Rezultatele 871 - 900 din 1000 (0.272 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Mitica Tava si Polina Gheorghe vor canta la Valea Iasului

Marti, 06 Mai 2014, ora 11:17

Doi dintre indragitii solisti de muzica populara din Arges vor canta in 18 mai, la Ziua comunei Valea Iasului.

Informatia a fost oferita de catre primarul Nicolae Barbu in ultima sedinta a legislativului local.

Dupa toate probabilitatile, locul de desfasurare va fi pe terenul de fotbal de langa fostul dispensar veterinar de la Valea Iasului. Marea problema va fi asigurarea alimentarii cu energie electrica, dar atunci cand exista vointa si colaborare, totul se poate rezolva.

Life Show / cultura157 vizite[ Arges Expres ]

Prapad facut de ploi: S-a rupt drumul spre Bratesti!

Marti, 06 Mai 2014, ora 11:17

Drumul asfaltat acum vreo 7 ani, care face legatura dintre centrul comunei Albestii de Arges si satul Bratesti, s-a rupt duminica seara pe o lungime de peste 50 m.

Cauza evidenta a fost cantitatea mare de precipitatii cazuta in ultimele zile, cand parca s-au rupt zagazurile cerului si a plouat fara incetare, ca mai peste tot in tara. Consecinta agravanta este aceea ca o suprafata de teren in panta, de vreo 3 ha, a plecat la vale. Si asta in conditiile in care este impomata si ar fi fost de asteptat ca solul sa aiba o stabilitate mai mare.

Prefectul a fost la Bratesti

"Dl. prefect Oprescu a venit duminica seara, in jurul orelor 22.00, la fata locului, dupa ce noi am anuntat aceasta calamitate. S-a stabilit ca o comisie complexa de la Prefectura Arges si de la ISU sa vina la fata locului imediat ce vor inceta ploile, pentru a constata amploarea distrugerilor si a identifica impreuna cu specialistii solutiile de rezolvare. Dupa cum ati vazut, drumul nu este deocamdata intrerupt, deoarece s-a scufundat pe o latime de pana la 2 m. Totusi, asfaltul crapat ne produce temeri, deoarece daca va continua sa ploua, alunecarea de teren poate sa ia proportii mai mari. Riscul izolarii satului Bratesti de restul comunei este real si nu poate fi ignorat!", ne-a declarat ieri primarul Vasile Sava.

Ploaia - vinovatul principal

Chestionat asupra banuielilor pe care le are privitoare la cauzele producerii acestei alunecari de teren, seful administratiei publice locale, care ...

Actualitate / stiri Actualitate174 vizite[ Arges Expres ]

Ploaia a pus stapanire pe oras

Marti, 06 Mai 2014, ora 11:17

Ploile torentiale din ultimele zile au afectat mai multe gospodarii din municipiul Curtea de Arges. Sistemul de canalizare al municipiului nu a mai facut fata precipitatiilor de peste 40 de l/mp, drept pentru care circulatia din oras a fost data peste cap.

"Au fost cantitati foarte mari de apa care au cazut intr-un timp foarte scurt. Am avut probleme pe Valea Doamnei, unde a fost blocaj la o punte", ne-a spus primarul Nicolae Diaconu. "Impreuna cu cei de la ISU am reusit sa deblocam valea. Acolo se stransesera mai multi copaci cazuti, crengi si aluviuni care blocau scurgerea", a mai declarat acesta. Precipitatiile acumulate au creat probleme mai ales la periferia Curtii de Arges, dar si in mai multe cartiere. Marele noroc al autoritatilor a fost acela ca ploaia nu a continuat cu aceeasi intensitate, astfel ca apa s-a retras in canalele colectoare. "Toata noaptea am stat cu frica-n san si n-am dormit. Am stat cu spaima si cu grija din cauza acestei vai. Cand s-a consolidat valea, nu s-a luat in considerare debitul de apa. Trebuia facut un calcul, iar zidul trebuia facut mult mai mare. Au fost inundatii si in 2005, insa nu s-a ajuns pana in situatia asta. Dupa acele inundatii noi am amenajat valea si acum din nou am fost iar inundati", povestea cu lacrimi in ochi Ion Pripici.

Probleme au mai fost pe str. Ramnicu Valcea, cu o alunecare de teren, in cartierul Noaptes, unde apa a patruns pe terenurile si in curtile oamenilor. Pe strada Anghelesti au existat aluviuni pe ...

Actualitate / stiri Actualitate188 vizite[ Arges Expres ]

Organizatia PNL Curtea de Arges a participat la lansarea candidatilor pentru europarlamentare

Marti, 29 Aprilie 2014, ora 11:18

Campania pentru europarlamenatre a penelistilor a fost deschida la Ploiesti, in cursul zilei de duminica, 27 aprilie. Organizatiile judetene din Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Arges, Teleorman, Calarasi si Prahova au participat la eveniment, la Sala Sporturilor Olimpia.

Prezent in sala a fost si Crin Antonescu, presedintele PNL, care a prezentat cu aceasta ocazie candidatii partidului pe locurile eligibile: Adina Valean, Norica Nicolai, Renate Weber, Ramona Manescu, Cristian Busoi si Eduard Hellvig.

In discursul tinut in fata participantilor la evenimentul electoral, Antonescu a facut referire la conditiile pe care le va fi impune daca va castiga alegerile prezidentiale.

"Vom avea alegeri prezidentiale, vom avea un presedinte liberal si sperand sa fiu acel presedinte liberal, ii spun lui Victor Ponta de pe acum ca va ajunge sa il regrete pe Basescu", a precizat Crin Antonescu.

"Daca ajung presedinte nu fac pact de coabitare pentru ca mie imi ajunge Constitutia. Imi ajung legile tari si imi ajunge votul pe care oamenii trebuie sa mi-l dea ca sa ajung presedinte. Nu am nevoie de coabitari sau de baroni", a mai declarat liderul liberalilor.

Din partea organizatiei PNL Curtea de Arges au participat 43 de membrii, atat de la tineret cat si seniori.

Andreea Gheordunescu

Actualitate / stiri Actualitate202 vizite[ Arges Expres ]

Maraton! 6 ore de muzica si dans popular

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 11:17

59 de cantareti de muzica populara, dansatori si instrumentisti au cantat si au dansat vineri intr-un spectacol maraton de peste 6 ore pe scena Centrului de Cultura si Arte. Totul a fost filmat si va fi difuzat pe un post national de televiziune.

"Primavara in floare, dorul!"

Zilele Centrului de Cultura si Arte "George Topirceanu" au prilejuit intalnirea dintre numerosii spectatori argeseni si marii solisti ai folclorului romanesc printre care Maria Loga, Gigi Iordachescu, Radu Potoran, Daniela Cernea, Polina Gheorghe, Marcel Parau, Leonard Petcu, Ioana State, Angela Saftoiu, Geta Postolache, Florica Purtan, Gratian Badescu, Mitica Tava si multi altii. Postul de televiziune Favorit a inregistrat spectacolul ce s-a desfasurat sub numele "Primavara in floare, dorul!", pe care il va difuza in mai multe editii in cadrul emisiunii "La izvorul dorului".

Sala in picioare

Sala de spectacole a centrului de cultura a fost luata cu asalt de spectatorii veniti sa-si vada interpretii favoriti de muzica populara. Spectacolul a debutat cu o suita de dansuri sustinuta de Ansamblul Argesul, apoi pe scena au urcat si componentii formatiei de dansuri populare "Drumul Baltagului" din Borca, Neamt. Argesenii Gigi Iordachescu, Gratian Badescu, Mitica Tava, Amalia Savu si Ansamblul Rapsozii Argesului au ridicat la propriu spectatorii in picioare. Un moment aparte a fost prezenta interpretului Nicu Vitomireanu, care a cantat doua melodii cu texte ce au creat bunadispozitie in sala. Au ...

Life Show / cultura221 vizite[ Arges Expres ]

Nicut nu renunta la demisia din legislativul municipal!

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 11:17

Fostul primar a ramas ferm in ceea ce priveste demisia din calitatea de consilier local depusa inainte de data de 1 aprilie. "Daca dl. Nicut nu-si va retrage demisia, potrivit legii, eu sunt obligat sa aduc la cunostinta Consiliului Local acest act de vointa in prima sedinta ordinara", declara secretarul primariei Radu Chirca. Iar pe ordinea de zi a sedintei forului legislativ local din data de 29 aprilie figureaza un punct privitor la vacantarea postului ales in 2012 pe listele Aliantei pentru Arges si Muscel. Demisia, potrivit declaratiilor fostului primar din perioada 1996-2008, a fost depusa din motive personale, concomitent cu renuntarea la functia de vicepresedinte al PDL Curtea de Arges, pastrandu-si insa calitatea de simplu membru si urmand sa activeze mai departe in cadrul Organizatiei de Pensionari.

Pe ordinea de zi a sedintei mai figureaza si alte puncte, dupa cum urmeaza: aprobarea procesului verbal al sedintei anterioare; aprobarea contului executiei bugetare pe primul trimestru din 2014, ca si o rectificare de buget local; concesionarea directa a unui teren in vederea extinderii unei constructii; aprobarea alocarii sumei de 3.000 lei de la buget, necesara Clubului Copiilor pentru finantarea unor cheltuieli prilejuite de sarbatorirea Zilei Internationale a Copilului. Ultimele doua proiecte de hotarare sunt foarte importante pentru comunitate, deoarece vizeaza aprobarea delegarii directe catre SPU a serviciului comunitar de gestionare a cainilor fara stapan, ...

Actualitate / stiri Actualitate212 vizite[ Arges Expres ]

Intreruperi de curent

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 11:17

CEZ Distributie executa lucrari programate in retelele electrice pentru cresterea gradului de siguranta si continuitate in alimentarea cu energie electrica a consumatorilor, precum si a imbunatatirii parametrilor de calitate ai utilitatii distribuite. Totodata, anunta programul de intrerupere a furnizarii energiei electrice la consumatorii casnici si agentii economici pentru aceasta saptamana.

Astazi, in intervalul orar 08.00 - 17.00 vor ramane fara energie electrica locuitorii din Curtea de Arges, de pe strazile Ion Heliade Radulescu, V. Doamnei, Restaurant Capra Neagra si la Magazinul Vidraru. In intervalul orar 10.00 - 13.00 curentul va fi oprit si in comuna Valea Iasului, satul Cerbureni, la SC RMR SA, PTA IE SCM T4-78 (tert), SC Hidroelectrica SA si la Baraj Cerbureni T11 (tert) . Ultima intrerupere va fi intre orele 08.00 - 17.00 in satul Malureni.

Maine, intre orele 08.00 -17.00 curentul va fi din nou oprit in Curtea de Arges pe strazile Ion Heliade Radulescu, V. Doamnei, Restaurant Capra Neagra si la Magazinul Vidraru, dar si in satul Malureni. In intervalul orar 09.00-12.00 se va sista furnizarea energiei electrice in comuna Suici, mai exact in satele Rudeni, Suici, MHC Suici T4-100 (tert) si in satul Valeni, din comuna Salatrucu.

Miercuri, intre orele 08.00 -17.00 curentul va fi oprit in Curtea de Arges pe strazile Ion Heliade Radulescu, V. Doamnei, Restaurant Capra Neagra si la Magazinul Vidraru, iar in intervalul orar 11.00 - 13.00 lumina va fi oprita pe ...

Actualitate / stiri Actualitate182 vizite[ Arges Expres ]

Hand-Rom participa la proiectul "Tara lui Andrei"

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 11:17

In perioada urmatoare, Fundatia Hand-Rom din Curtea de Arges are in vedere desfasurarea unui nou program "Increderea in sine!", inscris in cadrul proiectului "Tara lui Andrei".

Acesta are ca obiectiv principal imbunatatirea comunicarii si a legaturilor afective dintre parinti si copii, dar si oferirea suportului emotional de care acestia au nevoie. In cadrul programului se doreste dezvoltarea unor ateliere creative, care se vor desfasura sub indrumarea terapeutilor, asistati de parinti. Acolo, copiii vor avea parte de sprijinul si suportul necesar pentru a putea depasi cu bine problemele pe care le au.

"Intalnim tot mai des cazuri in care legatura afectiva dintre parinte si copil este din ce in ce mai slaba. In acest moment, la Primaria Curtea de Arges sunt inregistrati aproximativ 200 copii care traiesc practic fara parinti, pentru ca acestia sunt plecati la munca in strainatate", ne-a declarat Costel Nicolae, directorul Fundatiei Hand-Rom. "Datorita problemelor cotidiene si uneori a distantei, parintii uita sa mai interactioneze afectiv cu propriii copii. De cele mai multe ori se rezuma doar la discutiile esentiale, pe care le poarta rapid si carora nu le dau foarte multa importanta. Din aceasta cauza, parintii ajung sa nu-si mai inteleaga copiii, iar acestia isi cauta atentia in anturaje care, de cele mai multe ori, ii influenteza negativ. In cadrul programului vor fi selectati sa participe terapeuti din cadrul comunitatii, dar si salariati din cadrul fundatiei", ...

Actualitate / stiri Actualitate175 vizite[ Arges Expres ]

Hara - concert fantastic!

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 11:17

Trupa Hara a concertat la sfarsitul saptamanii trecute la Centrul de Cultura si Arte "George Topirceanu" in cadrul unei serii de manifestari culturale dedicate zilelor centrului. Formatie de "live", Hara a creat evenimentul muzical al inceputului de an.

Cine a fost in sala joi seara nu a putut sa stea pe scaun. Melodiile trupei au ridicat spectatorii in picioare si i-au facut sa cante impreuna cu artistii. Hara a reusit sa creeze o atmosfera plina de energie si entuziasm, iar fanii au fredonat alaturi de ei, i-au aplaudat dupa fiecare melodie si au ramas impresionati de prestatia cantaretilor.

Si ca spectacolul sa fie total, artistii au cantat mai multe melodii ale Mariei Tanase, dar pe ritmuri de rock. A fost momentul maxim al serii, cand toti spectatorii erau in picioare. Violonistul trupei, Marius Astilean, a interpretat magistral si Ciocarlia, facuta celebra in toata lumea de Gheorghe Zamfir.

Trupa

Hara, prezenta joi seara la Curtea de Arges, inseamna:

Flavius Buzila - voce, chitara acustica

Marius Astilean - vioara

Valentin Musat - chitara electrica, acustica

Alexandru Miu - bass

Nunu Racris - tobe, percutii

"Am vrut sa ma fac Angela Similea"

La sfarsitul concertului fanii i-au asaltat in culise pe cantareti care au fost nevoiti sa stea minute in sir pentru fotografii, autografe si interviuri.

Reporter: "Pregatiti o noua surpriza pentru public?"

Flavius Buzila: " Intr-o saptamana lansam o alta piesa - Printre nori, ce va fi ...

Life Show / cultura172 vizite[ Arges Expres ]

Peste 1.000 de sectii de votare in Arges!

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 00:20

Conform legii, sectiile de votare pentru alegerile europarlamentare din 25 mai trebuie sa fie separate de cele pentru presedintele Consiliului Judetean, care au loc la aceeasi data. Asa se face ca in Arges vor fi 518 sectii de votare pentru europarlamentare si tot atatea pentru Consiliul Judetean! Campania electorala pentru alegerile europarlamentare incepe vineri, 25 aprilie. Pana atunci, primarii trebuie sa anunte unde sunt sectiile de votare, sa le delimiteze si sa prevada si locuri de afisaj electoral.

Actualitate / stiri Actualitate342 vizite[ Arges Expres ]

Valea Iasului - Probleme cu podetele de acces

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 00:20

In ultima sedinta, edilii comunei au luat in discutie o situatie ceva mai aparte, ivita in zonele unde s-au facut in toamna trecuta asfaltari. Conform unei decizii adoptate de catre legislativul local, accesul in curtile sau pe terenurile riveranilor urmau sa se faca prin podete standard, construite peste santurile de scurgere de pe marginea drumului. Numarul acestora era limitat, in sensul ca se asigura o posibilitate de acces spre curtea casei si eventual, spre teren, dar nu mai mult. Unii proprietari cu terenuri ce beneficiau de mari deschideri spre drumul asfaltat, care aveau in plan sa le vanda fractionat in loturi de casa si-ar fi dorit mai multe puncte de acces. Cei mai "descurcareti" le-au si realizat. "Daca s-au inteles cu constructorii si n-au avut aprobarea primariei, sa plateasca fie proprietarii, fie constructorii!" Asa a sunat opinia majoritara a consilierilor locali, care i-au cerut primarului Nicolae Barbu sa faca o situatie cu toate cazurile identificate, iar acolo unde este cazul, sa aplice prevederile legale in vigoare. Astfel, edilii incearca sa limiteze astfel de cazuri, pentru ca si in cursul acestui an vor continua asfaltarile la Valea Iasului.

Doru Bobi

Actualitate / stiri Actualitate172 vizite[ Arges Expres ]

Concert Saragossa Band la Sala Palatului in mai

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 11:17

Saragossa Band, una dintre cele mai de succes trupe pop de origine germana a anilor '70 si '80, va sustine un concert la Sala Palatului pe data de 31 mai. Legendarii artisti vor da startul sezonului estival pe ritmuri de samba si calypso, intr-un potpuriu de hituri electrizant. "Zabadak" , "Rasta Man", "Agadou"," Aiko Aiko", "La Bamba", "Guantanamera", "Cecilia", "Soca Dance", "Cuba", "Spanish", "Sunshine Reggae", "Rivers of Babylon", "Hands Up", "Malaika", "Gimme hope Jo'Anna", "In the Summer Time", "Sun of Jamaica", "Big Bamboo", sunt melodiile celebre care fac si astazi furori in randul spectatorilor din toata lumea, si sunt nelipsite din programul muzical al tuturor party-urilor de succes de pe plaja sau din cluburi.

Membrii trupei Saragossa Band se declara coplesiti de emotii si nerabdatori sa se reintalneasca cu publicul excelent din Romania, promitand ca atmosfera pe care o vor crea la Sala Palatului va ramane intiparita in mintea spectatorilor.

"Putem spune ca de fiecare data cand ne intoarcem in Romania, ne intoarcem acasa." - Harry Karrer, fondatorul trupei Saragossa Band.

Asadar, sambata, 31 mai de la ora 19.30, Sala Palatului din Bucuresti va gazdui un spectacol de muzica si dans, sunet si lumini speciale, sustinut de Saragossa Band.

Sursa : infomusic.ro

Life Show / cultura123 vizite[ Arges Expres ]

301 bilete de tratament pentru pensionari

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 11:17

Casa Judeteana de Pensii Arges anunta ca la sediul institutiei s-au afisat listele cu repartitia biletelor de inceput de sejur, pentru tratamente balneare, cu plecare in data de 19 aprilie 2014. Cele 301 bilete alocate automat pe baza cererilor inregistrate sunt repartizate in urmatoarele statiuni: Amara, Caciulata, Calimanesti, Covasna, Felix, Govora, Herculane, Mangalia, Olanesti, Pucioasa, Techirghiol si Geoagiu Bai. Contributia individuala la un bilet de tratament este de 50% din cuantumul brut al pensiei. In cazul pensionarilor care au si calitatea de asigurat, contributia individuala este de 50% din cuantumul brut total al drepturilor de pensie si castigul brut de natura salariala care a constituit baza de calcul a contributiei de asigurari sociale din luna anterioara celei in care se face repartitia. Biletul de tratament se elibereaza personal titularului, pe baza actului de identitate. Acesta va avea asupra lui cuponul de pensie din luna octombrie 2013 si xerocopia biletului de trimitere de la medicul de familie.

Melania Ilina

Actualitate / stiri Actualitate241 vizite[ Arges Expres ]

Masuratori la Domneasca

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 11:17

Trei experti autorizati au efectuat ieri masuratori in curtea Bisericii Domnesti, in procesul pe care Arhiepiscopia il are cu Muzeul municipal pentru proprietatea lacasului de cult. Expertiza a fost solicitata ca proba in procesul aflat pe rolul Tribunalului Sibiu, urmatorul termen fiind pe 17 aprilie. "La fata locului au fost prezenti trei experti pentru a efectua masuratorile, unul din Sibiu, solicitat de Arhiepiscopie, unul al Primariei si altul al Muzeului. Asteptam sa vedem care vor fi rezultatele expertizei", a declarat Stefan Dumitrache, directorul Muzeului municipal. "Avand in vedere ca s-a folosit aparatura performanta, avem sperante mari ca masuratorile vor fi corecte. In orice caz, am cerut si am obtinut dreptul sa le verificam", a mai precizat Stefan Dumitrache. Expertiza are ca scop determinarea suprafetei totale a curtii bisericii.

Andreea Gheordunescu

Actualitate / stiri Actualitate254 vizite[ Arges Expres ]

La europarlamentare vor vota 29.000 de argeseni

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 11:17

Nu numai partidele se pregatesc pentru alegerile europarlamentare din luna mai, ci si autoritatile locale au luat startul in pregatirea acestui scrutin.

La Curtea de Arges, listele cu numele votantilor au fost deja predate la Consiliul Judetean. "Nu au fost probleme in ceea ce priveste intocmirea listelor cu numele votantilor din municipiu. Noi le-am predat deja pentru ca au fost finalizate mult inainte de termenul limita. Sunt in jur de 29.000 de persoane care se vor putea prezenta la vot, pentru alegerile europarlamentare. Pentru acest scrutin am stabilit 20 de sectii de votare, majoritatea functionand in scoli", ne-a declarat Radu Chirca, secretarul Primariei Curtea de Arges.

Melania Ilina

Actualitate / stiri Actualitate160 vizite[ Arges Expres ]

Eveniment pentru Radio Arges Expres - "Anotimpul chitarelor", in duplex

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 11:17

"Anotimpul chitarelor" - emisiunea moderata de Ovidiu Stan la Radio Arges Expres s-a auzit in acest week-end si la un alt post de radio, in cadrul unui duplex realizat pe parcursul celor doua ore de emisie.

Radio Enigma Romania este un post dedicat iubitorilor de muzica folk, iar unul dintre realizatorii de aici, Sorin Andrei, a fost prezent in studioul postului nostru de radio, iar emisiunea pe care cei doi au realizat-o duminica seara s-a putut auzi pe cele doua posturi in acelasi timp. "Sorin este un campion al elegantei radiofonice si un mare iubitor de muzica folk. Trebuie sa mentionez ca ideea mi-a venit pur si simplu gandindu-ma la acei oameni care asculta acest gen muzical si care savureaza alte subiecte in afara kitsch-urilor mediatice", ne-a spus Ovidiu Stan. "Asa ca mi-am unit fortele cu Sorin si totodata am unit publicul lui cu al meu si am creat practic un singur public, asa ca la Cenaclul Flacara", a adaugat amuzat Ovidiu. "Anotimpul chitarelor" se aude in fiecare sambata si duminica pe 94,6 FM intre orele 19 si 21.

Andra Sirbu

Life Show / stiri Life Show159 vizite[ Arges Expres ]

Sahaja Yoga la Muzeul Municipal

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 11:17

Sambata si duminica, in incinta Muzeului Municipal Curtea de Arges au avut loc doua cursuri in cadrul practicii Sahaja Yoga, o metoda de meditatie bazata pe Realizarea Sinelui. Ea aduce o transformare revolutionara in evolutia cunostintei umane, prin perceperea Puterii Atotpatrunzatoare a lui Dumnezeu la nivelul sistemului nervos central.

Organizatorul manifestarii a fost medicul stomatolog Florentina Anghel care a declarat ca au participat aproximativ 30 de persoane de toate varstele. Aceste sedinte de yoga au fost dedicate zilelor pacii interioare. "Sahaja Yoga" este o metoda de impartasire a medicinei non-invazive. La aceste cursuri, doritorii au invatat cum sa obtina, sa controleze si sa-si pastreze starea de zi cu zi. Au invatat, totodata, cum sa transmita altora aceasta experienta. Fondatoarea acestui gen de yoga este Shri Mataji, originara din India. Meditatia Sahaja confera in mod spontan pace interioara, energia strapungand osul fontanelei si revarsandu-se ca o a doua nastere.

Atmosfera linistita a fost mentinuta de muzica indiana specifica relaxarii sufletesti a formatiei Nirmal Bhakti din Bucuresti. " Muzica ne ajuta sa ne deschidem catre calitatile interioare", a mai povestit medicul stomatolog Florentina Anghel. Sahaja Yoga este practicata astazi in peste 95 de tari.

Andra Sirbu

Life Show / muzeu220 vizite[ Arges Expres ]

Locuri de munca in Finlanda

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 11:17

Astazi la Pitesti, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca scoate la concurs locuri de munca pentru sectorul agricol din Finlanda. Angajatorii finlandezi ofera argesenilor 10 posturi pentru recoltarea de capsuni, fructe de padure, mazare, ceapa, cartofi si un loc pentru sofer de tractor. Contractul de munca variaza intre 4 saptamani si 3-6 luni. Timpul de lucru este de 40 de ore intr-o saptamana. Plata se va face cu 0,98 euro/kg. cules sau 8,16 euro/ora. Angajatorul solicita femei cu varsta minima de 18 ani, apte de munca, ce au mai lucrat in domeniul agricol si care au cunostinte minime de limba engleza. Pentru postul de sofer de tractor se solicita barbati. Cei care doresc sa participe la selectie trebuie sa se prezinte cu cartea de identitate in original si copie, Curriculum Vitae in limba engleza si invitatie din partea AJOFM Arges. Relatii suplimentare pot fi obtinute de la compartimentul EURES, la numarul de tel. 0248/222.415.

Melania Ilina

Business / stiri Business386 vizite[ Arges Expres ]

Turismul pe Valea Argesului, la mana Guvernului

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 14:17

Astazi este asteptata din nou o hotarare de guvern prin care sa se scoata din circuitul forestier suprafetele de teren pe care se doreste infiintarea unor statiuni turistice montane la Molivisu, Oticu si Capra. "Dupa vizita premierului Victor Ponta la Pitesti, s-a simtit ca, dupa o lunga asteptare, incep sa se miste lucrurile din incremenirea in care au zacut. Asteptam hotararea cu scoaterea din circuitul forestier a terenurilor necesare amenajarii celor trei statiuni inca de saptamana trecuta. Am inteles ca n-a fost posibil din cauza lipsei unor semnaturi si ca acum totul s-ar fi rezolvat.

Continuarea proiectelor noastre depinde de aceasta hotarare de guvern", ne-a declarat primarul albestean Vasile Sava,

Dupa cum se stie, dumnealui planuieste o statiune turistica la Oticu, unde comuna pe care o conduce detine terenuri ce se preteaza la asa ceva, deoarece are si avantajul ca acolo zapada nu dispare, in general, pana pe la jumatatea lunii mai. Molivisu, Oticu si Capra fac parte din acel atat de mediatizat master-plan pentru turism, care ar putea oferi o sansa reala de relansare a economiei judetene si a dezvoltarii sale durabile.

Doru Bobi

Actualitate / stiri Actualitate230 vizite[ Arges Expres ]

Recital coral la CCA "George Topirceanu"

Luni, 31 Martie 2014, ora 00:59

Actiunile culturale din aceasta primavara au continuat la Centrul de Cultura si Arte "George Topirceanu" din municipiul Curtea de Arges. La sfarsitul saptamanii trecute, in sala de spectacole a institutiei s-a desfasurat Reuniunea de Primavara a Corurilor din Arges. Evenimentul, organizat de Consiliul Judetean si de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Arges, urmareste atragerea si stimularea unor noi formatii corale, precum si revitalizarea activitatii corale din institutiile scolare si culturale din judet.

La manifestare au participat Corul Scolii Gimnaziale Corbeni, Corul Gelu Ciuculescu al Scolii Gimnaziale Basarab I din Curtea de Arges, Corala Bratianu a Colegiului I. C. Bratianu din Pitesti, Corul Seminarului Teologic Neagoe Voda Basarab din Curtea de Arges, Corul Orfeu din Curtea de Arges. Duminica, recitalul a continuat la Casa de Cultura Pr. Ion Ionescu, din Topoloveni.

Gina Grigorescu

Life Show / stiri Life Show161 vizite[ Arges Expres ]

Crin: Ion Popa este candidatul nostru la CJ!

Luni, 31 Martie 2014, ora 00:59

Este oficial: liderul liberalilor din judet, Ion Popa, va candida pentru presedintia Consiliului Judetean Arges. Anuntul a fost facut ieri chiar de Crin Antonescu, prezent la Pitesti la Delegatia Permanenta a PNL. "Sigur ca il vom sustine pe domnul Popa la aceasta functie. Acum ca nu mai exista USL nu avem de ce sa nu participam la alegeri cu un candidat. Ne punem toate sperantele in domnia sa", a incheiat liderul national al liberalilor.

In cadrul Delegatiei Permanente a PNL s-a discutat despre strategia la viitoarele alegeri europarlamentare din luna mai si au fost prezentati si candidatii partidului pe zona Muntenia: Adina Valean si profesorul universitar Adrian Turcan.

La intalnirea ce a avut loc la Teatrul Alexandru Davila a participat si o delegatie numeroasa din Curtea de Arges, din care au facut parte presedintele organizatiei Cristian Mitrofan, Constantin Calin, Madalin Marinescu, Gheorghe Iordachescu, Adrian Cosa, Robert Badea si Sorina Stirboiu.

Andra Sirbu

Actualitate / stiri Actualitate200 vizite[ Arges Expres ]

44 pensionari merg in statiuni de tratament

Marti, 25 Martie 2014, ora 11:17

Zilele trecute, la Casa Judeteana de Pensii Arges a fost afisata lista cu repartitia biletelor de tratament balnear pentru seria a IV-a, cu datele de plecare 3, 4 si 5 aprilie.

Pe baza solicitarilor au fost alocate automat 44 de bilete in statiunile Covasna, Olanesti si 1 Mai. Pensionarii nu au solicitat locuri in statiunile Amara, Geoagiu, Moneasa si Pucioasa.

Biletele se elibereaza incepand de astazi si pana luni, urmand ca in data de 1 aprilie sa se elibereze cele ramase nevalorificate. Taloanele de tratament se elibereaza personal titularului, pe baza actului de identitate. Acesta va avea asupra lui cuponul de pensie din luna martie (in original) si xerocopia biletului de trimitere de la medicul de familie.

Melania Ilina

Actualitate / stiri Actualitate295 vizite[ Arges Expres ]

Ion Burnei, prefect interimar de Arges

Luni, 17 Martie 2014, ora 03:17

Joia trecuta, premierul Victor Ponta l-a demis pe prefectul de Arges, Cristian Soare. Locul sau a fost preluat, cu titlu interimar, de catre subprefectul Ion Burnei. De retinut ar fi faptul ca fostul prefect a ajuns in post sustinut de PNL, iar cel care l-a inlocuit, de PSD.

Doru Bobi

Actualitate / stiri Actualitate209 vizite[ Arges Expres ]

Dupa 2 ani de asteptari - Se construiesc parcuri in oras

Luni, 17 Martie 2014, ora 00:17

Astazi incep lucrarile la noul parc de agrement din municipiul Curtea de Arges.

In urma unei revendicari, municipalitatea nu a mai avut destul teren in spatele Centrului de Cultura si Arte "George Topirceanu" pentru amenajarea parcului finantat din Fondul de Mediu. Pentru ca sa nu se piarda proiectul si banii, edilii au impartit locatia parcului in doua. Potrivit noilor aprobari, cele doua parcuri vor avea in total 9.775 de metri patrati. Primul parc va fi amenajat langa Centrul de Cultura si Arta "George Topirceanu" pe amplasamentul propus initial, dar pe un spatiu mai mic, iar al doilea va fi realizat langa sala de sport de la stadion. "De astazi incep activitatile.

Noi am emis ordinul de incepere a lucrarilor pentru amenajarea de zone verzi in municipiul Curtea de Arges, respectiv parcul nou care se va executa intre Bulevardul Basarabilor si strada Nevers si cel de al doilea punct in zona salii de sport a municipiului. Proiectul demarat astazi va trebui finalizat pana la sfarsitul anului", ne-a declarat primarul Nicolae Diaconu.

Proiectul "Imbunatatirea calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi", finantat prin Programul national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati si depus spre evaluare in octombrie 2009 a obtinut o finantare de 1,4 milioane de euro. Sumele necesare realizarii acestei investitii sunt de la Fondul de mediu, cofinantarea locala fiind de 100.000 de euro. Cele doua parcuri vor avea locuri de ...

Actualitate / stiri Actualitate238 vizite[ Arges Expres ]

Incep lucrarile la reabilitarea centurii

Luni, 17 Martie 2014, ora 00:17

Lucrarile pentru asfaltarea soselei de centura vor incepe in aceasta saptamana, susin autoritatile locale.

In anul 2012, Primaria municipiului Curtea de Arges anunta pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice licitatia pentru "Reabilitarea carosabilului si a trotuarelor pe strazile 1 Mai, Traian, Lascar Catargiu si 1 Decembrie 1918". De atunci insa, licitatia a fost contestata de mai multe ori, astfel ca inceperea lucrarilor a fost amanata timp de doi ani. Dupa cinci contestatii si doua plangeri la Curtea de Apel, a aparut anuntul de atribuire a licitatiei. "In legatura cu mult asteptata reabilitare a zonei de centura va pot spune ca s-a semnat contractul si s-a dat ordinul de incepere a lucrarilor. Termenul de finalizare al acestei investitii este de 6 luni", ne-a declarat Nicolae Diaconu, primarul municipiului Curtea de Arges.

Principalele lucrari care se vor executa sunt la infrastructura si suprastructura strazilor, reamenajarea trotuarelor, ridicarea la cota a caminelor, semnalizarea si realizarea marcajelor rutiere. Pe perioada de desfasurare a proiectului, firma castigatoare va lucra pe tronsoane, astfel incat sa nu fie afectata fluenta traficului rutier si sa se limiteze, pe cat posibil, neplacerile provocate riveranilor.

Gina Grigorescu

Actualitate / stiri Actualitate215 vizite[ Arges Expres ]

Start la inscrierile pentru clasa pregatitoare

Marti, 25 Februarie 2014, ora 00:17

Ieri s-a dat startul inscrierilor la clasa pregatitoare in toate scolile din Curtea de Arges. Parintii nu sunt obligati sa aleaga scoala din circumscriptia in care locuiesc, avand posibilitatea sa opteze inca din prima etapa de inscriere pentru oricare doresc din oras. In cazul in care sunt mai multe cereri decat locuri disponibile, selectia elevilor inscrisi se va face in functie de criteriile generale emise de Ministerul Educatiei. In perioada, 24 februarie-14 martie se va face completarea cererilor de catre parinti, online sau la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor.

Validarea cererilor-tip de inscriere la unitatea scolara la care solicita inscrierea copiilor, se va face zilnic, in intervalul orar 08.00-20.00 ( de luni pana vineri), respectiv 08.00-13.00 (sambata). "In planul de scolarizare pentru 2014-2015, scoala noastra are doua clase pregatitoare, iar daca va fi nevoie, o sa mai solicitam la ISJ si o a treia clasa. Actele necesare pentru incriere la clasele pregatitoare sunt certificatul de nastere al copilului, precum si actele de identitate ale parintilor, in copie", ne-a declarat prof. Anca Popescu, directorul Scolii Gimnaziale "Basarab I".

In perioada 21 - 22 martie, unitatile de invatamant vor afisa lista candidatilor inmatriculati, a numarului de locuri ramase libere si a listei copiilor neinscrisi dupa prima etapa. A doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare va debuta in data de 24 martie, iar in data de 11 aprilie vor fi ...

Actualitate / stiri Actualitate250 vizite[ Arges Expres ]

Conferinta de presa la PDL

Marti, 18 Februarie 2014, ora 00:16

Liderul local, Vasile Sabie a anuntat ca astazi, de la ora 10.00, sediul din strada Negru Voda va gazdui cea de-a doua intalnire cu presa din acest an. Temele abordate vor fi din actualitatea administrativa si politica locala, judeteana si nationala, dupa care se vor da raspunsuri la intrebarile formulate de gazetari.

Doru BOBI

Actualitate / stiri Actualitate110 vizite[ Arges Expres ]

Asfaltari de 7 km la Corbeni

Marti, 18 Februarie 2014, ora 00:16

Administratia publica locala are in derulare mai multe proiecte finantate pe Masura 322 cu 2,5 milioane euro, fara TVA. Potrivit declaratiilor viceprimarului Gabriel Lazar, din totalul de 7 km, anul trecut s-au realizat 2,5 km in zona Bucsanesti si urmeaza ca anul acesta sa se mearga mai departe pe tronsonul Corbeni-Rotunda.

De altfel, tot pe comunicatia Corbeni-Bucsanesti-Rotunda, tot in cadrul acestui proiect urmeaza sa se realizeze o retea de canalizare in lungime de 12 km. Profitand de timpul prielnic pentru anumite lucrari, chiar in aceasta perioada oamenii si utilajele erau in teren la Rotunda. Despre celelalte componente ale proiectului, care includ investitii in terenuri de sport si in imobile sociale, vom vorbi in zilele urmatoare.

Doru Bobi

Actualitate / stiri Actualitate125 vizite[ Arges Expres ]

Primii megawati obtinuti din energie verde, la Albesti

Luni, 03 Februarie 2014, ora 11:19

"In conformitate cu contractul semnat cu firma bucuresteana Total Strade, la 1 iulie 2014, se vor produce primii 2 MWh prin centrala fotovoltaica, pentru care comunitatea locala a oferit terenul. Asa cum am mai spus, va fi o investitie privata complexa, care va aduce si multe locuri de munca pentru albesteni si nu numai. Firma in cauza a acceptat conditiile noastre si s-a inregistrat cu un punct de lucru aici.

Aceasta este strategia si politica pe care ne-am stabilit-o si la care nu vom renunta, pentru ca permite sa aducem venituri suplimentare la bugetul comunei", a declarat primarul Vasile Sava.

Consiliul Local a adoptat bugetul pe anul in curs, care este mai mare cu 10% decat cel precedent, datorita incasarilor foarte bune realizate in 2013. "Acest buget de 5,34 milioane lei, ne permite sa ne continuam programul de investitii, in conditiile in care avem asigurata functionarea administratiei publice locale", a incheiat primarul.

Doru BOBI

Business / stiri Business123 vizite[ Arges Expres ]

Buget de 3,09 milioane lei, la Domnesti

Luni, 03 Februarie 2014, ora 11:19

"Valoarea este aproximativ egala cu aceea a bugetului precedent. Suntem o comunitate mica, iar veniturile noastre sunt direct proportionale cu numarul de locuitori. De aceea, a trebuit sa cantarim cu mare atentie distribuirea banilor pentru acoperirea tuturor necesitatilor, deoarece cam 1,9 milioane lei sunt banii pentru functionarea invatamantului local si pentru acoperirea platii unor decizii judecatoresti date in favoarea cadrelor didactice care au contestat ciuntirile salariale din timpul guvernarii lui Boc".

Primarul Nicolae Smadu a mai spus ca se va pune in practica programul investitional asupra caruia s-a convenit in consiliu. Dintre lucrarile propuse, a insistat pe continuarea modernizarii cladirii liceului local pe baza unei finantari obtinute de la Banca Mondiala. "In sarcina administratiei cade asigurarea utilitatilor, caci reabilitarea imobilului este realizata, iar in februarie vor demara lucrarile pentru o fosa septica dotata si cu o ministatie de epurare. Noi avem un plan de dezvoltare bine gandit, care isi va face simtite efectele in perioada urmatoare", a concluzionat oarecum enigmatic primarul domnisan.

Doru BOBI

Actualitate / stiri Actualitate251 vizite[ Arges Expres ]


Prima   <<   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   Ultima
Cele mai citite stiri
La 18 ani, a murit la volan!
La 18 ani, a murit la volan!Parintii nu pot zice ca n-au nici o vina! Viteza excesiva a mai luat ...
Politia rutiera nu se mai foloseste radarele fixe
Conform Inspectoratului General al Politiei Romane, politia rutiera depisteaza, in prezent, soferii ...
Miutescu, dat pe mina DIICOT!
Miutescu, dat pe mina DIICOT! Dupa declaratiile facute cu privire la scurgerile radioactice de la ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook