Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.359 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

ARGES EXPRES 7 MARTIE 2018 - Prima pagina

Marti, 06 Martie 2018, ora 19:27

ARGES EXPRES 7 MARTIE 2018 - Prima paginaTi-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate100 vizite[ Arges Expres ]

Andreea Claudia Nica, de la C.N.V.V., calificata la etapa nationala a Olimpiadei de Religie!

Marti, 06 Martie 2018, ora 19:27

Andreea Claudia Nica, de la C.N.V.V., calificata la etapa nationala a Olimpiadei de Religie!Sambata, la Liceul Teoretic "Ion Barbu" din Pitesti s-a desfasurat etapa judeteana a Olimpiadei de Religie. Daca la clasele primare, participarea elevilor din zona noastra a fost aproape nula si fara rezultate onorabile, la liceu, la clasele X-XII, au fost cativa care s-au dedicat acestei materii si au luat in serios concursul, pregatindu-se constiincios. Iata si rezultatele lor: Alexandra Ilina, clasa a X-a, C.N.V.V. - 72 p; Cristian Vladut Marcu, clasa a X-a, C.N.V.V. - 81,50 p; Dariana Elena Margarint-Dudu, clasa a XI-a, C.N.V.V. - 85 p; Angelica Valentina Plesa, clasa a XI-a, C.N.V.V. - 69 p; Andreea Claudia Nica, clasa a XII-a, C.N.V.V. - 95 p (cel mai mare punctaj, calificata la etapa nationala!); Iuliana Olteanu, clasa a XII-a, Liceul "Ferdinand I" - 83,50 p.

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate93 vizite[ Arges Expres ]

Din nou cresc temperaturile!

Marti, 06 Martie 2018, ora 19:27

Valorile termice diurne vor marca o crestere fata de intervalul anterior, astfel incat vremea va deveni mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada. Temperaturile maxime se vor situa intre 11 si 16 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse intre -1 si 2 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in primele ore ale zilei si in a doua parte a noptii, dar numai izolat vor fi conditii de ploaie slaba. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari locale, ziua. In special in zonele joase de relief se va semnala ceata, local, dimineata si pe arii mai restranse, noaptea. La munte, valorile termice diurne vor marca o crestere fata de intervalul precedent. Cerul va fi mai mult noros in cursul zilei, cand local se vor semnala precipitatii mixte, ce pot favoriza depuneri de polei, apoi innorarile vor fi temporare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe creste. Noaptea pe vai si in depresiuni, pe spatii mici va fi ceata, ne-au informat specialistii din cadrul Centrului Regional Meteorologic Muntenia.

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Arges Expres ]

Echipa de baschet-fete de la "Carol I" merge la etapa judeteana din cadrul O.N.S.S.

Marti, 06 Martie 2018, ora 19:27

Echipa de baschet-fete de la "Carol I" merge la etapa judeteana din cadrul O.N.S.S.Duminica, in Sala de sport de la C.N.V.V. s-a desfasurat faza pe municipiu a competitiei de baschet-fete la nivel de gimnaziu. La concursul organizat in cadrul Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar au participat echipele reprezentative ale Scolilor Gimnaziale "Carol I " (prof. coordonator Alin Anghel), "Sf. Apostol Andrei" (prof. coordonator Ioan Scarlat) si "Mircea cel Batran" (prof. coordonator Ion Girtonea). Comisia de organizare a fost formata, ca si data trecuta, din cadre didactice de la unitatile de invatamant participante: prof. Eduard Stamate si Valentin Stoica - arbitrul competitiei. Dupa meciuri cu scoruri echilibrate, clasamentul a fost urmatorul: Scoala "Carol I" - locul I si calificata la etapa judeteana; Scoala "Sf. Apostol Andrei" - locul II; Scoala "Mircea cel Batran" - locul III. Iata si componenta echipei invingatoare: Ana-Maria Popescu - VII A; Raluca Sima - VII A; Ana-Maria Nastase - VII A; Ioana Stefanescu - VII A; Bianca Negescu - VII A; Andreea Enescu - VIII B; Alisa Oprea - VIII A. Dupa victoria de sambata cu echipa de fotbal-ciclu primar, prof. Ion Girtonea ne-a declarat ca faptul ca este la inceput cu echipa de baschet-fete s-a resimtit la meciul de duminica: "Intr-adevar, s-a vazut ca suntem la inceput de drum, dar faptul ca am participat la competitii sportive din ce in ce mai des este un plus pentru noi. Jocul fetelor a devenit din ce in ce mai concret si avem o viziune mai inchegata. Elevii incep sa capete incredere, iar esecul ii ...

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Arges Expres ]

Avem copii frumosi si destepti: Antonia Hulea, de la "Mircea cel Batran", s-a calificat in faza nationala a Concursului "Cultura si Spiritualitate"!

Marti, 06 Martie 2018, ora 19:27

Avem copii frumosi si destepti: Antonia Hulea, de la "Mircea cel Batran", s-a calificat in faza nationala a Concursului "Cultura si Spiritualitate"!Elevii de la Scoala Gimnaziala "Mircea cel Batran" se intrec in calificari la concursuri judetene si nationale. Printre ultimele astfel de reusite se numara cea a elevei Antonia Hulea (clasa a VI-a). La etapa judeteana a Concursului interdisciplinar "Cultura si Spiritualitate", desfasurat recent la Scoala Gimnaziala "Matei Basarab" din Pitesti, aceasta a obtinut premiul I si s-a calificat pentru etapa nationala, cu 96 de puncte. Eleva a fost pregatita de prof. Melania Floroiu-Comanescu si Carmen Manolescu. Colega ei cu un an mai mare, Livia Elena Mihut, coordonata de aceiasi dascali, a obtinut premiul II la acelasi concurs, fiind notata cu 98 de puncte. Rezultate frumoase au reusit sa aduca si: Raluca Gabriela Jubleanu, clasa a VI-a (prof. Ionela Lupascu si Carmen Manolescu) - 68 p; Ana Maria Popescu, clasa a VI-a (prof. Florenta Ilie si Carmen Manolescu) - 59 p; Maria Antonia Rotaru, clasa a VII-a (prof. Florenta Ilie si Carmen Manolescu) - 86 de puncte; Daria Ioana Uta, clasa a VIII-a (prof. Ionela Lupascu si Maria Gabriela Savu) - 79 p; Evelina Andreea Constantin, clasa a VII-a (prof. Ionela Lupascu si Maria Gabriela Savu) - 72 p; Ana Maria Sterioiu, clasa a VII-a (prof. Ionela Lupascu si Maria Gabriela Savu) - 72 p; Gabriela Alexandra Apostol, clasa a VII-a (prof. Ionela Lupascu si Carmen Manolescu) - 68 p.

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate86 vizite[ Arges Expres ]

Zero abateri financiare si prejudicii la UAMS Domnesti!

Marti, 06 Martie 2018, ora 19:26

Zero abateri financiare si prejudicii la UAMS Domnesti!In perioada 4-19 octombrie 2017, Camera de Conturi Arges a efectuat o actiune de control la UAMS Domnesti, unitate care a inceput sa functioneze anul trecut. Conform concluziilor desprinse din raportul de evaluare, s-a constatat ca situatiile financiare luate in ansamblul lor au fost intocmite, din toate punctele de vedere semnificative, in conformitate cu cadrul general de raportare financiara aplicabil in Romania. Acestea ofera o imagine fidela a pozitiei financiare, a performantei financiare la data de 31.12.2016 si a celorlalte informatii referitoare la activitatea desfasurata, astfel incat Camera de Conturi Arges nu a avut de facut vreo recomandare catre entitatea controlata.

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate67 vizite[ Arges Expres ]

La Albesti au demarat lucrarile la o investitie de 550.000 lei!

Marti, 06 Martie 2018, ora 19:26

La Albesti au demarat lucrarile la o investitie de 550.000 lei!Faptul ca gerul a slabit din chingi comuna condusa de catre primarul Gabriel Popa i-a permis acestuia sa dea ordinul de incepere a lucrarilor la o investitie finantata pe PNDL2. Este vorba despre extinderea alimentarii cu apa pentru satele Pamanteni si Ungureni, iar constructorii au inceput cu modernizarea cladirii administrative a statiei. In fapt, se lucreaza pe interior si la imprejmuiri, dar si la introducerea conductelor de alimentare ce vor deservi satul Dobrotu. "Incercam sa profitam de orice oportunitate pentru a putea sa ne inscriem fara probleme in graficele de lucru stabilite", a spus primarul Gabriel Popa, care si-a exprimat speranta ca vremea - pe cale de imbunatatire - va permite in perioada urmatoare extinderea ariei executiilor si la celelalte proiecte aflate pe lista de prioritati de la Albestii de Arges.

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate69 vizite[ Arges Expres ]

Eurodeputatul Gabriela Zoana, declaratie privind drepturile fundamentale in UE

Marti, 06 Martie 2018, ora 19:25

Eurodeputatul Gabriela Zoana, declaratie privind drepturile fundamentale in UEEuroparlamentarul PSD Gabriela Zoana a vorbit la Bruxelles despre importanta echitatii si corectitudinii in instrumentele folosite pentru combaterea coruptiei. Eurodeputatul sustine ca "egalitatea este un drept fundamental in Uniunea Europeana, drept ce ar trebui sa fie recunoscut si respectat de toate statele membre si de institutiile europene, fiind aparat de actiunile interne si externe (...) Comisia a renuntat la coruptie in UE, in timp ce mecanismul de cooperare si verificare pentru Romania, cat si pentru Bulgaria, a fost mentinut. Este dificil sa nu simti un sens al standardelor duble sau al inegalitatii in UE."

Aceste afirmatii au venit ca urmare a dezbaterilor purtate in spatiul mediatic din Romania in ceea ce priveste lupta anticoruptie, problematica dezbatuta si de prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Gabriela Zoana asteapta cu nerabdare alaturi de colegii din Parlamentul European sa apere si sa se asigure ca aceste drepturi "se vor aplica tuturor cetatenilor UE, fara vreun dublu standard". Declaratia politica sustinuta de Gabriela Zoana a fost facuta in contextul in care in plenul Parlamentului European a fost dezbatut raportul anual privind drepturile fundamentale in Uniunea Europeana si a avut un ecou cu atat mai puternic intrucat prezenta la dezbateri a fost Vera Jourova, comisarul european pentru Justitie.

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Arges Expres ]

Una calduta, alta rece in sferturile de finala ale Cupei EHF la handbal feminin: Zalaul a invins, Craiova a pierdut si este greu de crezut ca se vor duela in semifinale!

Luni, 05 Martie 2018, ora 23:59

Una calduta, alta rece in sferturile de finala ale Cupei EHF la handbal feminin: Zalaul a invins, Craiova a pierdut si este greu de crezut ca se vor duela in semifinale!Sambata n-a fost deloc o zi fasta pentru handbalul nostru feminin angrenat in fazele superioare ale celei de-a doua competitii europene. La Zalau, echipa condusa de catre Gheorghe Tadici a primit o replica puternica din partea adversarelor de la Kastamonu Belediyesi, in care activeaza destule rusoaice si sarboaice. "Turcoaicele" au condus mare parte din timp, facandu-l deseori pe vulcanicul nostru antrenor sa-si iasa din fire. Chiar si cand fetele lui au trecut la conducere, n-au reusit sa se detaseze, astfel ca, in ultimul minut, scorul s-a egalat la 28. Victoria a venit nesperat la un gol, 29-28, pe care Tadici fetele lui trebuie sa-l apere in deplasarea din 11 martie, oricat de fragil ar parea. Pentru echipa noastra au inscris, printre altele, Rob 9 goluri, Trif 7, Irimia si Dragut - cate 4, Panic 3, Constantinescu 2, iar pentru adversare Uskova si Marici - cate 6.

In aceeasi faza a sferturilor de finala, la Craiova, "leoaicele" lui Bogdan Burcea au intrat parca tematoare in lupta cu rusoaicele de la Lada Toljatti si au fost dominate de la un capat la altul al meciului, fiind silite sa intre intr-o disperata cursa de urmarire. Ardean-Elisei a ratat o lovitura de la 7 m si s-ar parea ca nereusita a contat enorm in randurile oltencelor, care n-au facut apararea cu care ne obisnuisera, iar Dumanska - slab protejata - a scos gol dupa gol din plasa. Cum nici Cristina Zamfir-Florianu n-a fost in apele ei, fosta echipa a lui Trefilov, mult mai experimentata in competitiile ...

Sport / stiri Sport20 vizite[ Arges Expres ]

Dumitrache nu participa, dar e pe faza!

Luni, 05 Martie 2018, ora 23:59

Dumitrache nu participa, dar e pe faza!Oricat ar parea de straniu la prima vedere, chiar asa s-a intamplat in sedinta de consiliu in care s-au aprobat in unanimitate organigramele si statele de functii de la institutiile de cultura din Curtea de Arges. Pentru Biblioteca Municipala n-au fost probleme deosebite, deoarece directorul Marian Ghita, cuminte si discret - cum il stim - a luat loc in sala si a asistat la dezbateri fara vreo emotie deoarece nu intervenisera modificari fata de anul trecut la vreuna dintre amintitele institutii. Cristian Mitrofan, manager la Centrul de Cultura si Arte, cand s-a pus in dezbatere proiectul care-l viza, s-a ridicat de la masa de consiliu si a anuntat ca nu participa la dezbateri si la vot. La fel a procedat si amicul sau, Stefan Dumitrache, omologul de la Muzeul Municipal, care s-a ridicat de pe scaunul de consilier local, pentru a parasi sala atunci cand i-a venit randul. Cu pasi masurati, un pic tarsiti, ca un tip ajuns in amurgul vietii desi mai are destul drum de parcurs pana acolo si cu umerii parca impovarati de toate greutatile lumii contemporane, acesta s-a indreptat spre usa de iesire zdranganindu-si ritmic cheile de la brau. In acel moment, "carcotasul" coleg Ion Serban constata ca din documentatia inaintata lipsea componenta Consiliului de Administratie de la Muzeu, ceea ce nu se intamplase la C.C.A. "Consiliul de Administratie se schimba anul acesta, dom' Serban, de-aia nu i-am trecut componenta!", s-a auzit replica tunatoare a lui Fane Dumitrache, de parca ar fi ...

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Arges Expres ]

"Nu va faceti griji, vor veni si banii!"

Luni, 05 Martie 2018, ora 23:59

"Nu va faceti griji, vor veni si banii!"Mesajul linistitor a fost transmis de catre primarul Constantin Panturescu alesilor locali de la Curtea de Arges in sedinta ordinara din penultima zi a lunii februarie. Atunci a raspuns ingrijorarii manifestate de catre consilierul Ion Serban in momentul in care s-a adoptat bugetul S.C. Salubritate S.R.L., prevazut la o valoare estimata de 3 milioane lei. "Mie mi se parea normal sa facem bugetul pe banii reali de care dispuneam efectiv, nu pe sume prognozate, ca sa nu ne trezim in aer cu salariile in ultimul trimestru", a spus consilierul de la PAM, care face parte din Adunarea Geberala a Actionarilor de la SPU si care punea sub semnul intrebarii siguranta manifestata de directorul Catalin Nastea. Acesta sustinuse ca facuse bugetul dupa nevoile reale si isi manifestase increderea ca totul se va rezolva prin ceva rectificari pozitive intervenite din a doua jumatate a acestui an. Serban a ramas sceptic, invocand posibilitatea unei crize economice pe plan mondial, care s-ar putea resimti destul de dur si la noi. "Criza asta economica o vedem mai mult in temeri exprimate de politicieni la televizor. Eu n-am prea vazut sa se planga lumea de la noi... Nu va faceti griji, vor veni si banii cu care vom completa necesarul acolo unde trebuie!" Gheorghe Andreescu a intervenit cu o remarca usor veninoasa la adresa adversarilor politici: "Stati linistiti, ca nu mai ajunge Traian Basescu presedinte!"

Liderul liberal Cristian Mitrofan i-a informat pe colegii din legislativ ca a avut mai ...

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Arges Expres ]

Simularea Evaluarii Nationale nu a fost boicotata in Arges!!!

Luni, 05 Martie 2018, ora 23:59

Simularea Evaluarii Nationale nu a fost boicotata in Arges!!!Astazi, elevii de clasa a VIII-a au sustinut simularea Evaluarii Nationale la Limba si literatura romana. Dar nu toti au reusit sa-si testeze nivelul cunostintelor si sa se familiarizeze cu atmosfera de examen pentru ca, asa cum s-a anuntat, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant a boicotat simularea in 1.100 scoli din 28 de judete. Din fericire, in judetul Arges nu au existat situatii de acest fel. In toate cele 130 de centre, simularea a decurs normal, fara proteste sau intreruperi. Astfel, din cei 5.360 de elevi inscrisi au lipsit la prima proba 316, iar 5 au fost cu CES, astfel ca au beneficiat de conditii de simulare speciale.

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Arges Expres ]

Reper istoric al zilei de 6 martie

Luni, 05 Martie 2018, ora 23:59

Reper istoric al zilei de 6 martieLa 6 martie 1945 a fost instaurat Guvernul Petru Groza, dupa ce Regele Mihai, parasit de aliatii occidentali (SUA si Anglia), a fost silit sa cedeze uriaselor presiuni exercitate de Stalin prin omul sau de la Bucuresti, fostul procuror militar Andrei Ianuarevici Visinski. Era primul guvern dominat de comunistii lui Gheorghe Gheorghiu Dej si de aliatii lor, care a dat rapid un decret populist privind reforma agrara prin care era desfiintata marea proprietate funciara si, odata cu ea, clasa mosierimii. Burghezia avea sa urmeze la rand in 11 iunie 1948.

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Arges Expres ]

Despre dragoste si dans, la SPAS

Luni, 05 Martie 2018, ora 23:28

Despre dragoste si dans, la SPASLa sfarsitul lunii trecute, Serviciul Public de Asistenta Sociala Curtea de Arges a organizat proiectul "Traditii de Dragobete", care s-a adresat, deopotriva, beneficiarilor din cadrul Centrului de zi pentru recreere pensionari, celor de la Centrul de zi ACCES si celor de la Centrul "Sf. Iustinian". In cadrul evenimentului, Mariana Moise a vorbit, in calitate de director, despre implicarea si sustinerea SPAS fata de beneficiarii de servicii sociale, dupa care prof. Constantin Voiculescu a sustinut o prelegere pornind de la tema "Obiceiuri si traditii de Dragobete". Acesta si-a dorit sa aduca aminte tuturor celor prezenti ca si romanii au o sarbatoare a dragostei, care s-a pastrat din mosi-stramosi, si ca trebuie sa o respectam ca atare, fara a imprumuta de la straini traditii si sarbatori similare. Participantii au putut admira si expozitia "Muguri de primavara" cu lucrari realizate de beneficiarii din cadrul celor doua centre de zi amintite - ACCES si "Sf. Iustinian". S-au depanat amintiri legate de Dragobete, iar in final s-a trecut la dans, in cadrul programului "Miscare si emotie - terapie prin dans!".

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Arges Expres ]

Precizari referitoare la Evaluarea Dezvoltarii Psihosomatice a copiilor prescolari

Luni, 05 Martie 2018, ora 23:28

Precizari referitoare la Evaluarea Dezvoltarii Psihosomatice a copiilor prescolariIn perioada 1-23 martie 2018 are loc Evaluarea Dezvoltarii Psihosomatice a copiilor prescolari in vederea inscrierii in invatamantul primar, respectiv in clasa pregatitoare. Conform Legii Educatiei Nationale 1/2011 si a Ordinului M.E.N. nr. 3242/23.02.2018 privind Metodologia de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2018-2019, micutii pot fi inscrisi in functie de varsta, de optiunea parintelui/tutorelui si de rezultatul evaluarii dezvoltarii psihosomatice dupa cum urmeaza:

- Copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august 2018 pot fi inscrisi de catre parinte/tutore la scoala unde sunt arondati fara a avea nevoie de recomandarea comisiei pentru evaluarea dezvoltarii psihosomatice, ci doar pe baza de cerere catre unitatea de invatamant.

- Copiii care implinesc varsta de 6 ani intre 1 septembrie si 31 decembrie 2018 pot fi inscrisi in clasa pregatitoare pe baza unei cereri facuta de parinte/tutore insotita de recomandarea data de catre Comisia pentru Evaluarea Dezvoltarii Psihosomatice, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare.

In cazul in care exista solicitari de inscriere in clasa pregatitoare a copiilor care implinesc 6 ani dupa data de 31 decembrie 2018, inspectoratele scolare/unitatile de invatamant vor consilia parintii privind nevoia de a lua decizii in interesul educational al copilului si ii vor informa ca solicitarea nu poate fi solutionata decat in urma evaluarii dezvoltarii psihosomatice care sa ateste pregatirea ...

Actualitate / stiri Actualitate68 vizite[ Arges Expres ]

Oportunitate de munca in Marea Britanie pentru asistentii medicali romani

Luni, 05 Martie 2018, ora 23:28

Oportunitate de munca in Marea Britanie pentru asistentii medicali romaniAngajatorii din Spatiul Economic European ofera, prin intermediul retelei EURES Romania, 1.317 locuri de munca vacante, dupa cum urmeaza:

- Germania, 700 locuri de munca: 400 manipulant bagaje, 200 sofer manipulare bagaje, 39 sofer de camion, 10 programator PLC, 5 sofer de autobuz, 4 cofetar, 4 fizioterapeut, 3 bucatar, 3 lacatus, 3 manager asamblare, 3 ospatar, 2 electrician in constructii, 2 inginer software, 2 mecanic instalatii sanitare, de incalzire si climatizare, 2 montator structuri din hotel, 2 montator instalatii electrice, 2 tehnician mecatronica, 2 sudor, 1 analist AX, 1 lucrator in agricultura, 1 macaragiu, 1 manager IPT, 1 montator sisteme fotovoltaice, 1 mecanic instalatii de climatizare si refrigerare, 1 planificator, 1 receptioner, 1 sef tura productia de brichete din lemn, 1 tehnician electronica, 1 tehnician sisteme de incalzire, 1 vopsitor auto.

- Spania, 166 locuri de munca: 150 agricultor, 4 muncitor ferma de porci, 3 strungar CNC, 3 operator fabricare cazane, 3 tehnician, 2 sofer camion transport international, 1 supervizor ferma porci.

- Malta, 155 de locuri de munca: 150 sofer de autobuz, 5 specialist vanzari televizate.

- Olanda, 91 locuri de munca: 35 culegator capsuni, 20 sudor, 20 lacatus confectii metalice, 15 florar, 1 instalator incalzire centrala si de gaze.

- Finlanda, 85 locuri de munca: 50 macelar-transator carne de pasare, 12 lucratori sezonieri, 10 instalator, 10 sudor, 2 maistru sudura, 1 ospatar.

- Cehia, 31 locuri de munca: 15 ...

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Arges Expres ]

159 programe de formare profesionala vor incepe in luna martie 2018

Luni, 05 Martie 2018, ora 23:28

159 programe de formare profesionala vor incepe in luna martie 2018Nu mai putin de 2.867 persoane vor putea participa la cursurile gratuite organizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca in luna martie 2018. Programele de formare profesionala cu cele mai multe locuri disponibile vizeaza calificari precum lucrator in comert (269), agent de securitate (252), operator introducere validare si prelucrare date (187), inspector resurse umane (143), bucatar (139), ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie publica (139), contabil (118), comunicare in limba engleza (106), coafor (68), lucrator in structuri pentru constructii (62). Cei mai multi participanti se preconizeaza in judetele Suceava (224 persoane), Brasov (172 persoane), Neamt (150 persoane), Bihor (143 persoane) si Botosani (140 persoane). Pentru detalii, cei interesati se pot adresa agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza au domicliul sau resedinta (http://www.anofm.ro/contacteaza-ne) sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la sectiunea "Formare profesionala".

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Arges Expres ]

Zeci de mii de locuri de munca vacante la nivel national. Le ocupa cineva?

Luni, 05 Martie 2018, ora 23:28

Zeci de mii de locuri de munca vacante la nivel national. Le ocupa cineva?Potrivit datelor furnizate de agentii economici privind locurile de munca vacante, in evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) sunt inregistrate 23.113 locuri de munca. Situatia acestora este urmatoarea: Bucuresti - 8.222, Prahova - 1.820, Arad - 1.707, Timis - 1.167, Dolj - 704, Iasi - 648, Sibiu - 612, Valcea - 513, Brasov - 480, Alba - 467, Hunedoara - 427, Ilfov - 393, Olt - 368, Constanta - 364, Galati - 357, Arges - 349, Maramures - 336, Neamt - 325, Vaslui - 294, Harghita - 263, Gorj - 254, Bistrita Nasaud - 250, Bihor - 234, Satu Mare - 220, Mehedinti - 213, Mures - 212, Teleorman - 202, Salaj - 182, Braila - 180, Dambovita - 179, Calarasi - 168, Cluj - 166, Tulcea - 161, Buzau - 146, Ialomita - 124, Giurgiu - 91, Vrancea - 68, Suceava - 60, Covasna - 59, Botosani - 54, Bacau - 48 si Caras-Severin - 26.

La nivel national, cele mai multe locuri de munca sunt oferite pentru: manipulant marfuri (2.305), mercantizor (1.709), lucrator comercial (1.360), agent de securitate (1.271), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (883), muncitor necalificat in industria confectiilor (806), confectioner-asamblor articole din textile (641), sofer autocamion/masina de mare tonaj (479), paznic (473), muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli, zidarie, placi mozaic, faianta, gresie, parchet (456). Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca se pot adresa agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau ...

Actualitate / stiri Actualitate67 vizite[ Arges Expres ]

CSM a invins Midtjylland cu 29-24 si-si joaca la Rostov locul secund in grupa

Luni, 05 Martie 2018, ora 23:26

CSM a invins Midtjylland cu 29-24 si-si joaca la Rostov locul secund in grupaCampioana noastra s-a impus destul de greu in fata ambitioasei echipe daneze pe care o antrenase pana in 2016 Helle Thompsen, fiind silita sa alerge aproape 20 minute dupa egalare in Sala Polivalenta de la Bucuresti. Oaspetele si-au jucat cu mare ambitie poate ultima sansa de a se califica in fazele superioare ale competitiei si le-au luat prin surprindere pe gazde, care si-au gasit greu busola. Neagu, Hagman si Kurtovic, bine sustinute din poarta de Paula Ungureanu, care a reusit vreo 20 parade pe parcursul meciului, au reusit sa egaleze la 8 si sa tina aproape pana spre finalul primei reprize. Atunci, desi Burgaard fusese eliminata, danezele conduse bine de Veronica Kristiansen au inscris, preluand conducerea, Kurtovic a egalat la 12, iar Mehmedovic a inscris din zona careului nostru in poarta goala ducand scorul la 13-12 pentru CSM.

In repriza secunda, bucurestencele au strans mai bine in aparare si au folosit mai eficient jocul pe extreme si cu pivotul, astfel ca adversarele n-au mai rezistat ritmului si au cedat pas cu pas. Meciul s-a incheiat cu o diferenta de 5 goluri, insa jocul n-a satisfacut si este limpede ca sambata, la Rostov, nivelul sau trebuie crescut considerabil daca se doreste paastrarea locului secund in prima grupa principala. Au marcat pentru CSM Neagu si Kurtovic (cate 6 goluri), Hagman (4), Nyombla (3), Mehmedovic, Curea, Gullden si Manea (cate 2), Jakobsen si Jorgensen (cate 1 gol), iar pentru Midtjylland - Kristiansen (6), Fauske (5), Jakobsen (3), ...

Sport / stiri Sport21 vizite[ Arges Expres ]

Publicitate in ARGES EXPRES - 6 martie 2018

Luni, 05 Martie 2018, ora 19:42

Publicitate in ARGES EXPRES - 6 martie 2018MAREA PUBLICITATE

# Societate comerciala din domeniul constructiilor angajeaza in conditiile legii dulgher, tencuitor pentru finisaje interioare, faiantar si rigipsar. Relatii la nr. de tel. 0743779732. (ch. 0008824/05.03.2018)

# Asociatia BRIDGE CLUB Curtea de Arges organizeaza intalniri saptamanale in fiecare zi de marti, de la ora 18.30, la Restaurantul "Dacia". Sambata, 10 martie, se organizeaza concurs cu premii, sponsor IPEE ADMIRAL TRADING IMPEX S.A. Relatii suplimentare la nr. de tel. 0751149202. (ch. 0008825/05.03.2018).

# Salonul BEAUTY CONCEPT BY PATRICK angajeaza FRIZER si COAFEZA (cu EXPERIENTA!). Relatii suplimentare in Complexul comercial BONCEA, din Piata Centrala, la etajul I al imobilului sau la tel. 0723166121.

# Firma PFLEGE DAHEIM din Germania, cu sediul in Curtea de Arges, strada Cuza Voda, nr. 131, etaj 1 (vizavi de Spitalul Municipal), angajeaza personal ingrijire batrani la domiciliu in Germania. Ofera salariu atractiv, contract de munca incheiat in Germania, alocatie pentru copii, asigurari de sanatate. Relatii la nr. de tel. 0723350268 sau 0766592241.

# Societate comerciala angajeaza asistent farmacie cu experienta sau din promotia de absolventi 2017, pentru punct de lucru in Curtea de Arges. Informatii suplimentare la nr. de tel. 0731444850. (ch. 0008820/27.02.2018).

# Societate comerciala angajeaza asistent farmacie. Relatii suplimentare la nr. de tel. 0733474747. (b.f. - 200220180001).

# S.C. ROMCAT GIC METAL S.A., Curtea de Arges, str. V. ..

Actualitate / stiri Actualitate73 vizite[ Arges Expres ]

De Martisor s-a deschis cel mai luxos salon de infrumusetare din Curtea de Arges: BEAUTY CONCEPT BY PATRICK!

Luni, 05 Martie 2018, ora 19:41

De Martisor s-a deschis cel mai luxos salon de infrumusetare din Curtea de Arges: BEAUTY CONCEPT BY PATRICK!Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate80 vizite[ Arges Expres ]

Evenimentul primaverii 2018 la Curtea de Arges: URSUL PANDA CHINA MEGA SHOP, INAUGURAREA MAGAZINULUI IN DATA DE 28 MARTIE!!!

Luni, 05 Martie 2018, ora 19:39

Evenimentul primaverii 2018 la Curtea de Arges: URSUL PANDA CHINA MEGA SHOP, INAUGURAREA MAGAZINULUI IN DATA DE 28 MARTIE!!!Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate264 vizite[ Arges Expres ]

ARGES EXPRES 6 MARTIE 2018 - Prima pagina

Luni, 05 Martie 2018, ora 19:38

ARGES EXPRES 6 MARTIE 2018 - Prima paginaTi-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Arges Expres ]

Ploaie, lapovita si ninsoare in Muntenia!

Luni, 05 Martie 2018, ora 19:37

Ploaie, lapovita si ninsoare in Muntenia!Marti, vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data. Cerul va fi noros si temporar se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie, iar in zona de deal, unde se pot cumula 10-15 l/mp, si lapovita sau ninsoare. Dimineata va fi polei sau ghetus, dar pe arii restranse. Vantul va avea intensificari trecatoare in prima parte a zilei, iar in restul timpului va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 2 si 6 grade Celsius, iar cele minime, intre -1 si 2 grade Celsius. Noaptea, in zona de campie, local va fi ceata. La munte, cerul va fi noros si temporar vor cadea precipitatii, predominant sub forma de ninsoare. Prin cumulare, cantitatile de apa vor depasi local 10-15 l/mp si izolat vor atinge 20-25 l/mp. Va fi polei sau ghetus, pe tot parcursul timpului, in special la altitudini mai mari. Vantul va continua sa prezinte intensificari sutinute (rafale de peste 65-75 km/h) in zona inalta, viscolind si spulberand zapada. Temperatura aerului va avea valori usor mai ridicate decat in intervalul precedent, ne-au informat meteorologii din cadrul Centrului Regional Muntenia.

Ti-a placut articolul? Atunci distribuie-l si catre prietenii si partenerii tai! Iti multumim!

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Arges Expres ]

SERBARILE ZAPEZII 2018: distractie cat cuprinde, jocuri cu premii, muzica si bucurie!

Luni, 05 Martie 2018, ora 19:31

SERBARILE ZAPEZII 2018: distractie cat cuprinde, jocuri cu premii, muzica si bucurie!Asa s-ar putea sintetiza evenimentul organizat de PNL duminica, pe Izlazul Nuculet, la reusita caruia au colaborat membrii organizatiilor din Curtea de Arges si Valea Iasului si pe care l-au onorat cu prezenta lideri de la Pitesti, in frunte cu Adrian Miutescu, deputatul Danut Bica, Marius Postelnicescu, Gheorghe Alecsei, Narcis Sofianu, Gelu Tofan si altii. Acestia au tinut sa fie alaturi de Cristian Mitrofan, de presedintele Organizatiei Oamenilor de Afaceri Liberali din Curtea de Arges, Liviu Nicolae, de Marius Moisescu, Doru Georgescu, Constantin Teodorescu, Adelina Sorici, Daniel Petrescu si de colegii localnici, in frunte cu primarul Nicolae Barbu, viceprimarul Cristian Enescu, consilierii Andrei Grigorescu, Emil Gorunescu, Gheorghe Sorescu si Valerica Sandu. N-au lipsit prieteni si colegi din alte localitati precum Niculaie Dragnea (Baiculesti), Dragos Boncea si Cornel Panteru (Poienarii de Arges), Vasile Preda si Marian Enescu (Valea Danului), Marius Nitescu (Arefu), Gheorghe Minculete (Cepari), Lucian Mihai (Mosoaia) si multi altii.

Concursuri, premii si premianti

Temerile organizatorilor privitoare la zapada - dupa ce gerul se mai muiase - n-au avut suport, deoarece singurul si marele impediment a fost creat de aglomeratia care a facut aproape imposibila gasirea unui loc de parcare si i-au silit pe politisti sa dea veritabile probe de profesionalism. Gratarele au sfarait spornic, vinul s-a fiert cu mirodenii, iar tuica a mers si rece incalzind sufletele celor pusi ..

Actualitate / stiri Actualitate84 vizite[ Arges Expres ]

Gheorghe Asachi, ctitor cultural si indrumator al vietii literare in Moldova din prima jumatate a sec. al XIX-lea (1788-1869)

Luni, 05 Martie 2018, ora 19:27

Gheorghe Asachi, ctitor cultural si indrumator al vietii literare in Moldova din prima jumatate a sec. al XIX-lea (1788-1869)S-a nascut la 1 martie 1788 in targusorul Herta din Tinutul Odorhei, jud. Botosani. A fost fiul preotului Lazar Asachi, care a ajuns arhimandrit al Mitropoliei Moldovei si Sucevei in timpul mitropolitului Veniamin Costachi. A urmat cursurile medii la Lemberg (Lwow) in Polonia, in limbile poloneza, latina si germana. Tot la Lemberg a urmat si studiile superioare, obtinand, in anul 1804, diploma de inginer si titlul de doctor in filozofie. Si-a continuat studiile superioare la Viena intre anii 1805-1808, apoi la Roma, intre 1808-1812. La Viena a facut studii de matematica si pictura, iar la Roma a studiat literatura clasica, literatura italiana, pictura, sculptura si arheologia. Tot la Roma, sub pseudonimul Alvira Daciano, a publicat primele poezii, care au fost mult apreciate de criticii literari italieni. A fost ales membru al Academiei Literare din Roma. In anul 1812 (avea 24 de ani) s-a intors in Moldova, avand deja o vasta cultura de structura enciclopedica si cunoscator al mai multor limbi straine: poloneza, latina, italiana, franceza, germana si engleza.

Stabilit la Iasi, intre 1814-1818, Gh. Asachi a tinut un curs de inginerie, in limba romana, la Academia Domneasca. In anul 1820, la cererea lui Veniamin Costachi, Asachi s-a ocupat de organizarea Seminarului de la Socola, infiintat in anul 1803 de catre mitropolitul mentionat mai sus. Intre anii 1822-1827, Asachi a fost agent diplomatic la Viena, fiind trimis de domnitorul I. Sturdza. La Viena s-a casatorit cu Elena ...

Life Show / stiri Life Show31 vizite[ Arges Expres ]

Liga a II-a s-a amanat!

Duminica, 04 Martie 2018, ora 23:59

Liga a II-a s-a amanat!Etapa de la finalul saptamanii a fost reprogramata, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, pentru ziua de miercuri, 28 martie, de la ora 15.00. Campionatul Ligii 2 va continua conform programului initial, cu runda urmatoare, a 24-a. Televiziunile care au cumparat cate doua optiuni din pachetul de drepturi de imagine si-au ales meciurile pe care le vor transmite din etapa a 24-a. Astfel, DigiSport, care are primele doua optiuni, a ales sa transmita partidele de la Calarasi, respectiv Siria, in timp ce TelekomSport le va televiza pe cele de la Timisoara, unde joaca pe teren propriu ASU Poli, respectiv Ripensia. Restul partidelor din weekend/ul urmator, de la Sanmartin, Suceava, Miroslava si Motru, se vor desfasura la ora clasica a campionatului, sambata, de la ora 11:00. Sambata, 10 martie, Digi si Telekom au ales din nou sa transmita concomitent, de la ora 12.30, optiunile pe care le-au ales. Astfel, partidele ASU Politehnica Timisoara - Academica Clinceni si Dunarea Calarasi - CS Afumati vor imparti telespectatorii. Duminica, 11 martie, meciurile alese pentru a fi televizate de cele doua televiziuni se vor intersecta pe durata unei reprize. Astfel, Ripensia Timisoara - Dacia Unirea Braila incepe de la ora 11.00, iar UTA Arad - AFC Hermannstadt, de la ora 12.00.

Programul etapei a 24-a, sambata, 10 martie, ora 11.00:
Luceafarul Oradea - FC Arges; Foresta Suceava - Chindia Targoviste; Stiinta Miroslava - Metaloglobus Bucuresti; Pandurii Targu Jiu - CS Mioveni; Sportul ...

Sport / stiri Sport27 vizite[ Arges Expres ]

Curtea de Conturi a decis: fara probleme la Spitalul de Recuperare Bradet!

Duminica, 04 Martie 2018, ora 23:59

Curtea de Conturi a decis: fara probleme la Spitalul de Recuperare Bradet!In perioada 4-31 octombrie 2017, Camera de Conturi Arges a desfasurat actiunea de audit financiar asupra conturilor anuale de executie bugetara ale acestei institutii pe anul 2016. Inspectorii au constatat ca la capitolul "Calitatea gestiunii economico-financiare", au fost efectuate plati nelegale, din creditele bugetare aprobate la cap. 66.06.01 - Servicii Medicale in unitati sanitare cu paturi, Titlul 71 "Active nefinanciare", art. 71.03 - Reparatii capitale aferente active lor fixe, in suma de 918 lei, reprezentand contravaloarea cantitatilor de materiale decontate, dar nepuse in opera si respectiv a prestatiilor cu mijloacele de transport peste nivelul celor justificate prin documente la obiectivul de investitii "Lucrari de reparatii capitale gard depozit combustibil". In timpul misiunii de audit, persoanele cu atributii din cadrul entitatii au stabilit intinderea prejudiciului adus bugetului unitatii prin platile nelegale efectuate, operatiune din care a rezultat ca suma certa a acestuia este de 1.019 lei, din care 918 lei sunt plati nelegale si 101 lei majorari de intarziere si au procedat la recuperarea integrala a acestuia, abaterea constatata fiind astfel remediata.

De asemenea, au fost efectuate plati nelegale, din creditele bugetare aprobate la cap. 66.06.01 - Servicii Medicale in unitati sanitare cu paturi, Titlul 71 "Active nefinanciare", art. 71.01.01 - Constructii, in suma estimata de 1.440 lei, reprezentand manopera directa incasata necuvenit prin situatiile ...

Actualitate / stiri Actualitate120 vizite[ Arges Expres ]

Anunt licitatie SPPTO Curtea de Arges

Duminica, 04 Martie 2018, ora 23:59

Anunt licitatie SPPTO Curtea de ArgesSERVICIUL PUBLIC PIETE, TARGURI, OBOARE, cu sediul in Municipiul Curtea de Arges, strada Decebal nr. 8-10, judetul Arges, Autorizatie: J03 H.G. CONS. LOCAL nr. inreg. 6/1438, CIF: 10929154, cont RO95TREZ24A705000200130X, deschis la Trezoreria Municipiului Curtea de Arges, organizeaza licitatie publica in vederea inchirierii pentru anul 2018 a unui numar de 33 mese pentru producatori agricoli in Piata Centrala - in platoul exterior - in vederea desfacerii de legume, fructe si alte produse agricole, conform HCL nr. 30/27.02.2018.

Perioada de inchiriere este de 6 luni, incepand cu data de 01.04.2018, cu pret de pornire la licitatie de 240 lei/masa/luna.

Taxa de participare la licitatie este de 30 lei/participant, iar garantia este cuantumul chiriei datorate pentru o luna la pretul de pornire al licitatiei (240 lei/masa/luna), respectiv chirie pentru ultima luna din perioada de inchiriere, luna SEPTEMBRIE 2018.

Taxele de participare si garantiile se platesc la sediul SPPTO din Curtea de Arges, strada Decebal nr. 8-10, judetul Arges.

Participantii la licitatie trebuie sa depuna urmatoarele documente:

- Cererea de participare din care sa rezulte date despre ofertant: nume, prenume, adresa, obiectul activitatii, numarul mesei licitate, precum si avizul de drept de participare la licitatie, dat de administratorul pietei, din care sa rezulte ca nu are datorii sau litigii cu SPPTO.

- Imputernicire (procura legalizata) pentru persoana participanta la licitatie din partea ...

Actualitate / stiri Actualitate72 vizite[ Arges Expres ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Omul de afaceri Florea Tolea a incetat din viata
Tweet Ieri dupa amiaza, cunoscutul om de afaceri Florea Tolea din Pitesti a incetat din viata, la ...
A murit o profesoara!
A murit o profesoara! Universitatea din Pitesti se afla in doliu, mediul academic pierzind un cadru ...
A murit Florea Tolea
A murit Florea Tolea Omul de afaceri Florea Tolea, a murit, in Eforie, acolo unde detine un hotel. ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor