Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.311 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Un nou pod inaugurat la Vulturesti

Vineri, 20 Octombrie 2017, ora 10:27

Un nou pod inaugurat la VulturestiAstazi, presedintele Consiliului Judetean Arges, Dan Manu, a inaugurat noul pod de peste raul Argesel, din comuna Vulturesti. Este vorba de podul de pe DJ 739 Barzesti-Negresti-Zgriptesti-Beleti, peste raul Argesel, in comuna Vulturesti. Investitia, finantata de la Bugetul de stat prin Programul National de Dezvoltare Locala cu 3.373.164 lei si de la bugetul Consiliului Judetean Arges cu suma de 185.967 lei, se afla pe traseul DJ 739, la km 0+145. "Este un pod pe care il inauguram in mai putin de un an de zile. Podul a costat 36 miliarde lei vechi si face legatura dintre comuna Vulturesti, sat Barzesti si comuna Beleti-Negresti. Este util nu numai localitatii Vulturesti, ci deserveste direct si locuitorii din comunele Davidesti, Beleti-Negresti si Hartiesti. Vorbim de peste 10.000 locuitori. De asemenea, asigura accesul la 4 scoli, 2 camine culturale si 5 biserici. Noi, anul acesta, am mai dat sume importante de la Consiliul Judetean Arges pentru scoli, gradinite si crese. Suntem impreuna cu doamna primar Irina Posirca, impreuna cu Consiliul Local, cu parlamentarii argeseni, o echipa puternica si numai impreuna putem face ceea ce este necesar!", a spus presedintele C.J. Arges, Dan Manu, la eveniment.

Podul nou are trei deschideri de 21 m si o lungime totala de 72,20 m, latimea partii carosabile fiind de 7 m, cu doua trotuare de cate 1 m latime fiecare. La inaugurare, alaturi de conducerile C.J. Arges si Primariei Vulturesti, au mai fost prezenti parlamentarii de Arges, ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Arges Expres ]

Atelier de papusi la Muzeu

Vineri, 20 Octombrie 2017, ora 10:27

Atelier de papusi la MuzeuVa mai amintiti de papusile de altadata, care au incantat copilaria multor generatii de pana acum? Dar de serile in care la gura sobei se teseau adevarate povesti, avandu-le drept protagonisti? Iata ca acum aveti ocazia sa le vedeti pe viu, sa retraiti aceste clipe magice si sa rememorati feeria acelor seri intr-un atelier de papusi si margele, sustinut sambata, 21 octombrie, orele 11.00, de catre mesterul popular Marilena Iosifaru. Papusi mai mici, mai mari, personaje de poveste, din... fire si tesaturi multicolore va asteapta la Muzeul Municipal sa va spuna povestea lor si, de ce nu, sa creati impreuna alte momente incarcate de magie. Va astepam la sambata la muzeu pentru cateva ore de incursiune intr-un mestesug popular cu radacini adanci in simbolistica satului romanesc de altadata!

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Arges Expres ]

Prezentare a ofertei educationale din domeniul militar la "Vlaicu Voda"

Vineri, 20 Octombrie 2017, ora 10:27

Prezentare a ofertei educationale din domeniul militar la "Vlaicu Voda"Ieri, la C.N.V.V. a avut loc o actiune pregatita de Cercul Militar Judetean Arges in colaborare cu Batalionului 33 Vanatori de Munte "Posada", in cadrul careia mai multi militari au facut prezentari de armament si schimb de opinii cu elevii interesati de o cariera miltiara. Au fost prezenti liceeni din clasele terminale de la unitatea gazda, precum si elevi de gimnaziu - clasele a VIII-a si a VI-a de la Scoala Gimnaziala "Armand Calinescu". Concret, acestora li s-au prezentat ofertele educationale ale liceelor de profil, ale academiilor militare si ale scolilor de maistri si subofiteri. S-a vorbit despre conditiile de pregatire fizica si tinerii au fost informati cu privire la probele ce vor trebui sustinute in vederea promovarii examenelor de admitere. Scopul acestei activitati a fost acela de a li se prezenta eventualilor candidati o imagine de ansamblu a domeniului si de a-i atrage spre o cariera militara. S-au impartit pliante, iar cei interesati de admitere au fost indrumati spre centrul zonal, unde vor primi toate celelalte informatii cu privire la dosarul de admitere.

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Arges Expres ]

Prozatorul Zaharia Stancu (5 octombrie 1902 - 5 decembrie 1974) - de la "Descult" la "Ce mult te-am iubit"...

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 23:59

Prozatorul Zaharia Stancu (5 octombrie 1902 - 5 decembrie 1974) - de la "Descult" la "Ce mult te-am iubit"...Cunoscut ca poet, ziarist si prozator, Zaharia Stancu a vazut lumina zilei in ziua de 5 octombrie 1902, in comuna Salcia, jud. Teleorman, in familia taranului Tudor Stancu-Mitroi si a Mariei Delcea-Bratu. Amandoi parintii mai aveau copii din casatorii anterioare, iar impreuna au adus pe lume inca sapte, printre care si pe Zaharia. Inzestrat cu mare talent si o forta de munca deosebita, Zaharia si-a construit, prin numeroase si valoroase carti, o biografie fabuloasa, pasionanta si chiar neobisnuita pentru un scriitor roman. Viata din copilarie si adolescenta este reflectata in scrierile sale, cu spiritul de aventura si culoarea unor vremuri aspre. Copilareste intr-un orasel de provincie si inca din pragul tineretii ia drumul capitalei, unde il asteapta o viata literara zgomotoasa si o cariera sociala marunta.

Daca dam crezare cartilor ti biografilor sai, fiul lui Tudor Stancu-Mitroi lucreaza ca ucenic intr-o tabacarie din Rosiorii de Vede, apoi argat pe mosia Lisa, proprietatea lui Nicu Ioanid (cunoscut in literatura sub numele Dinu Nicodin), vanzator de ziare in capitala, picolo la restaurantul Garii Obor, muncitor la o fabrica de sapun, ajutor de arhivar la Judecatoria de Ocol si bibliotecar la Biblioteca Oraseneasca din Turnu-Magurele. La 15 ani calatoreste in sudul Dunarii si, iarasi, daca cele scrise in "Jocul cu moartea" sunt adevarate, fiul taranului din Salcia a fost de zeci de ori la un pas de moarte si a trecut prin intamplari extraordinare. In timpul vietii a scris ..

Life Show / stiri Life Show4 vizite[ Arges Expres ]

ARGES EXPRES 20 OCTOMBRIE 2017 - Prima pagina

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 23:59

ARGES EXPRES 20 OCTOMBRIE 2017 - Prima paginaTi-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Arges Expres ]

FOTO PAMFLET - "Cine dracu-l tine-n spate pe Ghita asta?..."

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 23:59

FOTO PAMFLET - "Cine dracu-l tine-n spate pe Ghita asta?..."Asta a fost intrebarea la care am ocolit raspunsul asteptat in ultimele zile. Mai multi concitadini s-au aratat contrariati de nepasarea cu care trateaza directorul de la SPGC semnalarile venite din partea consilierilor locali, dar si a presei, care vizau anumite probleme din aria sa de activitate. Mai nou, dumnealui nici nu le mai raspunde alesilor urbei atunci cand incearca sa-l contacteze telefonic pentru a-i semnala nemultumiri ale populatiei. Emigrat din Cetatea Banilor in secolul si mileniul trecut, Ioan Ghita si-a gasit locul si menirea in fosta Cetatea de Scaun a Basarabilor intemeietori de neam si tara. Aici s-a impus ca inamovibil, indestructibil, indispensabil pentru voievozii contemporani, dar si pentru niste firme care - minune mare! - sunt abonate la contractele de agregate si de combustibil. De pilda, in decursul anilor, Ghita a reusit sa achizitioneze sange pentru motoarele utilajelor din dotare la preturi care le transformau pe cele de la pompa in niste milostenii. Asfaltarile nu le incepe pana la jumatatea verii, pe motiv ca n-a incheiat licitatiile. Cat despre cele 23 strazi care erau propuse in programul de lucru pentru anul in curs, n-a prezentat in cadrul Consiliului Local Curtea de Arges vreun raport, asa cum se decisese si cum impunea bunul simt. Receptiile la strazile la care a incheiat lucrarile n-au ajuns la cunostinta consilierilor, desi acest lucru se ceruse si se acceptase. Raport de activitate nu mai prezinta legislativului de cand ANI l-a gasit ..

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Arges Expres ]

Publicitate in ARGES EXPRES - 20 octombrie 2017

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 23:59

Publicitate in ARGES EXPRES - 20 octombrie 2017MAREA PUBLICITATE

# Angajez secretar sau operator calcul, cu salariu de debut 1.200 lei net, plus bonuri de masa. Relatii suplimentare la nr. de tel. 0744314447. (ch. 0008193/19.10.2017).

# Restaurantul MONTANA angajeaza camerista si ajutor in bucatarie, cu domiciliile in Curtea de Arges. Relatii la nr. de tel. 0743702288. (ch. 0008250/17.10.2017).

# S.C. PRO SPERANTA 2002 S.R.L. angajeaza operator G.P.L. pentru punct de lucru in Albestii de Arges. CV-urile se depun la sediul din Albesti-Pamanteni. Informatii suplimentare la nr. de tel. 0725891164. (ch. 0008248/16.10.2017).

# Societate comerciala angajeaza confectioneri cutii carton (4-5 posturi). Informatii suplimentare la nr. de tel. 0745202222.

# Societate comerciala angajeaza in conditiile legii muncitor calificat in domeniul amenajarilor interioare, dulgher si muncitor necalificat. Informatii la nr. de tel. 0743779732. (ch. 0008190/10.10.2017).

# Cabinet oftalmologic si Optica medicala angajeaza asistenta medicala pe perioada determinata. Punctul de lucru: in Curtea de Arges. Detalii suplimentare la numarul de telefon 0720727320 sau 0744864954.

# S.C. ROMCAT GIC METAL S.A. - Curtea de Arges, str. V. Iasului nr. 150 - angajeaza: PRESATORI METALE LA RECE, SUDORI, VOPSITORI, LACATUSI MECANICI. Relatii la sediul societatii - Serviciul Resurse Umane - si la telefon 0248/724052 si 0752333619.

# Firma angajeaza lacatusi mecanici (sudori) cu experienta si ofera salarii atractive, contracte legale de munca si conditii ...

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Arges Expres ]

Eveniment: 20 de ani de la infiintarea Formatiei Salvamont Nucsoara marcata printr-o lansare de carte!

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 23:59

Eveniment: 20 de ani de la infiintarea Formatiei Salvamont Nucsoara marcata printr-o lansare de carte!Marti, incepand cu ora 17.00, argesenii sunt asteptati la o lansare de carte inedita, organizata cu ocazia implinirii a 20 de ani de la infiintarea Formatiei Salvamont Nucsoara. Este vorba despre un volum unicat in spatiul argesean, intitulat "Muntele. Rai si Iad", semnat de prof. Valentin Retevoi, seful Formatiei Salvamont Nucsoara si director al Seminarului Teologic "Neagoe Voda Basarab". Evenimentul editorial va avea loc in Sala de sedinte a Primariei Municipale, iar cartea se constituie sub forma unui album, in prima parte autobiografic, iar apoi itinerant, care urmareste diferitele peripetii si aventuri de pe crestele muntilor nostri, in centrul carora s-a aflat autorul de-a lungul numeroaselor operatiuni de salvare si nu numai. "Am dorit sa ramana macar o marturie a tot ceea ce a fost pana acum. Am povestit in aceasta carte despre cum a fost drumul meu pana in prezent in slujba acestui serviciu, am relatat despre accidente, trasee montane, expeditii, operatiuni de salvare cu final fericit, dar am inclus si lucruri amuzante... Toate cu scopul de a face mai cunoscut acest sector", ne-a declarat autorul. Vor exista si invitati de onoare, asa ca nu ratati un moment editorial special!

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Arges Expres ]

Maxime de 26 grade Celsius!

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 23:59

Vineri, regimul termic va fi in continuare caracterizat de valori peste cele obisnuite acestei perioade. Maximele se vor incadra intre 22 si 26 grade Celsius, iar minimele, intre 6 si 11 grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin, iar dimineata si noaptea, pe arii restranse va fi ceata. Vantul va sufla slab, pana la moderat. La munte, vremea va fi in continuare cu valori peste cele obisnuite acestei perioade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab, spre moderat, cu usoare intensificari pe creste, ne-au informat specialistii din cadrul Centrului Regional Meteorologic Muntenia.

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Arges Expres ]

Parada masinilor retro ajunge si la Curtea de Arges

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 23:59

Parada masinilor retro ajunge si la Curtea de ArgesSambata acesta, intre orele 11.00-13.00, in parcarea din fata Muzeului Municipal vor fi expuse mai multe autoturisme ce participa la "Retro Parada Toamnei". Argesenii care iubesc masinile au ocazia sa vada cateva exemplare bine intretinute, fabricate in perioada 1964-1965. "Este vorba despre o activitate a Retromobil Club Romania, ce include expozitii si parade cu vehicule istorice, o actiune ce se desfasoara in 27 orase din tara si se va face o oprire la Curtea de Arges", ne-a declarat Paul Stoiculescu, reprezentantul in judetul Arges al clubului de autoturisme. Lansat in 2012 in 8 orase, evenimentul a reunit la prima editie 264 vehicule istorice si a evolut in 2013 cu 436 vehicule, in 17 orase. In 2014 s-a organizat in 23 localitati, cu 715 vehicule istorice, iar in 2015 s-au inregistrat 735 vehicule istorice, prezentate in 26 orase. Asadar, pasionatii de autoturisme au ocazia sa le observe de aproape in municipiul nostru, maine, timp de 3 ore!

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Arges Expres ]

Reper istoric al zilei de 20 octombrie

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 23:59

Reper istoric al zilei de 20 octombrieLa 20 octombrie 1740 urca pe tronul Imperiului Austriac Maria Tereza (13 mai 1717, Viena - 29 noiembrie 1780, Viena), fiica lui Carol al VI-lea, sotia imparatului Francisc Stefan si mama suveranilor Iosif al II-lea si Leopold al II-lea. In timpul celor 40 ani de domnie cu mana forte a intarit statul centralizat, bazandu-se pe sprijinul nobilimii de rang inalt.

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Arges Expres ]

EXPRESia zilei de 20 octombrie 2017

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 23:59

EXPRESia zilei de 20 octombrie 2017"Excelenta inseamna a face lucruri obisnuite intr-un mod iesit din comun". [John Gardner (21 iulie 1933, Batavia, New York - 14 septembrie 1982, Comitatul Susquehanna, Pennsylvania, Statele Unite), scriitor, eseist, critic literar si profesor universitar].

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Arges Expres ]

Atentie: vine BALUL BOBOCILOR C.N.V.V.!

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 23:59

Atentie: vine BALUL BOBOCILOR C.N.V.V.!Va reamintim ca vineri seara, incepand cu ora 18.00, la C.C.A. va avea loc Balul Bobocilor de la Colegiul National "Vlaicu Voda", pregatit de clasa a XII-a A (diriginte, prof. Georgian Mazilescu). Le uram succes atat concurentilor, cat si organizatorilor! Vom reveni cu povestea in editiile urmatoare.

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Arges Expres ]

Capacitatea de productie a fabricii Adient s-a extins!

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 23:59

Capacitatea de productie a fabricii Adient s-a extins!Adient Trim Pitesti va organiza marti, incepand cu ora 13.00, un eveniment care marcheaza extinderea capacitatii de productie a fabricii de tapiterii auto din zona. Vor fi prezenti Amalia Saceleanu - Plant manager Adient Trim Pitesti, Vladimir Teplik - VP Operations TRIM, Peter Kancian - Director Operations TRIM, precum si Plant Managerii fabricilor Adient TRIM din Europa (Macedonia, Belgia, Rusia, Cehia, Slovacia). Agenda evenimentului include o scurta prezentare a activitatii Adient Trim Pitesti precum si un tur al fabricii.

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Arges Expres ]

Om bogat, om sarac - in administratia municipala din Curtea de Arges (21)

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 23:59

Om bogat, om sarac - in administratia municipala din Curtea de Arges (21)S-a scurs un an de zile de cand alesii locali din actualul mandat au depus juramantul. Dintre cei vechi, unii au plecat, altii au ramas. Acum un an lansam traditionalul nostru serial prin care prezentam starea materiala a acestora, dar si a functionarilor publici. Toti sunt obligati prin lege sa depuna declaratii de avere si de interese pana la data de 15 iunie a fiecarui an. Exista, de asemenea, si obligatia functionarilor administratiei municipale de a le afisa pe site-ul primariei. Traditional, ea este ignorata, din motive care ne scapa, ca si lipsa de interes pentru sanctionarea vinovatilor pentru nerespectarea prevederilor legilor in vigoare, care NU ESTE FACULTATIVA! Partea buna pentru cetateanul de rand este aceea ca poate vedea cum evolueaza un ales local in mandat - din punct de vedere al averii - dar si cum iese. Daca descoperiti ca au omis "cu voie au fara de voie" ceva ori ca au trecut sub tacere anumite aspecte, asteptam sa le semnalati public, ca sa ne facem cu totii o idee completa despre seriozitatea si bunele intentii de care sunt animati acesti oameni. Cu intarzierea de rigoare, functionarii din cadrul administratiei publice locale care au ca sarcina de serviciu postarea acestor declaratii si-au facut datoria, astfel ca suntem in postura de a continua seria dezvaluirilor.

Ana Radutu, un director de liceu respectat

Fost adjunct al inspectorului general scolar, prof. Ana Radutu-Bebet este la primul mandat de ales local obtinut in echipa PSD condusa de ...

Life Show / stiri Actualitate4 vizite[ Arges Expres ]

Primarul Panturescu s-a contrat cu consilierul Serban pe mobilitatea urbana: intre "Planul de (i)mobilitate urbana" si "Bati campii!"

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 23:59

Primarul Panturescu s-a contrat cu consilierul Serban pe mobilitatea urbana: intre "Planul de (i)mobilitate urbana" si "Bati campii!"In ultima sedinta de legislativ municipal am asistat si la momente usor jenante. Ofensiv, ca de obicei, consilierul PAM Ion Serban a reusit sa-l scoata din fire destul de usor pe primarul Constantin Panturescu, care da tot mai des semne ca nu-i cade deloc bine sa fie contrazis. "Dupa priceperea si experienta mea, ma conving pe zi ce trece ca Planul de mobilitate urbana este mai degraba unul de imobilitate..." "Bati campii!", a izbucnit seful administratiei publice locale, in timp ce Serban a continuat imperturbabil: "Nici pomeneala, caci la ore de varf, din zona primariei si pana la ELECTROARGES poti face si 40 minute. Statiile de transport auto in comun sunt blocate de parcari neregulamentare, ca si intregul bulevard, se circula chiar bara la bara si nu putem vorbi despre o fluidizare a traficului pe caile rutiere de la noi. Daca eram eu primar..." "Dar nu esti!" "Nu sunt, pentru ca asa a vrut poporul!..." Si dialogul surzilor a continuat o vreme, fara sa genereze solutii, desi Serban a propus sa fie folosite la capacitate parcari cum este cea de la Sala de Sport Municipala de langa stadion sau cele de pe strazile din vecinatatea bulevardului central.

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Arges Expres ]

Cenaclul "Velea", sesiunea din octombrie

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 23:59

Cenaclul "Velea", sesiunea din octombrieIntalnirea lunara de cenaclu de la Biblioteca Municipala coordonata de ing. Marian Ghita i-a avut marti in centrul discutiei pe George Mihail Zamfirescu si Miron Radu Paraschivescu, ambii fiind autori romani nascuti in luna octombrie. Despre primul, cunoscut drept cel care a preluat comedia tragica de la Mihail Sorbul si a dezvoltat mai departe acest gen literar, a vorbit prof. Constantin Voiculescu, alegand totusi pentru analiza romanul "Maidanul cu dragoste", primul volum din trilogia "Bariera", in care mai sunt cuprinse si "Sfanta mare nerusinare" si "Cantecul destinelor". Acesta infatiseaza viata construita in jurul a tot felul de triunghiuri amoroase cu scandaluri, infidelitati si pasiuni furtunoase, care nu de putine ori se termina tragic. In centru se afla personajul Iacov, locuitor al "mahalalei cu nume rusinos", volumul in sine reprezentand un soi de fresca a mahalalelor bucurestene de la inceput de secol XX.

Despre Miron Radu Paraschivescu, cel de-al doilea scriitor prezentat in cadrul Cenaclului "Nicolae Velea", au vorbit prof. Florica Popa si Aurelia Corbeanu, iar interventii au venit si din partea gazdei, managerul Marian Ghita. Poet al clasei muncitoare in tinerete, acesta si-a dorit sa fie un reformator al poeziei romanesti si a debutat cu versuri in revista avangardista "Unu". Desi se considera ca lirica de tinerete este una juvenila, Miron Radu Paraschivescu a ramas cunoscut in literatura romana prin textele de factura livresca, intre care amintim de ...

Life Show / stiri Life Show4 vizite[ Arges Expres ]

Un box absurd cu umbra pentru conducerea ELECTROARGES

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 23:29

Un box absurd cu umbra pentru conducerea ELECTROARGESDesi Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor de la S.C. ELECTROARGES S.A., desfasurata in data de 20 septembrie 2017, parea sa fi pus lucrurile in ordine, s-ar zice ca unii n-au inteles mare lucru din ceea ce s-a intamplat, chiar daca au fost cei care au solicitat convocarea si - cum era si normal - au participat la ea si au avut anumite cereri pe ordinea de zi. Care - sperau dumnealor - aveau sa se transforme in hotarari ale actionarilor. N-a fost sa fie, dar acest lucru nu l-a dezarmat pe actionarul semnificativ Dumitru Tudor, care pare ca nu poate renunta la ideea de a-l da jos pe managerul general de la ELECTROARGES, Robert Zisu. Greu de spus care sunt cauzele inversunarii, avand in vedere inteligenta pe care nu i-o poate contesta cineva... Cert este faptul ca se uzeaza de mici diversiuni menite cel putin sa starneasca neliniste. Numai ca de asta data, s-ar zice ca dl. Dumitru Tudor si-a gasit niste adversari care nu se prea lasa impresionati de micile manevre, pe care, de altfel, le si anticipau atat presedintele Consiliului de Administratie de la S.C. ELECTROARGES S.A., Constantin Stefan, cat si managerul general Robert Zisu.

"Marea victorie" a d-lui Dumitru Tudor

Cu cateva zile inainte de sedinta A.G.O.A. din 20 septembrie, dl. Dumitru Tudor ne-a contactat pentru a ne informa ca a depus o cerere la AVAS prin care solicita amanarea. Am refuzat sa ne implicam in asa ceva, deoarece oricine putea cere orice, dar cat timp nu avea aprobare, nu insemna mare lucru pentru ...

Actualitate / stiri Actualitate76 vizite[ Arges Expres ]

ARGES EXPRES 19 OCTOMBRIE 2017 - Prima pagina

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 23:29

ARGES EXPRES 19 OCTOMBRIE 2017 - Prima paginaTi-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Arges Expres ]

Salariile brute lunare platite la Primaria Valea Iasului

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 07:28

Salariile brute lunare platite la Primaria Valea IasuluiAdministratia publica locala s-a conformat prevederilor legii si la sfarsitul lunii trecute a afisat pe site-ul primariei salariile brute care se platesc lunar, pe functii, dupa cum urmeaza: 1) Nicolae Barbu, primar - 5.800 lei; 2) Cristian Enescu, viceprimar - 4.350 lei; 3) secretar primarie (Nicolae Stoicescu) - 4.350 lei; 4) consilier superior cu atributii C.F.P. (contabil Mihail Barbulescu) - 3.480 lei, la care se poate adauga un spor de vechime de la gradatia 1 (261 lei) pana la gradatia 5 (828 lei lunar); 5) inspector superior cu atributii de secretar - 3.480 lei + sporurile similare celor precedente; 6) consilier juridic expert, grad principal - 3.176 lei + 228 lei (gr. 1), pana la maxim 778 lei (gr. 5); 7) consilier juridic expert asistent - 3.045 lei + 219 lei (gr.1), pana la maxim 746 lei (gr. 5); 8) consilier juridic debutant - 2.915 + 219 lei (gr. 1), pana la 714 lei (gr. 5); 9) referent studii medii, grad superior - 2.799 lei + 210 lei (gr. 1, pana la 686 lei, (gr. 5).

Personalul contractual incaseaza urmatoarele salarii: inspector special 1A - 3.176 lei + 238 lei (gr. 1), pana la 778 lei (gr. 5); inspector special 1 - 3.103 lei + 233 lei (gr. 1), pana la 760 lei (gr. 5); inspector special 2 - 3.016 lei + 226 lei (gr.1), pana la 739 lei (gr. 5); sef S.V.S.U. - 3.016 lei + sporuri de la 226 lei (gr. 1) la 739 lei (gr. 5); director Camin cultural - 2.915 lei + sporuri de la 219 (gr.1) la 714 (gr. 5), la care se adauga sporuri pentru munca in conditii vatamatoare ...

Actualitate / stiri Actualitate3 vizite[ Arges Expres ]

Marcajele pietonale la Spitalul Municipal raman o Fata Morgana pentru oameni, caci asa vrea directorul Ioan Ghita, de la SPGC!

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 07:28

Marcajele pietonale la Spitalul Municipal raman o Fata Morgana pentru oameni, caci asa vrea directorul Ioan Ghita, de la SPGC!Am numarat 9 zile de la prima semnalare a situatiei bizare existente in zona Urgentei Spitalului Municipal din Curtea de Arges. Deci, de 3 ori cate 3 s-au scurs in crugul vremii fara sa-l atinga cu ceva pe cel mai tare director de serviciu public din Orasul Regal. Un banc viza candva incapacitatea de a se prinde de poanta a cuiva decat doar dupa vreo 3 zile. Putem concluziona ca, de aceasta data, ne aflam in fata unui caz disperat si in ceea ce-l priveste, dar mai ales in ceea ce ne priveste pe noi, pietonii printre boli si nevoi. Sa recapitulam: pe strada Cuza Voda, de la intrarea spre Policlinica Spitalului Municipal, pe o lungime de cateva sute de metri bune nu gasim o trecere de pietoni marcata pana la un anume restaurant. Ambuteiajele de la intrarea spre Urgenta s-au banalizat atat de mult incat nu mai sunt bagate de cineva in seama. Sa mai spunem ca in zona exista si o curba fara vizibilitate, in care majoritatea participantilor la trafic se inscriu cu viteze peste limita admisa?... Existenta unor marcaje pietonale, cel putin teoretic, i-ar obliga sa ridice piciorul de pe pedala de acceleratie. Deocamdata acestea nu exista, pentru ca directorul Ghita a ajuns la concluzia ca atata timp cat n-am avut vreun accidentat in zona, se pot face economii la vopsea. Pe unde va scoate camasa, daca - Doamne fereste! - s-ar intampla asa ceva, este problema dumnealui. Noi ne-am facut datoria de a semnala edililor o situatie anormala. Si vom continua, pentru ca nu este singulara in ...

Actualitate / stiri Actualitate2 vizite[ Arges Expres ]

Reper istoric al zilei de 19 octombrie

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 07:27

Reper istoric al zilei de 19 octombrieIn 19 octombrie 1926 a incetat din viata medicul si bacteriologul Victor Babes (nascut la 4 iulie 1854), vicepresedinte al Academiei Romane (1899-1900; 1918-1919). In 1887 a pus bazele Institutului de Patologie si Bacteriologie din Bucuresti, acesta fiind primul institut de cercetari stiintifice infiintat in tara noastra, unde a organizat unul dintre primele centre de vaccinare antirabica din lume, dupa cel creat de Pasteur, la Paris. In 1900 a fondat Societatea anatomica. A publicat in 1885, impreuna cu savantul francez A.V. Cornil, cel dintai tratat complet de bacteriologie din lume. In 1895 a formulat principiul serovaccinarii.

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate1 vizite[ Arges Expres ]

EXPRESia zilei de 19 octombrie 2017

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 07:27

EXPRESia zilei de 19 octombrie 2017"Mai bine o dragoste pierduta decat una neavuta". [Mircea Eliade (13 martie 1907, Bucuresti, Romania - 22 aprilie 1986, Chicago, Illinois, SUA), istoric al religiilor, scriitor de fictiune, filosof si, din 1957, profesor roman la Universitatea din Chicago, din 1957, titular al catedrei de Istoria religiilor"].

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate1 vizite[ Arges Expres ]

La "Sf. Cristofor" inca se fac gesturi marinimoase

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 07:27

La "Sf. Cristofor" inca se fac gesturi marinimoaseZilele trecute, familia Maria si Mihai Carpo au venit in vizita la Centrul "Sf. Cristofor" al Asociatiei Ajutor, Speranta&Hospice - ASH, pentru a petrece cateva ore cu micutii. Cu acest prilej, le-au adus copiilor lazi cu fructe, stiind ca le plac foarte mult. "Prin gestul lor am avut confirmarea ca inca mai exista oameni cu suflet mare, carora le pasa de cei de langa ei, care sunt capabili de fapte bune, care se gandesc sa ajute fara a primi, a astepta sau cere ceva in schimb", ne-a declarat miscata coordonatoarea centrului, psih. Marilena Badoi. Datorita acestor oameni deosebiti, copiii vor avea posibilitatea de a savura, zilnic, fructele gustoase si sanatoase. In plus, cu materialele primite de la familia Carpo, micutii vor realiza in atelierul de creatie diverse lucrari, prin intermediul carora isi vor putea exprima ganduri si sentimente, se vor distra si-si vor dezvolta creativitatea. La terminarea vizitei, vazand ca micutiilor le venea greu sa se desparta de ei, Mihai si Maria i-au invitat sa petreaca o zi relaxanta, sa se distreze si sa se joace cu animalutele de la ferma lor. Copiii de la "Sf. Cristofor" asteapta cu nerabdare acea zi, care spera sa vina cat mai repede.

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate1 vizite[ Arges Expres ]

Publicitate in ARGES EXPRES - 19 octombrie 2017

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 07:26

Publicitate in ARGES EXPRES - 19 octombrie 2017MAREA PUBLICITATE

# Restaurantul MONTANA angajeaza camerista si ajutor in bucatarie, cu domiciliile in Curtea de Arges. Relatii la nr. de tel. 0743702288. (ch. 0008250/17.10.2017).

# S.C. PRO SPERANTA 2002 S.R.L. angajeaza operator G.P.L. pentru punct de lucru in Albestii de Arges. CV-urile se depun la sediul din Albesti-Pamanteni. Informatii suplimentare la nr. de tel. 0725891164. (ch. 0008248/16.10.2017).

# Societate comerciala angajeaza confectioneri cutii carton (4-5 posturi). Informatii suplimentare la nr. de tel. 0745202222.

# TVM CONSTRUCT METAL angajeaza asistent manager, absolvent studii superioare tehnice, cunoscator Word, Excel. Se ofera contract de munca si salariu motivant. Informatii la nr. de tel. 0749766661. (ch. 0008191/10.10.2017).

# Societate comerciala angajeaza in conditiile legii muncitor calificat in domeniul amenajarilor interioare, dulgher si muncitor necalificat. Informatii la nr. de tel. 0743779732. (ch. 0008190/10.10.2017).

# Cabinet oftalmologic si Optica medicala angajeaza asistenta medicala pe perioada determinata. Punctul de lucru: in Curtea de Arges. Detalii suplimentare la numarul de telefon 0720727320 sau 0744864954.

# Pensiunea "Casa Domneasca" angajeaza personal - barman/ospatar. CV-urile se pot depune la sediul societatii din Bulevardul Basarabilor, bloc E3, parter (langa Casa Armatei, la fostul Magazin ARPO) sau la Pensiunea "Casa Domneasca".

# S.C. ROMCAT GIC METAL S.A. - Curtea de Arges, str. V. Iasului nr. 150 - angajeaza: ...

Actualitate / stiri Actualitate4 vizite[ Arges Expres ]

"Schimbarea incepe cu tine!" - un proiect CALTUN pentru formarea tinerilor

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 07:26

"Schimbarea incepe cu tine!" - un proiect CALTUN pentru formarea tinerilorMarti, elevii de la C.N.V.V. membri in clubul CALTUN, coordonati de prof. Nicolae Lazar (presedintele asociatiei), au desfasurat o activitate inscrisa intr-un proiect mai amplu, denumit "Schimbarea incepe cu tine". Activitatile au toate legatura cu mediul inconjurator si vin in sprijinul promovarii unei conduite ecologice printre tineri, care sa serveasca drept pilda si pentru adulti. Elevii implicati in aceste actiuni spun ca ideea a pornit de la faptul ca oamenii zilelor noastre acorda prea putin interes acestui aspect, iar rezultatul atitudinii lor se vede in poluarea excesiva si in defrisarile in masa. Concluzia clubului a fost ca adultii fie nu constientizeaza efectele in timp ale actiunilor lor, fie chiar nu le pasa de ceea ce lasa in urma. "Problema pleaca de la modul de gandire si cel mai bine e sa ne formam o constiinta ecologica de mici. Asa se formeaza si adultii de maine, in functie de cum au fost invatati. Si, cum scoala nu dezbate aceasta problema, incercam noi s-o facem cunoscuta si sa-i determinam pe copii sa aprecieze natura, sa iubeasca muntele si sa le protejeze. Copiii trebuie sa constientizeze ca nu e o treaba usoara", ne-a declarat Serena Sima, membru activ in Clubul CALTUN, eleva in clasa a XII-a A. In acest scop, s-au organizat expeditii montane si, implicit, o tabara de marcare a unui traseu, lectii de alpinism si sesiuni de plantat arbori. Totodata, o data pe saptamana, grupul merge la Baza Salvamont din Curtea de Arges, unde isi dezvolta abilitatile ..

Actualitate / stiri Actualitate0 vizite[ Arges Expres ]

Mitrofan prezinta liderii de organizatii proaspat alesi

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 07:26

Mitrofan prezinta liderii de organizatii proaspat alesiJoi, 19 octombrie, de la ora 16.00, la sediul PNL Curtea de Arges se va desfasura obisnuita conferinta de presa lunara a organizatiei municipale. Cristian Mitrofan va prezenta presei toti liderii de organizatii alesi in ultimul timp - la Tineret, Femei si Pensionari. Invitat special este deputatul Danut Bica, astfel ca va fi un prilej cat se poate de nimerit pentru abordarea unor teme de interes din actualitatea locala, dar si din cea nationala.

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate1 vizite[ Arges Expres ]

Om bogat, om sarac - in administratia municipala din Curtea de Arges (20)

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 13:30

Om bogat, om sarac - in administratia municipala din Curtea de Arges (20)S-a scurs un an de zile de cand alesii locali din actualul mandat au depus juramantul. Dintre cei vechi, unii au plecat, altii au ramas. Acum un an lansam traditionalul nostru serial prin care prezentam starea materiala a acestora, dar si a functionarilor publici. Toti sunt obligati prin lege sa depuna declaratii de avere si de interese pana la data de 15 iunie a fiecarui an. Exista, de asemenea, si obligatia functionarilor administratiei municipale de a le afisa pe site-ul primariei. Traditional, ea este ignorata, din motive care ne scapa, ca si lipsa de interes pentru sanctionarea vinovatilor pentru nerespectarea prevederilor legilor in vigoare, care NU ESTE FACULTATIVA! Partea buna pentru cetateanul de rand este aceea ca poate vedea cum evolueaza un ales local in mandat - din punct de vedere al averii - dar si cum iese. Daca descoperiti ca au omis "cu voie au fara de voie" ceva ori ca au trecut sub tacere anumite aspecte, asteptam sa le semnalati public, ca sa ne facem cu totii o idee completa despre seriozitatea si bunele intentii de care sunt animati acesti oameni. Cu intarzierea de rigoare, functionarii din cadrul administratiei publice locale care au ca sarcina de serviciu postarea acestor declaratii si-au facut datoria, astfel ca suntem in postura de a continua seria dezvaluirilor.

Seful de Personal din Primaria Municipala, Dorinel Savu - departe de bogatie!

Asta rezulta din declaratia de avere depusa in data de 8 iunie 2017, pentru anul precedent. Seful Biroului ...

Life Show / stiri Actualitate16 vizite[ Arges Expres ]

Reper istoric al zilei de 17 octombrie

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 13:29

Reper istoric al zilei de 17 octombrieIn 17 octombrie 1979, Maica Tereza (albaneza, pe numele laic Anjeze Gonxhe Bojaxhiu, de religie catolica) a primit Premiul Nobel pentru Pace datorita actiunilor de sprijinire a saracilor din Calcutta-India. A fondat ordinul "Misionarii Caritatii" in Kolkata (1950) si, timp de peste 45 ani, a ingrijit saracii, bolnavii, orfanii si muribunzii, conducand si extinderea acestui ordin mai intai in toata India, apoi si in alte tari. A fost beatificata de Biserica Catolica in data de 19 octombrie 2003.

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate76 vizite[ Arges Expres ]

EXPRESia zilei de 17 octombrie 2017

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 13:29

EXPRESia zilei de 17 octombrie 2017"Daca iti place trandafirul, trebuie sa-l accepti cu spini cu tot!" [Nicolae Iorga (1871-1940), istoric de reputatie mondiala, critic literar, documentarist, dramaturg, poet, enciclopedist, memorialist, ministru, parlamentar, prim-ministru, profesor universitar si academician roman. A fost asasinat de un comando al mortii alcatuit din legionari, care-l urau de moarte, la 27 noiembrie 1940, in padurea Strejnicu, din comuna Targsoru Vechi-Prahova].

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Arges Expres ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
UPDATE: Perchezitii la omul de afaceri Dan Sandulescu Recomandat
La aceasta ora, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Arges, sub ...
Perchezitii la Dan Sandulescu
Perchezitii la Dan Sandulescu Zeci de perchezitii au avut loc, ieri dimineata, in Arges si in mai ...
Perchezitii in Arges intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani
Miercuri dimneata, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Arges, sub ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor