, de asemenea, si ultima finala a Cupei Cupelor, in 1999, Lazio - Mallorca. Partida va incepe la ora locala 18.15, 20.15 in Romania.
In iunie 2020 se vor implini doua decenii de la ultima intalnire in fata Angliei, victoria cu 3-2 care ne-a calificat in "sferturile" EURO 2000. Palmaresul in fata Angliei este unul pozitiv. Din 11 intalniri ne-am impus in 3, alte 6 s-au incheiat la egalitate, iar Anglia a castigat de 2 ori. Toate cele 3 succese au venit in meciuri oficiale, unul in preliminarii si doua la turneele finale. Britanicii ne-au invins o singura data in partidele importante, 1-0 la Cupa Mondiala 1970 din Mexic.
- 24.05.1939: Romania - Anglia 0-2 (amical, Bucuresti).
- 06.11.1968: Romania - Anglia 0-0 (amical, Bucuresti).
- 15.01.1969: Anglia - Romania 1-1 (amical, Londra).
- 02.06.1970: Romania - Anglia 0-1 (CM 1970, Guadalajara).
- 15.10.1980: Romania - Anglia 2-1 (prel. CM 1982, Bucuresti).
- 29.04.1981: Anglia - Romania 0-0 (prel. CM 1982, Londra).
- 01.05.1985: Romania - ...

Sport / stiri Sport3 vizite[ Arges Expres ]

"Cu toata dragostea", de Valentine's Day, Gerea i-a cerut demisia lui Tariceanu!

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 16:25

Inca un scandal a izbucnit in familia "Adevaratilor Liberali", asa cum le place sa se numeasca celor de la ALDE: deputatul argesean si presedintele filialei Bucuresti, Andrei Dominic Gerea, ii cere demisia de la conducerea partidului lui Calin Constantin Anton Popescu Tariceanu, liderul absolut! Mai multe amanunte veti regasi in urmatorul comunicat de presa, pe care vi-l prezentam in cele ce urmeaza:

"In 2014, odata cu parasirea de catre PNL a familiei liberale europene, am ales sa raman fidel valorilor liberale, alaturandu-ma dlui Tariceanu in proiectul Liberal-Reformator, transformat ulterior in ALDE. Noi, cei din ALDE, am adus o contributie liberala consistenta la actul de guvernare si am asigurat, in perioada in care PSD a fost principalul partid de guvernamant, balanta necesara, impunand masuri de dreapta care au contribuit la cresterea economiei si la dezvoltarea mediului de afaceri. Din pacate, dupa alegerile europarlamentare de anul trecut, ALDE si-a pierdut busola! Desi toate actiunile noastre au avut ca unic scop proiectul pentru candidatura dlui Tariceanu la Presedintia Romaniei, prin deciziile luate acest proiect a fost ingropat si partidul a intrat pe o panta descendenta. Am rupt alianta de guvernare cu PSD si ne-am avantat in opozitie si intr-o aventura politica alaturi de Pro Romania (de care am aflat pe Facebook). Ne-am apucat sa strangem semnaturi pentru dl Tariceanu pentru ca, peste noapte, sa aflam ca acesta renunta la candidatura pentru care am iesit de ...

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Arges Expres ]

Traian si Ioana Duta - expozitie dedicata lui Brancusi, la Gorj!

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 16:25

Cu ocazia implinirii a 144 de ani de la nasterea marelui sculptor roman Constantin Brancusi, Muzeul Municipal Curtea de Arges, in parteneriat cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Gorj, va organiza un vernisaj in tandem avandu-i ca protagonistii pe artistii plastici Traian Duta si fiica sa, Ioana-Teodora Duta Schmiedigen. Expozitia, pregatita sub genericul "Lumea poate fi mantuita prin arta", va fi gazduita de CJCPCT Gorj si va reuni sculpturi in bronz si, respectiv, lucrari de pictura si grafica. Deschiderea va avea loc marti, 18 februarie, incepand cu ora 12.00.

Life Show / stiri Life Show2 vizite[ Arges Expres ]

(VIDEO) SOFER FUGAR, PRINS DE POLIEsISTI

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 16:02

(VIDEO) SOFER FUGAR, PRINS DE POLIEsISTIIn aceasta dupa-amiaza, politistii argeseni au identificat, in mai putin de o jumatate de ora, un barbat banuit de savarsirea infractiunii de furt.
In jurul orei 14.30, prin apelul national unic de urgenta 112, a fost sesizat furtul unui autoturism din Targul Saptamanal din localitatea Bradu.
Imediat, autoturismul in cauza a fost dat in atentie, fiind identificat, pe raza localitatii Stolnici, de catre un echipaj al Serviciului Rutier.
Conducatorul autoturismului

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Argesul ]

Doctorita Eny Pavel a impartit pitestenilor masti de protectie: "Sa ne protejam de gripa"

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 15:58

Doctorita Eny Pavel a impartit pitestenilor masti de protectie: "Sa ne protejam de gripa"Doctorita stomatolog Eny Pavel a impartit sambata masti de protectie pitestenilor. Doamna doctor nu este la prima actiune de acest gen, acesta oferind in fiecare an masti medicinale celor care trec prin centrul Pitestiului. Reamintim ca la nivel national a fost declarata epidemie de gripa, care a afectat si mai multi argeseni.

1
de 4

"In fiecare an, in perioadele de epidemie de gripa, distribui masti de protectie, mai ales ca este criza si nu se prea gasesc in farmacii. Anul 2020 are un risc

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Universul Argesean ]

SI-AU PIERDUT ACTELE DE IDENTITATE

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 15:47

SI-AU PIERDUT ACTELE DE IDENTITATEAnul trecut, Directia de Evidenta a Persoanelor Pitesti a solutionat multe cereri din partea celor care au pierdut sau carora li s-au sustras, in imprejurari diverse, actele de identitate. Astfel, 1.952 de persoane din municipiu au declarat pierduta cartea de identitate, iar 54 au cerut inlocuirea actului respectiv pe motiv de furt.
Actul de identitate declarat pierdut sau furat, care a fost ulterior gasit de titular, trebuie predat in termen de 48 de ore la serviciul public comunitar de

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Argesul ]

Doctorita Eny Pavel impartit pitestenilor masti de protectie: "Sa ne protejam de gripa"

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 13:15

Doctorita Eny Pavel impartit pitestenilor masti de protectie: "Sa ne protejam de gripa"Doctorita stomatolog Eny Pavel a impartit sambata masti de protectie pitestenilor. Doamna doctor nu este la prima actiune de acest gen, acesta oferind in fiecare an masti medicinale celor care trec prin centrul Pitestiului. Reamintim ca la nivel national a fost declarata epidemie de gripa, care a afectat si mai multi argeseni.

1
de 4

"In fiecare an, in perioadele de epidemie de gripa, distribui masti de protectie, mai ales ca este criza si nu se prea gasesc in farmacii. Anul 2020 are un risc

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Universul Argesean ]

O fata de 18 ani din Arges, urmarita national, a fost incarcerata

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 13:15

O fata de 18 ani din Arges, urmarita national, a fost incarcerataO fata de 18 ani din Arges, urmarita national, a fost incarcerata.
Pe 13 februarie, in jurul orei 18:00, politistii din cadrul Sectiei de Politie Rurala Bascov, impreuna cu jandarmi argeseni, au depistat o tanara de 18 ani, din Merisani, urmarita national

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Universul Argesean ]

Perchezitii in Arges! Bunuri de 15.000 de euro, recuperate de politisti

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 13:15

Perchezitii in Arges! Bunuri de 15.000 de euro, recuperate de politistiPolitistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Arges, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti, au efectuat trei perchezitii pe raza municipiului Bucuresti si una pe raza judetului Arges, pentru recuperarea unor marfuri insusite prin contractarea cu documente false a unor activitati de transport marfa. Doua persoane au fost retinute si bunuri de peste 15.000 de euro au fost recuperate.

In ziua de 13 februarie, politisti din cadrul Serviciului de

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Universul Argesean ]

COMPETITIE CU CAINI CIOBANESTI LA MIOVENI

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 13:11

COMPETITIE CU CAINI CIOBANESTI LA MIOVENIClubul de Ciobanesti Belgieni si Olandezi Romania, membru al Asociatiei Chinologice Romane, organizeaza in premiera la Mioveni, cu sprijinul Primariei orasului, una dintre cele mai mari competitii de gen din tara, cu participare internationala.
Evenimentul polisportiv "Cupa Mioveni" va avea loc in perioada 27-29 martie, pe platoul zonei de picnic Faget si va reprezenta campania de calificare la disciplinele

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Argesul ]

ALUNECARILE DE TEREN DISTRUG DRUMURILE DIN ARGES

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 12:09

Alunecarile de teren dau mari batai de cap in Arges. Sunt din ce in ce mai multe, peste 50 de astfel de puncte in care pamantul "lucreaza". Iar masuri, din pacate, nu prea s-au luat, cu cateva exceptii. Motivul: consolidarile costa foarte mult, iar stabilizarea unui teren nu e la indemana oricui.
Zone cu probleme
Alunecarile de teren s-au manifestat mai acut in Arges incepand cu anul 2005, atunci cand, din cauza precipitatiilor abundente, s-au reactivat sau activat unele suprafete cu tendinte

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Argesul ]

VIDEO O masina a luat foc in trafic, in Arges. Trei persoane se aflau inauntru

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 12:09

VIDEO O masina a luat foc in trafic, in Arges. Trei persoane se aflau inauntruUn autoturism a luat foc in noaptea de sambata spre duminica in orasul Costesti, judetul Arges. Masina se afla in mers, iar inauntru erau trei persoane. Un incendiu a fost semnalat azi-noapte in Costesti, unde o masina a luat foc. A intervenit o autospeciala de stingere cu apa si spuma. "Autoturismul a luat foc in mers. Au fost

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Adevarul ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
ALEXANDRU NEACSU, CONDUS PE ULTIMUL DRUM
La ora 13,50 slujba de inmormantare a lui Alexandru Neacsu, pe care au savarsit-o preotii bisericii ...
EXCLUSIV! PENDIUC, PRIMA REACTIE DUPA CONDAMNARE
Sentinta pronuntata de instanta nu a avut un efect paralizant asupra fostului primar. "Nu sunt deloc ...
"CANADIANUL" CANDIDEAZA LA PRIMARIA PITESTI
Reintors la Pitesti dupa ce a locuit 15 ani in Canada, Cristian Popescu, reprezentantul propus de ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor