Rezultatele 871 - 900 din 1000 (0.290 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Elevii de la Agricol au animat atmosfera in parcul din fata CCA!

Joi, 25 Iunie 2015, ora 10:29

Elevii de la Agricol au animat atmosfera in parcul din fata CCA!Liceenii de la Agricol au transformat parcul din fata Centrului de Cultura si Arte "George Topirceanu" intr-un loc de joaca neobisnuit. Deghizati in clovni, au intrat in jocul copiilor, au impartit baloane colorate si s-au "batut" cu confetti. Una dintre mamicile prezente in parc a tinut sa precizeze ca "astfel de evenimente trebuie incurajate si organizate mai des". Pe langa jocurile propuse, copiii prezenti au putut face poze alaturi de voluntari si au primit mici suveniruri care sa le aduca aminte de aceasta zi.

In cadrul proiectului "Eu, Tu, Noi", elevii de la Liceul Tehnologic "Constantin Dobrescu" au posibilitatea sa participe la diferite activitati extracurriculare de genul acesta prin care organizatorii isi propun sa le dezvolte tinerilor simtul de voluntariat, spirit civic si implicare comunitara.

Proiectul este organizat de Asociatia Semper Musica in parteneriat cu Liceul Tehnologic " Constantin Dobrescu"(prof. psih. Rodica Ciuca, director Dana Erfulescu), si include organizarea de sesiuni de educatie non-formala adresate liceenilor si cursuri pentru parintii acestora.

Proiectul EU, TU, NOI este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Actualitate / stiri Actualitate73 vizite[ Arges Expres ]

Ziua Drapelului, sarbatorita la Primaria Municipala

Joi, 25 Iunie 2015, ora 10:29

Maine, incepand cu ora 10.00, la Curtea de Arges se va desfasura o ceremonie cu prilejul sarbatoririi Zilei Drapelului Romaniei. In numele autoritatilor locale, primarul Nicolae Diaconu a lansat o invitatie argesenilor pentru a participa la festivitatea organizata in fata sediului administratiei municipale.

Actualitate / stiri Actualitate96 vizite[ Arges Expres ]

Final lejer pentru absolventii de clasa a VIII-a!

Joi, 25 Iunie 2015, ora 10:29

Bucurie mare a fost ieri pentru majoritatea elevilor de clasa a VIII-a cand au aflat subiectele la disciplina Matematica. Din cei 76 de elevi care au sustinut Evaluarea Nationala la Scoala Gimnaziala Nr. 4 "Mircea cel Batran", aproape toti au fost incantati si multumiti de ceea ce le-a picat ieri, ei considerand varianta numarul 7 usoara. Razvan Doica a estimat ca va lua o nota cuprinsa intre 9,70 si 10, pentru el fiind subiecte destul de usoare. "A fost usor, mai usor decat la Romana", ne-a spus acesta. O colega de-a sa, Erika Dobrica, si-a evaluat lucrarea de ieri cu o nota cuprinsa intre 9,50 si 10, fiind foarte sigura pe ceea ce a scris. Directorul Ionel Marinescu si adjunctul Dumitru Spatariu au precizat ca la Scoala Gimnaziala Nr. 4, examenul s-a desfasurat foarte bine si ca nu au fost intampinate probleme de niciun fel. Vineri se vor afisa rezultatele finale si abia atunci vom afla rata promovabilitatii si vom putea trage mai multe concluzii.

Actualitate / stiri Actualitate83 vizite[ Arges Expres ]

Argeseni primiti la Palatul Ducal din Nevers

Joi, 25 Iunie 2015, ora 10:28

Avem vesti de la solii nostri aflati in orasul infratit din Franta, pentru a sarbatori cei 25 ani de la infratirea dintre Curtea de Arges si Nevers. Dupa cum se stie, luna trecuta s-a desfasurat la Primaria Curtea de Arges o ceremonie de suflet similara, la care au participat numerosi membri ai Asociatiei de prietenie Arges-Nevers, alaturi de fratii nostri din Franta. Oaspetii au fost cazati de argeseni, dupa ce au facut un tur al unor obiective turistice din tara noastra si le-au invitat pe gazdele de atunci sa le intoarca vizita. Ceea ce s-a si intamplat, astfel ca o "solie" alcatuita din 28 argeseni a refacut cu autocarul drumul banului Maracine din secolul al XIV-lea spre Franta. Demn de remarcat este faptul ca infratirea cu Nevers este singura care a functionat - dupa cum se stie.

Expozitie de arta poloneza

Delegatia noastra, in frunte cu presedintele asociatiei, Marian Duca, in componenta careia se afla si viceprimarul Cristian Mitrofan a fost primita de catre primarul Denis Thuriot zilele trecute, in cadrul unei festivitati dedicate sfertului de secol scurs de la infratirea celor doua orase. S-au facut declaratii frumoase, s-a sarbatorit cu traditionala cupa de sampanie impreuna cu gazdele si, la finalul ceremoniei, cele doua tinere din Curtea de Arges, Raluca Andreea Lita (de la Colegiul National "Vlaicu Voda") si Andra Maria Lacureanu au primit premiul Michelle Courtinot, acordat nu numai pentru rezultatele bune obtinute in procesul de invatamant si la olimpiadele ...

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Arges Expres ]

Argesenii pot lucra in lsrael!

Joi, 25 Iunie 2015, ora 10:28

Argesenii pot obtine locuri de munca in constructii in lsrael. Angajarea se face in baza unui protocol incheiat anul trecut intre cele doua state si care este pus in aplicare de ANOFM si Autoritatea pentru Populatie, Emigrare si Frontiera din lsrael. Pentru sectorul de constructii israelian este nevoie de muncitori calificati in urmatoarele meserii: dulgheri pentru cofraje de constructie industriala, fierari-betonisti, zidari-faiantari si zidari-tencuitori. Cei interesati trebuie sa aiba calificare/experienta in meseriile respective si sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa nu fi lucrat anterior in lsrael; sa nu aiba rude de gradul l care lucreaza deja in aceasta tara, cu exceptia fratilor; sa nu aiba cazier judiciar; sa fie apti psihic si fizic de munca intensa in conditiile climatice specifice acestei tari, inclusiv munca la inaltime si manipulare de greutati; sa nu sufere de anumite boli cronice.

Contractele de munca se incheie pentru o perioada de un an, cu posibilitati de prelungire pana la o durata maxima de 63 de luni. Salariul lunar minim brut estimat este de 1.540 dolari americani. Persoanele interesate se pot inscrie la AJOFM Arges, cu urmatoarele documente: Curriculum Vitae, declaratie-tip bilingva, copie carte de identitate, copie pasaport, copii ale actelor de studii si de calificare si ale documentelor care atesta experienta si vechimea in munca, precum si cazierul judiciar valabil, in original.

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Arges Expres ]

Festivalul International de poezie

Joi, 25 Iunie 2015, ora 10:28

Aflat la cea de-a 19-a editie, Festivalul International "Noptile de poezie de la Curtea de Arges" continua sa ofere publicului doritor si amator de cultura mai multe evenimente in perioada 8-15 iulie. Prima parte a festivalului se va desfasura la Centrul de Cultura si Arte, iar cea de-a doua se va muta la Muzeul Municipal. In program vor fi incluse mai multe recitaluri, din care nu va lipsi Grupul Psaltic "Ioan Zmeu Protopsaltul", dirijat de Dumitru Codrut Scurtu. Vor fi lansari de carte, expozitii de arta si de gravuri. Vor fi si recitaluri poetice si un concert la nai sustinut de Ionut Cirstea, care vor avea loc pe 10 iulie, incepand cu ora 19.00. Atmosfera va continua sa fie intretinuta si de cantece populare romanesti, dar si de excursiile la Manastirea Corbii de Piatra, la Cetatea lui Vlad Tepes sau la Barajul Vidraru.

Evenimentul se va incheia cu un miting poetic international, in cadrul caruia se vor decerna premiile Academiei Internationale Orient-Occident. Presedinte al acestui festival este poetul Dumitru M. Ion, iar Carolina Ilica este director artistic.

Actualitate / stiri Actualitate77 vizite[ Arges Expres ]

Cu si fara imunitate

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 16:30

Cu si fara imunitateAparent, la Curtea de Arges, cainii fara stapan nu dispun decat de imunitatea data de scuzele autoritatilor cum ca n-ar avea baza legala ca sa-i stranga de pe strazi si sa ne scape definitiv de ei. Chiar si daca se mai intampla minunea ca hingherii sa bage cativa la custi, fara catuse, ca sa nu le strice imaginea in fata lumii, ajung nu la "Beciul Domnesc", ca greii din politica si administratia mioritica, ci la adapostul de la Valea Sasului. De acolo revin mai repede decat alesii nationali in zonele din care au fost ridicati, insa - cel putin declarativ - castrati. Ar avea oare motive oamenii eliberati din arestul preventiv sa-i invidieze pe caini sau viceversa?...

Actualitate / stiri Actualitate73 vizite[ Arges Expres ]

Siturile istorice, broastele si strutii - piedici in realizarea autostrazii spre Sibiu

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 16:30

Siturile istorice, broastele si strutii - piedici in realizarea autostrazii spre SibiuAceasta este temerea cea mare a liderului PNL Curtea de Arges, Nichita Sandu, dupa ce s-a anuntat ca s-a semnat contractul pentru realizarea unui nou studiu de fezabilitate la acest obiectiv prioritar pentru Arges, si chiar pentru Romania. "Desi era finantat din bani europeni, interese obscure au blocat acest proiect care era menit sa lege vestul tarii de malul Marii Negre. Nici nu mai stiu cati ministri s-au perindat pe la Transporturi dupa Traian Basescu. Acesta, daca va amintiti, sustinea sus si tare ineptia potrivit careia Romania n-ar avea nevoie de autostrazi. Cei ce i-au urmat, au incercat sa traga traseul autostrazii Pitesti-Sibiu ba mai catre Rm. Valcea, ba mai catre Fagaras, ca sa nu se faca, pentru ca este clar, au existat astfel de interese. Acum ne aflam in situatia acelui student care se lauda ca a ajuns in anul trei dupa sase ani de facultate. Noroc ca au pus altii piciorul in prag si n-au mai avut oponentii loc de intors. Nici nu mai stiu cate SF-uri s-au facut pana acum pe bani grei. De aceea, pana cand nu vad ca au demarat lucrarile, eu raman sceptic in ceea ce priveste realizarea obiectivului, caci s-a mintit prea mult pana acum. Ma tem, de pilda, ca se vor descoperi pe traseu cine stie ce situri istorice, ca vor fi afectate habitaturile unor broaste sau ale strutilor, care musai trebuie protejate, ceea ce va duce la noi blocaje sau Dumnezeu mai stie la ce. Autostrada asta e ca drumurile imperiale romane din vechime: cu cat erai mai aproape de ele, cu atat ...

Actualitate / stiri Actualitate108 vizite[ Arges Expres ]

Alexandru Odobescu - prozator, eseist si istoric

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 16:27

Alexandru Odobescu - prozator, eseist si istoric(23 iunie 1834 - 10 noiembrie 1895)

S-a nascut la Bucuresti, fiu al generalului Ioan Odobescu si al Ecaterinei (nascuta Caracas). Incepe studiile la Colegiul "Sf. Sava" din Bucuresti, iar din 1850 studiaza la Universitatea din Paris arheologia si literele. In anii studentiei s-a apropiat de revolutionarii romani exilati in Franta, cu deosebire de N. Balcescu, a carui mare personalitate l-a influentat mult.

Activitate si crez literar

El a editat principala opera a lui Balcescu "Romanii supt Mihai-Voievod Viteazul", adaugandu-i o prefata, care reprezinta prima sinteza asupra vietii si activitatii marelui istoric si revolutionar. Sub influenta ideilor revolutionarilor exilati, tanarul Al.Odobescu a publicat in revista "Junimea romana" articolul "Muncitorul roman." In acest articol, dupa ce descrie farmecul Baraganului, in care "se aude, din timp in timp, cate un glas duios, cantand o doina trista si melancolica", scriitorul formuleaza idei noi si revolutionare: "Negresit, muncitorul e stalpul Romaniei. De la dansul sa invatam a ne iubi patria. Dar a sosit timpul ca Romania sa formeze toata o singura si puternica natiune, care se va destinde pe amandoua poalele Muntilor Carpati"...

Tot acum scrie poezia "Oda Romaniei", realizata in maniera romantica pe baza antitezei trecut-prezent. Tot in perioada studiilor de la Paris a scris articolul "Bazele unei literaturi nationale", in care isi precizeaza conceptia despre literatura. Mergand pe linia programului stabilit de revista ...

Life Show / stiri Life Show25 vizite[ Arges Expres ]

"Doina Argesului" - 60 ani de activitate

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 16:27

Teatrul "Alexandru Davila" va gazdui maine, incepand cu ora 16.00, un eveniment cu totul deosebit din viata culturala a judetului nostru: aniversarea implinirii frumoasei varste de 60 ani de activitate a Orchestrei de muzica populara "Doina Argesului". Festivitatea va debuta in foaierul teatrului pitestean prin lansarea CD-ului care insoteste volumul omagial semnat de Dorin Oancea si Sorin Mazilescu (Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Arges). Sala Mare de spectacole va gazdui de la ora 18.00 premiera unui spectacol extraordinar sustinut de actuali si fosti solisti si instrumentisti, care au dus faima muzicii si traditiilor populare ale acestor acestor meleaguri in lumea larga. Va fi un eveniment de suflet, la care sunt invitati sa participe toti argesenii

Life Show / stiri Life Show47 vizite[ Arges Expres ]

Vindecarea de sine

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 16:27

Nu maEuro'am putut vindeca de mine; cred ca nu voi reusi niciodata; acest sentiment e uneori ca o povara, alteori ca un blestem; foarte rar ca o fericire. Si a inceput inca demult, de cand am devenit constient ca viata mea e unica si complexa si ca nimeni nu poate trai, in afara de mine, in cercul ei de lumina.

Bucuriile acestei existente pot sa le impartaseasca si altii - dar nu cred ca la fel ca mine... Am trait o iubire unica si mai multe iubiri obisnuite, dar nici una asemenea celeilalte, nici la fel ca altii. Cum sa ma vindec de aceste iubiri, cand ele au inflorit pe trupul meu ca niste lastari de carne? Cum sa ma despart de senzatiile acestor iubiri, cand ele au fost numai ale mele, ca niciunele altele? Apoi am inceput sa scriu; maEuro'am dedublat, maEuro'am triplat, maEuro'am multiplicat in treizeci si una de masuri literare - operele mele, in variantele mele multiple - si fiecare dintre ele pune marturie ca nu ma pot vindeca de mine...

Vindecarea de sine nu este un orgoliu, nici o limita de neatins, nici un zbor in vis, de unde teaEuro'ai mai putea intoarce: este tot ceea ce am devenit eu, constient de mine, asa cum fiecare om ar trebui sa fie constient de sine, pana la gradul superlativ al trairii.

Nu ni saEuro'a dat decat o singura viata; cum neaEuro'am putea vindeca de bucuriile ei?

Life Show / stiri Life Show20 vizite[ Arges Expres ]

Umor tragic

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 16:27

Umor tragic"Radem de ceea ce ne face frica", spun psihologii si, in general, psihologii stiu ce spun. O forma instinctiva de aparare probabil. Radem si de intamplari rare, neasteptate, contrare normalului - de pilda, atunci cand vedem pe cineva cazand. Ne-am obisnuit cu oamenii stand pe doua picioare, verticali, sunt caraghiosi cand ajung, dintr-o data, cu picioarele in sus. Ma rog, rad de asta mai mult copiii, ca adultii, dupa ce au acumulat cateva cazaturi memorabile la CV, stiind ce se poate intampla in timp ce spectatorii rad, sunt mai retinuti, ba chiar pot avea un frison osteoporotic care previne pana si zambetele. Radem, de asemenea, de "rupturi" intre asteptare si realizare, intre introducere si incheiere, reteta tipica pentru bancuri si epigrame. Nu dau exemple acum, vor aparea dupa ce intru in subiectul propriu-zis.

Razboiul din Ucraina este subiectul acela. Nu se poate rade de un razboi, Doamne apara si pazeste!, dar nu m-am putut abtine sa nu vad o gluma buna in decizia unor tari europene, parca Anglia (iertare Majestate: Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord) a fost prima, de a da Ucrainei, spre a se apara de marele si insistentul urs de la rasarit, arme neletale. Genial! O "ruptura" din numai doua cuvinte! Cand spui "arma", deja vezi o teava care fumega, cu tragaci la celalalt capat, cand spui "neletal" stai pe loc si-ti dai cu presupusul. Ce fel de arme are armata Albionului, care nu omoara, dar pot fi de ajutor impotriva bazucilor, kalasnicoavelor si mai ...

Life Show / stiri Life Show26 vizite[ Arges Expres ]

Moldovenii dau piept cu georgienii si polonezii

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 16:26

Moldovenii dau piept cu georgienii si poloneziiFC Botosani va juca in primul tur preliminar al UEFA Europa League cu FC Tskhinvali, locul 4 din campionatul Georgiei. Primul meci se va disputa la 2 iulie la Botosani, iar returul in 9 iulie, in deplasare. Meciurile din turul secund vor avea loc pe 16 si 23 iulie. Oficialii botosanenilor au primit acceptul de a disputa meciurile de acasa pe propria arena, dar pana in faza play-off-ului Europa League. FC Botosani a fost cap de serie in acest prim tur, datorita coeficientului de tara, dar din faza urmatoare a competitiei isi va pierde acest statut in caz de calificare. Moldovenii vor disputa cele mai multe meciuri pentru a accede in grupele Europa League. Ei vor avea nevoie de patru "duble" si vor fi cap de serie doar in primul tur. Din turul secund, lucrurile se vor complica deja pentru trupa lui Leo Grozavu, care poate intalni nume mari. Totusi, o eventuala calificare in turul al treilea i-ar aduce Botosaniului o adversara considerata mai accesibila, pentru ca ar prelua culoarul echipei de care a trecut in turul anterior.

Cine sunt georgienii

FC Tskhinvali a fost fondata in anul 1936 si isi disputa meciurile la Gori, langa Tbilisi, pe un stadion de doar 1.535 locuri. Antrenor este un fost international georgian, Kakhaber Kacharava, iar culorile traditionale sunt rosu si negru (acasa, asemanator cu cel al italienilor de la AC Milan), sau albastru complet (pentru deplasare). Nu are in componenta decat un singur jucator strain, un portar rus, Soslan Naniev. Performantele pe ...

Sport / stiri Sport22 vizite[ Arges Expres ]

Steaua - Trencin, in al doilea tur preliminar al Ligii Campionilor!

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 16:26

Steaua - Trencin, in al doilea tur preliminar al Ligii Campionilor!Sortii nu i-au fost prea favorabili noului antrenor al Stelei, Mirel Radoi, caci i-au scos in cale in al doilea tur preliminar al Ligii Campionilor campioana Slovaciei, FK AS Trencin. Aceasta e o mai veche cunostinta a fotbalului romanesc, in sezonul 2013-2014 fiind eliminata de Astra Giurgiu, care s-a impus in deplasare cu 3-1 si a remizat acasa, scor 2-2.

Futbalovy Klub AS Trencin joaca in prima liga slovaca de fotbal (Corgon Liga), dupa ce a promovat in 2011 din divizia inferioara si isi disputa partidele de acasa pe "Stadion na Sihoti", ce are o capacitate de doar 4.500 spectatori. S-a infiintat in anul 1992 si a reusit in acest an sa castige tripla (campionat, cupa si supercupa). In lot se regasesc jucatori din: Curacao - Gino van Kessel, cel mai valoros, cotat la circa 1 milion de euro; trei nigerieni - Rabiu Ibrahim, Kingsley Madu si Emmanuel Edmond; trei brazilieni - Jairo, Ramon si Wesley; un olandez - Ryan Koolwijk; un englez - James Lawrence, dar si doi jamaicani, Leon Bailey si Kyle Butler. Antrenor este Martin Sevela, culorile traditionale fiind alb cu dunga rosie pe pieptul stang (acasa) si tricou galben cu dunga neagra pe pieptul stang, sort negru, jambiere galbene (deplasare). Proprietar este fostul international olandez Tschen La Ling. Prima mansa se va desfasura in Slovacia, in 14-15 iulie, iar returul va avea loc la Bucuresti, pe Arena Nationala, in 21-22 iulie.

Sport / stiri Sport18 vizite[ Arges Expres ]

Dezastrul tenismenelor noastre continua

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 16:25

Dupa ce au probabil ca au stat cu ochii pe finala turneului de la Birmingham, in care nemtoaica Angelique Kerber a invins-o pe Karolina Pliskova (Cehia) cu 6-7, 6-3, 7-6, jucatoarele noastre - cica - se pregatesc pentru Wimbledon. Simona Halep, cu noul antrenor, Daniel Dobre, se acomodeaza cu atmosfera londoneza. Si, probabil realizeaza ca invingatoarea de la Birmingham, Kerber, a egalat-o la numarul de turnee castigate anul acesta. Simona le are pe cele de la Shenzhen, Dubai si Indian Wells, iar Angelique pe cele de la Charleston, Stuttgart si Birmingham. Fanii lui Halep spera ca va reusi sa-si razbune nereusitele la Wimbledon, unde se va aduna crema tenisului mondial. Iubitorii tenisului de camp care nu si-au pierdut simtul realitatii sunt sceptici cu posibilitatea ca Simona sa poata egala macar performanta de anul trecut, cand a fost eliminata de canadianca Eugenie Bouchard, in semifinala.

Irina Begu si Alexandra Dulgheru au ales sa se inscrie in turneul de la Eastbourne unde - din pacate - au facut doar act de prezenta, practicand un tenis slab, obosit si lipsit de orice orizont, semn ca au intrat in eclipse de forma de-a dreptul ingrijoratoare. Barbora Strycova (locul 28 WTA) s-a distrat pur si simplu cu Irina Begu (30 WTA) in primul tur, pe care a batut-o cu 6-4, 6-2, intr-un meci in care jucatoarea noastra a gresit mai mult, uneori de-a dreptul penibil. Din pacate, a fost imitata si de Alexandra Dulgheru (59 WTA), umilita de americanca Irina Falconi (73 WTA) cu un ...

Sport / stiri Sport18 vizite[ Arges Expres ]

Excursie in Scotia pentru Astra Giurgiu!

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 16:25

Conform tragerii la sorti de luni, Astra Giurgiu va intalni in turul doi preliminar detinatoarea Cupei Scotiei si ocupanta locului trei, Inverness Caledonian, debutanta in cupele europene. Formatia pregatita de John Hughes a obtinut 65 puncte in sezonul 20014-2015, primele doua pozitii fiind ocupate de Celtic Glasgow - 92 puncte si Aberdeen - 75 puncte. La sfarsitul lunii mai, a pus mana pe Cupa Scotiei, pentru prima oara in istoria sa, dupa ce a invins in finala, cu scorul de 2-1, formatia Falkirk. Primul meci cu Astra va avea loc in Scotia, pe 16 iulie, jocul retur urmand sa se dispute in Romania, pe 23 iulie.

Fondata in anul 1994, echipa care are culori traditionale rosu si albastru, isi disputa meciurile pe Caledonian Stadium, cu o capacitate de doar 7.800 locuri, este manageriata de englezul John Hughes si il are ca presedinte pe Kenny Cameron. De altfel, din cei 24 jucatori aflati in lot, 12 sunt englezi, 8 scotieni, 2 irlandezi, printre care si capitanul Richie Foran, dar si un estonian, atacantul Tarmo Kink si un canadian, Calum Ferguson. Unul dintre cei mai celebri jucatori care au evoluat pentru "The Pride of the Highlands" ("Mandria Scotiei") a fost binecunoscutul atacant roman Marius Niculae. Fostul international a jucat, in sezonul 2007-2008, 35 partide in toate competitiile si a marcat de 8 ori. Alti internationali care au jucat de-a lungul carierei la echipa scotiana au fost Richard Hastings si Davide Xausa (Canada), Owain Tudur Jones (Tara Galilor), Billy ...

Sport / stiri Sport19 vizite[ Arges Expres ]

Perchezitii la medici psihiatri

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 13:28

Sefa Centrului de Sanatate Mintala din Pitesti s-a trezit ieri dimineata cu mascatii in casa, dupa ce procurorii de la Parchetul General si politisti din cadrul Directiei Generale Anticoruptie au efectuat perchezitii in opt locatii din judetul Arges si municipiul Bucuresti. Alaturi de casa lui Eli Morman si de sediul centrului, procurorii au descins si la cabinetele altor medici psihiatri, acuzati ca cereau mita de la pacienti in schimbul eliberarii frauduloase de documente pentru incadrarea in grad de invaliditate.

Cercetarile s-au efectuat intr-o cauza penala avand ca obiect savarsirea unor infractiuni de luare de mita, dare de mita, abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals si inselaciune, savarsite de medici specialisti psihiatri. In comunicatul remis ieri de Parchetul General se spune ca "medicii procedau la internarea fictiva a persoanelor interesate, carora le eliberau, in schimbul unor sume de bani (circa 500 lei la fiecare internare), documente medicale care confirmau incadrarea in grad de invaliditate, desi, in realitate, beneficiarii nu sufereau de afectiunile respective, creandu-se prejudicii Fondului National Unic de Asigurari Sociale si de Sanatate, atat prin cheltuirea nejustificata a sumelor alocate pentru internare, cat si prin faptul ca persoanele beneficiare ale diagnosticelor nereale primeau pensie de invaliditate in mod necuvenit". Cercetarile au evidentiat faptul ca, in intervalul aprilie - iunie 2015, 288 de persoane au beneficiat de internare in ...

Actualitate / stiri Actualitate191 vizite[ Arges Expres ]

Asfaltari de 8 km drumuri

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 13:28

Asfaltari de 8 km drumuriEdilii au declansat in actualul mandat o adevarata ofensiva a modernizarii infrastructurii rutiere locale. Factorul favorizant a fost vanzarea unei suprafete considerabile din izlazul de la Valea Uleului catre firma germana Dr. Oetker, cel mai mare contribuabil la bugetul local, pentru realizarea a doua noi capacitati productive. Tranzactia a insumat circa 2 milioane euro, bani care au fost chivernisiti cu mare grija pentru atingerea unor obiective precise, cuprinse in strategia de dezvoltare locala. Startul lucrarilor finantate din acesti bani s-a dat in anul 2013, cand s-a trecut la asfaltarea celor 3,5 km din DC 258 Mustatesti-Cerbureni. In primii doi ani s-au realizat 1,7 km, lucrarile urmand sa fie continuate in cursul acestui an. Reabilitarea si modernizarea prin asfaltare a Drumului Local Mustatesti-Valea Uleului, de 0,850 km, s-a executat anul trecut. Pentru 2015 este programata asfaltarea DC 259 Ungureni-Borovinesti, in lungime de 2,7 km, la care lucrarile pregatitoare s-au desfasurat pe parcursul anului trecut, urmand sa fie acum finalizate. Pana la sfarsitul acestui an trebuie sa se incheie asfaltarea strazilor Nuculet si Calinesti de pe DL Valea Iasului in lungime de 1 km, din care s-au bifat primii 0,450 km din lungimea totala. Primarul Nicolae Barbu si edilii si-au reiterat recent hotararea de a-si atinge obiectivele fixate pentru acest an.

Actualitate / stiri Actualitate87 vizite[ Arges Expres ]

Elena Stoica - profesor de exceptie!

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 13:27

Elena Stoica - profesor de exceptie!2015 este al doilea an in care Fundatia Dan Voiculescu lanseaza campania nationala "Liga Profesorilor Exceptionali", in care s-a dat posibilitatea de a se vota de catre oricine toti profesorii din tara cu rezultate merituoase in activitate. Pe 21 iunie s-a incheiat etapa votarii, in urma careia s-au aflat castigatorii finali. Astfel, pe locul I, cu 3.595 de voturi, s-a situat Grigore Luisian, profesor de matematica din Botosani, ce va primi o bursa de 5.000 de lei lunar, pe timp de un an de zile. Locul II, cu 3.105 de voturi, a fost castigat de Marcel Porof, profesor de geografie din Falticeni, cu o bursa de 3.000 lei. Situata pe locul trei, cu 2.625 de voturi, profesoara de desen Elena Stoica va primi din partea fundatiei o bursa de 2.000 de lei. Argeseanca noastra este din comuna Corbeni si conduce un cerc de pictura si desen. Ultimii zece finalisti vor primi premii constand in laptopuri, excursii, materiale didactice, vouchere etc. Premiile se vor acorda incepand cu luna octombrie a acestui an de catre Fisher International si Editura Trei. Din cei 800 de candidati inscrisi initial in competitie, doamna profesor de desen Elena Stoica a fost clasata pe locul III. Dupa atatia ani de munca alaturi de copii, merita sa fie considerata un profesor de exceptie, avand in vedere multimea de tineri formati si de premii obtinute la concursurile din tara, dar mai ales din strainatate. De mica si-a dorit sa fie profesor de desen-pictura, simtind o chemare aparte spre acesta nobila si ...

Actualitate / stiri Actualitate90 vizite[ Arges Expres ]

Program de lucru cu publicul modificat la ITM Arges

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 10:28

In scopul satisfacerii in conditii optime a cerintelor cetatenilor, conducerea ITM Arges vine in sprijinul angajatorilor si angajatilor de pe raza judetului prin prelungirea programului de lucru cu publicul cu 2 ore, in zilele de joi si vineri. Astfel, inspectorul sef Cristian Soare ne-a informat ca programul de lucru cu publicul este de luni pana vineri, intre orele 08.30 si 16.30. De asemenea, si programul de audiente al sefului institutiei s-a prelungit cu o ora si a fost stabilit pentru ziua de luni, intre orele 12.00 si 15.00. La nivelul ITM Arges, activitatea de informare atat a angajatorilor, cat si a angajatilor este realizata prin intermediul mass-media, respectiv comunicate de presa, site-ului institutiei, ghiseului de informare - respectiv existenta unei eficiente si rapide comunicari intre cetatenii care se confrunta cu diverse probleme si functionarii publici, avizierului - prin afisarea diverselor informatii de interes general, chestionarelor de evaluare privind modul in care sunt satisfacute cerintele referitoare la serviciile furnizate, dar si a unui program flexibil de audiente existent la nivelul tuturor compartimentelor.

Actualitate / stiri Actualitate109 vizite[ Arges Expres ]

Se vand microcentralele din Arges!

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 10:28

Hidroelectrica este supusa unui proces de redresare economica, iar una dintre masurile luate pentru realizarea acestui lucru este de a vinde o parte din activele din patrimoniul sau. Astfel, societatea a lansat recent anuntul de vanzare pentru 30 de microhidrocentrale, doua fiind din judetul Arges. Este vorba de microhidrocentrala Calugarita, de pe Valea Argesului, din bazinul raului Valea lui Stan si Frasin, din bazinul raului Dambovita. Centrala de la Calugarita este scoasa la vanzare cu pretul de 1.700.000 lei, plus TVA, iar cea de-a doua la pretul de 4.600.000 lei, la care se adauga taxa pe valoarea adaugata. Cumparatorii vor avea obligatia sa pastreze activitatea specifica inca 5 ani dupa achizitionare.

Actualitate / stiri Actualitate130 vizite[ Arges Expres ]

Peste 25 taxe si impozite, termen limita joi!

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 10:28

Pe langa declaratiile care trebuie depuse la Fisc pana in 25 iunie, contribuabilii mai au de efectuat si cateva plati de taxe si impozite tot pana la aceeasi data. In functie de vectorul fiscal, numarul taxelor de achitat la stat variaza pentru fiecare contribuabil, peste 20 plati catre stat avand termen joi. Acestea sunt: notificarea pentru incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare, Formular 097; declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, Formularul 100, format electronic; declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, Formularul 112; decontul de taxa pe valoarea adaugata, Formularul 300, format electronic; decontul special de taxa pe valoarea adaugata pentru luna precedenta, Formularul 301, format electronic; declaratia privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata, Formularul 307; declaratia privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat conform art. 153, alin. (9), lit. a)-e) din Codul fiscal, Formularul 311; declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare de bunuri pentru luna trecuta, Formularul 390 VIES; declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national aferente perioadei de raportare precedente, Formularul 394. Atentie! Declaratia 394 nu se depune pe ...

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Arges Expres ]

Sondaj surpriza pentru PNL!

Marti, 23 Iunie 2015, ora 10:28

Un sondaj Avangarde realizat in perioada 2-15 iunie, in Bucuresti, prezinta o situatie surprinzatoare: in Capitala, Alianta PSD-UNPR-PC ar obtine 5 procente peste PNL la alegerile pentru Primaria Generala, 42% fata de 37%. Ar urma PLR-5%, M10-5%, PRM si PMP cu cate 3 procente fiecare. La capitolul incredere in personalitati, conduce detasat Klaus lohannis, cu 65%, urmat de Sorin Oprescu - 47%, Ecaterina Andronescu - 44% si Calin Popescu Tariceanu cu 38%. In schimb, 76% dintre cei chestionati se declara nemultumiti si foarte nemultumiti de actuala clasa politica din Romania.

Actualitate / stiri Actualitate79 vizite[ Arges Expres ]

TVA de 5% pentru carti si ziare

Marti, 23 Iunie 2015, ora 10:28

Comisia de Buget din Camera Deputatilor a votat saptamana trecuta introducerea cotei reduse de TVA de 5% pentru manuale scolare, ziare si reviste, carti, acces in muzee, gradini zoologice, evenimente sportive si cinematografe, pentru care Guvernul a propus o cota de 9%. TVA va fi redusa la 5% si pentru accesul la castele, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectura si arhelogice, targuri, expozitii si evenimente culturale.

O taxa pe valoarea adaugata de 5% va fi aplicata si pentru livrarea de locuinte care au o suprafata de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare nu depaseste 450.000 lei, fara TVA, achizitionate de orice persoana necasatorita sau familie. Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor care, in momentul vanzarii, pot fi locuite ca atare si daca terenul pe care sunt construite nu depaseste 250 metri patrati.

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Arges Expres ]

Se ieftinesc medicamentele!

Marti, 23 Iunie 2015, ora 10:28

Premierul Victor Ponta a anuntat duminica seara doua masuri economice extrem de importante. Prima este reducerea cotei standard de TVA de la 24% la 19% (nu 20%, cat fusese prevazut initial in proiectul noului Cod Fiscal). Ponta a mai precizat ca exista spatiu fiscal bugetar predictibil, astfel incat reducerea TVA sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2016. Totodata, el a mai anuntat ca de la 1 iulie intra in vigoare scaderea preturilor la medicamente cu 20%, masura asteptata de milioane de romani.

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Arges Expres ]

Fifor in locul lui Rus

Marti, 23 Iunie 2015, ora 10:27

Fifor in locul lui RusPentru postul de ministru al Transporturilor, vacantat in urma demisiei in urma cu mai bine de o saptamana a lui loan Rus, dupa niste declaratii despre romanii din strainatate, a fost propus senatorul Mihai-Viorel Fifor. El are 45 de ani, este senator de Dolj, presedintele Comisiei pentru transporturi si energie din aceasta Camera si conduce PSD Craiova din 2010. In martie 2014, Fifor a fost ales presedintele Comisiei parlamentare de ancheta privind terenurile de la Nana. El a fost in doua randuri secretar de stat in Ministerul Administratiei si lnternelor.

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Arges Expres ]

Falimentul personal

Marti, 23 Iunie 2015, ora 10:27

Presedintele Klaus lohannis a promulgat joi Legea falimentului personal. Actul normativ da posibilitatea oricarei persoane fizice sa-si declare falimentul daca se afla in dificultate financiara, adica are datorii mai mari de 14.000 de lei, neplatite mai mult de 90 de zile. Cei aflati intr-o astfel de situatie nu vor mai putea fi executati silit. Totusi, datornicii trebuie sa returneze banii, in baza unui plan intocmit de un administrator impreuna cu un lichidator. Procesul stingerii restantelor poate dura 5 ani, timp in care persoana in cauza trebuie sa-si reduca mult cheltuielile si sa plateasca macar jumatate din datorie.

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Arges Expres ]

CCR schimba Codul Muncii

Marti, 23 Iunie 2015, ora 10:27

Codul Muncii se modifica din nou, in urma unei decizii a Curtii Constitutionale. Decizia ii afecteaza pe toti angajatorii, care trebuie sa respecte deciziile anuntate de Curtea Constitutionala a Romaniei. Hotararea a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 431 si modifica dispozitiile art. 52, alin. (1), lit. b) din Legea 53/2003 - Codul Muncii. Concret, angajatorii nu mai au voie sa suspende contractele individuale de munca ale salariatilor atunci cand se formuleaza plangeri penale impotriva acestora. Curtea Constitutionala a Romaniei a precizat ca aceasta masura este excesiva.

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Arges Expres ]

Cum poti obtine 120.000 lei de la stat

Marti, 23 Iunie 2015, ora 10:27

Tinerii pot obtine, in cadrul Programului START, finantare pentru implementarea planului de afaceri printr-o alocatie nerambursabila de 90% din valoarea cheltuielilor eligibile (in valoare de maxim 120.000 lei pentru fiecare beneficiar). Totodata, acestia trebuie sa aiba o contributie proprie de 10% din valoarea cheltuielilor eligibile. Inscrierile se vor putea face in perioada 22 iunie - 1 iulie. In 2015, bugetul alocat schemei se ridica la 20 milioane lei, dintre care 18 milioane sunt pentru acordarea de alocatii financiare nerambursabile. Autoritatile estimeaza ca in acest an, prin Programul START, vor capata ajutor financiar cel putin 150 beneficiari.

Prin intermediul Programul START nu se pot obtine bani pentru: intermedieri financiare si asigurari; tranzactii imobiliare; activitati juridice; activitati de jocuri de noroc si pariuri; productie sau comercializare de armament, munitii, explozibili, tutun, alcool, substante aflate sub control national, plante, substante si preparate stupefiante si psihotrope; productie sau comercializare de produse energetice, activitati de inchiriere si leasing, activitati de investigare si protectie. Mai multe amanunte pe http://www.finantare-start.ro/programul-start/.

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Arges Expres ]

"Alina Gorghiu este un fel de Ana Pauker!"

Luni, 22 Iunie 2015, ora 16:30

Vineri, asa cum a fost programat, s-a semnat protocolul de fuziune dintre PLR si PC, din care s-a nascut ALDE. Copresedintii Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin au declarat la unison ca noua formatiune politica isi propune sa ajunga a treia forta politica din Romania. Conducerea interimara va fi asigurata de cei doi pana la inceputul anului 2017, dupa alegerile parlamentare de anul viitor. Altfel spus, ALDE si-a fixat drept obiectiv sa dea jos UNPR din pozitia in care se afla. Presedintele Senatului, fost lider liberal, a atacat dur fostul partid, despre care a spus ca a abdicat de la principiile liberalismului traditional si ca s-a indepartat de principiile democratiei, de cand a ajuns sa aplaude actiunile procurorilor DNA, de parca n-ar mai exista prezumtia de nevinovatie. Desi a colaborat destul de bine in trecut cu copresedintele liberal Alina Gorghiu, din motive usor de banuit, dar greu de explicat pentru un tip educat cum este fostul premier din mandatul 2004-2008, Tariceanu a atacat-o dur, aproape la modul misogin. Faptul este de-a dreptul ciudat pentru un tip cu 5 neveste pe foaia de parcurs a vietii personale, fara a mai lua in calcul eventualelel relatii ilegitime. Mai exact, a caracterizat-o drept un soi de Ana Pauker!?!... Cea invocata a fost in perioada conducerii comuniste a lui Gheorghe Gheorghiu Dej o fanatica activista stalinista, facand parte din nucleul dur trimis de la Moscova sa implementeze comunismul in Romania. Ana Pauker, Teohari Georgescu si ..

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Arges Expres ]


Prima   <<   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   Ultima
Cele mai citite stiri
S-a sinucis directorul de la Arpechim
S-a sinucis directorul de la Arpechim De teama ca o sa-si piarda locul de munca, seful Serviciului ...
Sofer in coma dupa un accident rutier la Merisani
Ieri, pe raza comunei Merisani a avut loc un accident de circulatie soldat cu ranirea grava a unui ...
Nunta in Pitesti, in mijlocul naturii
Nunta in Pitesti, in mijlocul naturiiPALACE EVENTS ESTE CEL MAI NOU CENTRU DE EVENIMENTE CARE SE VA ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook