Rezultatele 871 - 900 din 1000 (0.229 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Am primit la redactie: Multumiri

Joi, 05 Februarie 2015, ora 13:29

Prin intermediul cotidianului dumneavoastra doresc sa transmit multumirile mele pentru performantele intregului personal care deserveste sala de operatii oftalmologice sub directa coordonare a dr. Monica Oprea. Am apreciat foarte mult modul de organizare, disciplina personalului din sala de operatie, cat si aparatura moderna conform normelor europene. Dumneaei a demonstrat ca si in Romania, avand o dragoste fata de pacienti si de localitatea natala, se pot obtine rezultate pozitive pe aceasta specialitate, pentru a reda vederea care este cea mai scumpa oricarui om.

Doresc multa sanatate doamnei doctor si personalului de la Luca Optimed Center!

Cu respect,

Ion Lazar

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Arges Expres ]

Agentie guvernamentala pentru angajarea tinerilor

Joi, 05 Februarie 2015, ora 13:29

In guvern s-a discutat un memorandum care prevede infiintarea Agentiei Nationale pentru Antreprenoriat si Implementarea Programelor pentru Tineri. Noua institutie ar urma sa preia gestionarea celor doua componente din viitorul Program Operational Capital Uman destinat tinerilor care nu sunt angajati, nici in educatie sau training si va avea rolul de "administrator de global grant" pentru aceste linii de finantare, care insumeaza peste 600 milioane de euro in urmatorii 7 ani. De asemenea, noua agentie va prelua oficiile teritoriale pentru IMM-uri si Directia de programe din cadrul Ministerului Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri. Agentia ar urma sa functioneze ca un parteneriat public-privat prin implicarea patronatelor si a sindicatelor, a organizatiilor de tineret, liceelor, universitatilor, angajatorilor si a comunitatilor locale, cu un singur obiectiv - angajarea tinerilor.

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Arges Expres ]

Politistii romani, apreciati in Marea Britanie

Joi, 05 Februarie 2015, ora 13:29

La sfarsitul lunii ianuarie, la Londra a avut loc o conferinta de incheiere a unui proiect de cooperare internationala derulat de Politia Romana si autoritatile din Marea Britanie, cu sprijinul Europol. Cu acesta ocazie politistii romani au primit o placheta de apreciere a rezultatelor obtinute in cadrul proiectului pentru combaterea infractiunilor savarsite cu intrumente de plata electonica, derulat pe parcursul a 18 luni. Incepand din vara anului 2013, Politia Romana a colaborat cu Dedicated Cheque and Plastic Crime Unit din Marea Britanie. In cadrul proiectului, 7 politisti ai structurilor de combatere a criminalitatii organizate din Romania au actionat pe teritoriul Marii Britanii, pentru combaterea acestor fapte. La randul lor, partenerii englezi au venit in Romania pentru a colabora si a dezbate cu politistii romani cele mai eficiente metode folosite pentru descoperirea si prinderea celor care comit astfel de infractiuni. Politistii romani care au participat la proiect au primit din partea Europol o placheta pentru eforturile depuse si rezultatele deosebite obtinute in combaterea infractionalitatii.

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Arges Expres ]

Investitie de 20 milioane euro la Albesti

Joi, 05 Februarie 2015, ora 13:29

Investitie de 20 milioane euro la AlbestiPrimarul Vasile Sava isi justifica in continuare calitatile de bun administrator al problemelor comunitatii. Cunoscut ca un adevarat campion al atragerii unor fonduri europene, a ramas deschis spre orice proiect de avangarda. Unul din aceasta categorie este cel al unei centrale fotovoltaice, prin care se urmareste nu numai sa se acopere nevoile de consum energie electrica al institutiilor publice. Ideea care prinde tot mai mult contur de realitate se bazeaza pe un parteneriat cu o firma din vestul tarii. Aceasta va investi sumele necesare pentru materializarea proiectului complex al centralei, estimate la 20 milioane euro, iar comunitatea locala va participa cu terenul in suprafata de 10 ha."Anul acesta speram sa fie cel in care se va da startul lucrarilor de executie. Proiectul include si o sera, la care in final vor lucra aproximativ 100 angajati, ceea ce ar fi benefic pentru comuna noastra, dar si pentru altele din jur, care-si vor diminua somajul in randul fortei de munca active, cu plusurile de rigoare si pentru bugetele locale", a spus ieri primarul Sava.

In alta ordine de idei, trebuie remarcat faptul ca s-a adoptat bugetul pentru anul in curs, care este de 43 miliarde lei vechi. Acesta este mai mic in cifre absolute decat cel precedent, in care erau incluse si niste cofinantari pe proiecte aflate in derulare, cu peste 3 miliarde lei vechi. "Trebuie sa ne dimensionam foarte corect cheltuielile, pentru ca altfel riscam sa ne blocam. Sunt convins ca vom reusi, deoarece ...

Actualitate / stiri Actualitate94 vizite[ Arges Expres ]

Gorghiu cauta sprijin in PSD

Joi, 05 Februarie 2015, ora 13:28

Gorghiu cauta sprijin in PSDCopresedintele PNL a recunoscut ca se duc tratative secrete cu membri ai principalului partid de guvernamant pentru rasturnarea Cabinetului Ponta. "N-am gasit usi inchise in PSD", a declarat sibilinic Alina Gorghiu. Dupa cum se stie, liberalii nu si-au ascuns intentia de a veni la guvernare si calea cea mai scurta ar fi aceea a unei motiuni de cenzura, pe care intentioneaza s-o depuna in actuala sesiune parlamentara. "Premierul Ponta mi se pare obosit si vrem sa-i dam posibilitatea sa se odihneasca", a spus dumneaei la un post de televiziune. Totusi, drumul spre izbanda unei motiuni nu este deloc usor, deoarece actuala coalitie de guvernare are o majoritate covarsitoare in Camera Deputatilor, care poate fi sparta numai prin tradare. S-ar parea ca Alina Gorghiu l-a citit atent pe Caragiale si impreuna cu colegii si-a facut deviza temporara din replica "urasc tradarea, dar iubesc pe tradatori". Un prim pas de verificare a capacitatii inversarii raportului de forte s-ar putea face in Senat, unde opozitia are nevoie de putine voturi pentru a-l trimite la odihna pe Calin Popescu Tariceanu si a-l inlocui in functia de conducere, care coincide cu a doua in stat, cu Vasile Blaga.

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Arges Expres ]

Radu Mazare vrea sa zboare peste Ocean

Joi, 05 Februarie 2015, ora 13:28

Radu Mazare vrea sa zboare peste OceanPrimarul din Constanta, aflat sub control judiciar, a solicitat procurorului de caz sa i se permita sa plece in SUA in interes de serviciu. Raspunsul negativ l-a determinat sa se adreseze sefului DNA, Laura Codruta Kovesi, invocand faptul ca are invitatie de la doua firme cu care municipalitatea tomitana vrea sa colaboreze pe proiecte de investitii. Radu Mazare a tinut sa dezminta prin declaratii in presa speculatiile facute pe seama intentiei sale de a parasi tara, ca sa se sustraga cercetarilor, pe modelul patentat de bunul sau prieten Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta care este, de asemenea, un client important al procurorilor.

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Arges Expres ]

Deputatii i-au facut pe plac: Elena Udrea poate fi urmarita penal!

Joi, 05 Februarie 2015, ora 13:28

Deputatii i-au facut pe plac: Elena Udrea poate fi urmarita penal!Ieri, la orele pranzului, s-a anuntat ca in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, cei 23 membri au decis majoritar prin vot sa se dea unda verde cererii DNA pentru ca Elena Udrea sa fie cercetata penal. Distributia a fost urmatoarea: 20 voturi pentru, 1 contra, 1 abtinere, 1 anulat. S-a comunicat, de asemenea, faptul ca deputatul Udrea le-a cerut colegilor sa dea aviz favorabil cererii, pentru a-si putea dovedi nevinovatia in fata instantei in toate dosarele in care este acuzata de incalcari ale legii. La iesire de la comisie, a declarat: "N-am atacat si nu voi ataca justitia, pe care am aparat-o timp de 10 ani. N-am atacat nici institutiile statului. Precizez ca eu am atacat numai un om". Aluzia era la seful interimar al SRI, generalul Florian Coldea, cu care se pare ca se afla intr-un razboi total in ultimele zile.

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Arges Expres ]

Vom avea, in sfarsit, un PUG nou?

Joi, 05 Februarie 2015, ora 13:28

Raspunsul ar trebui sa fie afirmativ, judecand dupa datele inscrise in proiectul de buget pentru anul in curs, recent afisat pe site-ul Primariei Curtea de Arges. Din totalul de 56.000 lei alocati pentru nevoile autoritatilor municipale, 32.000 (320 milioane lei vechi) au ca destinatie reactualizarea PUG-ului, a carei intrare in drepturi a fost amanata de cateva ori pana acum. Restul banilor vor asigura cumpararea unui server (19.000 lei) si a unui copiator (5.000 lei). Modeste autoritatile noastre, nu credeti?...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Arges Expres ]

Cuplurile regale din istoria monarhiei romane - omagiate in filatelia nationala

Joi, 05 Februarie 2015, ora 10:27

Cuplurile regale din istoria monarhiei romane - omagiate in filatelia nationalaCea mai recenta emisiune filatelica prezinta pe marcile postale o parte a istoriei nationale - respectiv istoria regalitatii in Romania. Avand valorile nominale de 3,10 lei, 3,30 lei, 6,00 lei si 14,50 lei, timbrele emisiunii "Regalitatea in Romania" ilustreaza cele patru cupluri regale din istoria monarhiei romane si monogramele acestora, dupa cum urmeaza: Regele Carol I si Regina Elisabeta ai Romaniei, Regele Ferdinand I si Regina Maria ai Romaniei, Regele Carol al II-lea si Regina-Mama Elena ai Romaniei, Majestatile Lor Regele Mihai I si Regina Ana ai Romaniei.

Plicurile omagiale cu genericul "Prima zi a emisiunii", cu cele 4 timbre amintite mai sus, au fost lansate zilele trecute, toate avand ca fundal simbolul orasului, deja devenit "regal", Curtea de Arges si anume Manastirea Argesului, ilustrata de celebra pictura a lui Carol Popp de Szathmari.

Life Show / stiri Life Show24 vizite[ Arges Expres ]

Dirijor sud-coreean, in premiera la Pitesti

Joi, 05 Februarie 2015, ora 10:26

Dirijor sud-coreean, in premiera la PitestiFilarmonica Pitesti organizeaza astazi, de la ora 19.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor Pitesti, un concert simfonic cu pagini muzicale apartinand lui Mozart, Vivaldi, G. Paunescu si Haydn. In program, Wolfgang Amadeus Mozart - Uvertura la opera Cosi fan tutte, KV 588, Antonio Vivaldi - Concertul pentru doi corni si orchestra, in Fa major, RV538, Gheorghe Paunescu - Nocturna pentru corn si orchestra si Joseph Haydn - Simfonia nr. 104 in Re major, Londoneza. Alaturi de orchestra simfonica a Filarmonicii Pitesti, dirijata de Choi Yong Shin (Coreea de Sud), vor evolua, ca solisti, cornistii Petrea Gisca si Mihai Sirbu.

Dirijorul coreean Choi Yong Shin a deslusit arta dirijatului la Universitatea Chung-Ang, absolvind cursurile de compozitie si dirijat cor si orchestra. Si-a perfectionat studiile in domeniu in Statele Unite ale Americii, Italia, Japonia, dar si in Romania, alaturi de maestrul Dumitru Goia. In prezent este doctorand al Academiei de Muzica "Gh. Dima" din Cluj-Napoca.

Petrea Gisca a absolvit, ca sef de promotie, Conservatorul "George Enescu" din Iasi. Si-a aprofundat studiile in Italia si Germania, fiind laureat al concursurilor de gen din tara si strainatate. Din 1985 activeaza in orchestra simfonica a Filarmonicii "Moldova" Iasi. Timp de trei ani (1995 - 1998) a fost membru permanent al orchestrei "Europa Symphony" din Viena. Cornistul Petrea Gisca a sustinut concerte alaturi de orchestre din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Constanta, Arad, Tg. Mures, Satu Mare, ..

Life Show / stiri Life Show68 vizite[ Arges Expres ]

Sa ne cunoastem valorile nationale: Geo Bogza: poet si prozator - 107 ani de la nastere -

Joi, 05 Februarie 2015, ora 10:26

Sa ne cunoastem valorile nationale: Geo Bogza: poet si prozator - 107 ani de la nastere -S-a nascut la 6 februarie 1908, la Ploiesti. Ca poet s-a remarcat in cadrul miscarilor de avangarda, cultivand o poezie protestatara, realizata, in mare parte, prin procedee suprarealiste (dicteu automat, adica incercarea de transcriere rapida a cuvintelor, propozitiilor si frazelor, ca si cum ar iesi spontan din fluxul continuu al subconstientului, fara controlul ratiunii).

A colaborat la reviste suprarealiste, precum "Urmuz", "unu", "Alge" s.a. Revista "Urmuz" - editata in anul 1918, la Campina, poarta numele scriitorului Urmuz (D. Demetrescu-Buzau), nascut la Curtea de Arges, la 17 martie 1883 care este cel mai original reprezentant al avangardei din literatura romana.

Din creatia poetica a lui G. Bogza, istoria literara a retinut placheta "Poemul invectiva" (1933), in care tanarul poet scrie o poezie de o absoluta sinceritate, iar versurile sunt de factura suprarealista. Tot sub influenta cercurilor de avangarda, Geo Bogza a descoperit reportajul literar, care a devenit, in conceptia sa, "cel mai bun corectiv al esteticii turnului de fildes" si un mijloc eficient de critica a societatii. Dupa anul 1934, Geo Bogza a inceput sa se indeparteze de miscarea de avangarda, scriind poeme lirice de dragoste, caracterizate prin sinceritatea si puritatea sentimentelor exprimate si prin stilul de o limpezime aproape clasica. Volumul "Orion" (1978) cuprinde majoritatea poeziilor scrise de-a lungul a 50 de ani.

Reportajele

Plecand de la "reportajul pur" al suprarealistilor, Geo ...

Life Show / stiri Life Show32 vizite[ Arges Expres ]

Astazi merg dupa bani: imprumut de la minister pentru partia de schi!

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 16:29

Astazi merg dupa bani: imprumut de la minister pentru partia de schi!Proiectul complexului de schi de la Molivisu a fost la un pas sa fie intarziat cu o jumatate de an, deoarece instalatia de transport pe cablu trebuia platita pana la 31 ianuarie, iar managerii proiectului nu aveau fonduri. In urma cu aproximativ doua saptamani, consilierii judeteni au fost invitati la partia de schi ca sa fie informati despre problemele cu care se confrunta proiectul si sa se caute o solutie.

Din fericire, problema cu firma Dopellmayer - cea care se ocupa de fabricarea si livrarea instalatiei de transport pe cablu - s-a rezolvat prin renegocierea contractului si un imprumut de la Ministerul Dezvoltarii Regionale.

In urma unei negocieri cu firma furnizoare s-a ajuns la o intelegere, in sensul ca s-a acordat un avans de 2.300.000 lei si restul echipamentului se va achita la livrare.

"Instalatia va avea o lungime de 1 kilometru, cu o capacitate de transport de 800 persoane pe ora, fiind dotata cu telescaune si gondole", a declarat Pavel Barla, presedintele asociatiei ADI Molivisu.

"Dureaza aproximativ 5 luni pana va fi fabricata in totalitate, am platit un avans si am stabilit ca la livrarea fiecarei piese sa platim pana vom achita in totalitate", a mai precizat Pavel Barla.

Imprumut de la Ministerul Dezvoltarii Regionale!

CJ Arges este asociat cu ADI Molivisu in realizarea partiilor de schi si a complexului turistic si ar putea furniza o parte din banii necesari achizitionarii echipamentului tip telegondola. O alta solutie pe care au gasit-o pentru a ...

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Arges Expres ]

In 2014, peste 1.200 de argeseni au murit de cancer!

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 16:29

In 2014, peste 1.200 de argeseni au murit de cancer!Astazi se marcheaza Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului, ocazie cu care reprezentantii DSP Arges au facut publica o evidenta a persoanelor care sufera de aceasta boala crunta. La nivelul judetului nostru s-au inregistrat in decursul anului trecut 1.408 cazuri noi de cancer, dintre care 731 la barbati si 677 femei, respectiv 736 in mediul urban si 672 in mediul rural. Numarul total de bolnavi ramasi in evidenta in anul 2014 este 15.835 de pacienti, cu 782 de cazuri mai mult decat in 2013.

De asemenea, in anul 2014 s-au inregistrat 1.245 decese cauzate de tumori maligne, frecventa cea mai mare s-a inregistrat la decesele cauzate de tumori bronhopulmonare (226 cazuri), urmate de cancerul de stomac (93 decese), cancerul de san (58 decese), cancerul de col uterin (55 decese) si cancerul de prostata (55 decese).

Cadrele medicale atrag atentia asupra faptului ca este foarte important ca boala sa fie depistata in faza incipienta. De exemplu, la nivelul judetului Arges s-a implementat inca din 2012 "Programul National de Depistare Precoce Activa a Cancerului de Col uterin", prin intermediul caruia in doi ani au fost testate prin examenul citologic Babes-Papanicolau 4.825 de femei din grupa de varsta 25-64 de ani. Dintre acestea au fost diagnosticate pozitive pentru cancerul de col uterin 251 femei. Din fericire, cancerul de col uterin diagnosticat in faza incipienta in acest mod poate fi tratat si vindecat 100%.

Programul se va desfasura pe o perioada de 5 ani, iar femeile ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Arges Expres ]

Aglomeratie mare, mon cher... "Mai mergem si noi pe trotuar?"

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 16:29

Aglomeratie mare, mon cher... "Mai mergem si noi pe trotuar?"Ieri a fost aglomeratie mare in fata sediului Parchetului si a Fiscului din Curtea de Arges. In fiecare zi trotuarele din fata celor doua institutii sunt ocupate de masini, iar pietonii sunt obligati sa mearga pe strada. "De cele mai multe ori soferii ne agreseaza verbal daca le iesim in cale", ne-a declarat Ioan B. "Noi chiar nu mai avem pe unde sa mergem! Zi de zi trec prin acesta zona si niciodata n-am vazut trotuarul liber pana la orele 16.00. Pana si politistii lasa masinile parcate neregulamentar - daca e sa ne luam dupa indicatorul montat in zona. Mai mergem si noi pe trotuar? Pai, ce credibilitate sa mai aiba oamenii legii sa dea amenzi, daca tocmai ei nu respecta legea? Tot ei au impanzit orasul cu masini parcate oferite spre vanzare. Ce credeti ca niste neica Nimeni ar avea tupeul sa lase rablele saptamani intregi pe bulevard? Suntem mai rau ca in Vestul Salbatic, dar sper sa vina ciuma arestarilor si la Curtea de Arges. Aici e un adevarat focar, gata-gata sa explodeze...", a mai adaugat barbatul.

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Arges Expres ]

Risc mare de avalansa: traseele montane inchise!

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 16:28

Risc mare de avalansa: traseele montane inchise!In urma vantului puternic din ultimele 48 de ore, stratul de zapada la Statia meteo Balea Lac si la Cota 2000 Transfagarasan, masoara 157 cm, pe alocuri insa, datorita viscolului, poate fi mai mare. Pe unii versanti si pe majoritatea valcelelor, zapada este instabila, a format placi de vant si se pot forma avalanse. Astfel, Centrul de Prognoza Sibiu a emis un buletin oficial de avertizare asupra riscului de avalansa, acesta fiind de gradul 3 la altitudini de peste 1.800 m si de gradul 2 la altitudini sub 1.800 m. Drept urmare, ca masura de precautie, toate traseele montane din judetul Arges sunt si vor ramane inchise. Salvamontistii le atrag atentia celor care vor sa-si petreaca sejurul la munte ca acest risc exista chiar si in zonele joase, impadurite. Ion Sanduloiu, seful Salvamont Arges ii sfatuieste pe turisti sa nu incerce sa urce pe traseele inchise si sa ceara informatii salvatorilor montani din zona, sau la Dispeceratul National Salvamont, formand 0SALVAMONT.

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Arges Expres ]

S-a dezlegat misterul: parcarea costa 55.000 euro!

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 16:28

S-a dezlegat misterul: parcarea costa 55.000 euro!In urma cu o saptamana ziarul nostru scria despre o parcare care se construieste in fata Salii de sport de langa stadion. Demersurile noastre de a afla cat costa acea lucrare, cine o executa si cand s-a aprobat proiectul s-au lovit de o secretomanie totala a functionarilor primariei, toti parca incercand sa ascunda aceste informatii. Ieri, cand pe site-ul administratiei locale a fost publicat proiectul de buget pe 2015 au aparut si informatii despre sumele cheltuite pentru a pune pavele in parcare. La capitolul "alte servicii in domeniul dezvoltarii comunale" apare ca investitie o parcare pe strada 1 Decembrie 1918. Valoarea prevazuta a lucrarilor este de 250.000 lei, aproximativ 55.000 euro, bani despre care unii consilieri locali nu prea stiu sa fi fost aprobati in vreo sedinta. Aceiasi consilieri spun ca proiectul initial ar fi prevazut o parcare betonata sau asfaltata, nicidecum pavele. Ramane ca la un moment dat sefii administratiei municipale sa dea explicatii si despre acest proiect.

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Arges Expres ]

Spitalul va primi de la buget 75.000 lei

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 13:28

Spitalul va primi de la buget 75.000 leiMunicipalitatea va aloca 25.000 lei pentru sistemul de supraveghere video cu care se va dota principalul spital din zona Curtea de Arges, care deserveste circa 100.000 cetateni. Banii sunt prevazuti pentru trimestrul doi, deci pentru perioada martie-mai 2015. O suma dubla a fost data pentru completarea mobilierului din spital, astfel incat spatiile modernizate sa dispuna si de dotarile pe care le merita. Cei 50.000 lei vor fi disponibilizati pentru ca achizitiile sa se realizeze pana in luna martie.

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Arges Expres ]

Nicolescu, pus sub control judiciar!

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 10:30

Nicolescu, pus sub control judiciar!Procurorii DNA au dispus luni extinderea cercetarilor si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile fata de fostul presedinte al Consiliului Judetean Arges, cercetat pentru mai multe fapte de coruptie. Masura se aplica incepand din 2 februarie si pana la data de 2 aprilie 2015, inclusiv. El este acuzat de folosirea influentei sau autoritatii functiei de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, abuz in serviciu si instigare la abuz in serviciu. Acuzatiile sunt legate de ceea ce presa a numit "dosarul consultantei", in care Nicolescu ar fi facut presiuni asupra primarilor din Arges pentru incheierea unor contracte cu o anumita firma. Pe timpul cat se afla sub control judiciar, Constantin Nicolescu e obligat sa se prezinte la DNA ori de cate ori este chemat si la Politia Municipiului Pitesti conform programului de supraveghere intocmit, sa nu depaseasca limita localitatii de domiciliu decat cu aprobarea prealabila a organului judiciar care a luat masura, sa nu se apropie si sa nu comunice cu martorii si cu suspectii in aceasta cauza. Totodata, i s-a atras atentia ca "in caz de incalcare cu rea credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau cu masura arestarii preventive".

Actualitate / stiri Actualitate144 vizite[ Arges Expres ]

S-a marit diurna delegatilor

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 10:29

In Monitorul Oficial a fost publicat un ordin al Ministrului Finantelor Publice care prevede majorarea valorii indemnizatiei zilnice acordata salariatilor din institutiile publice, indicator avut in vedere si de agentii economici din mediul privat pentru stabilirea diurnei neimpozabile. Astfel, se majoreaza la valoarea de 17 lei/zi indemnizatia diurnei zilnice privind delegarea persoanelor in tara, incepand cu data de 27 ianuarie 2015. O alta modificare introdusa de acest ordin este majorarea compensarii cheltuielilor de cazare ale personalului aflat in delegatie, cand acesta nu se cazeaza in unitati de cazare, la suma de 45 lei/noapte. Diurna se poate acorda daca durata deplasarii este de cel putin 12 ore in localitati situate la distante mai mari de 5 kilometri de punctul unde se afla locul permanent de munca. Daca deplasarea se face cu mijlocul propriu de transport, se deconteaza si contravaloarea a 7,5 litri de carburant pentru 100 kilometri parcursi pe distanta cea mai scurta. Pentru personalul salariat al unor angajatori privati, valoarea diurnei ce nu se considera venit de natura salariala este de 2,5 ori nivelul pentru institutiile publice, adica de 42,5 lei/zi.

Actualitate / stiri Actualitate144 vizite[ Arges Expres ]

Alerta de gripa aviara in Bulgaria!

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 10:29

Aparitia recentului caz de gripa aviara (H5N1) pe tarmul Marii Negre, in Bulgaria, reprezinta un semnal de alarma menit sa puna pe jar si autoritatile statului nostru, pentru depistarea precoce a oricarui tip de virus ce ar putea circula si pe teritoriul Romaniei. DSVS Arges a dispus, in scop preventiv, intensificarea monitorizarii starii de sanatate a pasarilor domestice si salbatice.Tot in scop preventiv sunt efectuate controale privind aplicarea cerintelor de biosecuritate in exploatatiile comerciale de pasari. Fermierii fac instruiri si au fost trimise informari medicilor veterinari de libera practica, medicilor veterinari oficiali, vanatorilor si paznicilor fondurilor cinegetice, cu privire la mentinerea unei stari de alerta ridicata, in acest sens. Cazuri de gripa aviara au mai fost descoperite si in Olanda, Germania, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord si Italia, la pasari domestice si salbatice, in special in zone apropiate regiunilor umede si in zonele de coasta ale marilor.

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Arges Expres ]

De luni, vremea se raceste!

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 10:29

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 2-5 februarie pentru toate regiunile din tara. In Muntenia, regimul termic din prima saptamana de prognoza se va mentine peste cel mediu specific acestei perioade din an. Valorile maxime vor fi in crestere, de la o medie in jur de 6 grade spre 9-10 grade, chiar mai mult, in ziua de maine. Minimele se vor situa in jur de 1-2 grade. Dupa 8 februarie vremea se va raci, iar valorile maxime nu vor mai trece de 1-2 grade, iar noptile vor deveni tot mai reci in a doua saptamana de prognoza, temperatura urmand sa coboare in noptile cele mai reci pana in jurul valorii de minus 8 grade Celsius. In intervalul 5-7 februarie vor fi precipitatii modeste cantitativ, mixte. Ulterior, doar pe arii restranse vor mai fi precipitatii, de aceasta data predominant sub forma de ninsoare. La munte, vremea va fi rece si va ninge.

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Arges Expres ]

Salatrucu: buget mai mic cu 600 milioane in 2015

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 10:29

Consiliul Local a aprobat proiectul de buget pentru anul in curs in sedinta din prima zi a acestei saptamani. Valoarea acestuia este de 28,79 miliarde lei vechi. "Bugetul cu care pornim la drum este mai mic in valoare absoluta cu 600 milioane lei vechi, fata de cel din anul precedent, exact cum anticipam. Partea buna este aceea ca avem asigurata functionarea administratiei publice locale pe tot anul, deoarece numarul angajatilor din aparatul propriu este foarte mic. In plus, putem continua derularea unor investitii, cu precizarea ca avem nevoie de banii aprobati prin ordonantele de guvern pentru continuarea lucrarilor de infrastructura demarate. Vom incerca insa sa ne descurcam, asa cum am procedat si in alti ani", a declarat ieri dimineata primarul Nicolae Langer.

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Arges Expres ]

Pregatire continua la Valea Iasului

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 10:28

Consilierii locali au aprobat proiectul de hotarare propus de catre primarul Nicolae Barbu pentru pregatirea functionarilor publici si a personalului contractual in cursul anului 2015, asa cum prevede legea. In expunerea de motive care a sustinut proiectul, s-a evidentiat faptul ca programul din anul trecut a fost indeplinit in mare masura. In consecinta, s-a specificat si faptul ca pot sa fie inscrisi pe lista chiar si consilieri locali, de preferinta dintre cei aflati la primul mandat, pentru a fi mai bine initiati in ceea ce priveste o administratie publica locala eficienta. A fost ocazia pentru consilierul liberal Constantin Stefanescu sa reitereze propunerea de a fi trecut pe lista si colegul Dumitru Sorescu. Din personalul primariei au fost nominalizati pentru pregatire Elena Oancea, Nicoleta Barbu, Melania Vasile, Gabriela Dina, Niculaie Sandu, Elena Diana Matache, Sorinel Calea si Gabriela Gorunescu.

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Arges Expres ]

Amenzi mai mari pentru soferii indisciplinati

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 10:28

Amenzi mai mari pentru soferii indisciplinatiDe la 14 februarie, vor intra in vigoare mai multe modificari ale legislatiei rutiere, care vor inaspri sanctiunile pentru soferii certati cu legea. Astfel, va fi sanctionata cu trei puncte de penalizare "nerespectarea obligatiei conducatorilor de autovehicule de a se asigura ca persoanele minore poarta centuri de siguranta sau sunt transportate in dispozitive de fixare in scaune pentru copii omologate. La acestea se adauga patru sau cinci puncte de amenda. Sunt sanctionate cu 2-3 puncte amenda si 2 puncte penalizare urmatoarele fapte: nesemnalizarea la schimbarea directiei de mers, fortarea culorii galbene a semaforului, nepurtarea centurii de siguranta si vorbitul la telefon. Centura de siguranta e obligatorie si pentru pasagerii de pe bancheta din spate. Nerespectarea indicatoarelor rutiere, depasirea coloanelor la semafor sau la trecerile de cale ferata si neacordarea prioritatii de trecere a pietonilor sunt sanctionate cu 4-5 puncte amenda si 3 puncte penalizare sau retinerea permisului de conducere. Cele mai mari sanctiuni - 9-20 puncte amenda si permisul retinut pentru 90 zile - se vor da pentru conducerea masinii cu ITP expirat sau fara anvelope de iarna, injuraturile la volan, consumul de alcool, depasirea vitezei cu mai mult de 50 kilometri pe ora fata de limita legala. Un punct de amenda este de 97,5 lei. Soferii care nu-si vor plati amenzile de circulatie, vor ramane fara permis.

Actualitate / stiri Actualitate73 vizite[ Arges Expres ]

Bugetul municipal 2015 necesita reglaje

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 10:27

Bugetul municipal 2015 necesita reglajeIeri s-a afisat pe site-ul Primariei Curtea de Arges proiectul de buget pentru acest an, astfel ca poate fi supus dezbaterii publice in cunostinta de cauza. Data probabila avansata de catre primarul Nicolae Diaconu a fost cea de 6 februarie, adica vineri. Ca o prima observatie, dincolo de cifrele reci ale bugetului, seful executivului municipal a recunoscut ca sunt ceva probleme cu plafonul stabilit pentru salariile angajatilor din sistem si in 2015, dar si-a exprimat convingerea ca situatia se va regla in semestrul II, ca si pana acum. "Nu trebuie sa se ingrijoreze cineva ca nu ne vom onora obligatiile salariale sau de alta natura, mai ales in primul semestru", a precizat Nicolae Diaconu.

Studiind proiectul de buget afisat, veniturile prevazute totalizeaza 100.648.630 lei, din care cele proprii sunt de 23.099.650 lei, iar cheltuielile totale sunt de 107.203.200 lei, deci este evident un anume deficit. Din totalul cheltuielilor, sumele necesare pentru plata salariilor sunt de 27.768.000 lei, iar cele pentru bunuri si servicii de 11.779.000 lei. Vom reveni cu amanunte asupra investitiilor programate pentru acest an.

Business / stiri Business76 vizite[ Arges Expres ]

VEDERE DE PE DEALUL OLARILOR: Gauri in PIB

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 10:26

VEDERE DE PE DEALUL OLARILOR: Gauri in PIBAm ales cu buna stiinta un titlu socant, chiar daca doar palida imitatie a titlurilor din diverse ziare centrale, cu bulina rosie sau nu, care anunta sistematic socuri, bombe, catastrofe, planeta pusa in dunga, apoi descriu petarde umede care abia daca scot un fasss anemic. Recunosc ca vreau sa va atrag atentia, pentru ca subiectul e extrem de serios, pe alocuri chiar urgent, cu impact direct asupra nivelului de trai din intreg spatiul carpato-danubiano-pontico-dambovitean - Argesul e, desigur, acoperit. Plus ca e o cruda realitate: PIB-ul Romaniei este suferind, cronic chiar, dar, ceea ce e semnificativ si doar vag ironic, cei - de fapt, cele - care-l streseaza si, in acelasi timp, ar putea oferi un remarcabil sprijin, sunt aceiasi cetateni, recte romancutele noastre de orice varsta, harnice, devotate si, iertare, usor inconstiente in ceea ce priveste efectele harniciei si devotamentului lor. De altfel, discutii despre sporirea veniturilor statului prin impozitarea unor activitati acum neimpozitate se tot poarta. Nu e vorba numai despre evaziunea fiscala, ci de un surplus de imaginatie din partea legiuitorului, a organelor de resort, a fiscului si Ministerului de Finante. Prin toamna, chiar diafana absolventa de Harvard, aflata atunci in fruntea ministerului tocmai amintit, a semnalat o posibila solutie: impozitarea celei mai vechi meserii din lume. Nu am inteles daca impozitarea sa se faca dupa legalizare sau fara legalizare. Pentru legalizare au pledat, ne aducem aminte, ...

Life Show / stiri Life Show20 vizite[ Arges Expres ]

RESTITUIRE: Ion C. Pena - poet, epigramist, prozator - traitor pe plaiurile domnestene

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 10:26

RESTITUIRE: Ion C. Pena - poet, epigramist, prozator - traitor pe plaiurile domnesteneFacand o trecere in revista a tuturor personalitatilor politice, istorice, cultural-artistice, care au vizitat, in decursul timpului, si au indragit localitatea Domnesti, imi dau seama ca bine grait-a documentul de pe la 1785, in care un arhimandrit "ot Arges", necajit de nesupunerea satenilor din Domnesti, jeluia Mariei Sale -"rugator catre Dumnezeu", spunand, cu mare suparare, despre domnesteni, cum ca "nu sunt ca in alte sate, mai usurei."

Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea, Mihai I, maresalul Antonescu, doctorul Costinescu (ministru al Sanatatii), Gh. Tatarascu (consilier regal si seful guvernului intre 1934 si 1937), Dumitru Alimanisteanu (impreuna cu sotia sa, Sarmiza), Ion Mihalache, Nicolae Ceausescu (presedinte al tarii pana in 1989), Emil Constantinescu (presedintele Romaniei intre 1996-2000), prim-ministrii Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase, academicienii Eugen Macovschi, Mihai Ralea, Gheorghe Paun, oameni de cultura si arta, mari scriitori ca Barbu Stefanescu Delavrancea, Spiru Haret, C-tin Radulescu-Motru, Ilie Toroutiu, Ilie Purcariu, Adrian Paunescu, actori ca George Calboreanu, Stefan Ciubotarasu, Emanoil Petrut, Dem Radulescu, Colea Rautu, Ilarion Ciobanu, Florina Cercel si multi, foarte multi altii care, nu o data, au trecut prin satul nostru sau, in diverse ocazii, au amintit numele Domnesti, vorbind cu placere si admiratie despre acest minunat colt de rai, despre Fetii-Frumosi si Ilenele Cosanzene de pe plaiurile acestea de vis, despre Raul Doamnei, ...

Life Show / stiri Life Show72 vizite[ Arges Expres ]

Romania lui Geoana si Vanghelie

Marti, 03 Februarie 2015, ora 13:31

Romania lui Geoana si VanghelieSenatorul Mircea Geoana a lansat duminica la Romexpo un nou proiect social-democrat intitulat "Romania noastra", sustinand ca aceasta initiativa va schimba majoritatea in Parlament, iar in luna martie va fi instalat un nou guvern. Geoana a spus ca propune noul proiect in locul "sultanatului politic al lui Victor Ponta". Alaturi de el s-au aflat primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, precum si opt parlamentari. Mircea Geoana a anuntat ca alesii nationali care sustin noul proiect al stangii vor depune in Parlament mai multe modificari ale legii finantarii partidelor politice, intre care si prevederea ca o firma care a contribuit la finantarea campaniei unui politician, trei ani sa nu aiba voie sa liciteze la contracte pe bani publici. El a mai spus ca va propune ca inainte de orice numire in functie sa existe un control din partea DNA, ANI si SRI, aratand ca vrea sa puna oameni cinstiti in fruntea tarii.

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Arges Expres ]

Un raport al ISU demonstreaza: pompierii fac minuni cu rable!

Marti, 03 Februarie 2015, ora 13:30

Un raport al ISU demonstreaza: pompierii fac minuni cu rable!Pompierii au 80% din autospeciale mai vechi de 25 ani!

Numai jumatate dintre pompieri dispun de mijloace de protectie

Situatia este alarmanta la nivelul ISU Arges, care dispune de masini si alte echipamente de interventie foarte vechi. De exemplu, militarii pompieri au in dotare utilaje si autospeciale si cu o vechime de peste 25 ani. Ba mai mult, lucrarile de intretinere, revizii si reparatie a tehnicii de lupta au fost realizate de-a lungul timpului de catre conducatorii auto ai subunitatii. In acest moment, pompierii au in dotare 60% echipament care depaseste vechimea de 10 ani. Potrivit unui raport al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges, autospecialele cu spuma care se deplaseaza la interventii sunt cele mai imbatranite: 20% dintre ele au vechime de pana in 10 ani, in timp ce 80% au trecut de 25 ani!?!...

Subunitatea are in dotare si alte autospeciale si utilaje de mici dimensiuni pentru interventii. Dintre acestea, 25% au o vechime de pana la 5 ani, 50% au intre 5-10 ani, iar restul de 25% au peste 10 ani. Nici la capitolul protectie individuala militarii nu stau foarte bine. In cazul unor incendii acestia trebuie sa poarte masti de protectie, dar dotarea detinuta este de numai 50%. Subunitatea de Pompieri de la Curtea de Arges a avut in anul 2014 in medie 3 interventii pe zi si numai pregatirea si munca soldatilor au facut ca actiunile de lupta desfasurate in cazul incendiilor sa salveze vieti si bunurile celor loviti de necaz, sa fie succese neumbrite ...

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Arges Expres ]

Management de succes la CCA

Marti, 03 Februarie 2015, ora 13:30

Management de succes la CCAIn anul 2014, Centrul de Cultura si Arte "George Topirceanu" a avut pe scena nume mari de artisti ai muzicii populare romanesti, si nu numai. Managerul institutiei, Simona Hirica, a reusit sa aduca la Curtea de Arges artisti care nu au mai evoluat dinainte de Revolutia din 1989. "Anul trecut am avut onoarea sa avem mari spectacole de muzica populara, dar de departe cel al Elisabetei Turcu a fost cel mai important", ne-a declarat Simona Hirica, managerul CCA. "Artista nascuta la Corbeni a tinut sa fie aproape de argeseni la implinirea varstei de 60 de ani, ocazie cu care a si lansat o carte autobiografica si un CD. Atunci sala a fost plina, pentru ca invitata de onoare a fost interpreta Maria Ciobanu. Sala a fost plina si la spectacolul Cristinei Turcu Preda, care a ales sa sarbatoreasca la Curtea de Arges 30 ani de cariera. Usa institutiei noastre a fost deschisa pentru orice eveniment, insa au fost cazuri in care, din cauza spatiului, a trebuit sa reprogramam unele intalniri. Anul trecut au mai fost programate foarte multe piese de teatru, spectacole pentru copii, lansari de carte, expozitii de pictura si alte evenimente culturale", a mai adaugat managerul CCA.

Aflata la conducerea institutiei din anul 2012, Simona Hirica a stiut exact ceea ce trebuie sa faca in noua functie, pentru ca din anul 2007 a ocupat functia de economist in cadrul aceleiasi institutii. "Nu este greu sa manageriezi o institutie daca ai toate datele despre ea. Mi-am propus inca de la inceput un plan ...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Arges Expres ]


Prima   <<   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   Ultima
Cele mai citite stiri
Rezultate finale Evaluare Nationala 2015 Arges, dupa contestatii
Rezultate finale Evaluare Nationala 2015, dupa contestatii. Emotii pentru elevii care, dupa afisarea ...
La 28 de ani, motociclist sfartecat in accident!
Soseaua si-a luat, ieri, tributul la Bascov! Un motociclist in varsta de 28 de ani a murit dupa ce a ...
Motociclist rupt in bucati pe sosea
Motociclist rupt in bucati pe sosea Accident cumplit, petrecut, ieri dupa-amiaza, la Bascov! Un ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook