Rezultatele 871 - 900 din 1000 (0.454 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Cum poti merge 3 rute de maxi-taxi cu numai 2 lei

Marti, 10 Martie 2015, ora 10:31

Cum poti merge 3 rute de maxi-taxi cu numai 2 leiArgesenii care ajung in fiecare zi la slujba sau la scoala cu transportul in comun stiu foarte bine ca o calatorie cu microbuzul costa 2 lei, indiferent daca merg o statie sau 10. Soferii sunt cei care incaseaza si contravaloarea biletelor, dar sunt foarte severi atunci cand calatorii prezinta abonamente. Pe ei ii verifica la sange si nu trece cineva de soferul vigilent fara sa plateasca.

Drumul spre casa poate dura o ora!

Probabil habar n-aveati ca sunt calatori care pot merge la Curtea de Arges si cate 3 rute cu un astfel de mijloc de transport, fara ca soferul sa le ceara macar un banut in plus. "La noi ca la nimeni", ne-a declarat Maria B., care s-a si explicat: "De obicei nu calatoresc cu motocarul, dar zilele trecute am fost nevoita. Am reusit performanta sa fac aproape o ora din statia de langa Politia Municipala pana in cartierul Noaptes. M-am urcat in maxi-taxi la orele 15.20 si am ajuns acasa la 16.10. Habar n-aveam ce calatorie ma astepta... Dupa ce-am inghetat in statie mai bine de 15 minute, gandul meu era sa ajung imediat la caldura. Insa ceea ce a urmat, e greu de crezut. Soferul nu ma informase ca masina care trebuia sa mearga in cartierul Noaptes avea un alt traseu. Cand acesta a schimbat brusc directia de mers in partea opusa, am devenit agitata si am intrebat unde merge. Calatorii m-au linistit, spunandu-mi ca de obicei ajunge la statia de la Confectii ca sa ia angajatii firmelor din zona, care sunt abonati. Si ca n-ar fi vreo problema, ca se intoarce ...

Actualitate / stiri Actualitate91 vizite[ Arges Expres ]

Poluare la Valea lui Enache: dejectii de caini aruncate pe terenuri si in apa!

Marti, 10 Martie 2015, ora 10:31

Poluare la Valea lui Enache: dejectii de caini aruncate pe terenuri si in apa!Locuitorii din vecinatatea canisei de la Valea lui Enache au ajuns la capatul rabdarii, pentru ca zilnic sunt obligati sa suporte o galagie infernala si un miros greu. Problema reala o reprezinta faptul ca ingrijitorii adapostului de caini arunca dejectiile in raul din apropiere si pe proprietatile din jur. Poluarea atinge cote maxime, iar mirosul reprezinta un test pe care zilnic trebuie sa-l treaca argesenii care au case pe langa adapostul cainilor fara stapan de la Valea lui Enache.

Desi in nenumarate randuri localnicii au semnalat autoritatilor aceasta problema, deocamdata nu s-a luat vreo masura, iar oamenii au ajuns in pragul disperarii si traiesc cu teama ca oricand se pot imbolnavi din cauza mizeriei, care se descompune pe langa casele lor.

Intr-un final, se pare ca reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Arges au decis sa faca verificari la adapostul de caini de la Valea lui Enache pentru stabili daca sunt respectate toate cerintele de igiena. Ramane de vazut ce sanctiuni se vor aplica si ce masuri se vor lua in aceasta situatie!

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Arges Expres ]

La primarie s-au prezentat candidati de zero!

Marti, 10 Martie 2015, ora 10:30

La primarie s-au prezentat candidati de zero!Pentru ocuparea postului de functionar la registratura Primariei Curtea de Arges, scos la concurs, s-au inscris 17 candidati, iar in urma selectiei dosarelor au ramas sa se prezinte la proba scrisa numai 15. Pana la urma, joi, au intrat in sala de concurs numai 12, ceilalti 3 renuntand din cauza bibliografiei destul de stufoasa din care au avut de invatat. In urma corectarii lucrarilor, comisia a declarat admis un singur candidat. Laura Maria Ionescu a ramas in concurs cu un punctaj de 68,43. Ea va sustine ultima proba, si anume interviul, astazi, de la orele 13.00. La concurs au candidat si doi argeseni, care au reusit performanta sa obtina punctajul 0.00!

Pentru cele doua posturi de spraveghetor video s-au inscris 15 candidati si au fost admisi 6 la concursul scris, dintre care s-au prezentat numai 5. In urma rezultatelor afisate au fost admisi doi candidati cu urmatoarele punctaje: Alexandru Ioan Gilca - 69,06 si Ioan Anghel Nistor cu 62,56. Candidatii vor sustine astazi interviul, de la orele 10.00, la sediul primariei.

Actualitate / stiri Actualitate68 vizite[ Arges Expres ]

Taxa pentru picatii la Bac

Marti, 10 Martie 2015, ora 10:30

Taxa pentru picatii la BacAbsolventii invatamantului preuniversitar de stat si particular se pot inscrie pentru sustinerea examenelor de finalizare a studiilor, in sesiunea 2014-2015, conform reglementarilor Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice privind organizarea si desfasurarea acestor examene. Candidatii din promotiile anterioare, care au picat de cel putin doua ori examenul de maturitate si vor sa se prezinte in acest an la toate probele, trebuie sa achite suma de 240 lei. Pentru candidatii din seriile anterioare, care vor sustine numai o proba sau doua, stabilirea sumei de plata se face diferentiat, luandu-se in calcul cheltuielile necesare examinarii fiecaruia in parte. Absolventii unitatilor de invatamant preuniversitar autorizate provizoriu sunt repartizati in centre de evaluare a competentelor lingvistice si digitale acreditate pentru nivelul de invatamant liceal indiferent de profilul, filiera sau pregatirea profesionala, pentru care au fost acreditate.

Absolventii invatamantului liceal, filierele vocationala si tehnologica care in sesiunile anterioare au sustinut de cel putin doua ori examenul de certificare a calificarii, trebuie sa achite o taxa de 50 lei. Unitatile scolare, care organizeaza examene de finalizare a studiilor vor afisa la loc vizibil toate conditiile si precizarile pentru a fi cunoscute de candidati.

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Arges Expres ]

Doi angajatori urmariti penal si 5 firme amendate in urma controalelor ITM!

Marti, 10 Martie 2015, ora 10:30

Doi angajatori urmariti penal si 5 firme amendate in urma controalelor ITM!In luna februarie au fost efectuate 132 controale si au fost dispuse 85 masuri in vederea remedierii deficientelor constate. Au fost aplicate 40 sanctiuni contraventionale si 34 angajatori au fost sanctionati cu amenzi in valoare de 128.300 lei. De asemenea, in vederea diminuarii numarului de persoane ce desfasoara activitate fara forme legale s-au efectuat verificari si au fost identificate 48 persoane care lucrau la negru, motiv pentru care s-au dat amenzi in suma de 120.000 lei.

Pentru doi angajatori au fost sesizate organele de cercetare penala deorece acestia au fost prinsi ca au mai mult de cinci angajati la negru, si anume:

SC SMART DISTRIBUTION SRL - 19 PERSOANE - TRANSPORT

SC CISA SOLID SRL - 17 PERSOANE - CONSTRUCTII

Printre societatile sanctionate pentru muncitorii fara forme legale se numara si:

SC TOP CLUB GAMES SRL - 2 PERSOANE , 20.000 lei;

SC BLUART ROM GRUP SRL - 2 PERSOANE, 20.000 lei;

SC LEMN PROD FOREST ELA SRL - 1 PERSOANA, 10.000 LEI;

SC KRANZ EUROCENTER SRL - 2 PERSOANE, 20.000 lei;

SC NOVO SENATOR GAMES SRL - 3 PERSOANE, 30.000 lei;

Acestea nu sunt singurele actiuni efectuate de inspectorii ITM, care au anuntat ca vor continua controalele la societatile comerciale din judet.

Business / stiri Business99 vizite[ Arges Expres ]

Un argesean - consilier al lui Iohannis

Marti, 10 Martie 2015, ora 10:30

Un argesean - consilier al lui IohannisPresedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a aprobat saptamana trecuta eliberarea din functia de consilier prezidential pentru securitate nationala a lui George Scutaru, din motive inca neelucidate. In locul lui a fost numit generalul cu patru stele, lon Oprisor. Acesta este un argesean nascut in satul Deagurile, comuna Recea. El a absolvit Liceul Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, in 1974, iar apoi, in 1977, Scoala Militara de Ofiteri din Sibiu. Pana in prezent, Oprisor era consilier de stat la Secretariatul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Actualitate / stiri Actualitate69 vizite[ Arges Expres ]

Risc mare de avalansa in Muntii Fagaras!

Marti, 10 Martie 2015, ora 10:29

Risc mare de avalansa in Muntii Fagaras!Centrul de Prognoza Sibiu a transmis o avertizare referitor la riscul de avalansa de gradul 3 la altitudini de peste 1.800 de metri si de gradul 2, la altitudini sub 1.800 metri, astfel ca toate traseele montane din judetul Arges sunt si vor ramane inchise. "Avand in vedere prognoza cu precipitatii abundente pentru urmatoarele 36 ore, estimam ca stratul de zapada de la Balea Lac - Cota 2000 Transfagarasan, care in acest moment masoara 205 cm, va creste cu cel putin 25 cm de zapada umeda, grea, ceea ce va duce la modificarea nivelului de risc de avalansa", a declarat Ion Sanduloiu, seful Salvamont Arges.

Turistii dornici de aventura trebuie sa tina cont ca riscul de avalansa va exista chiar si in zonele joase, impadurite. Sfatul Salvamont Arges este sa nu incerce sa urce pe traseele inchise si sa ceara informatii salvatorilor montani din zona, sau la Dispeceratul National Salvamont, formand 0SALVAMONT. De asemenea, in afara echipamentului obligatoriu iarna, turistii trebuie sa aiba in permanenta in rucsac o lanterna cu baterii proaspete pentru fiecare participant.

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Arges Expres ]

ANAF anuleaza impozitele pentru fermierii pagubiti in 2013!

Marti, 10 Martie 2015, ora 10:29

A fost aprobata procedura de anulare a impozitului pe venitul din activitati agricole pentru anul 2013. Astfel, fermierii beneficiaza de anularea impozitului precum si a obligatiilor fiscale accesorii aferente acestuia, proportional cu gradul de calamitate al productiei agricole, daca sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:

a) impozitul a fost stabilit pe baza de norme de venit;

b) pentru productia agricola nu au fost incheiate polite de asigurare;

c) productia a fost calamitata in proportie de peste 30% din totalul productiei aferenta fiecarei grupe de produse vegetale sau animale.

Gradul de calamitate se dovedeste cu procesele-verbale de constatare a pagubelor intocmite de catre comitetele judetene pentru situatii de urgenta pentru evaluarea pagubelor produse in urma fenomenelor meteo.

Pentru a depune cererea de anulare, contribuabilii trebuie sa aduca urmatoarele documente:

a) copie CI a contribuabilului;

b) numarul si data emiterii deciziei de impunere prin care a fost stabilit impozitul pe venitul din activitati agricole datorat pentru anul 2013;

c) numarul si data deciziei prin care s-au stabilit creante fiscale accesorii aferente impozitului pe venitul din activitati agricole datorat pentru anul 2013.

La cererea de anulare se anexeaza urmatoarele documente:

a) copii de pe procesele-verbale de constatare a pagubelor din care rezulta gradul de calamitate sau alte documente justificative, daca este cazul;

b) declaratie pe proprie raspundere a ...

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Arges Expres ]

2,3 milioane de euro report la Loto 6/49!

Marti, 10 Martie 2015, ora 10:29

Duminica, Loteria Nationala a pus la bataie mari premii la tragerile traditionale, care insa n-au fost castigate. Astfel, la categoria l Loto 6/49 nu a fost inregistrat niciun castigator, astfel ca premiul pus in joc, in valoare de 10.448.763 de lei a fost reportat pentru urmatoarea extragere. In schimb, au fost 21 de variante castigatoare, fiecare premiu fiind de 11.373 de lei. Premiul la categoria l la Loto 6/49 a fost acordat ultima data in 21 decembrie 2014, cand un jucator din Constanta a castigat peste 43,8 milioane de lei. La Joker nu s-a castigat nici la categoria l, unde a ramas un report de 4.818.361 de lei, nici la categoria a ll-a. Iata toate numerele castigatoare de duminica: Loto 6/49 -3, 8, 11, 26, 48, 46; Joker -45, 41, 21, 17, 33 + 14; Loto 5/40 - 37, 8, 5, 11, 4, 21; Noroc - 1334676; Noroc Plus - 724183; Super Noroc - 245347.

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Arges Expres ]

Putina decenta!

Marti, 10 Martie 2015, ora 10:29

Putina decenta!Cum in ultima perioada argesenii s-au impartit in doua tabere in urma deciziei de a depune o cerere pentru a studia religia in scoli si pentru ca s-au iscat dezbateri aprinse, Nichita Sandu, presedintele PNL Curtea de Arges a facut apel la bunul simt: "Cred ca in toata aceasta dezbatere trebuie putina decenta. E adevarat ca aceia care s-au pronuntat pentru pastrarea religiei in scoli au un argument solid si anume acela ca dezvoltarea constiintei individului sau trezirea la constiinta s-a facut prin religie. Si apoi, n-ar trebui sa uitam ca se pastreaza nealterata valabilitatea celor 10 porunci, care reprezinta dupa un sir de veacuri primele norme morale ale oricarei societati in constituire, formare si dezvoltare. Tin sa spun ca mi-a parut rau sa vad pe un post national la o asa zisa Stare a natiei, difuzata tarziu in noapte, cu cata dusmanie - nu pot sa o numesc virulenta - se sugereaza ca religia sa nu fie predata in scoala, aratand cat de negru este cerul ortodoxiei romanesti. Argumentele sunt absolut lumesti si nu au nicio legatura cu normele morale ce izvorasc din dogmele religioase", a mai adaugat jr. Nichita Sandu.

"Dupa revolutie am avut multi liberi cugetatori care, in campaniile electorale, isi faceau cruce sa scape de Satana din opozitie. Acesta este fariseismul sau pragmatismul electoral, dar intre una si alta este o mare diferenta". De asemenea, regretand ca in perioada in care a fost elev n-a studiat ABC-ul religios, deoarece atunci se promova propaganda ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Arges Expres ]

Bani pentru tinerii fermieri

Marti, 10 Martie 2015, ora 10:29

Pentru tinerii care aleg sa isi inceapa o afacere in mediul rural, in acest an, Uniunea Europeana a alocat 111 milioane de euro sub forma de prime de instalare , potrivit datelor Agentiei pentru Finantarea lnvestitiilor Rurale (AFIR). Beneficiarii eligibili pentru a primi finantare nerambursabila prin submasura 6.1 sunt tinerii fermieri (PFA) care se instaleaza ca sefi unici ai exploatatiilor agricole, dar si persoane juridice (IMM-uri) in care un tanar fermier se muta la tara. Finantarea nerambursabila oferita de Uniunea Europeana pentru proiectele de investitii realizate in cadrul acestei submasuri este de 100%, iar sprijinul financiar nerambursabil este de cel mult 50.000 de euro si va fi acordat in doua transe. Astfel, prima transa este de 75% din valoarea totala a sprijinului si este primita la instalare. A doua parte reprezinta 25% si se acorda in maximum 3-5 ani de la primirea deciziei de finantare. Potrivit AFIR, prin introducerea submasurii 4.1 -"Investitii in exploatatii agricole", se vor acorda fonduri europene nerambursabile si de la bugetul national de 205,77 milioane de euro pentru investitii dedicate cresterii competivitatii exploatatiilor agricole prin dotarea cu utilaje si echipamente performante in raport cu structura agricola actuala, precum si pentru proiectele ce vizeaza modernizarea fermei

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Arges Expres ]

Se cauta sprijin pentru Proiectul Molivis

Marti, 10 Martie 2015, ora 10:28

Se cauta sprijin pentru Proiectul MolivisActionarii din cadrul ADI Molivisu exploreaza posibilitatea de a atrage in acest proiect mai multe administratii publice locale de pe Valea Argesului, pentru a sprijini materializarea sa. In fapt, este in discutie, obtinerea unei finantari de circa 27 milioane lei. In aceasta idee, duminica, la Primaria Curtea de Arges s-au adunat mai multi sefi de executive locale - Nicolae Diaconu (Curtea de Arges), Nicolae Barbu (Valea Iasului), Vasile Sava (Albesti) si Vasile Dina (Valea Danului). Intalnirea a fost destul de discreta, dar avem informatii ca a avut un caracter informal si ca actionarii ADI Molivisu le-au propus celor prezenti sa se alature proiectului turistic din munte. Primarii au fost informati despre acea decizie a guvernului, care ar permite administratiilor publice locale sa se imprumute de la Trezoreria Statului cu sume considerabile pentru finalizarea unor proiecte de mare interes, beneficiind de dobanzi de 2%. Deocamdata se asteapta publicarea acesteia in Monitorul Oficial si aparitia Normelor de aplicare. Nu in ultimul rand, edilii sefi trebuie sa se consulte cu consilierii locali asupra oportunitatii intrarii intr-un astfel de proiect. Avem insa informatii ca, deocamdata, se pot continua lucrarile, caci Arefu si Consiliul Judetean au contribuit cu bani la proiect. Probleme ar putea aparea doar in ultimele doua trimestre ale anului in curs, atunci cand vor trebui achitate majoritatea sumelor pentru executia lucrarilor la statiunea de schi. Termenul de finalizare ...

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Arges Expres ]

Romania-Israel 5-0

Marti, 10 Martie 2015, ora 10:28

Romania-Israel 5-0Echipa noastra de Cupa Davis a castigat duminica si ultimele partide de simplu de la Sibiu, din cadrul Grupei I, Zona Euro-Africana: Adrian Ungur-Edan Leshem 6-4, 6-2 si Marius Copil-Bar Tzuf Botzer 7-6(3), 6-3. Acest rezultat ne-a adus calificarea pentru turul II, in care vom juca impotriva Slovaciei, pe care am mai invins-o cu 4-1, cu mai bine de un deceniu si ceva in urma, pe vremea in care Andrei Pavel si Gabriel Trifu erau oameni de baza ai selectionatei. Partida este programata sa se desfasoare tot pe terenul nostru in perioada 17-19 iulie, iar o eventuala victorie ne-ar aduce calificarea in barajul pentru Grupa Mondiala. Este o sansa mare de a reinvia vremurile de aur in care echipa de Cupa Davis a Romaniei juca in formula Nastase-Tiriac finale cu "Salatiera" pe masa.

Sport / stiri Sport19 vizite[ Arges Expres ]

Dulgheru a pierdut finala de la Kuala Lumpur

Marti, 10 Martie 2015, ora 10:28

Ploaia a dat din nou duminica de furca sportivelor care au jucat finala turneului malaiysian, intarziind jocul cu mai bine de 2 ore. Alexandra Dulgheru venea dupa epuizanta semifinala jucata cu australianca Jarmilla Gajdosova, care durase sambata 3 ore si 17 minute, dar era ambitionata de cele doua esecuri anterioare inregistrate in fata danezei de origine poloneza, Caroline Wozniacki (locul 5 WTA). Primul il inregistrase acum 5 ani la Roland Garros, in turul III (6-3, 6-4), iar celalalt, recent, la Doha, unde a fost silita sa abandoneze la scorul de 6-1, 3-0. Sportiva noastra a pornit foarte decisa si cu un plus de forta si imaginatie si-a adjudecat primul set cu 6-4. Ceea ce a urmat a fost ca un cosmar: maratonista Wozniacki, mult mai odihnita, mai valoroasa si mai obisnuita cu meciurile tari, a pus stapanire pe joc si s-a impus categoric cu 6-2, 6-1.

Sport / stiri Sport17 vizite[ Arges Expres ]

Zece familii de pe strada Valea Sasului, la un pas de tragedie

Luni, 09 Martie 2015, ora 13:30

Zece familii de pe strada Valea Sasului, la un pas de tragedieDupa marea asfaltare executata prin PIDU in ultimii ani, zece gospodarii risca sa ramana izolate. O bucata de drum s-a surpat pe o distanta de aproape 3 metri, suficient ca masinile sa nu mai poata trece. Capcana este la aproximativ 200 m mai sus de asezamantul pentru copiii cu dizabilitati. Doar cei care au masini de teren sau soferii mai indrazneti risca sa treaca peste capcana, unde asfaltul poate ceda in orice moment. "Pe aceasta portiune au fost probleme inca dinainte de asfaltare", ne-a declarat Ionut Tita. "Muncitorii au vazut ca terenul nu era stabil, insa proiectul era deja facut si au decis sa-l urmeze intocmai. Aici trebuia facut macar un zid de sustinere, pentru ca si pana la surpare treceau in fiecare zi masini de mare tonaj, incarcate cu lemne taiate din padure. Cei care au defrisat si au carat copacii sunt primii raspunzatori de surpare, dar pana acum nu i-a tras cineva la raspundere. In mai putin de o saptamana s-a surpat aproape jumatate de metru din latimea strazii", a mai spus barbatul.

"Riscam sa ardem de vii"

Daca unii soferi trec chiar si in aceste conditii cu masinile peste bucata de drum surpata, locuitorii sunt de-a dreptul speriati ca intr-o buna zi ar avea nevoie de interventia pompierilor si a ambulantei. "Sotul meu face dializa de doua ori pe saptamana, iar masina nu trece de ruptura. Trebuie sa mearga aproape un km pe jos, ca sa ajunga la salvare", ne-a declarat o femeie. Nici masina pompierilor nu poate sa treaca. Daca, Doamne fereste, ia foc ...

Actualitate / stiri Actualitate69 vizite[ Arges Expres ]

Spectacol de exceptie la finalul Festivalului Primaverii!

Luni, 09 Martie 2015, ora 13:29

Spectacol de exceptie la finalul Festivalului Primaverii!Vineri s-a organizat ultimul eveniment din cadrul "Festivalului Primaverii", un spectacol de muzica populara, la care Cristina Turcu Preda a fost cap de afis. In cadrul show-ului prezentat de Radu Potoran, realizator al unei emisiuni de la postul de televiziune "Favorit", au urcat pe scena sa-i incante pe argeseni si Maria Loga, Stefania Rares, Polina Gheorghe, Leonard Petcu, Angela Saftoiu, Ioana State, Florica Purtan, Valentin Sanfira, Radu Potoran, Anica Gantu, Anghel Piriu, Daniel Rosalin, Ionela Bran, Mihaela Racoare, Mihaela Chiritescu, Maria Stefanescu, Gigi Iordachescu, Dan Darabant, "Rapsozii Argesului" si Ansamblul "Argesul". Directorul Centrului de Cultura si Arte, Simona Hirica, ne-a declarat la final: "A fost una dintre cele mai reusite editii ale acestei manifestari traditionale, deoarece toate evenimentele organizate in aceasta perioada s-au bucurat cu adevarat de succes in rindurile argesenilor, iar pentru acest lucru le multumesc tuturor celor care au participat la spectacole si, deopotriva, artistilor care au facut posibile evenimentele. Suntem convinsi ca am adus ceva mai devreme primavara in sufletele oamenilor si asta ne incurajeaza sa continuam". Spectacolul a durat 4 ore, iar in sala au fost aproape 400 de spectatori.

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Arges Expres ]

Schimbari pentru medicii de familie

Luni, 09 Martie 2015, ora 13:29

Schimbari pentru medicii de familieA fost publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii proiectul noului contract-cadru care prevede modificari importante pentru medicii de familie. Astfel, modul de plata al acestora se va modifica substantial: 20% din plata va fi efectuata per capita, iar 80% plata per servicii. In prezent, proportia este de 50% per capita - 50% per servicii. Masura va obliga medicii de familie sa puna accentul pe oferirea de servicii si mai putin pe atragerea unui numar mare de pacienti pe lista. In acelasi timp, medicii de familie nu vor mai fi obligati sa aiba un numar de cel putin 800 pacienti inscrisi pe liste pentru a incheia un contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Numarul maxim de consultatii la domiciliu a fost majorat de la 21 la 42. In privinta serviciilor medicale incluse in pachetul de baza, numarul acestora a fost marit, incluzand, de exemplu, psihoterapia pentru copil/adult sau kinoterapia, in cazul copiilor cu autism. In stomatologie, practic de toate serviciile medicale oferite in prezent doar copiilor pana la 18 ani vor beneficia toti asiguratii. Se interzic, de asemenea, comisioanele platite medicilor de familie de catre laboratoare, spitale private sau alti furnizori din sistemul medical pentru ca acestia sa-si trimita pacientii sa efectueze investigatii suplimentare in laboratorul care acorda comisionul.

Actualitate / stiri Actualitate78 vizite[ Arges Expres ]

Trupe NATO in Romania

Luni, 09 Martie 2015, ora 13:29

Trupe NATO in RomaniaConsiliul Suprem de Aparare a Tarii a aprobat saptamana trecuta propunerile premierului Victor Ponta privind intrarea si stationarea pe teritoriul Romaniei, in perioada mai-iunie 2015, a 4 aeronave F16 Falcon si a 150 militari si civili ai armatei portugheze, "in scopul pregatirii si desfasurarii misiunilor de Politie Aeriana NATO". Ministerul Apararii Nationale impreuna cu Ministerul Afacerilor Externe vor initia demersurile necesare pentru incheierea unor intelegeri prin care sa se stabileasca aspectele de natura financiara, modalitatea de asigurare a sprijinului natiunii gazda si aranjamentele de comanda-control in care pot actiona fortele/mijloacele aeriene portugheze, inclusiv modul de interventie impotriva aeronavelor care utilizeaza neautorizat spatiul aerian al Romaniei/NATO.

Actualitate / stiri Actualitate74 vizite[ Arges Expres ]

De 8 martie, argesencele au primit lalele!

Luni, 09 Martie 2015, ora 13:29

De 8 martie, argesencele au primit lalele!Ziua internationala a Femeii a fost sarbatorita de membrii organizatiei locale a PNL impreuna cu doamnele si domnisoarele din municipiu. Astfel, in dimineata zilei de 8 martie, Biroul Local al PNL Curtea de Arges a oferit atentii specifice momentului argesecelor care au trecut prin zona fostului Cinema Unirea, indiferent de apartenenta sau simpatiile politice.

Cu aceasta ocazie, organizatia municipala a PNL Curtea de Arges le-a urat inca o data tuturor femeilor un sincer la multi ani si o primavara senina alaturi de cei dragi!

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Arges Expres ]

Au zburat spre Spania!

Luni, 09 Martie 2015, ora 13:29

Au zburat spre Spania!Ieri dimineata, in jurul orei 10.00, cei 20 elevi care au fost selectati de la Liceul Forestier, insotiti de profesorii Andrei Grigorescu si Alunita Munteanu s-au imbarcat intr-un autobuz care i-a dus la Aeroportul International Otopeni, de unde si-au luat zborul cu un avion care avea ca destinatie Malaga. De acolo au ajuns la Granada, locul unde vor ramane pana in data de 7 aprilie, cand vor reveni acasa. Tinerii elevi argeseni participa la un program cu finantare europeana de 60.000 euro, obtinuta pe baza Proiectului "Mobilitatea transnationala pentru formarea profesionala a tinerilor lucratori in lemn" din cadrul Programului Erasmus +. Joi seara, in cadrul sedintei de legislativ local de la Valea Iasului, prof. dr. Andrei Grigorescu, artizanul acestei actiuni, a fost felicitat de primarul Nicolae Barbu pentru reusita accesarii banilor europeni, care le vor aduce elevilor la finalul stagiului spaniol certificate Europass, ce le vor atesta calitatea de meseriasi in lemn, calificati sa lucreze in orice tara a Uniunii Europene. Colegii consilieri locali l-au rugat sa dea o mana de ajutor si in plan administrativ, avand experiente incununate de succes in intocmirea de proiecte capabile sa obtina finantari europene. Cu precizarea ca dumnealui ne-a promis corespondente din Spania pe timpul activitatilor desfasurate acolo, iata lista elevilor cu care au plecat la capatul Europei cei doi inimosi profesori argeseni: Mariana Carmen V. Arion, Alexandru Florin N. Baciu, Mihai Octavian ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Arges Expres ]

Calendarul inscrierii elevilor la clasa pregatitoare

Luni, 09 Martie 2015, ora 13:29

Prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare va avea incepe astazi, cand se vor procesa cererilor-tip de inscriere si se va face repartizarea la scolile de circumscriptie pentru care au optat parintii copiilor prin cererile depuse. Ulterior, in perioada 10-12 martie se va afisa admiterea sau respingerea cererilor de inscriere la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, pe locurile ramase libere, in functie de informatiile din cerere si din documentele depuse de parinti. Admiterea se face prin aplicarea criteriilor generale si specifice de departajare.

In data de 13 martie va avea loc repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la o alta scoala, dar nu au fost admisi din lipsa de locuri si si-au exprimat in aceasta faza optiunea pentru inscrierea in scoala de circumscriptie.

Daiana Toboiu, purtatorul de cuvant al ISJ Arges a precizat ca in intervalul 13-14 martie se va afisa in scoli si pe site-ul institutiei situatia copiilor inmatriculati, a numarului de locuri ramase libere si a listei copiilor neinscrisi dupa prima etapa.

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Arges Expres ]

Ajutoare pentru crescatorii de animale

Luni, 09 Martie 2015, ora 13:28

Ajutoare pentru crescatorii de animaleCrescatorii de bovine, ovine si caprine care au depus cereri de finantare anul trecut vor primi un sprijin de aproximativ 955 milioane lei, conform unei hotarari aprobate saptamana trecuta de Guvern. Astfel, crescatorii de bovine vor primi in conturi suma de 680,023 milioane lei, din care 130,710 milioane pentru sectorul lapte si 549,313 milioane lei pentru sectorul carne. La randul lor, crescatorii de ovine si caprine au de incasat suma de 275,651 milioane lei. Alocarea financiara se inscrie in limita a 80% din pachetele financiare privind platile nationale directe complementare aferente anului 2013, astfel cum este autorizat de catre Comisia Europeana.

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Arges Expres ]

Religia in scoala

Luni, 09 Martie 2015, ora 13:28

Astazi expira termenul de 45 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial a deciziei Curtii Constitutionale referitoare la ora de Religie in scolile din Romania. Ministrul Educatiei trebuie sa aiba situatia exacta a optiunilor exprimate, altfel va fi pusa sub semnul intrebarii derularea in legalitate a acestor ore. Ministrul Sorin Cimpeanu a precizat ca ora de Religie trebuie plasata fie prima, fie ultima din cele de curs, pentru a nu impiedica programul elevilor care n-au optat pentru aceasta disciplina. Singura problema este din punct de vedere tehnic, deoarece va fi foarte dificil de realizat, pentru ca ar insemna ca un profesor de Religie sa predea doua ore pe zi, cinci zile pe saptamana. Inseamna deci ca va avea 10 ore predate saptamanal, numar care este mai mic decat cel al orelor din norma didactica. Potrivit legii in vigoare, aceasta este de 18 ore saptamanal. De retinut ar fi faptul ca pentru ora de Religie au optat peste 82% dintre elevi, ceea ce a depasit estimarile oficiale.

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Arges Expres ]

Criteriile dupa care te verifica ANAF!

Luni, 09 Martie 2015, ora 13:28

Proiectul pilot al Fiscului de combatere a muncii la negru a fost extins la nivel national, inclusiv in Arges. Administratia Judeteana a Finantelor Publice avertizeaza ca in decursul anului 2015 va efectua o serie de controale, iar angajatorii verificati vor fi selectati dupa urmatoarele criterii, dintre care se specifica:

- inregistrarea de salarii subdeclarate fata de media pe ramura;

- numarul mediu de salariati conform bilant;

- cheltuiala medie cu salariile;

- ponderea cheltuielilor de personal in cifra de afaceri;

- ponderea cheltuielilor de personal in cheltuieli de exploatare;

- sume datorate actionarilor/asociatilor;

- numarul mediu de asigurati;

- ponderea numarului de angajati cu timp partial de munca in total numar angajati;

- numar de angajati cu salariu minim pe economie;

- codul CAEN;

Organele fiscale teritoriale au finalizat, pana la data de 31.01.2015, un numar de 489 inspectii fiscale pe contributii sociale si impozit pe venituri de natura salariala la contribuabilii selectati in cadrul proiectului pilot. In urma verificarilor s-au aplicat amenzi in suma de aprocimativ 340.000 lei, au fost inaintate organelor de urmarire si cercetare penala sesizari penale pentru un prejudiciu in valoare de aproape 20 milioane de lei si s-au instituit masuri asiguratorii in suma totala de peste 45 milioane de lei.

Actualitate / stiri Actualitate126 vizite[ Arges Expres ]

Inca o sedinta constructiva, la Valea Iasului

Luni, 09 Martie 2015, ora 13:28

Inca o sedinta constructiva, la Valea IasuluiVineri s-a desfasurat sedinta ordinara de consiliu din luna martie, intr-o atmosfera de conlucrare intre alesi, care a devenit traditionala in actualul mandat. Singurul moment de vot contrar s-a inregistrat la un teren de la Cerbureni, la vanzarea carora s-au opus Ristea Zinca, Nicolae Duculescu si Marius Constantin Barbulescu. "Nu sunt de acord sa se mai vanda 1 cm din pamanturile din domeniul public! Eu cred ca ar fi bine sa cumparam", a declarat extrem de radical Zinca. Acesta nu s-a lasat impresionat de argumentele celorlalti colegi nici macar cand i s-a amintit ca administratia publica locala a achizitionat la munte o cabana de la ocolul silvic si i s-a dat si terenul necesar bunei functionari. Totusi, tranzactia imobiliara s-a aprobat, adunandu-se cele 8 voturi necesare, nu asa cum se intamplase cu ceva timp in urma, la o sedinta de la care lipsise Emil Gorunescu. In rest, celelalte hotarari au fost aprobate in unanimitate, fie ca a fost vorba despre acordarea titlului de cetatean de onoare ori a diplomelor de recunostinta sau excelenta, achizitia unor servicii indispensabile bunei functionari a administratiei, colaborari cu organisme diverse, cu presa pentru buna vizibilitate a localitatii - asupra carora vom reveni cu amanunte in editiile viitoare.

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Arges Expres ]

A doua casa!

Luni, 09 Martie 2015, ora 13:28

A doua casa!Proprietarii de locuinte achizitionate sau construite prin Programul "Prima Casa" vor putea cumpara o noua locuinta, mai mare si mai scumpa, daca vor indeplini cumulativ mai multe conditii, se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta aprobat saptamana trecuta de guvern. Astfel, noua locuinta trebuie sa aiba suprafata utila mai mare decat a locuintei achizitionate sau construite initial in cadrul programului, iar valoarea noii locuinte rezultate din raportul de evaluare trebuie sa fie mai mare decat valoarea stabilita la momentul acordarii creditului initial. De asemenea, locuinta achizitionata sau construita initial in cadrul programului trebuie sa fie instrainata prin vanzare-cumparare, cel tarziu pana la data incheierii contractului de vanzare-cumparare a noii locuinte. In plus, creditul acordat initial trebuie sa fie lichidat pana la data incheierii contractului de vanzare-cumparare a noii locuinte sau sa fie refinantat prin acordarea celui de-al doilea credit in cadrul acestuia. Pentru cei care beneficiaza de al doilea credit prin "Prima Casa", finantatorul, cu acordul Ministerului Finantelor Publice, aproba instrainarea locuintei achizitionate sau construite initial in cadrul programului, precum si ridicarea temporara a interdictiei de grevare, chiar si inainte de expirarea perioadei de 5 ani in care opereaza interdictia de instrainare a locuintei, cu conditia lichidarii sau refinantarii creditului initial.

Actualitate / stiri Actualitate79 vizite[ Arges Expres ]

Miliardarii lumii

Luni, 09 Martie 2015, ora 13:28

Miliardarii lumiiCelebra revista Forbes a publicat lista miliardarilor lumii, un clasament dominat de SUA si China. Romania este reprezentata de doi oameni de afaceri, Ioan Niculae si lon Tiriac. Fondatorul Microsoft, Bill Gates, conduce topul miliardarilor cu o avere estimata la peste 79 miliarde dolari, in crestere cu 3 fata de anul trecut. El obtine pentru a 16 oara in ultimele doua decenii acest titlu. Locurile 2 si 3 sunt ocupate de mexicanul Carlos Slim, proprietarul unei firme de telecomunicatii, cu o avere de 77 miliarde dolari si de Warren Buffett, directorul Berkshire Hathaway, cu 72 miliarde dolari. In ceea ce-i priveste pe cei doi romani, ambii sunt cotati cu averi de peste 1 miliard de dolari. Despre Niculae, Forbes mentioneaza afacerile sale din domeniul chimiei, iar Tiriac este prezentat ca un abil intreprinzator, cu afaceri financiare si imobiliare. Editia din acest an a topului prezinta un record de miliardari, cu peste 1.800.

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Arges Expres ]

Partid cu trei membri!

Luni, 09 Martie 2015, ora 13:27

Partid cu trei membri!Comisia de Cod electoral a finalizat saptamana trecuta proiectul de lege privind partidele politice care va intra in Senat, pentru dezbatere si aprobare. Potrivit acestuia, cetatenii se pot asocia cate trei pentru infiintarea unui partid. In schimb, radierea se face daca formatiunile politice nu participa la doua alegeri consecutive. La alegerile locale, ele trebuie sa depuna liste incomplete in minimum 75 localitati, iar la cele parlamentare sa participe cu o lista completa intr-un judet, fie cu o lista incompleta in trei judete. Presedintele comisiei, Valeriu Zgonea, a subliniat ca scopul fiecarui partid este sa castige puterea, deci trebuie sa participe la alegeri si sa-si promoveze obiectivele in campanii electorale. In acelasi timp, Comisia de Cod electoral a finalizat si proiectele privind alegerile locale si finantarea partidelor politice. Astfel, partidele vor putea contracta imprumuturi de la persoanele fizice si juridice, iar bugetul de stat ar urma sa deconteze cheltuielile de campanie, pentru partidele care obtin minimum 3%. In ceea ce priveste alegerile locale, primarii vor fi alesi intr-un singur tur, iar consilierii locali si judeteni prin vot pe lista. La randul lor, presedintii de consilii judetene nu vor mai fi alesi prin vot direct , ci de catre consierii judeteni.Ei pot fi revocati daca pierd sprijinul politic, cu majoritate calificata.

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Arges Expres ]

Cu familia prezidentiala in tribuna, in Cupa Davis, Romania a invins Israel cu 3-0

Luni, 09 Martie 2015, ora 13:27

Alegerea Salii "Transilvania" din Sibiu pentru disputarea importantei partide pentru pastrarea locului in grupa secunda a tenisului de camp international si deschiderea caii spre barajul pentru revenirea in elita, s-a dovedit a fi inspirata: dupa primele doua zile, echipa nationala condusa de Andrei Pavel si-a atins obiectivul. Vineri, Prima Doamna a asistat la meciul de simplu din deschidere, iar sambata, Carmen si Klaus Iohannis au purtat noroc echipei de dublu care a asigurat punctul victoriei finale, inainte de ultimele meciuri de simplu de ieri. De retinut de la aceasta confruntare a fost faptul ca antrenorul israelian si Sela au origini romanesti. Pitesteanul Andrei Ungur a deschis balul contra tanarului si inexperimentatului Bar Tzuf Botzer, care a speculat la maxim crisparea sau suficienta adversarului si a reusit in primul set sa anuleze diferenta de peste 700 locuri care ii separa in clasamentul ATF. Victoria ne-a revenit totusi, cu un chinuit 7-5, care a impus o schimbare de atitudine vizibila imediat in teren, dar si pe tabela de marcaj. Israelianul a dat totul pana la scorul de 3-3, dupa care Ungur l-a luat in serios si s-a impus cu un 6-3. Promisiunea jocului si mai bun s-a materializat in ultimul set, adjudecat cu un sec 6-0, care ne scuteste de orice comentarii, exceptandu-l pe cel al scorului de 1-0 pentru Romania

Marius Copil a dat o proba de profesionalism in meciul cu prima racheta a oaspetilor, Doudi Sela, jucator mult mai bine cotat, care are in ...

Sport / stiri Sport15 vizite[ Arges Expres ]

O romanca in finala Malaysian Open

Luni, 09 Martie 2015, ora 13:27

O romanca in finala Malaysian OpenAlexandra Dulgheru- Jarmilla Gajdosova 5-7, 7-5, 7-6(4)

"Agonie si extaz" - cam asta pare sa fie descrierea cea mai potrivita a meciului disputat sambata, in care sportiva noastra si-a facut cadou de Ziua Femeii calificarea in finala turneului international de la Kuala Lumpur. Si nu oricum, ci invingand-o pe favorita nr. 4, o australianca de orgine ceha, cu care se mai intalnise anterior, impartindu-si victoriile. Alexandra a dovedit pe langa forta si determinare nu numai o tehnica buna, dar si o mobilizare psihica iesita din comun pentru o romanca. Dupa ce a pornit ca din tun in primul set, punand pe tabela de marcaj un 4-1 datator de sperante, pauza de o ora si jumatate impusa de ploaie, a parut s-o scota din mana, caci a pierdut cu 5-7. Un prim moment psihologic l-a depasit in startul setului doi, cand a salvat doua mingi de break in fata unei Gajdosova ce parea decisa sa inchida meciul cat mai rapid. Faptul ca a pornit cu handicap si forta dovedita de Dulgheru, care a silit-o sa alerge tot timpul dupa egalare, a facut-o pe jucatoarea de la Antipozi sa-si piarda din siguranta. Jarmilla a avut momente penibile in care nu mai facea fata jocului adversarei si se milogea zadarnic la arbitra de scaun sa-i dea ei castig de cauza la mingile la care nu mai ajungea. Revansa Alexandrei a fost fireasca, aducandu-i egalarea tot printr-un 7-5. Setul decisiv a fost pasionant pentru ca amandoua si-au fructificat serviciile si au ajuns sa joace prelungiri, in care Gajdosova a rezistat ...

Sport / stiri Sport18 vizite[ Arges Expres ]


Prima   <<   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   Ultima
Cele mai citite stiri
Ginerele viceprimarului cu atributii de primar al municipiului Pitesti, trimis in puscarie
Ginerele lui Ionica a primit de fapt doua pedepse - una de 5 ani de inchisoare pentru complicitate ...
Interzis in parcuri ciinilor cu stapin!
Interzis in parcuri ciinilor cu stapin! Cornel Ionica, viceprimarul Pitestiului, a anuntat ieri ca ...
Ionut Eftime, ginerele primarului Ionica, 6 ani si 4 luni de puscarie
Omul de afaceri Adrian Ionut Eftime, un nume foarte cunoscut in mediile de afaceri din Arges, a fost ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook