Rezultatele 871 - 900 din 1000 (0.295 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Inca o infrangere!

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 04:15

Inca o infrangere! Asa cum ati aflat deja din editia de ieri a ziarului, in etapa a V-a a Ligii a IV-a, echipa de fotbal a orasului, Sporting, a pierdut meciul jucat la Campulung Muscel, cu CSS Dinicu Golescu. Muscelenii s-au impus la pas cu scorul de 4-0 (2-0). Au marcat: Florescu (min. 11), Dragan (min. 42), Toader (min. 62) si Balalau (min. 90).

Au jucat:

Sporting: Smarand - Stroe, Tamaru, Sarbu, Mina - Tudor, Mateescu, Preda, Al. Popescu - Vasile, Curceanu. Antrenor: Stefan Meghes.

CSS Dinicu Golescu: Diaconu - Vaciu, Dulgheru, G. Mihailescu, Baduleanu - Toader, Paun, Predoiu, Anghelina - Florescu, Dragan. Antrenor: Alecsandru Popovici.

In partida de juniori disputata in deschidere, au castigat tot muscelenii, dupa un gol marcat in min. 65 de George Bratu.

In urma acestor rezultate, echipa de seniori ocupa locul 15 in clasament, cu zero puncte, iar juniorii sunt pe locul 2, cu 16 puncte. Urmatoarea etapa: sambata, 17 septembrie, cand argesenii vor intalni in deplasare pe DLR Pitesti.

Sport / stiri Sport 104 vizite [ Arges Expres ]

Baut, a intrat cu masina intr-o caruta

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 04:15

In timp ce conducea o autoutilitara din directia Curtea de Arges catre Arefu, pe DN 7C, in comuna Albestii de Arges, pe fondul consumului de bauturi alcoolice (1,33 mg/l ), G.M. (30 ani), din comuna Tigveni, a intrat in coliziune cu un vehicul cu tractiune animala semnalizat prin elemente reflectorizante, care circula in fata sa, condus de M.D. (39 ani), din comuna Albestii de Arges. Dupa coliziune, conducatorul auto a parasit locul producerii accidentului, fiind identificat in trafic dupa aproximativ 10 minute. Din accident a rezultat vatamarea corporala usoara a conducatorului atelajului si a lui M.A. (32 ani), din comuna Albestii de Arges, pasagera in atelaj. Cercetarile au fost efectuate de catre politisti din cadrul Biroului Rutier Curtea de Arges.

Actualitate / stiri Actualitate 115 vizite [ Arges Expres ]

Perchezitie la Consiliul Judetean

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 04:15

Perchezitie la Consiliul Judetean Luni dimineata, la orele 06.00, procurorii DNA au solicitat salariatilor Consiliului Judetean Arges sa se prezinte la serviciu pentru a deschide birourile. "Am deschis institutia si le-am pus la dispozitie procurorilor tot ceea ce ni s-a cerut si vom ajuta ancheta. Vreau sa cred ca nu este o razbunare politica. Programul de lucru ne-a fost dat peste cap timp de mai multe ore. Au fost opt perchezitii in birouri din cinci directii din institutie - Directia de dezvoltare, Directia economica, Directia de implementare a proiectelor europene, Directia de achizitii publice si Directia de drumuri. Au fost luate toate calculatoarele de acolo. Unei doamne i s-a facut rau cand anchetatorii erau acolo si a trebuit sa plece acasa. Suntem foarte nemultumiti din cauza acestor perchezitii. In acest moment nu putem organiza licitatia pentru programul si nu putem tine legatura cu Guvernul si cu Ministerul Dezvoltarii Regionale, nemaiavand calculatoare. Voi depune un memoriu la Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania deoarece perchezitiile au paralizat activitatea institutiei", a declarat Florin Tecau, vicepresedinte C.J. Arges. De mentionat ca presedintele Constantin Nicolescu s-a aflat ieri dimineata la Bucuresti, la sedinta BPN al PSD. Florin Tecau a mai spus ca sase angajati ai C.J. au fost citati sa se prezinte astazi la audieri la sediul DNA - Serviciul Teritorial Pitesti. Potrivit unor surse judiciare, intre cele sase persoane chemate la audieri se afla si presedintele ...

Actualitate / stiri Actualitate 132 vizite [ Arges Expres ]

Si-a aruncat masina la tomberon!

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 04:15

Si-a aruncat masina la tomberon! Saptamana trecuta va anuntam ca reprezentantii Biroului Transporturi, din cadrul Primariei Curtea de Arges, impreuna cu cei de la Politia Municipala au facut mai multe controale pe raza orasului pentru identificarea masinilor abandonate.

Atunci, Nicolae Paunescu, seful Biroului Transporturi, a declarat ca proprietarii somati sa-si mute masinile lasate in voia sortii in locuri nepermise in termen de 5 zile sunt pasibili de amenzi in valoare de 2.000 lei, daca cei in cauza nu inteleg sa-si rezolve problema pe cale amiabila. Mai mult, masinile urmau sa fie ridicate pentru zece zile si duse la Statia de asfalt, urmand sa fie valorificate apoi la centrele de fier vechi, daca nu vor fi revendicate. Nepasator la masurile intreprinse de primarie si politie, proprietarul unei Dacii berline, cu numarul de inmatriculare AG-05-DXG, si-a abandonat autoturismul, aflat vizibil intr-o stare avansata de degradare, nici mai mult, nici mai putin, decat in fata Pietei Agroalimentare Posada, langa tomberoanele reciclabile. Sa decida cei care ridica gunoiul daca masina se incadreaza

la "sticla", "hartie" sau "plastic"! Sau probabil ca lasa in grija acelorasi oameni dezmembrarea si sortarea vehiculului. In acest caz, domnule Paunescu, concitadinul (credem) v-a scapat de-o grija si-un deranj. Cum insa suntem siguri ca nu este un caz singular, poate n-ar strica sa mai luati o data orasul la pas, caci, cine stie... Poate afla si cei care n-au luat la cunostinta ca treaba e serioasa.

Sau nu ...

Actualitate / stiri Actualitate 320 vizite [ Arges Expres ]

Locuri de munca in judetul Arges

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 06:14

Locuri de munca in judetul Arges SC ROOTSOOFT SOLUTIONS SRL angajeaza masinist la masini de ambalat, vechime 2 ani, operator la masini de etichetat, vechime 2 ani; referent comert exterior, referent relatii externe, agent de dezvoltare, agent contractari si achizitii (broker marfuri), agent comercial, vechime 5 ani, studii superioare, pe perioada nedeterminata. Pentru toate posturile se solicita cunossterea limbii engleze. Contact: Stefanesti, str. Valea Popii, nr. 30, tel. 0248/265566, e-mail: office@roothsoft.ro

SC BET-TER TIMES AG SRL angajeaza lucratori comerciali (2), cu studii medii, pe perioada nedeterminata, 6 ore/zi. Contact: Pitesti, Calea Bucuresti, nr. 30, bl. V3, ap. 25, e-mail: andreina_claudiu@yahoo.com, tel. 0763363762.

SC CHIN-CHIN SRL angajeaza ospatari (5), cu studii medii, pe perioada nedeterminata, absolventi 2012. Contact: Pitesti, str. Dragos Voda, bl. P25, sc. B, ap. 3, tel. 0748512628.

SC JOHNSON CONTROLS ROMANIA SRL angajeaza tapiteri (20), operatori confectioneri industrial imbrcacaminte (10), croitor confectioner imbracaminte (10), croitori (10), cu studii medii, pe perioada determinata. Contact: Pitesti, B-dul Nicolae Balcescu, nr. 64A, tel. 0372/049129, fax: 0248/262732.

SC TESERA PRODEX SRL angajeaza confectioneri textile (8), vechime 3 ani, studii medii, pe perioada nedeterminata, salariu 720 lei + bonuri. Contact: Pitesti, Targul din Vale, nr. 3a, tel. 0248/221454.

SC GIADA BIANCA FASHION SRL, angajeaza confectioneri textile (6), calcatori (3), muncitori ...

Business / afaceri 4776 vizite [ Arges Expres ]

Asigurati-va casele, altfel veti fi amendati!

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 06:14

Asigurati-va casele, altfel veti fi amendati! Incepand cu data de 1 septembrie 2012, Legea 260/2010 a intrat in vigoare asa cum a fost aprobata.

Toti detinatorii de locuinte sunt obligati sa le asigure impotriva dezastrelor naturale: cutremur, alunecare de teren si inundatii atmosferice, pentru 2 tipuri de constructii: tipul A (casa din materiale prelucrate, caramida, beton, lemn, s.a), in valoare de 20.000 euro, pentru care omul plateste 20 euro si tipul B (casa din chirpici), in valoare de 10.000 euro, pentru care o persoana plateste 10 euro. Polita de asigurare impotriva dezastrelor are o valabilitate de 12 luni si se emite numai de catre societatile de asigurare care fac parte din PAID (Polul Asiguratorilor de Dezastre). Politele emise de societatile de asigurare autorizate sa emita polite obligatorii au sigla PAD. "In primul rand, trebuie identificat clar proprietarul. Acesta va veni la societatea de asigurare cu datele de identificare: C.I. sau B.I. si trebuie sa cunoasca datele de identificare ale locatiei respective: strada, numar, anul constructiei, daca este locuita permanent sau temporar, la ce valoare vrea sa declare casa etc. Vorbim aici despre o polita de asigurare de prim risc, adica se despagubeste pana la acoperirea sumei asigurate. Daca o persoana are un imobil asigurat la 20.000 euro si are un risc produs (dauna), se achita dosarul de dauna, dupa care polita este operationala pentru diferenta dintre valoarea asigurata si dauna platita", ne-a informat Valerian Stoica, directorul unei agentii de ...

Business / afaceri 161 vizite [ Arges Expres ]

In zona Posada - Se asfalteaza parcarile dintre blocuri

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 04:15

In zona Posada - Se asfalteaza parcarile dintre blocuri Zilele acestea, angajatii Serviciului Public de Gospodarie Comunala actioneaza in diferite zone ale orasului pentru a asfalta acele parcari dintre blocuri, pregatite dinainte corespunzator.

"In fata blocului B4 din zona Posada se afla o lucrare inceputa inca de luna trecuta, pe care incercam s-o finalizam, urmand ca astazi (n.r. - vineri) sa terminam si asfaltarea acelei zone. De asemenea, anumite portiuni de carosabil din diferite puncte ale orasului s-au mai deteriorat si am facut plombari pe str. Albesti, in zona San Nicoara, iar acum lucram pe str. Lascar Catargiu, urmand ca in viitor sa mai plombam oriunde va fi necesar", ne-a declarat Ioan Ghita, directorul SPGC. Acesta a adus in discutie si problemele aparute in unele locuri de joaca din municipiu, acolo unde leaganele, toboganele si alte echipamente s-au deteriorat. Unele dintre acestea au putut fi reparate, dar altele au fost distruse in totalitate. Urmeaza ca anul viitor, in functie de bugetul care va fi disponibil, sa se achizioneze noi locuri de joaca pentru a le inlocui pe cele care nu mai pot fi reparate, un exemplu in acest sens fiind locul din zona 1 Mai. "In ceea ce priveste activitatea de la spatii verzi, acesta se desfasoara tinand cont si de starea vremii. Sper ca vom face taieri de gard viu acolo unde situatia o impune. De asemenea, avem o mare suprafata de spatii verzi care trebuie cosita, astfel ca nici nu terminam bine intr-un loc, ca trebuie sa intervenim in alta parte", a incheiat Ioan Ghita.

Actualitate / stiri Actualitate 281 vizite [ Arges Expres ]

Intreruperi programate de energie electrica

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 04:15

CEZ Distributie executa lucrari programate in retelele electrice pentru cresterea gradului de siguranta si continuitate in alimentarea cu energie electrica a consumatorilor, precum si a imbunatatirii parametrilor de calitate ai energiei electrice distribuite. Va prezentam programul de intrerupere a furnizarii energiei electrice la consumatorii casnici si agentii economici in saptamana 10-16 septembrie 2012. Astazi, intre orele 09.00-12.00 se intrerupe curentul in com. Ciofrangeni, satele Piatra, Ciofrangeni, Releu GSM Orange, Cosmote, Vodafone, iar intre orele 12.00-15.00, in com. Suici, satele Pauleni, Ianculesti, Achimesti, zona Scoala Speciala Suici, Moara Suici si in com. Cepari, in satele Carpenis si Morasti. Maine, intre orele 09.00- 16.00, nu va fi curent electric in com. Bradulet (total), in com. Corbeni, sat Turburea si in com. Musatesti, satele Musatesti si Robaia. Pe 12 septembrie, energia electrica va fi intrerupta intre orele 09.00-16.00 in com. Musatesti, catun Prosia, in com. Domnesti (total) si in com. Pietrosani (total), SC Pepiniera Pietrosani, SC Doi Brazi, SC Crinex, SC Danek, SC Super Record si SC Arcoplast. In data de 14 septembrie, intre orele 09.00-16.00 nu va fi curent in com. Albesti, satele Dobrot si Valea Dumireasca, iar intre orele 08.00-16.00 in com. Corbeni, satele Berindesti, Turburea si in com. Arefu, zona Scoala Capataneni, sat Capataneni.

Lucrarile pot fi reprogramate in situatia in care conditiile meteo sunt nefavorabile. Informatii ...

Actualitate / stiri Actualitate 135 vizite [ Arges Expres ]

CSS Dinicu Golescu - Sporting: 4-0

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 04:14

CSS Dinicu Golescu - Sporting: 4-0 Sambata, Sporting Curtea de Arges s-a deplasat la Campulung Muscel, unde a intalnit pe CSS Dinicu Golescu. Meciul s-a disputat pe Stadionul Municipal si a fost tot timpul la discretia gazdelor, care s-au impus cu un scor net: 4-0! La pauza, campulungenii au condus cu 2-0. Ei au castigat si meciul juniorilor, cu 1-0. "In echipele noastre am promovat un mare numar de jucatori din Curtea de Arges, din cauza ca astazi (nr. - ieri) urmeaza sa jucam prima etapa din campionatul republican al juniorilor, unde intalnim pe Progresul Bucuresti. Repet ce-am mai spus: anul acesta obiectivul nostru este sa formam o echipa cu jucatori din Curtea de Arges si din zona limitrofa, cat mai competitiva, cu care sa incercam in anii viitori promovarea in esaloanele superioare. Acest lucru cere timp", ne-a declarat presedintele Sporting, profesorul Tanase Dima. In etapa viitoare, Sporting va juca sambata, 15 septembrie, cu DLR Pitesti, pe terenul acesteia.

Rezultate Liga a IV-a seniori

Rapid Pitesti - CS Mioveni2 0-2; AS Valea Ursului - Olimpia Suseni 6-0; CS Domnesti - AS Stilpeni Radesti 3-1; AS Mirosi - DLR Pitesti 1-5; Viitorul Stefanesti - Atletic Bradu 0-3; CS Rucar - Dinamic Mioveni 1-2; AS Bascov - Unirea Costesti 2-0. Victoria Buzoiesti a stat. Clasament: 1. CSS Dinicu Golescu Campulung 15 p; 2. Dinamic Mioveni 15 p; 3. Atletic Bradu 13 p; 4. CS Rucar 10 p; 5. AS Bascov 10 p; 6. DLR Pitesti 9 p; 7. CS Mioveni 9 p; 8. AS Valea Ursului 7 p; 9. Unirea Costesti 7 p; 10. Rapid Pitesti 6 p; ..

Sport / stiri Sport 159 vizite [ Arges Expres ]

Scolile, supravegheate de politisti si de jandarmi

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 04:14

Scolile, supravegheate de politisti si de jandarmi Anul trecut, in incinta unitatilor de invatamant argesene au avut loc aproximativ 50 infractiuni si alte 5 au fost inregistrate in apropierea scolilor. Pentru ca astfel de evenimente sa fie evitate, iar elevii sa beneficieze de un climat de siguranta, inca din prima zi a noului an scolar echipajele de politie vor fi prezente in zona intrarilor in unitatile de invatamant, in intervalele orare in care elevii intra sau ies de la cursuri. De asemenea, oamenii legii vor supraveghea traseele pe care se deplaseaza tinerii. Fiecare unitate de invatamant din Arges va fi inclusa in itinerariile de patrulare auto si va fi repartizata unui agent. De asemenea, in fiecare scoala vor fi afisate datele de contact ale politistului de proximitate, pentru o mai buna comunicare. Agentii vor patrula in zona scolilor si cand elevii nu au cursuri, intrucat multe unitati scolare detin terenuri de sport care sunt frecventate de un numar mare de copii, a declarat vineri comisarul sef de politie Nicolae Dumitru, seful IPJ Arges. Inspectoratul de Jandarmi al Judetului Arges va sprijini activitatile politiei din Curtea de Arges cu o unitate mobila.

Actualitate / stiri Actualitate 121 vizite [ Arges Expres ]

Le-a ars Mercedesul pe autostrada!

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 04:14

Le-a ars Mercedesul pe autostrada! Joia trecuta, familia Zamfira din Curtea de Arges a plecat spre Bucuresti pentru un consult medical. La km 111 al Autostrazii A1, motorul masinii s-a supraincalzit si a luat foc. Cei doi soti au reusit sa coboare din autoturism, inainte sa fie si ei cuprinsi de flacari. Masina insa, cumparata in urma cu o luna, la mana a doua, cu 8.000 euro, a ars complet.

Actualitate / stiri Actualitate 206 vizite [ Arges Expres ]

Incendiul persista pe Varful Negoiu

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 04:14

Incendiul persista pe Varful Negoiu In cazul incendiului din Varful Negoiu - Punctul Fata lui Cazan, 8 militari profesionisti de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Arges si salariati din cadrul Directiei Silvice intervin in continuare pentru lichidarea fumegatiilor aparute la buturi si jnepenis. Se actioneaza cu mijloace de prima interventie (lopeti, pompe de stropit manuale etc). Din cauza curentilor din zona si a schimbarii directiei vantului, exista riscul extinderii incendiului. Pentru protectia personalului si acordarea ajutorului medical calificat, o ambulanta SMURD asigura interventia in zona.

Actualitate / stiri Actualitate 127 vizite [ Arges Expres ]

La "Agricol" va functiona o clasa de seral

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 06:15

La "Agricol" va functiona o clasa de seral Pentru a vedea cat de pregatite sunt scolile sa primeasca peste o saptamana elevii, am vizitat ieri alte doua unitati de invatamant din Curtea de Arges. La Grupul Scolar Agricol "Constantin Dobrescu", in vara s-au zugravit holurile din cele 2 corpuri de cladire, toate toaletele au fost varuite, igienizate si au fost reparate instalatiile sanitare. Urmeaza sa se faca deratizarea, dezinsectia si dezinfectia la sfarsitul saptamanii, cand se va lua in calcul inclusiv deratizarea in internat si in cantina scolii. "In camin urmeaza sa inlocuim maxim 50 paturi pana la inceperea anului scolar, iar finantarea pentru aceasta actiune provine din fonduri de la bugetul municipal. In parcul scolii am plantat recent puieti de trandafir pentru a da un aspect placut acelei locatii", ne-a scpus prof. Dana Erfulescu, directorul unitatii de invatamant mai sus amintite. Aceasta a adaugat ca in planul de scolarizare pentru anul 2012-2013, pentru cursurile de zi au fost prevazute 3 clase a cate 28 elevi: o clasa cu profil "Servicii", specilizarea "Comert" si 2 clase cu profilul "Resurse Naturale si Protectia Mediului" (RNPM), cu specializarile "Veterinara" si "Industrie alimentara". Anul acesta va functiona si o clasa de seral, profil RNPM, specializarea "Agricultura", care se adreseaza absolventilor a 10 clase de liceu, profesionalei de 3 ani sau celor care au incheiat anul de completare la Scoala de Arte si Meserii (SAM). La ora actuala sunt inscrisi 17 elevi, dar cursurile vor incepe in ...

Actualitate / stiri Actualitate 277 vizite [ Arges Expres ]

Se reia sterilizarea maidanezilor!

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 04:16

Se reia sterilizarea maidanezilor! Potrivit Sefului Salubritatii Publice Urbane, Gabriel Nastea, cel mai tarziu saptamana viitoare va fi reluata actiunea de capturare si sterilizare a cainilor fara stapan. "Motivul pentru care a fost intrerupta activitatea de strangere a maidanezilor de pe raza municipiului nostru a fost, in principal, faptul ca angajatii au fost in concediu. Un al doilea motiv este ca a trebuit sa se faca curatenie in spatiile in care sunt tinute patrupedele. Totodata, in urma unui control al celor de la Directia Sanitara Veterinara, ni s-a impus sa mai aducem unele imbunatatiri", a precizat Gabriel Nastea. Pana acum, prin biobaza au trecut circa 800 maidanezi, care au fost sterilizati. Target-ul pentru acest an, potrivit spuselor lui Gabriel Nastea, este de 1.000 caini, ceea ce inseamna ca mai urmeaza sa fie castrate inca 200 exemplare.

Actualitate / stiri Actualitate 83 vizite [ Arges Expres ]

Dupa contestatii - Doar 4 absolventi au mai trecut Bac-ul!

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 04:16

Dupa contestatii - Doar 4 absolventi au mai trecut Bac-ul! Procentul candidatilor care au promovat examenul de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2012, dupa rezolvarea contestatiilor, la nivel de judet este de 19,56%, respectiv 564 declarati reusiti. In Curtea de Arges, doar patru absolventi au mai promovat Bac-ul, dupa ce au fost depuse contestatiile. Astfel, doi sunt de la Grupul Scolar Forestier, ridicand la 24 numarul celor reusiti din 176 candidati, unul este de la Grupul Scolar "Ferdinand I", care are acum 20 promovati din 64 inscrisi si unul de la Grupul Scolar Agricol, unde 20 candidati au reusit sa promoveze din 106 inscrisi. Situatia a ramas aceeasi pentru Grupul Scolar Domnesti, cu un singur promovat din 63 inscrisi, la Grupul Scolar Auto, cu 6 reusiti din 91 inscrisi, la Seminarul Teologic "Neagoe Voda Basarab", cu 2 promovati din 7 inscrisi si la Colegiul National "Vlaicu Voda", cu un promovat din 7 inscrisi.

Actualitate / stiri Actualitate 316 vizite [ Arges Expres ]

Sporting - AS Bascov 1-4

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 04:16

Sporting - AS Bascov 1-4 Miercuri, de la ora 16.00, pe Stadionul Municipal intr-un meci restanta contand pentru prima etapa a Campionatului Judetean - Liga a IV-a, Sporting Curtea de Arges a intalnit pe AS Bascov. Din pacate, nici de aceasta data seniorii n-au reusit sa castige, pierzand clar cu 1-4. In schimb, juniorii au castigat la pas, cu 4-0, ajungand pe primul loc in clasament. "Restanta a fost binevenita! La juniori am castigat cu 4-0. Echipa de juniori parcurge un galop de sanatate, asta e evident, sunt copii talentati si de perspectiva. La echipa de seniori, regret ca am pierdut meciul iarasi, dar fapt pozitiv este ca am jucat cu cinci argeseni si sase copii de la scoala. Ideea este sa promovam cat mai multi jucatori localnici, tineri care in mod cert intr-un timp relativ scurt se vor incadra in cerintele fotbalului de performanta. O echipa se face greu. Pana cand ne vom cunoaste bine, ne vom omogeniza, este nevoie de putin timp. Fata de jocul de la Bradu, trebuie sa recunosc cu franchete ca am facut o prima repriza slaba, modesta, cand si adversarul s-a desprins. Am facut multe greseli, am luat doua goluri de portar si alte doua pe erori individuale, eu le zic inadmisibile pentru un jucator care vrea sa faca performanta!", ne-a declarat presedintele clubului, Tanase Dima.

In etapa urmatoare, care se va disputa sambata, Sporting se va deplasa la Campulung Muscel, unde va intalni pe ocupanta locului II in clasament, CSS Dinicu Golescu. Meciul care va incepe la orele 12.00 (in deschidere, ...

Sport / stiri Sport 100 vizite [ Arges Expres ]

Incendiu in Baiculesti

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 04:16

Zilele trecute, un echipaj cu o autospeciala de la Detasamentul de Pompieri Curtea de Arges a intervenit in comuna Baiculesti, sat Valea Brazilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatia uscata, proprietatea Aureliei B.. La interventie au participat si 4 cetateni cu mijloace de prima interventie. A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 300 mp. Cauza incendiului a constituit-o focul nesupravegheat in spatii deschise.

Actualitate / stiri Actualitate 68 vizite [ Arges Expres ]

Varful Negoiu, monitorizat

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 04:16

La incendiul din Varful Negoiu - Punctul Fata lui Cazan, izbucnit la fondul forestier si padurea alpina, pe raza comunei Salatrucu, 9 militari profesionisti de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Arges si 4 salariati de la Directia Silvica intervin in continuare pentru lichidarea fumegatiilor aparute la buturi si jnepenis. Din cauza zonei greu accesibile, aflate la peste 2.000 m altitudine, se lucreaza doar cu mijloace de prima interventie (lopeti si pompe de stropit manuale). Din cauza curentilor din zona si a schimbarii directiei vantului, exista permanent riscul extinderii incendiului.

Actualitate / stiri Actualitate 53 vizite [ Arges Expres ]

Interventie greoaie in Varful Negoiu

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 04:16

Interventie greoaie in Varful Negoiu La incendiul din Varful Negoiu - Punctul Fata lui Cazan, izbucnit la fondul forestier si padurea alpina, pe raza comunei Salatrucu, intervin in continuare 13 militari profesionisti de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Arges, salariati ai ocoalelor silvice din zona si mai multi voluntari pentru monitorizarea si limitarea incendiului de vegetatie uscata si jnepenis, care se manifesta pe o suprafata de aproximativ 50 ha. Din cauza zonei greu accesibile, aflate la peste 2.000 m altitudine, se lucreaza doar cu mijloace de prima interventie. Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, a curentilor de aer din zona si a schimbarii directiei vantului, exista permanent riscul extinderii incendiului.

Actualitate / stiri Actualitate 87 vizite [ Arges Expres ]

Scad preturile apartamentelor!

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 04:16

Scad preturile apartamentelor! Toamna care tocmai a inceput nu anunta schimbari spectaculoase pe piata imobiliarelor, dupa ce nici in primele opt luni ale acestui an nu s-a resimtit o revenire importanta a acestui sector.

In perioade de criza, in general imobiliarele sunt ultimele care isi revin, astfel ca acesta piata este asteptata sa-si revina abia dupa ce si celelalte sectoare economice se repun pe picioare. In materie de locuinte, pe site-urile de anunturi, dar si pe portalurile bancilor sau ale firmelor de insolventa se gasesc mii de locuinte care isi cauta cumparatori, astfel ca nici in acest domeniu nu au fost incepute investitii semnificative pana in acest moment.

Business / stiri Business 166 vizite [ Arges Expres ]

Primaria ridica masinile abandonate!

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 04:16

Primaria ridica masinile abandonate! Zilele trecute, reprezentantii Biroului Transporturi din cadrul Primariei Curtea de Arges, impreuna cu cei de la Politia Municipala au facut mai multe controale pe raza orasului pentru identificarea unor autoturisme abandonate.

Proprietarii autovehiculelor au fost gasiti, iar politistii, impreuna cu reprezentantii Primariei, i-au somat pe conducatorii auto sa mute masinile in cel mai scurt timp. "Am mers pe teren si am constatat ca nu toate autoturismele sunt abandonate, pentru ca multe din masini au taxele si asigurarile platite la zi, dar proprietarii nu inteleg ca nu au voie sa le lase in strada o perioada indelungata. Celor care nu au actele in regula le-am dat o saptamana sa isi mute masinile. Daca nici in acest timp nu se rezolva situatia, i se trimite o somatie care ii mai da proprietarului un ragaz de 5 zile, dupa care se trece la masuri legale, reprezentand o amenda in valoare de 2.000 lei. Celor care nu sunt interesati sa rezolve problema pe cale amiabila le vor fi ridicate masinile pentru 10 zile si duse la Statia de asfalt, urmand sa fie valorificate la centrele de fier vechi daca nu sunt revendicate", ne-a declarat Nicolae Paunescu, seful Biroului Transporturi din cadrul Primariei Curtea de Arges. Exista multi concitadini neinteresati de soarta rablelor pe care le detin, mai ales daca ajung la centrul de depozitare de la Statia de asfalt, pentru ca recuperarea lor este costisitoare, tinand seama ca trebuie platita amenda de 2.000 lei si costurile cu ...

Actualitate / stiri Actualitate 191 vizite [ Arges Expres ]

Revin uniformele scolare!

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 04:16

Revin uniformele scolare! Ieri ne-am continuat periplul prin scolile din municipiu, pentru a afla in ce stadiu de pregatire se gasesc acum, cand mai este putin timp pana la inceperea unui nou an scolar. La Scoala Gimnaziala "Carol I", inca din vara s-au facut lucrari de igienizare, s-au vopsit cu lavabila salile de clasa, s-a varuit si s-a facut curatenie in grupurile sanitare si s-au inlocuit bateriile defecte si vasele de toaleta sparte. De asemenea, s-a pus lambriu in cele 2 cancelarii din cele 2 locatii, iar intr-una dintre ele s-a pus si parchet. S-a inlocuit parchetul intr-o sala de clasa de la localul de sus. In prezent se lucreaza la suprainaltarea gardului cu plasa de sarma, tot la localul de sus. "S-au facut demersuri pentru achizitionarea mobilierului pentru clasa pregatitoare, care este asteptat sa soseasca vineri. Noi am amenajat pentru cei mici o sala din localul de jos, unde se faceau inainte meditatii. Clasa pregatitoare va avea 25 elevi si vor fi indrumati de invatatoarea titulara desata Olimpia Mateescu. La clasa I figureaza in planul de scolarizare 2 clase, cu 38 elevi in total. De curand am facut si dezinsectie si dezinfectie in toata scoala", ne-a comunicat prof. Sorina Stirboiu, directorul Scolii "Carol I".

"Mircea cel Batran" propune uniforma personalizata

Si in aceasta unitate de invatamant, pe parcursul verii s-au facut reparatiile necesare si deratizarea inainte de 2 august. S-a dat cu lac pe parchet in toate salile de clasa, iar in prezent se schimba perdelele de pe ...

Actualitate / stiri Actualitate 355 vizite [ Arges Expres ]

Semifinale la 12 ani

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 04:16

Semifinale la 12 ani Turneul de tenis dotat cu Trofeul Victor Hanescu a continuat ieri pe terenurile AS Tenis Club Curtea de Arges cu disputarea sferturilor de finala, baieti si fete. S-au inregistrat urmatoarele rezultate:

Simplu, 12 ani - fete

Selma Cadar - Oana Corneanu: 6-2, 6-1.

Gloria Mihu - Maria Popescu: 6-4, 6-3.

Sabina Dadaciu - Andreea Velcea: 5-7, 1-6.

Maria Neagu - Andreea Prisacariu: 3-6, 0-6.

Simplu, 12 ani - baieti

Alexander Simion - Mihai Marinescu: 6-4, 7-5.

Cezar Cretu - Theodor Foia: 4-6, 1-6.

Carp Carare - Andrei Oprisor: 0-6, 6-3, 2-6.

Nini Dica - Filip Jianu: 6-2, 6-2.

Dublu, 12 ani - fete

Selma Cadar/Gloria Mihu - Sara Kordoghlia/Andreea Iordachi 6-2, 6-3.

Maria Neagu/Maria Popescu - Georgiana Galca/Alexandra Vieru 6-1, 6-1.

Oana Corneanu/Andreea Velcea - Laura Jipescu/Maria Mitrofan 6-2, 6-2.

Ramona Chivu/Sabina Dadaciu - Ilinca Baranescu/Lavinia Savu: 6-1, 6-3.

Dublu, 12 ani - baieti

Theodor Foia/Stefan Palosi - Stefan Mocanu/Ramon Serban: 6-0, 6-1

Alexandru Bobe/Andrei Oprisor - Cristian Andreescu/ Stefan Andreescu: w-o.

Cezar Cretu/Mihai Marinescu - Filip Ceara/Mircea Marin: 6-0, 6-0

Nini Dica/Filip Jianu - Doru Borsan/Radu Macovei: 6-3, 6-4.

Atat la simplu, cat si la dublu, meciurile au fost extrem de disputate si de un bun nivel tehnic. La fete sunt prezente 8 dintre primele 10 junioare ale tarii, iar la baieti se afla la Curtea de Arges 5 dintre primii 10 jucatori. Concursul va continua astazi cu ...

Sport / stiri Sport 146 vizite [ Arges Expres ]

Confruntare artistica la nivel inalt: Stradivarius vs. Guarneri - Turneul national "Duelul viorilor"

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 06:13

Confruntare artistica la nivel inalt: Stradivarius vs. Guarneri - Turneul national "Duelul viorilor" Proaspat iesiti dintr-o vara marcata de intrecerile sportive ale Olimpiadei, suntem invitati in toamna, odata cu reluarea mai multor initiative culturale, la un alt tip de competitie: duelul artistic.

Si daca la Olimpiada conteaza doar cine triumfa, pe taramul artei, competitia in sine este cea care naste valoarea, iar castigatorul nu este atat protagonistul, cat publicul care se bucura de evolutia sa. Stradivarius si Guarneri - doua viori de colectie - si cei doi artisti de talie internationala care le manuiesc cu maiestrie, Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru, se vor duela arbitrati de pianistul Horia Mihail, in contextul celei de-a doua editii a turneului national "Duelul viorilor". Intre 12-25 septembrie, cei care nu au avut ocazia sa participe la prima editie, vor putea sa se bucure de sunetul extraordinar al celor doua viori de colectie intr-un repertoriu atractiv, in orasele Galati, Iasi, Bacau, Pitesti, Bucuresti, Ploiesti, Sibiu, Timisoara si Cluj-Napoca.

Life Show / cultura 64 vizite [ Arges Expres ]

Cainii astepta avizul DSVSA!

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 04:15

Cainii astepta avizul DSVSA! Adapostul de caini de la Valea Sasul este gol, si asta in conditiile in care maidanezii alearga din ce in ce mai multi pe strazi. Sunt patrupede fara clipsuri, pe care angajatii SPU s-a angajat sa-i castreze imediat ce se vor intoarce din concediu, in data de 1 septembrie.

Ieri am aflat de la directorul Gabriel Nastea ca la adapost se astepta un control de la DSVSA, pentru ca unitatea a fost inchisa pentru o perioada lunga de timp. Daca in urma acestuia nu vor fi intrunite toate conditiile de desfasurare a activitatii, e posibil ca maidanezii sa mai ramana pe strazi, pana ce SPU primeste aviz de functionare. Promisiunea cum ca vom scapa de caini, dupa ce adapostul de la Valea Sasului a inceput sa functioneze, pare sa nu mai prinda contur. Pana cineva se ocupa de ei, aveti grija de dumneavoastra!

Actualitate / stiri Actualitate 98 vizite [ Arges Expres ]

Scoala "Armand Calinescu" are nevoie de izolatie exterioara!

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 04:15

Scoala "Armand Calinescu" are nevoie de izolatie exterioara! Peste mai putin de 2 saptamani, scolile din toata tara isi vor deschide larg portile pentru a-i primi pe elevi, mai mult sau mai putin pregatiti pentru inceperea unui nou an scolar. Ieri ne-am continuat vizitele la unitatile de invatamant din municipiu si am ajuns la Colegiul National "Vlaicu Voda".

"Suntem pregatiti!"

Lucrarile de renovare si igienizare incepute in timpul vacantei de vara sunt gata la C.N.V.V. "Am zugravit in toata scoala pe timpul veri, atat in cladirea veche, cat si in internat. S-au facut mici reparatii necesare, cum ar fi schimbarea burlanelor, parchetarea a doua sali de clasa si am spalat covoarele. Suntem pregatiti sa-i asteptam si pe cei 196 din clasa a IX-a", ne-a spus prof. Stefana Florea, directorul C.N.V.V. Planul de scolarizare al liceului cuprinde anul acesta 7 clase a IX-a, cu urmatoarele profile: Matematica-Informatica (4 clase) dintre care doua intensiv Informatica (IX-A si IX-C), o clasa intensiv engleza (IX-B) si una neintesiv (IX-D). Mai exista o clasa de Stiintele naturii, una cu profil de Stiinte sociale si alta de Filologie.

Gradinitele arondate structurii C.N.V.V., adica Gradinitele cu program normal nr. 2 si 3 si cea de la Valea Sasului sunt, de asemenea, pregatite sa-i primeasca pe micutii prescolari. Si aici s-a varuit, s-au vopsit caloriferele si s-a facut curatenie generala pentru cele 4 grupuri a cate 20 copii, la GPN 3, pentru grupa tot de 20 copii de la GPN 2 si pentru cei mai putini de 20 prichindei de la gradinita ...

Actualitate / stiri Actualitate 139 vizite [ Arges Expres ]

Bilete de tratament pentru pensionari

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 04:14

Bilete de tratament pentru pensionari La sediul Casei Judetene de Pensii Arges s-a afisat repartitia biletelor de tratament balnear pentru seria 11, data de prezentare in statiune fiind 15 septembrie 2012. Repartitia poate fi consultata si pe site-ul institutiei, www.cjparges.ro.

Au fost alocate automat pe baza cererilor inregistrate 419 bilete, in urmatoarele statiuni: 1 Mai, Amara, Caciulata, Calimanesti, Covasna, Eforie Nord, Felix, Geoagiu, Govora, Herculane, Mangalia, Moneasa, Olanesti, Pucioasa, Sangeorz, Sarata Monteoru, Saturn, Sinaia, Slanic Moldova, Slanic Prahova, Sovata, Tg. Ocna, Techirghiol, Tusnad si Vatra Dornei.

Biletele se vor elibera in zilele de 4, 5, 6 si 10 septembrie 2012, iar in data de 11 septembrie 2012 se vor elibera biletele nevalorificate. Au ramas 32 bilete pentru care nu s-au inregistrat solicitari din partea pensionarilor, in urmatoarele statiuni: Amara, Lacu Sarat, 1 Mai, Sarata Monteoru, Sangeorz si Tg. Ocna. Contributia individuala a unui bilet de tratament este de 50% din cuantumul pensiei. Biletul de tratament se elibereaza personal titularului, pe baza actului de identitate. Acesta va avea asupra lui cuponul lunii august 2012 (in original) si xerocopia biletului de trimitere de la medicul de familie. "Persoanele care solicita acordarea unui bilet de tratament in regim de gratuitate in baza certificatului de incadrare in grad de handicap vor prezenta copia Programului individual de reabilitare si integrare sociala eliberat de Comisia de Evaluare a Persoanelor cu ...

Business / stiri Business 249 vizite [ Arges Expres ]

Din cauza secetei - Au secat fantanile!

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 04:14

Din cauza secetei - Au secat fantanile! In data de 3 septembrie 2012, in principalele lacuri de acumulare din judetul Arges (aflate in administrarea ABA Arges-Vedea si Sucursala Hidrocentrale Curtea de Arges) se afla stocat un volum de apa de 486,47 milioane mc, reprezentand un grad de umplere de 69%.

Volumele de apa existente la inceputul lunii septembrie 2012 in aceste lacuri de acumulare permit Administratiei Bazinale de Apa Arges-Vedea asigurarea fara restrictii a apei pentru populatie (Pitesti, Bucuresti, Curtea de Arges, Campulung, Mioveni) si industriei (OMV Arpechim si Uzina Dacia Renault).

In calitate de coordonator al Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructiile hidrotehnice, poluari accidentale si seceta al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Arges, Administratia Bazinala de Apa Arges- Vedea a centralizat toate datele privind sursele de alimentare cu apa. Astfel, pentru alimentarea cu apa din sistem centralizat (diversi operatori economici), in zona deservita de SC AQUATERM SA Curtea de Arges nu este cazul de restrictionare a alimentarii cu apa. In ceea ce priveste alimentarea cu apa din sistem necentralizat (fantani), in comuna Cicanesti, 10 fantani din cele 700 sunt secate, in comuna Nucsoara, 70% din 170 fantani sunt secate, iar in comuna Musatesti, 50% din 200 fantani nu mai au apa.

"In perioada urmatoare, Administratia Bazinala de Apa Arges-Vedea va monitoriza in ...

Actualitate / stiri Actualitate 158 vizite [ Arges Expres ]

Incendiu in Varful Negoiu

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 04:14

Incendiu in Varful Negoiu Luni dupa-amiaza, prin numarul unic de urgenta 112 a fost anuntat un incendiu izbucnit la fond forestier si padure alpina, pe raza comunei Salatrucu, in Varful Negoiu-Punctul Fata lui Cazan.

La fata locului, s-au deplasat 10 militari profesionisti de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Arges, personal silvic si voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta pentru monitorizare si lichidare.

"Sunt fumegatii razlete, dar incendiul se poate propaga din cauza conditiilor meteo nefavorabile, mai ales a intensificarii vantului. Legatura cu militarii aflati in Varful Negoiu se ia destul de greu, avand in vedere ca nu exista semnal telefonic. Pentru a informa centrul, acestia suna la numarul unic de urgenta 112, singura modalitate de a comunica!", ne-a declarat lt. Madalina Epure.

Actualitate / incendiu 140 vizite [ Arges Expres ]

S-au stins flacarile din Muntii Groape si Podeanu

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 04:14

S-au stins flacarile din Muntii Groape si Podeanu Duminica, in zona Muntelui Groape-Nucsoara nu se mai manifestau fumegatii in padurea de foioase si rasinoase, la fata locului ramanand la supraveghere si monitorizare un detasament al ISU Arges, cu un ofiter si 11 subofiteri, respectiv 5 lucratori de la Ocolul Silvic Domnesti.

In functie de evolutia situatiei, vor fi retrase fortele de interventie ale ISU si vor ramane la supraveghere lucratori de la Ocolul Silvic Domnesti. Pompierii au actionat pana la lasarea intunericului, pe timpul noptii fiind constituite patrule care au supravegheat permanent zona afectata de incendiu.

Exista in permanenta riscul activarii focarelor, din cauza conditiilor meteo din zona de interventie; intensificari ale vantului si a curentilor existenti in zona, dar si a propagarii subterane a focului. Dupa mai bine de o saptamana de la izbucnirea incendiului in zona golului alpin din Muntele Podeanu si a mai mult de 42 ha fond forestier ars, duminica dimineata, incendiul a fost lichidat.

Fortele de interventie ale ISU Arges s-au retras la subunitati, urmand ca ieri, Ocolul Silvic Suici sa faca supravegherea si monitorizarea zonei cu personal propriu.

Actualitate / incendiu 120 vizite [ Arges Expres ]


Prima   <<   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   Ultima