Rezultatele 871 - 900 din 1000 (0.332 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Schimbari de directori scolari

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 04:14

Schimbari de directori scolari Consiliul de Administratie al Inspectorului Scolar Judetean Arges s-a intrunit vineri pentru a stabili schimbarea din functie a unor directori de scoli, inclusiv din Curtea de Arges.

Astfel, la Grupul Scolar Forestier, in locul prof. Mihaela Frujina, a fost numit director plin prof. Gheorghe Popa, iar directorul adjunct prof. Nicolae Zidaru a fost schimbat cu prof. Elena Tudor. La Colegiul National "Vlaicu Voda" a ramas director prof. Stefana Florea, dar in locul directorului adjunct Dumitru Stoicescu, de ieri, functia a fost preluata de prof. Ilie Eana.

La Grupul Scolar Agricol a ramas in functie directorul Dana Erfulescu, dar pe postul de director adjunct este acum prof. Cristian Popa. La Scoala "Carol I" a fost validata tot prof. Sorina Stirboiu, la Scoala "Mircea cel Batran", director este tot prof. Roxana Tomescu, la Scoala "Basarab I" a ramas prof. Anca Popescu, iar la Grupul Scolar "Ferdinand I" a fost validata in functie tot directorul Ana Radutu. Toti cei mentionati mai sus sunt numiti prin delegatie, care li s-a prelungit. Singurii directori numiti prin concurs sunt prof. Ioan Calinescu, de la Grupul Scolar Auto si Rodica Tarceatu, de la Gradinita nr. 4. De asemenea, la scolile din comunele din zona noastra au ramas aceleasi conduceri.

Noul director de la Grupul Scolar "Forestier", prof. Gheorghe Popa, s-a nascut in data de 6 martie 1953 in Avrig, jud. Sibiu. A absorvit Universitatea "Babes-Bolyai", Facultatea de Fizica, din Cluj Napoca, in 1976. A fost ...

Actualitate / stiri Actualitate 543 vizite [ Arges Expres ]

Un nou cos de gunoi incendiat!

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 04:14

Un nou cos de gunoi incendiat! Gabriel Nastea, directorul Salubritatii Publice Urbane, spunea in urma cu putin timp ca inlocuirea vechilor cosuri de gunoi cu cele noi, anti-vandalism, va fi o schimbare de bun augur.

Ei bine, lucrurile nu s-au dovedit a fi chiar asa. Intrebat in urma cu aproximativ o luna de zile daca noile cosuri de gunoi vor rezista actiunilor vandalilor, atunci a raspuns convins ca da. "Eu sunt convins ca vor rezista! Sunt cosuri destul de rezistente si la foc, si la lovituri. Sunt prinse bine in beton! Sper ca vor rezista si cred, totodata, ca nu vom mai avem problemele pe care le-am avut in trecut, cand amplasam cosuri de gunoi si, dupa doua-trei zile, o parte din ele erau deja distruse!" Ei bine, s-a inselat! Din pacate pentru imaginea municipiului nostru, vandalii au inceput deja sa-si faca de cap! Cosul de gunoi aflat langa locul de joaca din fata Centrului de Cultura si Arte "George Topirceanu" a fost incendiat, fie deliberat, fie din neglijenta. Din pacate, nu va mai putea fi folosit...

"A fost incendiat intentionat!"

Daca in prima faza directorul SPU era absolut convins ca noile cosuri de gunoi vor rezista mai mult decat cele montate anterior de angajatii din cadrul Serviciului Public de Gospodarie Comunala, am vrut sa aflam ce parere are la momentul de fata referitor la cele intamplate. "Din nefericire, saptamana trecuta, un cos de gunoi montat la cativa pasi de locul de joaca de langa Centrul de Cultura si Arte a fost ars. I s-a dat pur si simplu foc! Oamenii nostri ...

Actualitate / stiri Actualitate 79 vizite [ Arges Expres ]

Putine autorizatii de construire

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 04:14

Statistica ne spune ca in judetul Arges au fost eliberate 162 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, dintre acestea 41 autorizatii fiind eliberate pentru mediul urban (25,3% din total) si 121 autorizatii pentru mediul rural (74,7%).

Comparativ cu luna corespunzatoare a anului 2011 au fost eliberate cu 8 autorizatii de construire mai mult (+5,2%), trendul ascendent fiind imprimat de evolutia din mediul urban, unde numarul autorizatiilor de construire a crescut cu 36,7%, atenuata partial de numarul mai mic al autorizatiilor de construire eliberate in mediul rural (-2,4%). Numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a fost mai mic per ansamblu cu 1,8%, fiind eliberate cu 3 autorizatii de construire mai putin fata de luna anterioara. De asemenea, au fost eliberate si 27 autorizatii de construire pentru alte cladiri, din care 8 in mediul urban si 19 in mediul rural. Comparativ cu luna iunie 2011, numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru alte cladiri s-a comprimat cu 18,2%.

Suprafata cladirilor rezidentiale pentru care au fost eliberate autorizatii de construire a fost de 24,7 mii mp, mai mare cu 3,6 mii mp (+16,9%) comparativ cu suprafata autorizata in aceeasi perioada a anului precedent. Dinamica ascendenta a suprafetei cladirilor rezidentiale autorizate s-a manifestat numai in mediul urban, unde aceasta a crescut cu 59,1%, in timp ce in mediul rural a fost mai mica cu 1,2%. Comparativ cu luna mai a.c., suprafata ...

Business / stiri Business 62 vizite [ Arges Expres ]

Dezastru la Bac-ul de toamna! 13,42% promovabilitate

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 04:14

Dezastru la Bac-ul de toamna! 13,42% promovabilitate Doi eliminati la ultima proba de la centrul de la Forestier, pentru ca au avut telefoane mobile asupra lor: Eduard Stefan Podea si Ionut Cristian Radu!

Vineri a fost ultima zi de examen a celor care s-au inscris la sesiunea de toamna a Bacalaureatului. La proba scrisa la alegere a profilului si specializarii si-au incercat norocul 1.853 candidati, din care au fost prezenti 1.533. Absolventii au avut de ales pentru aceasta ultima proba a sesiunii de Bacalaureat intre Fizica, Biologie, Anatomie, Chimie, Geografie, Logica, Psihologie, Filozofie, Economie, Sociologie si Informatica.

La Grupul Scolar Forestier, unul dintre cele 2 centre de examinare din Curtea de Arges, ca si la Matematica, destui candidati au iesit din examen cu mult inainte de a expira cele 3 ore puse la dispozitie pentru rezolvarea subiectelor. Unii au dat la Biologie, altii la Fizica, dar toti au afirmat ca li s-a parut greu. Au fost destui, insa, care au recunoscut ca nici n-au invatat peste vara si s-au prezentat in toamna doar cu bagajul de cunostinte ramas in memorie de la prima sesiune. In plus, pe chipurile tinerilor nu prea se citea bucuria, cel mult, cativa dintre ei bravau si faceau haz de necaz. A existat si o voce care a dat vina pe camerele de supraveghere, ce i-au incurcat in totalitate socotelile. Mai putin norocosi au fost Eduard Stefan Podea si Ionut Cristian Radu, care au fost eliminati din examen pentru ca au fost surprinsi cu telefoane mobile asupra lor, cu toate ca regulamentul de ...

Actualitate / Rezultate Bacalaureat 2012 Arges 307 vizite [ Arges Expres ]

Tenis de buna calitate la Trofeul Hanescu

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 04:14

Tenis de buna calitate la Trofeul Hanescu Cea de-a VI-a editie a turneului de tenis de camp dotat cu Trofeul Victor Hanescu a inceput sambata, pe terenurile Clubului Sportiv Domnesti, cu disputarea partidelor din turul 2.

Asa cum ati aflat din editia precedenta a ziarului nostru, concursul este rezervat juniorilor, baieti si fete, din categoriile de varste 10, 12 si 14 ani si este inscris in calendarul competitional al Federatiei Romane de Tenis. La Domnesti se intrec fetele si baietii de 10 si 14 ani, iar cei de 12 ani joaca la Curtea de Arges, de astazi, de la orele 09.00.

Meciurile disputate pe terenurile de zgura de la Domnesti au oferit spectatorilor prezenti intreceri viu disputate, de bun nivel tehnic, in care sportivii au luptat cu darzenie pentru fiecare punct. Iata cateva rezultate inregistrate:

10 ani fete

Elena Mercioiu - Elena Ciorhan: 4-6, 6-2, 6-2.

Stefania Serban - Alice Dinut: 6-4, 6-3.

Oana Voicu - Raluca Melcu: 6-0, 6-1.

Raluca Balteanu - Iulia Pirciu: 6-1, 6-1.

Rebeca Tudose - Ryanna Serban: 6-2, 7-5.

10 ani baieti

Mihai Ciungu - Luca Sipoteanu: 6-3, 6-0.

Horia Herciu - Luca Mandrut: 6-0, 6-0.

Rares Sandu - Ionut Popescu: 6-2, 6-3.

Dorin Ilea - Florin Rada: 6-2, 6-1.

Ionut Turlea - Adrian Boscanici: 6-0, 6-0.

Andrei Ciobanu - Andrei Voican: 6-1, 7-5.

Liviu Zamfirache - Stefan Din: 6-1, 6-1.

14 ani fete

Roxana Stefan - Denice Stancu: 6-0, 6-2.

Alexandra Vieru - Andreea Lifoe: 6-0, 6-0.

Roberta Cerbu - Ioana Visanescu: 6-2, 6-1.

Andreea ..

Sport / stiri Sport 228 vizite [ Arges Expres ]

Se construieste putin la Curtea de Arges!

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 04:14

Se construieste putin la Curtea de Arges! La Curtea de Arges, piata imobiliara nu da semne de revigorare si nici in domeniul constructiilor, lucrurile nu stau mai bine. De la inceputul anului pana in prezent au fost eliberate 313 certificate de urbanism, dintre care doar 49 pentru locuinte.

In aceeasi perioada, primaria a emis 233 autorizatii de constructie dintre care 40 pentru locuinte. Accesul mai greu la creditele bancare si sumele tot mai putine pe care argesenii plecati la munca in strainatate le-a trimis acasa sunt doar cateva motive pentru care se construiesc atat de putine locuinte in Curtea de Arges.

Business / stiri Business 76 vizite [ Arges Expres ]

A baut si s-a trezit la spital

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 04:14

In week-end, paramedicii militari din cadrul Detasamentului de Pompieri Curtea de Arges au fost solicitati sa intervina in com. Albestii de Arges pentru a-i acorda primul ajutor medical lui Petre Oprii (84 ani), care cazuse intr-o rapa si prezenta un traumatism cranio-cerebral si plagi prin strivire.

Un alt echipaj SMURD a intervenit in cazul lui Ion Miron (63 ani), din Curtea de Arges, aflat in stare de ebrietate, care a beneficiat, de asemenea, de ajutor medical. Ambii pacienti au fost transportati ulterior la Unitatea de Primiri Urgenta a Spitalului Municipal din Curtea de Arges. A mai existat o solicitare pentru asistenta unei persoane in com. Tigveni, dar apelul nu s-a confirmat.

Actualitate / stiri Actualitate 65 vizite [ Arges Expres ]

Arde Muntele Groape din zona Nucsoarei!

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 04:14

Arde Muntele Groape din zona Nucsoarei! In ziua de 30.08.2012 a fost anuntat un incendiu de vegetatie in zona Muntelui Groape-Nucsoara. La ora 18.26, la fata locului s-au deplasat doua camioane cu 2 ofiteri si 32 subofiteri, cu 7 motopompe si 5 butoaie, pentru desfasurarea activitatilor specifice de stingere si supraveghere a zonei.

Sambata au intervenit in zona un ofiter si 11 subofiteri cu 7 motopompe - din cadrul ISU Arges si 20 lucratori de la Ocolul Silvic Domnesti, cu 6 motopompe. Exista in continuare fumegatii, interventia fiind dificila din cauza zonei greu accesibile si a terenului accidentat. In zona Muntelui Podeanu exista fumegatii la litiera, actionandu-se cu mijloace de prima interventie, intr-o zona greu accesibila. Intervin in zona un ofiter si 10 subofiteri din cadrul ISU Arges, 10 lucratori de la Ocolul Silvic Suici si 7 persoane de la un ocol silvic privat. S-a actionat cu drujbe pentru defrisare in zona afectata, pentru a preveni propagarea incendiului la fondul forestier si cu pompe de stropit manuale cu apa, pentru lichidarea fumegatiilor. Pe timpul noptii, in ambele locatii s-au realizat patrule cu personal din cadrul ISU Arges, care au supravegheat si monitorizat zonele afectate.

Actualitate / incendiu 149 vizite [ Arges Expres ]

Un incendiu a distrus trei proprietati

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 04:14

Saptamana trecuta, doua echipaje cu doua autospeciale cu apa si spuma si ambulanta SMURD de la Detasamentul de Pompieri Curtea de Arges au intervenit in comuna Albestii de Arges, sat Dobrotu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un fanar, proprietatea lui Vasile G. si care s-a extins la bucataria Mariei B. si la gardul Gheorghitei F.

Echipajul SMURD a acordat primele ingrijiri medicale Mariei Banatean si Ceciliei Grecu, ambele in varsta de 70 ani, care au facut atacuri de panica. Interventia a durat aproximativ 4 ore.

Lui Vasile G. i-au ars fanarul si adapostul de animale pe o suprafata de aproximativ 50 mp, la Maria B., focul a distrus acoperisul bucatariei si cateva anexe pe o suprafata de aproximativ 20 mp, iar la Gheorghita F. au ars 10 metri liniari de gard din lemn si ornamentele portilor de plastic. Incendiul a pornit de la un conductor electric improvizat.

Actualitate / incendiu 71 vizite [ Arges Expres ]

Una calda, alta rece pentru Sporting Curtea de Arges: Victorie clara la juniori, infrangere dureroasa la seniori!

Vineri, 31 August 2012, ora 04:25

Una calda, alta rece pentru Sporting Curtea de Arges: Victorie clara la juniori, infrangere dureroasa la seniori! Miercuri, AJF Arges a programat disputarea etapei a treia, intermediara, la Liga a IV-a, juniori si seniori.

Astfel, de la ora 16.00, spectatorii care s-au deplasat la Stadionul Municipal au putut urmari meciul pe care noua echipa de fotbal a orasului l-a disputat la juniori in compania omologilor de la Dinamic Mioveni. Pe parcursul celor 90 minute, jucatorii nostri au evoluat la turatie maxima si au invins cu un 11-0 care nu mai lasa loc de speculatii. Meciul a fost arbitrat de o brigada localnica, Alexandru Stan - central, ajutat la cele doua margini de asistentii Beatrice Matei si Alexandru Parvan. In celelalte meciuri programate s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Olimpia Suseni - CS Mioveni2 1-0; AS Valea Ursului - AS Stilpeni Radesti 1-3; Victoria Buzoiesti - DLR Pitesti 1-3; CS Domnesti - CSS Dinicu Golescu Campulung 2-3 (meci arbitrat de concitadinii Nicusor Ungureanu, Lucian Mira si Georgiana Ghita); AS Mirosi - Atletic Bradu 7-1; Viitorul Stefanesti - Unirea Costesti 1-3; CS Rucar - AS Bascov 5-2; Rapid Pitesti a stat.

Doua ore mai tarziu, de la ora 18.00, s-au jucat si meciurile echipelor de seniori. Daca la pauza s-a inregistrat scorul de 1-2 intre Sporting Curtea de Arges si Dinamic Mioveni, in mitanul secund, balanta s-a inclinat definitiv spre oaspeti, care au castigat cu 5-3 si si-au consolidat pozitia de lider, cu 9 puncte din 9 posibile. In celelalte meciuri ale etapei s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Olimpia Suseni - CS Mioveni2 1-2; AS ...

Sport / stiri Sport 206 vizite [ Arges Expres ]

Eliminata din Bac fiindca i-a sunat telefonul!

Vineri, 31 August 2012, ora 04:25

Miercuri, in cadrul examenului de Bacalaureat, la Grupul Scolar Auto, unul dintre cele doua centre de examinare din Curtea de Arges, o absolventa a Colegiului National "Vlaicu Voda" a fost eliminata de la proba scrisa de Matematica pentru ca i-a sunat telefonul in timpul examenului. Conform regulamentului, candidata stia foarte bine ca nu avea dreptul sa intre cu telefonul mobil in sala de examen. Din pacate, acesta a pierdut toate probele promovate in vara si va trebui sa o ia de la zero, abia peste doua sesiuni, adica in vara anului 2014. La nivelul judetului nostru s-au prezentat la a doua proba scrisa 2.301 candidati. Astazi va fi sustinuta ultima proba, cea la alegere a profilului si specializarii. La aceasta din urma s-au inscris 1.848 candidati din tot judetul. Lucrarile vor fi evaluate in 4 centre zonale. In data de 2 septembrie vor fi afisate primele rezultate, pana la orele 16.00, iar in aceeasi zi vor fi primite si contestatiile. Acestea vor fi solutionate in intervalul 3-4 septembrie, urmand ca afisarea rezultatelor finale sa aiba loc in data de 5 septembrie.

Actualitate / stiri Actualitate 193 vizite [ Arges Expres ]

Muntele Podeanu nu mai e in pericol

Vineri, 31 August 2012, ora 04:25

Din cate se pare, ploaia torentiala care a cazut necontenit pe tot parcursul zilei de luni a stins incendiul izbucnit in golul alpin din Muntele Podeanu in urma cu zece zile. Potrivit datelor primite de la ISU Arges, miercuri, la ora 10.00, militarii profesionisti, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Arges care au participat la lichidarea incendiului, s-au retras. Pentru supraveghere au ramas in zona 19 salariati ai Ocolului Silvic Suici. Incendiul nu se mai manifesta cu flacara, fiind vorba in continuare despre fumegatii aparute in anumite puncte la buturi, unde apa n-a ajuns suficient de mult.

Actualitate / stiri Actualitate 49 vizite [ Arges Expres ]

La Bac-ul de toamna - Prapad la Matematica!

Joi, 30 August 2012, ora 06:13

La Bac-ul de toamna - Prapad la Matematica! Examenul de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie a continuat ieri cu proba obligatorie a profilului.

La examenul de Matematica, absolventii de liceu din zona au fost repartizati la doua centre de examinare. Unul s-a stabilit la Grupul Scolar Auto (cu 91 absolventi inscrisi), unde au venit si cei de la Colegiul National "Vlaicu Voda" (7), Seminarul Teologic "Neagoe Voda Basarab" (7), Grupul Scolar "Ferdinand I" (64) si Grupul Scolar Agricol (106). Al doilea centru de examinare este la Grupul Scolar Forestier, unde au venit si cei de la Grupul Scolar Domnesti. De la acesta din urma, din totalul de 63 candidati, 51 sunt din seria curenta si 12 din seriile anterioare. De la Forestier, din totalul de 239 absolventi, 126 sunt din seria curenta si 50 din seriile anterioare. Candidatii sustin in aceasta sesiune doar probele la care au picat in vara sau in anii trecuti, sau dau examen doar la cele la care vor sa-si mareasca nota.

Continutul subiectelor

La Grupul Scolar Forestier, candidatii au avut de sustinut matematica M2, adica acea varianta de subiecte valabila pentru cei care au absolvit filiala teoretica, profilul real, specializarea stiintele naturii, filiala tehnologica: profilul servicii, toate calificarile profesionale; profilul resurse, toate calificarile profesionale; profilul tehnic, toate calificarile profesionale. Ieri a fost extrasa varianta nr. 9, care continea 3 subiecte a cate 30 puncte fiecare, timpul de lucru efectiv fiind de 3 ore, iar 10 puncte ...

Actualitate / stiri Actualitate 251 vizite [ Arges Expres ]

Lansare de carte

Joi, 30 August 2012, ora 04:14

Lansare de carte Duminica, de la orele 17.00, la Muzeul Municipal din Curtea de Arges va avea loc lansarea cartii in proza "Sarut Dumnezeiesc" a scriitoarei inv. Marietta Olteanu Serban.

Evenimentul va fi onorat de participarea iubitorilor de cultura la aceasta manifestare cu o valoare deosebita. Dintre volumele autoarei care au aparut de-a lungul timpului amintim titluri precum "Solie si ruga" - poeme, "Imbratisare", "Cheia adancului" - carte pentru copii si "Biblia in versuri". Despre "Sarut dumnezeiesc", preotul conf. univ. dr. Vasile Sorescu a spus urmatoarele: "Lecturand aceste randuri, am trait, oarecum, atmosfera vremurilor ce mi-au incantat copilaria, in care ierarhia valorilor umane era bine conturata. Am regasit ceva din farmecul vietii de la tara, in care generatii dupa generatii au exprimat in modul cel mai firesc uimirea in fata tainei de nepatruns a persoanei careia ii este proprie diversitatea creativa, si nu uniformizarea globalizata". O invitatie pe care autoarea le-a facut-o tuturor iubitorilor de frumos din Curtea de Arges, ce merita cu adevarat onorata!

Life Show / cultura 65 vizite [ Arges Expres ]

Ziua Fiilor si a Cetatenilor de Onoare ai Argesului si Muscelului

Joi, 30 August 2012, ora 04:14

Ziua Fiilor si a Cetatenilor de Onoare ai Argesului si Muscelului In cadrul Sarbatorilor Argesului si Muscelului, duminica, incepand cu orele 9.30, la Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti va avea loc Intalnirea Fiilor si Cetatenilor de Onoare ai Argesului si Muscelului. "Sarbatoare a elitelor argesene, aceasta zi a intrat in constiinta colectiva drept evenimentul definitoriu al vietii publice argesene, asumat cu respect si responsabilitate de catre organizatori, recunoasterea oficiala a valorii unor personalitati si inscrierea numelor acestora in Catalogul Fiilor Argesului constituind o modalitate obiectiva de consemnare a istoriei locale", a declarat dr. Filofteia Pally, directorul general al Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti.

Programul manifestarii este urmatorul: intre orele 09.30-10.00 va avea loc primirea invitatilor si vizitarea Muzeului Golesti; intre orele 10.00-10.30 va canta Fanfara Teatrului "Al. Davila" din Pitesti; in intervalul orar 11.00-13.00 se va desfasura Intalnirea fiilor Argesului si Muscelului, editia a VI-a, care va cuprinde: lansarea catalogului fiilor Argesului si Muscelului, vol. V si acordarea titlului si a distinctiei de FIU/FIICA AL/A ARGESULUI SI CETATEAN DE ONOARE AL JUDETULUI ARGES pentru domeniile Educatie, Cercetare si Medicina. Va urma, intre orele 13.00-18.00, un spectacol muzical-coregrafic, folcloric si de muzica usoara sustinut de Tudor Gheorghe, Marcel Pavel, Benone Sinulescu, Niculina Stoican, Zoia Alecu, ansamblul folcloric "Dorul" si Orchestra "Doina Argesului" ale Centrului ...

Life Show / cultura 156 vizite [ Arges Expres ]

Cine cauta locuri de munca in strainatate

Joi, 30 August 2012, ora 04:14

In perioada 29.06.2012 - 28.07.2012 au fost inregistrate 10.893 trimiteri online de CV-uri din judetele din Muntenia si Dobrogea. Muntenii si dobrogenii au preferat sa aplice la ofertele de munca din Belgia, care au inregistrat o crestere de 30% si la ofertele venite din partea continentului american. Din analiza topului cu anunturile care au cumulat cele mai multe aplicari in luna iulie 2012, se remarca faptul ca aplicantii din Muntenia si Dobrogea au fost inca interesati de muncile sezoniere: 50,45 % din numarul total de aplicari au vizat locurile de munca sezoniere (anume "constructii/amenajari", "hoteluri/turism", "restaurant/catering", "agricultura/silvicultura/zootehnie"), 32,74% de job-urile specializate ("personal medical si sanitar", "ind. alimentara", "transport") si 16,82 % au vizat job-urile necalificate ("ingrijire batrani"). In "Top 5 aplicari pe tari", statele europene au atras 88,93% dintre aplicari, cu 4% mai putine decat in luna iunie, si anume: Marea Britanie (2.576 CV-uri), Franta (1.390 CV-uri), Belgia (1032 CV-uri, cu 30,80% mai multe decat in luna iunie), Italia (1.026 CV-uri) si Germania (931 CV-uri). Continentul american a adunat cele mai multe aplicari la categoria "job-uri cu destinatii exotice" (671 CV-uri, 6,16% din totalul aplicarilor, cu 207,80% mai multe decat in luna iunie), urmate de ofertele de angajare in Orientul Mijlociu (263 CV-uri), ofertele de munca pe vase de croaziera (151 CV-uri) si de cele din Asia si Oceania (121 CV-uri, cu 27,37% ..

Business / stiri Business 148 vizite [ Arges Expres ]

Diplome de recunostinta pentru sase familii

Joi, 30 August 2012, ora 04:14

Diplome de recunostinta pentru sase familii Legislativul municipal a aprobat in unanimitate conferirea a noi diplome pentru familiile unor concitadini care au implinit peste 50 ani de convietuire exemplara.

In ordine acestea au fost: Elena si Emanoil Sterescu (de la viceprimarul Cristian Mitrofan), Elena si Ion Oancea (Stefan Dumitrache), Emilia si Florin Florea (Marius Deaconu), Maria si Gheorghe Negoescu (Gheorghe Popa, care a fost foarte emotionat evocand momentul in care a fost primit de prof. Negoescu acum 36 ani, la Liceul Industrial), Maria si Ioan Darie (Mihaita Nastea) si Valeria si Gheorghe Tucu (Mihai Deaconu). Au fost momente emotionante, pentru ca premiantii au impartit bomboane prin sala si le-au urat alesilor locali sa ajunga, la randu-le, sa fie astfel onorati de catre comunitate. Ca de obicei, familiile care au primit diplomele de recunostinta si buchetele de flori vor mai beneficia si de cate un premiu banesc in suma de 200 lei. Casa de Piatra!

Actualitate / stiri Actualitate 104 vizite [ Arges Expres ]

"Nu avem echipaje!"

Joi, 30 August 2012, ora 04:14

"Nu avem echipaje!" Serviciul Ambulanta Curtea de Arges se confrunta in continuare cu o acuta lipsa de personal. Cele doua echipaje de care dispune sunt insuficiente, potrivit dr. Marius Popescu. "Iarasi un aspect destul de important de mentionat este legat de echipaje. Suntem intr-o situatie destul de grea, pentru ca nu mai avem echipaje. Nu mai avem cu cine lucra, pentru ca inca nu s-au scos posturile si se pare ca nici nu se vor scoate curand. Lucram cu doua echipaje pe tura si este greu sa facem fata unui numar de aproximativ 20-30 solicitari pe 24 ore", a spus cu amaraciune coordonatorul Serviciului Ambulanta Curtea de Arges.

"Ne lasa masinile!"

Si cum un necaz nu vine niciodata singur, nici masinile din dotare nu mai dau randamentul necesar. "Avem probleme si cu masinile, care au cam inceput sa ne lase. Sunt masini de aproximativ 10 ani de zile. Cele 3 masini pe care le avem la ora actuala in sub-statie nu ne ajuta sa facem fata, daca avem defectiuni la una dintre ele. Ceea ce inseamna ca suntem pusi in imposibilitatea de a merge la cazuri, pe teren. De foarte multe ori am primit ajutor de la Pitesti, in ceea ce priveste masinile, si asta pentru ca nu am avut efectiv ambulante pentru a le trimite la solicitari!", a incheiat dr. Marius Popescu.

Actualitate / stiri Actualitate 86 vizite [ Arges Expres ]

Focul a mistuit 2 tone fan

Joi, 30 August 2012, ora 04:14

Marti, in zona golului alpin din Muntele Podeanu actionau in continuare un ofiter si 5 subofiteri din cadrul ISU Arges pentru supravegherea zonei. Incendiul nu se mai manifesta cu flacara, fiind vorba in continuare despre fumegatii aparute in anumite puncte la buturi. In aceeasi zi, in jurul orelor 23.20, un echipaj cu o autospeciala de la Detasamentul de Pompieri Curtea de Arges a intervenit in comuna Valea Danului, sat Ciuresti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o claie de fan apartinand lui Florin P. Au ars aproximativ 2 t fan, cauza fiind folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Actualitate / stiri Actualitate 71 vizite [ Arges Expres ]

Targul Mesterilor Populari

Joi, 30 August 2012, ora 04:14

Targul Mesterilor Populari Consiliul Judetean Arges si Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti organizeaza, in perioada 31 august - 1 septembrie 2012, in Piata Vasile Milea din Pitesti si in 2 septembrie 2012, in parcul Golestilor, Targul Mesterilor Populari, editia a XIX-a si Targul Micilor Mesteri Populari, evenimente ce se inscriu in calendarul Sarbatorilor Argesului si Muscelului, editia a VI-a. "Manifestarile sunt apreciate, in egala masura, de institutiile de cultura din tara, de publicul iubitor de arta populara, precum si de renumiti mesteri populari, participanti consecventi la expozitiile autohtone de creatie populara. In acest an vor fi prezenti si vor face demonstratii de tehnica a mestesugului ceramisti, tesatori, mesteri in arta lemnului, creatoare de textile, port popular, papusi si podoabe traditionale din Arges, Dambovita, Galati, Dolj, Prahova si Valcea, dar si mici mesteri populari din judetul Arges, care pe parcursul vacantei de vara au participat la taberele de arta populara, organizate de institutia noastra", ne-a declarat dr. Filofteia Pally, directorul general al Muzeului Viticulturii si Pomiculturii Golesti. Expozitia cu vanzare va fi deschisa zilnic intre orele 09.00-21.00.

Life Show / cultura 151 vizite [ Arges Expres ]

Constantin Duta - "Viata ca o amintire"

Miercuri, 29 August 2012, ora 06:12

Constantin Duta - "Viata ca o amintire" Structurata in cinci articole, cartea cuprinde poezii si proza lirica si confirma din plin exceptionala cugetare a filozofului Constantin Noica: "Orice creatie se naste dintr-un plans si o tacere".

Creatia poetica a domnului C. Duta este fructul dragostei de parinti, de sotie si copii, de tara si neam, de satul natal si de frumoasa vale a Topologului, de rude, vecini si prieteni, al dragostei de oameni si al credintei in Dumnezeu. Constantin Duta este, prin excelenta, un poet liric, cu un suflet sensibil, plin de dragoste, dor si duiosie, un suflet care acumuleaza trairi, impresii, ganduri care il framanta pana la nevoia de expresie, iar aceasta se produce printr-o adevarata tasnire a lirismului, luand forma poeziei sau a prozei lirice. Titlul volumului - "Viata ca o amintire" - are o mare incarcatura afectiva si o deosebita valoare expresiva, amintind de o cugetare a unui scriitor romantic german: "Amintirile sunt singurul rai din care nu putem fi izgoniti", iar George Sand numea amintirea ca fiind "parfumul sufletului". In "Cuvantul autorului", poetul C. Duta marturiseste ca a adunat de-a lungul vietii "crampeie de amintiri, ganduri si imagini", iar acum bunicii si parintii, satul, copilaria, adolescenta si tineretea i-au ramas in amintiri, care-i dau o noua viata, o noua dragoste de viata, i-au cladit personalitatea. Edificatoare este poezia "Ma cheama" din capitolul I, intitulat "Eu" (Singur): "Stau linistit si cad pe ganduri,/ Ce rau imi pare c-am plecat!/ Ma cheama ...

Life Show / carte 160 vizite [ Arges Expres ]

Aflat intr-o drumetie montana - Un tanar s-a oparit la picioare!

Miercuri, 29 August 2012, ora 04:15

Aflat intr-o drumetie montana - Un tanar s-a oparit la picioare! In timp ce executa serviciul de patrulare de la Cabana Cumpana la Cota 2000, in noaptea de 26 spre 27 august, o patrula independenta din cadrul postului de jandarmi montan Arefu a fost solicitata sa intervina in zona refugiului Caltun, pe Varful Negoiu, pentru a salva o persoana de sex barbatesc, in varsta de 33 ani, care, din informatiile primite, era accidentata si se afla in imposibilitatea de a se deplasa. Jandarmii montani argeseni, impreuna cu doi salvamontisti din cadrul S.S. Arges, s-au deplasat urgent la fata locului, unde au localizat victima, care prezenta mai multe arsuri la nivelul ambelor picioare, in zona gleznelor si a talpilor, drept pentru care victima nu se mai putea tine pe picioare. Tanarul se afla intr-o drumetie montana impreuna cu sotia sa si incercand sa pregateasca masa, s-a oparit cu un lichid care i-a afectat ambele picioare. Pana sa ajunga la fata locului, jandarmii au luat legatura si cu colegii din cadrul postului montan Balea si cu membrii Serviciul Salvamont Sibiu pentru a le cere sprijin, intrucat zona refugiului Caltun este foarte periculoasa, distanta pana in acel punct se parcurge in aproximativ 4 ore si nu a fost posibila utilizarea autoturismului din dotare, din cauza ca traseul montan nu permitea acest lucru. "Dupa localizarea victimei, s-a luat masura solicitarii unei ambulante SMURD Sibiu, iar pana la sosirea acesteia, jandarmii montani si salvamontistii au transportat victima pe targa pana intr-un loc unde a putut ajunge echipajul ...

Actualitate / stiri Actualitate 168 vizite [ Arges Expres ]

Inca mai fumega Muntele Podeanu

Miercuri, 29 August 2012, ora 04:15

Inca mai fumega Muntele Podeanu In zona golului alpin din Muntele Podeanu actioneaza in continuare un ofiter si 5 subofiteri din cadrul ISU Arges, pentru localizarea si limitarea propagarii incendiului la fondul forestier.

Exista in permanenta riscul extinderii suprafetelor afectate de incendiu din cauza conditiilor meteo nefavorabile; vant foarte puternic, ceata deasa, schimbarea directiei vantului si a curentilor existenti in zona, dar si a propagarii subterane a focului. Dupa ce saptamana trecuta a fost solicitat un elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor sa imprastie substante de stingere, la inceputul acestei saptamanii salvarea a venit... din cer! A plouat in zona afectata, dar ieri mai existau ceva fumegatii.

Actualitate / stiri Actualitate 71 vizite [ Arges Expres ]

Curtea de Arges are din nou echipa de fotbal!

Miercuri, 29 August 2012, ora 04:15

Curtea de Arges are din nou echipa de fotbal! Iubitorii fotbalului din Curtea de Arges se pot bucura in sfarsit: orasul nostru va avea din nou echipa de fotbal! Primaria si Consiliul Local au incheiat un parteneriat cu Scoala de fotbal "Sporting" Pitesti - una dintre cele mai renumite din tara - prin care in acest an competitional, echipele de seniori si juniori ale acesteia vor activa in Curtea de Arges. Asa ca, dupa multa vreme, vom avea din nou echipa orasului care va juca meciurile de acasa pe Stadionul Municipal. Sporting Curtea de Arges este inscrisa in campionatul judetean - Liga a IV-a, iar in deschidere se va juca meciul de juniori. Primele partide pe Municipal se vor disputa astazi, de la orele 16.00 (juniori) si 18.00 (seniori), in compania echipelor similare de la Dinamic Mioveni.

Despre acest proiect ne-a vorbit profesorul Tanase Dima, presedintele Sporting Pitesti. "Sunt constient ca orice inceput este greu, dar sper ca intr-un timp scurt, echipa noastra sa devina competitiva. In componenta sa vor fi atat jucatori ai scolii, cat si din localitate. Ne propunem sa avem in acest an o clasare intre primele echipe din campionat si, intr-un interval rezonabil, sa promovam in Liga a III-a". Echipa tehnica de la Sporting Curtea de Arges este formata din Telu Stancu, director tehnic si Lucian Diaconescu, Florin Dragusin si Stefan Meghes - antrenori.

Astazi, etapa intermediara la Liga a IV-a

AJF Arges a programat astazi meciurile etapei a III-a a Ligii a IV-a, juniori si seniori, care se vor juca de la orele ..

Sport / stiri Sport 275 vizite [ Arges Expres ]

Salvamont Arges isi face sediu in centrala dezafectata a Spitalului Municipal

Miercuri, 29 August 2012, ora 04:15

Salvamont Arges isi face sediu in centrala dezafectata a Spitalului Municipal Miros insuportabil si jeg - cu asta se confrunta concitadinii care au avut "norocul" sa locuiasca in apropierea centralelor termice dezafectate.

Imobilele aflate intr-o stare avansata de degradare nu au alta intrebuintare acum decat pentru cainii vagabonzi si oamenii fara adapost. In Curtea de Arges sunt mai multe centrale termice dezafectate, lasate in paragina, dupa ce locuitorii orasului au fost debransati de la sistemul de incalzire centralizata. Si Spitalul Municipal a renuntat la acest sistem de incalzire lasat mostenire inca din anul 2006, din cauza costurilor exagerat de mari pentru intretinere si functionare. De atunci locatia a ramas in administrarea primariei, insa autoritatile, in tot acest timp, nu a facut ceva pentru ingrijirea si intretinerea acesteia. Dovada sunt peretii cojiti, gemurile lipsa, usile smulse, mormanele de gunoaie, fecale si oamenii strazii care si-au facut mult timp veacul in acel loc. In cei sase ani, ori nu s-a gasit cineva sa investeasca in acest local, ori primaria s-a incapatanat sa nu o dea pe degeaba si asta arata clar dezinteresul si nepasarea. Zilele trecute, administratia locala a luat in sfarsit masuri legate de centrala dezafectata a Spitalului. Ieri, pe ordinea de zi a sedintei de consiliu local a figurat un proiect de hotarare de aprobare a transmiterii centralei in folosinta gratuita catre Serviciul Public Judetean Salvamont Arges, pentru o durata de 25 ani. "Am cerut un spatiu Primariei Curtea de Arges cu cel putin 2 ani in ...

Actualitate / stiri Actualitate 125 vizite [ Arges Expres ]

Un nou proiect european "Caltun"

Miercuri, 29 August 2012, ora 04:15

Un nou proiect european "Caltun" Asociatia de Turism si Ecologie "Caltun" - Club UNESCO organizeaza un proiect in perioada 1-10 septembrie.

Nu mai putin de 27 tineri din 4 tari vor fi gazduiti in Curtea de Arges de-a lungul unui proiect despre traditii si superstitii. "Europe between culture and traditions" ("Europa intre cultura si traditii") este un proiect finantat cu sprijinul Comisiei Europene, in cadrul programului "Youth in Action" ("Tineret in Actiune" - TiA) - actiunea 1.1. Voluntarii, participanti din Romania, Turcia, Polonia si Cehia, vor intelege culturile din tarile din care vin, traditiile si superstitiile. O principala activitate va fi realizarea unor costume traditionale specifice pentru culturile carora tinerii apartin, dar va exista si un workshop de olarit si o aplicatie la Muzeul Satului, prin care voluntarii vor percepe diferit constructiile si cultura romaneasca. De asemenea, in program sunt prevazute dezbateri cu privire la somajul in randul tinerilor, protejarea mediului, marginalizare si toleranta, precum si sanatatea prin sport, toate fiind puncte de atins in cadrul proiectelor TiA. Pentru imbunatatirea relatiilor de grup, se vor desfasura numeroase activitati, printre care si o cautare de comori, ale carei provocari vor fi legate de lucrurile invatate pana la acel moment in proiect. Deschiderea oficiala va avea loc duminica, incepand cu ora 10.00, la Muzeul Municipal Curtea de Arges. Prezentarea produselor finale si incheierea oficiala se va desfasura la Centrul de Cultura si ...

Actualitate / stiri Actualitate 95 vizite [ Arges Expres ]

Final de proiect european "Caltun"

Marti, 28 August 2012, ora 06:16

Final de proiect european "Caltun" Proiectul intitulat "Breaking boundaries through sport", in traducere "Spargerea barierelor prin intermediul sporturilor", finantat de Comisia Europeana prin Programul "Tineret in actiune", Actiunea 1.1 si organizat in perioada 19-27 august 2012 de Asociatia de Turism si Ecologie "Caltun-Club UNESCO", a ajuns la final.

Obiectivul proiectului a fost crearea unui cadru favorabil dialogului intercultural prin intermediul sporturilor si dansurilor traditionale din cele 5 tari participante: Polonia, Portugalia, Slovacia, Turcia si, bineinteles, Romania. Cu acest scop, tinerii au fost impartiti in work-shop-uri multinationale, unele avand ca tema sportul, iar altele punand accentul pe dans traditional, ambele specifice fiecarei tari in parte. La cele din urma au fost implicati si tinerii cu posibilitati financiare reduse de la Centrul ACCES din Curtea de Arges. Rezultatele finale ale tuturor atelierelor de lucru au fost prezentate duminica dupa-amiaza, in Sala Multifunctionala de la Muzeul Municipal. La sectiunea "Sport", work-shop-ul portughez a prezentat jocul "elefantul colorat", cel polonez a facut demonstratii de taekwuando, cel roman a incercat sa joace oina, dupa care au evoluat work-shop-urile slovac si, respectiv, turcesc. Au urmat apoi cele de dans traditional, unele dintre ele fiind mixte: turci si polonezi, romani si portughezi, dar si demonstratii de dans din Slovacia. Mai multe amanunte am aflat de la Andreea Marin, lidera proiectului: "Tema principala a fost ...

Actualitate / stiri Actualitate 118 vizite [ Arges Expres ]

Dupa disputarea a doar doua etape la fotbal - CS Domnesti a preluat "lanterna rosie"

Marti, 28 August 2012, ora 04:14

Dupa disputarea a doar doua etape la fotbal - CS Domnesti a preluat "lanterna rosie" AJF Arges a programat la sfarsitul saptamanii trecute etapa a doua a Ligii a IV-a, juniori si seniori si a Ligii a V-a, Seria Centru1, campionate de fotbal in care evolueaza si echipele din zona Curtea de Arges.

Balul a fost deschis de catre juniori, care au evoluat de la ora 10.00, dupa urmatorul program: CS Mioveni2 - CS Rucar 4-1 (gazdele au controlat meciul de la un capat la altul si s-au impus fara probleme, oaspetii avand doar multumirea ca au reusit sa marcheze punctul de onoare); AS Bascov - Viitorul Stefanesti 7-2 (scorul etapei s-a inregistrat la Bascov, acolo unde elevii antrenati de Liviu Banica s-au distrat cu omologii de la Stefanesti, administrandu-le o infrangere greu de digerat, intr-o partida condusa de o brigada din Curtea de Arges, cu Teodor Voinea la centru, ajutat la linii de catre asistentii Larisa Ghita si Mihai Parvan); Unirea Costesti - Sporting Pitesti 0-4 (oaspetii au debutat in campionat cu o victorie concludenta, care nu mai lasa loc de comentarii sau de speculatii); Dinamic Mioveni - AS Mirosi 1-2 (avem inca din runda a doua parte de o surpriza placuta, si aceasta este echipa din Mirosi, care ocupa un nesperat loc 2 in clasamentul echipelor de juniori); Atletic Bradu - CS Domnesti 3-3 (jucatorii lui Virgil Padureanu s-au intors acasa cu un punct meritat, dupa ce au facut unul dintre cele mai bune jocuri din ultimii ani); CSS Dinicu Golescu - Victoria Buzoiesti 3-1 (liderul la zi al campionatului de juniori a reusit o noua victorie ...

Sport / stiri Sport 106 vizite [ Arges Expres ]

Registrul de evidenta a zilierilor

Marti, 28 August 2012, ora 04:14

Registrul de evidenta a zilierilor Pentru veniturile realizate de zilieri se datoreaza un impozit de 16%, insa nu exista obligatia platii contributiilor sociale.

Beneficiarul care utilizeaza zilieri in activitatea cu caracter ocazional din domeniile agricultura, vanatoare si pescuit, silvicultura - exclusiv exploatari forestiere, piscicultura si acvacultura, pomicultura si viticultura, apicultura, zootehnie, spectacole, productii cinematografice si audiovizuale, publicitate, activitati cu caracter cultural, manipulare de marfuri, activitati de intretinere si curatenie etc., are obligatia sa infiinteze Registrul de evidenta a zilierilor. Actul trebuie sa-l pastreze la sediu, sa-l completeze inainte de inceperea activitatii si sa-l prezinte organelor de control abilitate. De asemenea, e nevoie sa prezinte lunar, pana cel tarziu la data de 5 a fiecarei luni, catre inspectoratul de munca unde isi are sediul un extras al Registrului de evidenta a zilierilor. Veniturile realizate de zilieri sub forma remuneratiei zilnice pe fiecare beneficiar de lucrari este venit asimilat salariilor, pentru care se datoreaza impozit in cota de 16%. Nu se datoreaza contributii sociale obligatorii nici de catre zilier, nici de catre beneficiar. Calculul si retinerea impozitului pe venituri din salarii datorat se efectueaza de catre beneficiarii de lucrari la data fiecarei plati a remuneratiei brute zilnice. Virarea la bugetul de stat a impozitului calculat si retinut de fiecare beneficiar de lucrari se va efectua pana la data de ...

Business / stiri Business 130 vizite [ Arges Expres ]

Argesul, in topul judetelor cu someri absolventi de studii superioare!

Marti, 28 August 2012, ora 04:14

Argesul, in topul judetelor cu someri absolventi de studii superioare! Ai carte, ai si parte? Se stie ca studiile superioare reprezinta un factor important in decizia unei companii de a angaja un candidat.

Insa in contextul situatiei economice prin care trece Romania de mai bine de 3 ani, chiar si absolventii de facultate isi gasesc greu un loc de munca, iar cateva zeci de mii de tineri continua sa nu lucreze. Judetul nostru se situeaza pe locul 9 in topul national al somerilor absolventi de studii superioare, asta in conditiile in care cei care au luat Bacalaureatul doresc sa urmeze o facultate. Numarul somerilor cu studii superioare din judetul Arges, la ultima statistica din luna iulie, era de 1.075, dintr-un total de 12.311.

Business / stiri Business 118 vizite [ Arges Expres ]


Prima   <<   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   Ultima