Rezultatele 871 - 900 din 1000 (0.328 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Poate le cititi aici: domnuleprimar.ro e plin de probleme!

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 23:28

Poate le cititi aici: domnuleprimar.ro e plin de probleme!De cativa ani, ARGES EXPRES scrie despre nemultumirile oamenilor care ii sesizeaza primarului problemele din cartiere. Multe dintre ele sunt postate pe site-ul domnuleprimar.ro, dar din 2012, angajatii primariei nu mai raspund cetatenilor. De aceea, astazi le publicam pe ultimele 5, trimise primarului incepand cu luna iulie 2015. Poate le citeste aici!

- Buna ziua. Domnule Primar, sunt un cetatean al acestui oras si platesc taxe si impozite la fel ca ceilalti cetateni. In urma cu 3 ani am inceput constructia unei case in Cartierul Primaverii, mai exact pe strada Duzilor (la intersectia Meteor facem stanga pe Primaverii si pana in depozitul de la Steinel, prima straduta la stanga), unde s-a construit un intreg cartier de case in ultimii 3 ani de zile. In toti acesti 3 ani de zile, ne-am construit singuri drumul de acces si as dori sa va rugam daca primaria ar putea sa ne ajute cu ceva piatra ca sa putem intari acest drum pentru a ne crea o cale de acces mai buna si mai civilizata. Si speram cu totii ca peste un timp sa luati si acest drum in considerare pentru a fi asfaltat, deoarece cu totii vom plati taxe multi ani de zile de acum incolo. Va multumesc cu respect.

Adrian Paul Popa - 7 iulie 2015

- Buna ziua, inca o reclamatie cu privire la haitele de caini maidanezi ce patruleaza orasul Curtea de Arges, va atasez si o poza.

Adrian Rotariu, 3 august 2015

- Buna ziua. Cum este posibil ca pe strada Cuza Voda, de aproximativ 3 km (de la intersectia cu str. San Nicoara pana ...

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Arges Expres ]

Valea Iasului - Monografia comunei a fost lansata si la Mustatesti

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 23:28

Valea Iasului - Monografia comunei a fost lansata si la MustatestiIn duminica Floriilor, Caminul Cultural din satul Mustatesti-Cerbureni a gazduit a doua lansare a monografiei localitatii multiseculare. Dupa slujba religioasa, destui localnici au venit la eveniment. Am remarcat prezenta consilierilor locali care fusesera cu o saptamana si la prima lansare de la Valea Iasului, dar si dintre cei care au lipsit. Ceea ce a fost extrem de interesant a fost modul ceremonios in care se salutau viitorii contracandidati cu primarul in functie. Nicolae Barbu a ramas consecvent costumului popular, dar de aceasta data a venit cu un altul, care era strict din zona noastra, fara influente de dincolo de Olt. Viitorii candidati la primarie au venit fie cu sotiile, fie "solo" - dupa posibilitati - si s-au dovedit a fi foarte deschisi fata de potentialii alegatori.

In mare, programul evenimentului s-a derulat ca si in urma cu o saptamana, cu exceptia faptului ca n-au mai fost elevii de la scoala gimnaziala din centrul comunei. De remarcat a fost faptul ca in discursul primarului Barbu au aparut informatii de actualitate si, desigur, de mare interes pentru cetateni. Dintre acestea merita amintite cateva: in perioada urmatoare va aparea concurenta pe piata televiziunii prin cablu, astfel ca este posibil ca pretul serviciilor din acest domeniu sa scada; asfaltarea DC 259 Ungureni-Borovinesti este posibil sa se incheie inainte de Paste, daca va permite starea timpului; oricum, dupa marea sarbatoare a crestinatatii ortodoxe, vor intra in lucru pentru finalizare ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Arges Expres ]

Remember cutremurul din Nepal 2015!

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 23:27

Remember cutremurul din Nepal 2015!Data de 25 aprilie va ramane multa vreme in memoria celor care au fost martori la dezastrul provocat de cutremurul cu magnitudine de 7,8 grade pe scara Richter, care a avut loc in urma cu un an in Nepal. Potrivit cifrelor oficiale, peste 8.500 oameni si-au pierdut atunci viata, atat in Nepal, cat si in tarile invecinate. Nenorocirea s-a petrecut intr-o perioada aglomerata pentru turismul nepalez, cand peste 300.000 turisti straini, inclusiv 28 romani, vizitau tara pentru sezonul de trekking si alpinism. Conform celor declarate de seismologi, ca urmare a cutremurului, intregul oras Kathmandu a fost mutat spre sud cu trei metri. Acesta a fost cel mai puternic seism din regiune, din 1934 incoace, cand un altul, de 8,2 pe Richter, a provocat moartea a peste 17.000 persoane. Printre turistii surprinsi de cutremurul devastator din Nepal s-a numarat si alpinistul roman argesean Alex Gavan, care se afla pe Everest la acea data. El ar fi urmat sa urce varful Lotze, de 8.516 metri, iar in cazul unui succes, ar fi fost al saptelea "optmiar" pe care l-ar fi escaladat fara oxigen suplimentar si serpasi. Avalansa declansata in urma seismului l-a surprins pe alpinist in tabara de baza din Lotze, comuna cu cea din Everest, la 5.360 metri altitudine. Gavan a scapat cu viata in mod miraculos din infernul acela alb care s-a napustit asupra taberei si imediat ce a iesit din cort, a inceput sa verifice daca si restul erau bine si sa caute supravietuitori.

Profund tulburat de situatia de ...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Arges Expres ]

"Cred ca Marisa ar trebui sa devina medic..."

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 23:27

"Cred ca Marisa ar trebui sa devina medic..."Marisa Leea Nitescu, eleva in clasa a X-a A la Colegiul National "Vlaicu-Voda", a obtinut zilele trecute "Premiul Special" la Olimpiada nationala de Limba si literatura romana, dupa ce a fost notata cu 100,25 puncte dintr-un total de 115. Acesta este rezultatul unei munci facute cu seriozitate si strasnicie de catre o eleva disciplinata, ordonata si hotarata sa dea tot ce poate pentru a ajunge cat mai sus. "Mii, poate sute de mii de pagini citite. Sute de ore de indoiala, framantari, incertitudini specifice scrisului. Un talent aparte si o vointa pe masura! In asta se masoara calea spre diploma din imagine. Felicitari, Marisa! Iti multumesc!", a scris pe pagina sa de Facebook prof. Ileana Popescu, cea care a pregatit-o pe eleva. Noi am stat de vorba cu aceasta si am rugat-o sa ne spuna cum caracterizeaza relatia elev-profesor pe care o are cu fata si daca au existat momente grele in tot parcursul spre aceste rezultate. "Marisa face parte din categoria copiilor empatici: genul de elev care absoarbe tot ceea ce vine dinspre catedra. Cu toate astea, are un spirit critic pronuntat si stie sa reevalueze sau sa personalizeze informatia. E combinatia, nu foarte des intalnita, dintre talent, inteligenta, rigurozitate si o capacitate aparte de a diseca textul. Relatia noastra a depasit de multa vreme formalismul unei legaturi banale dintre un profesor si un elev. Suntem doua prietene bune care palavragesc ore in sir, mai cu seama despre literatura. N-am avut momente grele, sau poate ...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Arges Expres ]

Mentiune nationala la Sociologie pentru Maria Petrescu!

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 23:27

Mentiune nationala la Sociologie pentru Maria Petrescu!V-am informat in urma cu doua saptamani ca eleva Maria Petrescu (XII-a F), de la Colegiul National "Vlaicu Voda", a obtinut la etapa judeteana a Olimpiadei de Stiinte Socio-Umane, disciplina Sociologie, media 9,65. Week-end-ul trecut, la Tulcea, s-a desfasurat faza nationala a Olimpiadei de Sociologie la care au participat elevi din intreaga tara. Dupa o pregatire intensa, eleva de la "Vlaicu" a reusit sa obtina o mentiune, gratie mediei 8,55. "Sunt multumita de rezultat! A fost o experienta frumoasa pentru mine. Este pentru prima oara cand particip la o etapa nationala a unei olimpiade. Au fost acordate trei mentiuni si eu am obtinut-o pe cea de a doua. Rezultatul meu la nationala de Sociologie a fost cel mai bun din judetul Arges. Ii multumesc prof. Nadia Cavescu pentru sprijinul acordat!", ne-a mai spus olimpica argeseana.

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Arges Expres ]

De ce se construieste la 2 metri de sosea pe 1 Decembrie 1918?

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 23:27

De ce se construieste la 2 metri de sosea pe 1 Decembrie 1918?Intrebarea aceasta ne este adresata si noua de tot mai multi argeseni, intrigati de faptul ca in ultimul an au aparut constructii in imediata apropiere a strazii 1 Decembrie 1918. Pe acolo trece tot traficul rutier dinspre Ivancea spre gara, iar visurile ca municipalitatea sa cumpere terenul de sub fosta cale ferata au fost naruite. De ce? Pentru ca deja se construieste intr-o veselie si zidurile ridicate nu vor mai putea fi daramate pentru largirea unei strazi.

DN pe sens unic

Curtea de Arges este un oras unic in tara prin multe lucruri, dar astazi amintim numai faptul ca pe la noi trec doua drumuri nationale pe un bulevard cu sens unic. Mai simplu, avem DN 7C si DN 73C doar de la sud la nord, dar pe sensul de intoarcere drumul national nu mai exista pe o portiune de 1,5 km. DN 7C vine dinspre Pitesti si merge spre Transfagarasan, in timp ce DN 73C face legatura dintre Rm. Valcea si Brasov, tranzitand Curtea de Arges. Ambele trec pe Bulevardul Basarabilor, drum cu sens unic, dar atunci cand venim de la munte sau de la Campulung, cele doua drumuri nationale se intrerup in zona Bisericii Bolnita. Situatia a fost discutata in Consiliul Local si s-a cerut intrarea in legalitate, dar functionarii din primarie au preferat sa ascunda sub pres problema tocmai pentru ca anumiti oameni de afaceri care aveau pamant in zona sa-si poata construi cladiri de afaceri.

Urbanismul si Transporturile ridica din umeri

Daca va mai amintiti, acum aproximativ doi ani, omul de afaceri Cosmin ...

Actualitate / stiri Actualitate72 vizite[ Arges Expres ]

CONVOCARE SC VIDRARU SA

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 23:26

CONVOCARE SC VIDRARU SAConsiliul de Administratie al SC VIDRARU SA convoaca Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor la data de 27 mai 2015, ora 09.00, la sediul societatii, municipiul Curtea de Arges, str. Traian, nr. 10, judetul Arges, pentru toti actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor la data de 13.05.2016, cu urmatoarea ordine de zi:

1. Aprobarea situatiilor financiare pentru anul 2015, pe baza rapoartelor prezentate de Consiliul de Administratie si de auditorul financiar.

2. Aprobarea descarcarii de gestiune a administratorilor pentru anul 2015.

3. Aprobarea repartizarii profitului net realizat in anul 2015.

4. Aprobarea tranzactiilor efectuate pe piata de capital in anul 2015.

5. Aprobarea remuneratiei lunare pentru membrii Consiliului de Administratie pentru perioada de la 01.05.2016 pana la 30.04.2017.

6. Prelungirea Contractului de Audit financiar cu dl. ec. Banut Ion pentru anul 2016 si stabilirea remuneratiei.

7. Aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2016.

8. Aprobarea programului de investitii pe anul 2016.

9. Aprobarea mandatarii domnului Tudor Dumitru, Presedinte al Consiliului de Administratie pentru semnarea tuturor documentelor emise in urma Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor.

Documentele si materialele informative in legatura cu Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor pot fi obtinute de actionari de la sediul societatii, in zilele lucratoare, intre orele 10.00-15.00.

Informatii suplimentare se pot obtine la sediul SC VIDRARU SA sau ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Arges Expres ]

Spitalul Municipal asteapta acreditarea oficiala

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 16:27

Spitalul Municipal asteapta acreditarea oficiala"Suntem la finalul unui proces demarat in urma cu trei ani de zile, perioada in care s-au depus eforturi considerabile pentru indeplinirea obiectivului de acreditare a spitalului. Saptamana trecuta, intre 18 si 22 aprilie, am fost vizitati de o delegatie a Agentiei Nationale de Management al Calitatii Serviciilor Medicale, care se afla direct in subordinea guvernului. Dupa ce au verificat totul, am inteles - neoficial - ca n-au fost probleme deosebite. Neconformitatile, gen sursa de alimentare cu apa proprie sau parc pentru copii, sunt extrem de greu de indeplinit. Marea problema, pe cale de generalizare la nivel de tara, este aceea care tine de completarea posturilor de medici. Recent s-au scos din nou la concurs si speram ca de aceasta data sa se inscrie tineri doctori, pentru a ne completa deficitul. Oricum, asteptam ca in urmatoarele cinci zile sa primim punctajul dupa acest control la sange - cum se spune - dupa care avem la dispozitie alte cinci zile pentru a ne formula punctul de vedere si a inainta eventualele obiectiuni. Ca presedinte al Consiliului de Administratie, tin sa va marturisesc ca am trecut printr-o perioada de munca incordata in acesti ani, in care am modernizat spatiile, am asigurat dotarile necesare si de aceea suntem increzatori ca vom obtine rezultatul scontat. Nu ne-a fost deloc usor sa ne descurcam, am pus ban pe ban, s-au intocmit proiecte pe baza carora s-au accesat fonduri europene - exemplu, Ambulatoriul Spitalului - si s-a facut o permanenta ...

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Arges Expres ]

Forestierul s-a remarcat la concursul pe meserii: locul secund la nivel national, plus doi campioni judeteni!

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 16:27

Forestierul s-a remarcat la concursul pe meserii: locul secund la nivel national, plus doi campioni judeteni!In perioada 18-23 aprilie, Liceul Tehnologic Forestier din Curtea de Arges - filiera tehnologica, profil Tehnic, domeniul Fabricarea produselor din lemn, a participat la faza nationala a Olimpiadei tehnice - specializarea "Tehnician designer mobila si amenajari interioare", desfasurata la Odorheiul Secuiesc, in judetul Harghita. Zona este una recunoscuta a celor care si-au castigat o solida si meritata reputatie de specialisti in traditionala arta de prelucrare a lemnului. Acolo, elevul argesean Marian Florian Davida, din clasa a XII-a, indrumat de profesorii sai, inginerii Andrei Grigorescu (care l-a pregatit pentru proba scrisa la Tehnologie) si Alunita Munteanu (pentru proba practica la desen tehnic) a obtinut un meritoriu loc doi in finala pe tara. De retinut ar fi faptul ca la aceasta faza a participat cate un reprezentant clasat pe primul loc la faza judeteana. Acest rezultat i-a adus elevului Davida dreptul de a beneficia de un loc la facultatea de profil, fara batai de cap, ca rasplata a talentului dublat de munca de care a dat deja dovada.

Nu in ultimul rand, Liceul Forestier si-a dovedit superioritatea fata de alte unitati de profil din Arges la concursul pe meserii (lucrari manuale sau mecanice in lemn), desfasurat la Rucar, in data de 20 aprilie. Acolo s-au obtinut doua locuri I prin Constantin Narcis I. Mihai (clasa a X-a - indrumatori sing. Vasilica Neacsu si maistrul Traian Popescu) si Bianca Elena V. Dima (clasa a XI-a - indrumatori ing. Andrei Grigorescu si ...

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Arges Expres ]

In vizita la pepiniera, de Ziua Pamantului

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 16:27

In vizita la pepiniera, de Ziua PamantuluiClasa I A, de la Scoala Gimnaziala "Mircea cel Batran", impreuna cu invatatoarea Aurelia Cirstea si o parte dintre parinti, a sarbatorit Ziua Pamantului la Pepiniera Silvica din Dobrotu. Acolo, oaspetii au fost intampinati de catre inginerul silvic Valentina Balas, cea care i-a introdus de indata pe micuti in tainele silviculturii. Copilasilor le-au fost aduse la cunostinta o multime de informatii despre cum i-a nastere un brad, cum se inmulteste, cum se planteaza etc. Cei mici au fost foarte receptivi si au dialogat cu gazda. Astfel, de la doamna inginer au aflat ca in pepiniera se afla 14.000 puieti de brad de Caucaz, brad argintiu, molid argintiu, pin negru, pin silvestru, diverse varietati de tuia, chiparos, precum si alti arbusti cu flori: magnolii, buxus si trandafiri. Valentina Balas i-a invitat pe copii la un exercitiu de indemanare, acesta constand in transportarea unor ghiveci cu braduti din mana in mana. "M-a surprins faptul ca mi s-au pus intrebari de catre micuti, dar si ca ne-au dat o mana de ajutor in activitate. In aceasta pepiniera, dintre puieti, cei mai intalniti sunt brazii, pinii si molizii. Anul acesta avem sute de brazi la vanzare, pretul lor variind intre 10-43 lei. In prezent, pentru brazii de talie mare exista mai multa cerere decat oferta", ne-a declarat domnia sa.

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Arges Expres ]

Curtea de Arges - Bonificatii 2015 de peste 4,485 miliarde lei vechi pentru contribuabili

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 13:29

Dupa cum se stie, cetatenii care-si achita integral impozitele si taxele locale pana la finalul primului trimestru al anului beneficiaza de bonusuri de 10% din suma datorata bugetului local. Anul trecut, aceasta a fost in suma de 448.555 lei, dupa cum urmeaza:

a) la persoanele fizice: impozit cladiri - 121.591 lei; terenuri - 28.914 lei; auto - 54.846 lei;

b) la persoanele juridice: cladiri - 161.340 lei; terenuri - 36.710 lei; terenuri extravilane - 7.206 lei; auto - 25.667 lei; impozit pentru autovehicule peste 12 t - 12.281 lei.

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Arges Expres ]

Ajutoare sociale de Paste

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 13:29

Ajutoare sociale de PasteIn ultima sedinta a Consiliului Local s-a stabilit alocarea sumei de 40.000 lei pentru acordarea unor ajutoare alimentare unor persoane cu venituri reduse aflate in evidenta Serviciului Public de Asistenta Sociala. In total vor fi alocate 603 pachete cadou, care vor contine "cozonac, ulei, faina, zahar, malai, suc natural, pateu, conserva carne, paste fainoase, tableta ciocolata, rulada fructe" si obisnuitul "iepuras din ciocolata". De distribuirea cadourilor alimentare acordate de Paste se vor ocupa cei de la Asistenta Sociala, din noul sediu, situat langa Politia Municipiului Curtea de Arges.

Lemne de foc

In aceeasi sedinta s-au mai aprobat si ajutoarele sociale acordate ca material lemnos, provenit din igienizarea arborilor aflati pe domeniul public si care se va distribui de Serviciul Public de Godpodarie Comunala, ce va asigura si transportul gratuit pana la domiciliul beneficiarilor. Cantitatea de lemn ce poate fi atribuita unei persoane singure sau unei familii este de pana la 3 mc. Cei care vor primi aceste ajutoare sunt pensionarii singuri sau familiile de pensionari fara apartinatori legali, fara venituri, care nu isi pot sustine financiar cheltuielile legate de incalzirea locuintei, familile care au in componenta persoane cu grave probleme de sanatate si reprezinta cazuri sociale, dar si persoanele cu handicap de gradele I, II si III care beneficiaza doar de indemnizatia pentru persoana cu handicap.

Actualitate / stiri Actualitate80 vizite[ Arges Expres ]

ANUNT COMUNA VALEA DANULUI, JUDETUL ARGES

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 13:29

ANUNT COMUNA VALEA DANULUI, JUDETUL ARGESCOMUNA VALEA DANULUI, JUDETUL ARGES, cu sediul in com. Valea Danului, jud. Arges, cod fiscal 4122035, telefon/fax 0248.724.458, anunta organizarea licitatiei publice in vederea concesionarii pasunilor aflate in domeniul public al Comunei Valea Danului, in suprafata totala de 418,18 ha impartita in 8 loturi, respectiv: lot 1. Izlaz Chiciora - suprafata de 51,01 ha pasune pentru bovine (vaci cu lapte); lot 2. Izlaz Valea Mare - suprafata de 67,16 ha pasune pentru bovine (vaci cu lapte); lot 3. Izlaz Coanda - suprafata de 14,75 ha pasune pentru bovine; lot 4. Izlaz Ruget - suprafata de 6,10 ha pasune pentru capre; lot 5. Izlaz Lungani - suprafata de 90,57 ha pasune pentru bovine (vaci cu lapte); lot 6. Izlaz Zmida - suprafata de 47,66 ha pasune pentru bovine (vaci cu lapte); lot 7. Muntele Clabucet, Comunele Arefu si Salatrucu - suprafata de 21,22 ha pasune pentru oi; lot 8. Muntele Marginea, Comunele Arefu si Salatrucu - suprafata de 119,71 ha pasune pentru oi.

Locul de unde se pot procura documentele de atribuire: Primaria com. Valea Danului, jud. Arges, comp. Relatii cu publicul.

Data limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.05.2016.

Data si locul de depunere a ofertelor: 16.05.2016, intervalul orar 09.00-10.00, la sediul Primariei com. Valea Danului, jud. Arges.

Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original.

Data, ora si locul la care este programata inceperea licitatiei publice: 16.05.2016, ora 11.00, la sediul Primariei com. Valea ...

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Arges Expres ]

Diploma de recunostinta pentru familia Dumitrescu

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 13:27

Diploma de recunostinta pentru familia DumitrescuTraditia acordarii acestui semn de pretuire fata de familiile care au convietuit peste o jumatate de veac s-a mentinut si la ultima sedinta a legislativului municipal. Consiliul Local a aprobat in unanimitate acordarea diplomei familiei Elena si Florea Dumitrescu, care locuieste pe strada Cuza Voda. Cei care au inmanat diploma si buchetul de flori au fost viceprimarul Cristian Mitrofan si consilierul local Silviu Popescu, presedintele Asociatiei de Proprietari nr. 20, in cadrul careia se gaseste apartamentul respectabilei familii premiate. Aceasta, in baza unei cereri depuse la Serviciul Public de Asistenta Sociala, poate intra in posesia unui premiu banesc de 200 lei, conform unei mai vechi hotarari de consiliu local.

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Arges Expres ]

Societatea Comerciala ELECTROARGES S.A.: CONVOCARE

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 13:27

Societatea Comerciala ELECTROARGES S.A.: CONVOCAREConsiliul de Administratie al SC ELECTROARGES S.A. (societatea are sediul in Curtea de Arges, str. Albesti nr. 12, jud. Arges, este inregistrata la O.R.C. ARGES cu nr. J03/758/1991 si are C.U.I: 156027), urmare a Hotararii C.A. nr. 191 din 21.04.2016, cu respectarea prevederilor art. 117 din Legea nr. 31/1990R, Legea nr. 297/2004, Regulamentelor ASF si dispozitiilor Actului Constitutiv, convoaca ADUNAREA GENERALA ORDINARA A ACTIONARILOR de bilant, in ziua de 26.05.2016, ora 10.00, la prima convocare, la sediul societatii din Curtea de Arges, str. Albesti nr. 12, jud. Arges.

Daca nu sunt indeplinite conditiile legale si statutare pentru desfasurarea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor, la prima convocare, aceasta se convoaca in acelasi loc si la aceeasi ora, cu aceeasi ordine de zi, in data de 27.05.2016.

A) ORDINEA DE ZI A A.G.O.A din 26/27.05.2016

1. Aprobarea Situatiei financiare individuale pentru exercitiul financiar 2015 in baza Rapoartelor Consiliului de Administratie si Auditorului financiar.

2. Aprobarea modului de repartizare a profitului net din exercitiul financiar 2015, conform propunerii Consiliului de Administratie, este ca din profitul net realizat in exercitiul financiar 2015 sa fie repartizat astfel:

a) se repartizeaza un dividend brut pe actiune de 0,095 lei;

b) 500.000,00 lei se repartizeaza administratorilor pentru participarea la realizarea profitului;

c) restul profitului net urmeaza sa fie repartizat pentru surse proprii de dezvoltare.

- ...

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Arges Expres ]

Tezaurul intelepciunii - cartea

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 13:26

Tezaurul intelepciunii - carteaZiua Internationala a Bibliotecarului a fost sarbatorita asa cum se cuvine, joi, la Biblioteca Municipala - Sectia pentru copii, unde a avut loc colocviul intitulat "Bibliotecarii si bibliotecile - la aniversare". Aflat la editia a II-a, evenimentul a fost organizat in parteneriat cu Arhiepiscopia Argesului si Muscelului, cu binecuvantarea IPS Calinic, institutia ecleziastica fiind reprezentata de pr. consilier cultural Ovidiu Vlasceanu, pr. inspector Vasile Ilina si pr. consilier Florin Obrocea. Si-au aratat interesul fata de aceasta zi de o deosebita importanta si au raspuns invitatiei de a participa mai multe bibliotecare de la institutiile din zona, care au fost intampinate cu flori de managerul Bibliotecii Municipale, ing. Marian Ghita. In cadrul intalnirii au luat cuvantul atat reprezentantii Arhiepiscopiei, cat si membri de vaza ai Cenaclului "Nicolae Velea", dintre care ii amintim pe prof. Constantin Voiculescu, Daniel Dejanu, Cezar Badescu, ing. Marian Ghita si parintele Ioan Cionca.

De asemenea, Mihaela Dina, bibliotecara la Valea Danului, a tinut un discurs captivant despre importanta cartii, a lecturii si a unei astfel de institutii culturale care sa promoveze in randul copiilor cititul si educatia prin lectura. In plus, aceasta a tras un semnal de alarma cu privire la informatiile tot mai usor accesibile din mediul online, a caror acuratete este greu de verificat sau care sunt greu de asimilat, fiindca lectura in fata ecranului este discontinua si fragmentara. ...

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Arges Expres ]

Sarbatorirea ocrotitorului spiritual al Manastirii Robaia

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 13:26

Sarbatorirea ocrotitorului spiritual al Manastirii RobaiaSambata, obstea monahala si credinciosii prezenti la Manastirea Robaia au participat la Sfanta Liturghie pentru a aduce multumire Bunului Dumnezeu si Sfantului Gheorghe, ocrotitor al lacasului de cult, pentru binecuvantarile revarsate asupra acestor locuri incarcate de istorie si duhovnicie. In mijlocul clerului si poporului s-a aflat si IPS Calinic, care a rostit un cuvant de invatatura pentru asistenta. Sfantul Mare Mucenic Gheorghe a trecut prin toate chinurile si vamile muceniciei. Peste toate acestea, intarit de credinta si dragostea de foc pentru Hristos, le-a indurat cu barbatie, stand tare in credinta. Fiind intemnitat, a atins un mort, care de indata a inviat. Insasi Alexandra, sotia imparatului Diocletian, vazand acestea, a marturisit credinta ei in Hristos. Chiar daca imparatul a incercat sa-l induplece pe sfant cu onoruri si cu fagaduinte, acesta a ales sa ramana pentru totdeauna cu Hristos. In fata acestei marturisiri hotarate si vazand ca toate incercarile lui sunt zadarnice, Diocletian a dat porunca sa li se taie capetele si mucenicului Gheorghe si imparatesei Alexandra. In drumul spre executie, Alexandra imparateasa si-a dat sufletul, iar Sfantul Gheorghe, multumind lui Dumnezeu cu bucurie, si-a plecat capul sub sabia calaului la 23 aprilie 303, pazind pana la capat credinta curata in Iisus, luand cununa cea nevestejita din mana lui Hristos, Domnul si Mantuitorul sau!

De asemenea, tot sambata a avut loc Pelerinajul de Florii, in comuna Salatrucu si in orasul ...

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Arges Expres ]

Deniile din Saptamana Patimilor

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 13:26

Deniile din Saptamana PatimilorDeniile se savarsesc incepand cu seara Floriilor pana in Vinerea Mare, cand se canta Prohodul Domnului. Cuvantul "denie" vine din slavonescul "vdenie" si inseamna priveghere sau slujba nocturna. Deniile se savarsesc numai in doua saptamani din timpul unui an bisericesc, si anume in saptamana a cincea si a saptea din Postul Sfintelor Pasti. S-a pastrat denumirea de Denie pentru Utreniile din Saptamana Patimilor, pentru ca ele se savarsesc seara, potrivit troparului: "Iata, Mirele vine in miezul noptii...".

Semnificatii

Luni ne-am adus aminte de patriarhul Iosif care a fost vandut de fratii sai in Egipt. El este o preinchipuire a lui Hristos, vandut de Iuda. Tot in timpul deniei de luni s-a facut pomenirea smochinului neroditor, blestemat de Hristos sa se usuce pentru ca nu avea rod. E o pilda data omului, din care trebuie sa retina ca Dumnezeu este atat iubire, cat si dreptate. Deci, la judecata de apoi, El nu doar va rasplati, ci va si pedepsi pe cei ce nu au rodit. Marti s-a facut pomenirea celor zece fecioare. Din pilda retinem ca cinci fecioare au avut doar candela fara ulei, iar celelalte cinci au avut si candela, si ulei. Candela fara ulei reprezinta realizarea de sine in totala nepasare de ceilalti. Candela cu ulei reprezinta evlavia insotita de milostenie.

Miercuri a fost pomenirea femeii pacatoase care a spalat cu lacrimi si a uns cu mir picioarele Mantuitorului, inainte de Patima Sa, ca simbol al pocaintei si indreptarii omului pacatos. Miercuri este ziua in care ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Arges Expres ]

Olivia Maria Ioja este "Miss Primavara 2016"!

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 13:26

Olivia Maria Ioja este "Miss Primavara 2016"!Liceul Tehnologic "Constantin Dobrescu" a organizat vineri, la C.C.A., un spectacol-concurs, in cadrul caruia a fost aleasa "Miss Primavara 2016". Din juriu au facut parte dir. prof. Dana Erfulescu, dir. adjunct prof. Ion Cristian Popa, prof. Cristina Nicolae, Mirela Greavu, Ion Pletea, Marinela Onceanu si eleva Narcisa Ducu. Au concurat pentru titlul de "Miss" urmatoarele liceene: Ioana Catalina Ionescu (X A), Beatrice Andreea Punga (X B), Cristina Dumitrache (IX B), Natalia Petruta Popescu (X A), Olivia Maria Ioja (X C) si Maria Tomescu (IX B). Evenimentul a fost prezentat de colegii lor, Nicolae Radulescu si Ana-Maria Apostol, din clasa a XI-a A. Concurentele au avut de trecut 5 probe, dupa cum urmeaza: prezentarea; ghicitori si proverbe; aptitudini casnice - in care fetele trebuiau sa curete intr-un minut un mar fara sa-i rupa coaja; talente (cu exceptia Mariei Tomescu, eleva care a jucat o sceneta, toate fetele au prezentat cate un numar de dans); tinute de primavara - in care fiecare a prezentat publicului si ce floare o reprezinta. In pauzele dintre probe, spectatorii au fost incantati cu numere de dans modern (un grup de fete de la Constantin Dobrescu), dans popular (Ansamblul "Argesul"), prezentare de costume populare (clasa a XI-a D), pantomima (elevi de la liceul organizator), cantece populare interpretate de Ana-Maria Apostol si Madalina Arman (acompaniate la orga de Viorel Nencov) si Iuliana Duculescu (la orga - Doru Godei) si un numar de pantomima.

Titlul de ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Arges Expres ]

Cetatea Poenari va aparea la postul de televiziune TF1

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 13:25

Cetatea Poenari va aparea la postul de televiziune TF1Marti, o echipa de la televiziunea franceza TF1, cel mai vechi si cunoscut post generalist francez (infiintat la 6 ianuarie 1975), a sosit in Romania special pentru a realiza un film documentar despre Cetatea Poenari si legatura sa cu Vlad Tepes. "Am venit in Romania pentru a vedea Cetatea lui Vlad Tepes si de a ne convinge de adevarul istoric", a declarat pentru ziarul nostru Yohann Bensoussan, unul din membrii echipei de filmare. "In Franta se stiu foarte putine lucruri despre istoria poporului roman. Cu privire la Cetatea Poenari, monumentul istoric ne-a starnit interesul prin ceea ce am vazut si citit pe internet. Cetatii ii este asociat numele de Dracula si noi am venit sa aflam mai multe. Se stia de Dracula, dar nu si de Vlad Tepes. Asa ca am decis sa pornim la drum", a mai declarat incantat francezul.

Sprijiniti de Muzeul Judetean

In ajutorul echipei de televiziune din Franta a venit directorul Muzeului Judetean, Cornel Popescu. Acesta a raspuns afirmativ email-ului primit de la televiziunea franceza prin care si-a luat angajamentul ca le va pune la dispozitie tot suportul informational, dar si posibilitatea de a filma si face fotografii. Mai mult decat atat, directorul institutiei muzeale i-a insotit pe francezi pana la Cetatea lui Vlad Tepes pentru a le arata si explica diferenta dintre Dracula si Vlad Tepes, legatura acestuia din urma cu Cetatea Poenari, dar si istoria de la mit la realitate. "Angajatii televiziunii franceze m-au contactat pe e-mail, iar eu le-am ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Arges Expres ]

"Singur impotriva tuturor": Nicolae Nedelcu nu mai poate candida!

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 10:32

"Singur impotriva tuturor": Nicolae Nedelcu nu mai poate candida!Liderul PSRO Curtea de Arges a ratat proba depunerii dosarelor pentru a candida la alegerile locale, atat pentru primar, cat si pentru consilier local. Marti seara, in intervalul orar 22.00-23.00, s-a prezentat la Biroul de Circumsciptie Electorala care functioneaza la Primaria Municipala si a avut surpriza ca documentele sa-i fie respinse, deoarece aveau ceva hibe. "Mi-au lipsit doua stampile si doua opisuri, iar la acea ora nu mai aveam ce face... Din aceasta cauza nu aveam cum sa fiu inscris in cursa electorala nici macar pentru postul de consilier local. Nu voi contesta, caci nu vad rostul..." Aceasta a fost declaratia pe care ne-a dat-o ieri dimineata barbateste si cu demnitate Nicolae Nedelcu. Chestionat daca are motive sa creada ca ar fi fost "lucrat" de cineva, a raspuns pe acelasi ton: "Nu pot sa acuz pe cineva, caci nu am probe. Posibil insa ca dupa ce am aparut in presa cu pozitii transante, pe care altii n-au avut curajul sa le adopte, sa fi fost considerat un adversar periculos, iar faptul ca eu nu fac parte din grupuri de interese si am facut mereu politica dedicata cetateanului din Curtea de Arges, sa nu fi picat bine. Am suferit o infrangere, regret ca ea se rasfrange si asupra partidului, dar ii asigur pe concitadini ca raman acelasi om onest pe care il cunosc de ani de zile. Sper sa se faca alegerile corecte in 5 iunie, pentru ca sa ne fie tuturor mai bine in urmatorul mandat. Viata merge inainte pentru noi toti, cu bune si cu rele..."

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Arges Expres ]

Tigveni: se asfalteaza drumul spre catunul Momaia

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 10:32

Tigveni: se asfalteaza drumul spre catunul MomaiaIn aceasta perioada se lucreaza intens la modernizarea caii de legatura dintre catunul Momaia si centrul comunei. Drumul in lungime de circa 1,4 km va fi asfaltat cu fonduri de 4,5 miliarde lei vechi, alocate in bugetul local pentru anul in curs. Constructorii au finalizat edificarea unor podete de beton peste vai si au pregatit terenul pentru asternerea covorului asfaltic atunci cand starea timpului va permite executarea unei lucrari de calitate. "Unii considera ca facem o asfaltare electorala. Vreau sa va spun ca fondurile au fost aprobate de consilierii locali, care au inteles ca nu era normal sa lasam vreo 700 sau 800 consateni, din care 350 sunt copii pana la varsta de 15 ani, fara o legatura sigura cu restul comunei. Dispunem de trei microbuze scolare, care pe timp de iarna, mai ales, aveau reale dificultati sa razbata pana la capatul traseului stabilit. La finalizarea proiectului, asemenea probleme vor disparea si, indiferent de ce se spune in perioadele preelectorale sau in campaniile electorale, eu si cei care gandesc si actioneaza ca mine avem constiinta linistita de faptul ca ne-am facut datoria fata de oameni". Tot de la primarul Doru Dumitru Slatineanu am mai aflat ca administratia publica locala pe care o conduce a urmat programul de lucrari stabilit si, desi ultima iarna a fost una destul de usoara si n-a provocat distrugeri de drumuri ca in alti ani, s-a intervenit cu pietruiri acolo unde s-a constatat necesitatea. In aceste zile, edilii au venit si in ...

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Arges Expres ]

Planuri ambitioase de viitor la Valea Iasului

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 10:31

Planuri ambitioase de viitor la Valea IasuluiCu prilejul celei de-a doua lansari a monografiei comunei, in Duminica Floriilor, la Caminul Cultural de la Mustatesti-Cerbureni, primarul Nicolae Barbu a facut cunoscute cateva proiecte ambitioase pentru perioada 2017-2020. "In 2016, vitele care pasteau pe izlazul de la Valea Uleului il au la dispozitie pe cel de la Cerbureni. Insa, de anul viitor, vor avea la dispozitie cel mai modern izlaz!" Totodata, a anuntat intentia de a obtine aprobare de la Drumurile Nationale pentru a se construi podete de intrare in gospodarii si rigole betonate pe modelul celor de pe drumurile comunale asfaltate in ultimii ani. Nici tinerii n-au fost uitati: facand aluzie la intelepciunea milenara - aceea cu minte sanatoasa in trup sanatos - s-a angajat ca de anul viitor sa inceapa construirea a trei terenuri de sport multifunctionale cu gazon sintetic, respectiv la scoala de la Mustatesti, la Valea Uleului si la Valea Iasului. De asemenea, a dezvaluit ca are solicitari din partea acestora de a le asigura spatii pentru sali de forta si a dat asigurari ca se analizeaza posibilitatea de a folosi rational spatiile de la cele doua camine culturale din comuna. In calcul ar fi si cladiri multifunctionale la Borovinesti - unde exista o suprafata de teren donata - la Valea Uleului, unde exista 2.000 mp teren disponibil in domeniul public, care ar putea folositi rational intr-un proiect integrat cu terenul de sport pomenit anterior, dar si alte variante. Primarul Nicolae Barbu a dat un mesaj subtil de ...

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Arges Expres ]

Felicitare de Pasti Supermarketurile BONCEA

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 10:30

Felicitare de Pasti Supermarketurile BONCEAFie ca Lumina Sfanta a Invierii Domnului sa lumineze calea vietii clientilor si angajatilor Supermarket-urilor BONCEA si sa le aduca sanatate, prosperitate si fericire alaturi de cei dragi.

La Multi Ani!

Gheorghe Boncea, consilier local

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Arges Expres ]

Felicitare de Pasti SC AQVA TERMO SANIT

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 10:30

Felicitare de Pasti SC AQVA TERMO SANITInvierea Domnului sa le aduca angajatilor si clientilor firmei AQVA TERMO SANIT si tuturor argesenilor reinvierea sperantelor de mai bine, sanatate si noi impliniri pentru ei si pentru cei dragi.

Sarbatori Fericite!

Gheorghe Alecsei, consilier local

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Arges Expres ]

Felicitare de Pasti consilier local Gabriel Jubleanu

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 10:30

Felicitare de Pasti consilier local Gabriel JubleanuFie ca Invierea Domnului sa lumineze sufletele argesenilor si sa-i fereasca sa rataceasca drumul drept in viata, astfel incat sa se bucure mereu de noi realizari, de pace si bunastare alaturi de cei dragi inimilor lor.

Sarbatori Pascale Fericite!

Gabriel Jubleanu, consilier local

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Arges Expres ]

Felicitare de Pasti CAR Pensionari Curtea de Arges

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 10:30

Felicitare de Pasti CAR Pensionari Curtea de ArgesConducerea CAR Pensionari Curtea de Arges ureaza membrilor si tuturor argesenilor sa aiba parte de Sarbatori Pascale luminate si imbelsugate, de sanatate si de implinirea sperantelor de mai bine pentru ei si pentru cei apropiati sufletelor lor.

La Multi Ani Fericiti!

Ing. Apostol Zamfira, presedinte

Actualitate / stiri Actualitate95 vizite[ Arges Expres ]

Felicitare de Pasti Comuna Corbi

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 10:29

Felicitare de Pasti Comuna CorbiPrimaria si Consiliul Local ureaza locuitorilor comunei Corbi ca Sfanta Lumina a Invierii Domnului sa le calauzeasca pasii in viata spre noi realizari si sa le aduca pace in suflete, belsug in case si nesfarsite bucurii alaturi de cei pe care-i iubesc.

Hristos a Inviat!

Virgil Baciu, primar

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Arges Expres ]

Felicitare de Pasti Comuna Arefu

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 10:29

Felicitare de Pasti Comuna ArefuAlesii locali doresc arefenilor ca Sfintele Pasti sa le renasca sperantele de mai bine si sa le lumineze drumul vietii, presarat cu reusite, de care sa se bucure in deplina sanatate alaturi de cei dragi.

Multi Ani Fericiti!

Gheorghe Stoican, primar

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Arges Expres ]

Felicitare de Paste Comuna Domnesti

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 10:29

Felicitare de Paste Comuna DomnestiAlesii locali ureaza domnisanilor ca Invierea Domnului sa le lumineze calea vietii pentru noi reusite si sa le aduca sanatate si belsug in case intr-un an mai bun decat toti ceilalti.

Sarbatori Pascale Fericite!

Nicolae Smadu, primar

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Arges Expres ]


Prima   <<   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   Ultima
Cele mai citite stiri
Angajari pe banda rulanta la Stefanesti
Angajari pe banda rulanta la Stefanesti Se fac angajari pe banda rulanta la Primaria Stefanesti. ...
Nou manager la Pediatrie
Nou manager la Pediatrie Spitalul de Pediatrie din Pitesti are un nou manager, dupa ce chirurgul ...
S-a stabilit traseul Autostrazii Pitesti - Sibiu
S-a stabilit traseul Autostrazii Pitesti - Sibiu Constructia Autostrazii Pitesti - Sibiu pare sa fi ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor