Rezultatele 871 - 900 din 1000 (0.358 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Interventie greoaie in Varful Negoiu

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 04:16

Interventie greoaie in Varful Negoiu La incendiul din Varful Negoiu - Punctul Fata lui Cazan, izbucnit la fondul forestier si padurea alpina, pe raza comunei Salatrucu, intervin in continuare 13 militari profesionisti de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Arges, salariati ai ocoalelor silvice din zona si mai multi voluntari pentru monitorizarea si limitarea incendiului de vegetatie uscata si jnepenis, care se manifesta pe o suprafata de aproximativ 50 ha. Din cauza zonei greu accesibile, aflate la peste 2.000 m altitudine, se lucreaza doar cu mijloace de prima interventie. Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, a curentilor de aer din zona si a schimbarii directiei vantului, exista permanent riscul extinderii incendiului.

Actualitate / stiri Actualitate 85 vizite [ Arges Expres ]

Scad preturile apartamentelor!

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 04:16

Scad preturile apartamentelor! Toamna care tocmai a inceput nu anunta schimbari spectaculoase pe piata imobiliarelor, dupa ce nici in primele opt luni ale acestui an nu s-a resimtit o revenire importanta a acestui sector.

In perioade de criza, in general imobiliarele sunt ultimele care isi revin, astfel ca acesta piata este asteptata sa-si revina abia dupa ce si celelalte sectoare economice se repun pe picioare. In materie de locuinte, pe site-urile de anunturi, dar si pe portalurile bancilor sau ale firmelor de insolventa se gasesc mii de locuinte care isi cauta cumparatori, astfel ca nici in acest domeniu nu au fost incepute investitii semnificative pana in acest moment.

Business / stiri Business 166 vizite [ Arges Expres ]

Revin uniformele scolare!

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 04:16

Revin uniformele scolare! Ieri ne-am continuat periplul prin scolile din municipiu, pentru a afla in ce stadiu de pregatire se gasesc acum, cand mai este putin timp pana la inceperea unui nou an scolar. La Scoala Gimnaziala "Carol I", inca din vara s-au facut lucrari de igienizare, s-au vopsit cu lavabila salile de clasa, s-a varuit si s-a facut curatenie in grupurile sanitare si s-au inlocuit bateriile defecte si vasele de toaleta sparte. De asemenea, s-a pus lambriu in cele 2 cancelarii din cele 2 locatii, iar intr-una dintre ele s-a pus si parchet. S-a inlocuit parchetul intr-o sala de clasa de la localul de sus. In prezent se lucreaza la suprainaltarea gardului cu plasa de sarma, tot la localul de sus. "S-au facut demersuri pentru achizitionarea mobilierului pentru clasa pregatitoare, care este asteptat sa soseasca vineri. Noi am amenajat pentru cei mici o sala din localul de jos, unde se faceau inainte meditatii. Clasa pregatitoare va avea 25 elevi si vor fi indrumati de invatatoarea titulara desata Olimpia Mateescu. La clasa I figureaza in planul de scolarizare 2 clase, cu 38 elevi in total. De curand am facut si dezinsectie si dezinfectie in toata scoala", ne-a comunicat prof. Sorina Stirboiu, directorul Scolii "Carol I".

"Mircea cel Batran" propune uniforma personalizata

Si in aceasta unitate de invatamant, pe parcursul verii s-au facut reparatiile necesare si deratizarea inainte de 2 august. S-a dat cu lac pe parchet in toate salile de clasa, iar in prezent se schimba perdelele de pe ...

Actualitate / stiri Actualitate 348 vizite [ Arges Expres ]

Primaria ridica masinile abandonate!

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 04:16

Primaria ridica masinile abandonate! Zilele trecute, reprezentantii Biroului Transporturi din cadrul Primariei Curtea de Arges, impreuna cu cei de la Politia Municipala au facut mai multe controale pe raza orasului pentru identificarea unor autoturisme abandonate.

Proprietarii autovehiculelor au fost gasiti, iar politistii, impreuna cu reprezentantii Primariei, i-au somat pe conducatorii auto sa mute masinile in cel mai scurt timp. "Am mers pe teren si am constatat ca nu toate autoturismele sunt abandonate, pentru ca multe din masini au taxele si asigurarile platite la zi, dar proprietarii nu inteleg ca nu au voie sa le lase in strada o perioada indelungata. Celor care nu au actele in regula le-am dat o saptamana sa isi mute masinile. Daca nici in acest timp nu se rezolva situatia, i se trimite o somatie care ii mai da proprietarului un ragaz de 5 zile, dupa care se trece la masuri legale, reprezentand o amenda in valoare de 2.000 lei. Celor care nu sunt interesati sa rezolve problema pe cale amiabila le vor fi ridicate masinile pentru 10 zile si duse la Statia de asfalt, urmand sa fie valorificate la centrele de fier vechi daca nu sunt revendicate", ne-a declarat Nicolae Paunescu, seful Biroului Transporturi din cadrul Primariei Curtea de Arges. Exista multi concitadini neinteresati de soarta rablelor pe care le detin, mai ales daca ajung la centrul de depozitare de la Statia de asfalt, pentru ca recuperarea lor este costisitoare, tinand seama ca trebuie platita amenda de 2.000 lei si costurile cu ...

Actualitate / stiri Actualitate 189 vizite [ Arges Expres ]

Semifinale la 12 ani

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 04:16

Semifinale la 12 ani Turneul de tenis dotat cu Trofeul Victor Hanescu a continuat ieri pe terenurile AS Tenis Club Curtea de Arges cu disputarea sferturilor de finala, baieti si fete. S-au inregistrat urmatoarele rezultate:

Simplu, 12 ani - fete

Selma Cadar - Oana Corneanu: 6-2, 6-1.

Gloria Mihu - Maria Popescu: 6-4, 6-3.

Sabina Dadaciu - Andreea Velcea: 5-7, 1-6.

Maria Neagu - Andreea Prisacariu: 3-6, 0-6.

Simplu, 12 ani - baieti

Alexander Simion - Mihai Marinescu: 6-4, 7-5.

Cezar Cretu - Theodor Foia: 4-6, 1-6.

Carp Carare - Andrei Oprisor: 0-6, 6-3, 2-6.

Nini Dica - Filip Jianu: 6-2, 6-2.

Dublu, 12 ani - fete

Selma Cadar/Gloria Mihu - Sara Kordoghlia/Andreea Iordachi 6-2, 6-3.

Maria Neagu/Maria Popescu - Georgiana Galca/Alexandra Vieru 6-1, 6-1.

Oana Corneanu/Andreea Velcea - Laura Jipescu/Maria Mitrofan 6-2, 6-2.

Ramona Chivu/Sabina Dadaciu - Ilinca Baranescu/Lavinia Savu: 6-1, 6-3.

Dublu, 12 ani - baieti

Theodor Foia/Stefan Palosi - Stefan Mocanu/Ramon Serban: 6-0, 6-1

Alexandru Bobe/Andrei Oprisor - Cristian Andreescu/ Stefan Andreescu: w-o.

Cezar Cretu/Mihai Marinescu - Filip Ceara/Mircea Marin: 6-0, 6-0

Nini Dica/Filip Jianu - Doru Borsan/Radu Macovei: 6-3, 6-4.

Atat la simplu, cat si la dublu, meciurile au fost extrem de disputate si de un bun nivel tehnic. La fete sunt prezente 8 dintre primele 10 junioare ale tarii, iar la baieti se afla la Curtea de Arges 5 dintre primii 10 jucatori. Concursul va continua astazi cu ...

Sport / stiri Sport 141 vizite [ Arges Expres ]

Confruntare artistica la nivel inalt: Stradivarius vs. Guarneri - Turneul national "Duelul viorilor"

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 06:13

Confruntare artistica la nivel inalt: Stradivarius vs. Guarneri - Turneul national "Duelul viorilor" Proaspat iesiti dintr-o vara marcata de intrecerile sportive ale Olimpiadei, suntem invitati in toamna, odata cu reluarea mai multor initiative culturale, la un alt tip de competitie: duelul artistic.

Si daca la Olimpiada conteaza doar cine triumfa, pe taramul artei, competitia in sine este cea care naste valoarea, iar castigatorul nu este atat protagonistul, cat publicul care se bucura de evolutia sa. Stradivarius si Guarneri - doua viori de colectie - si cei doi artisti de talie internationala care le manuiesc cu maiestrie, Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru, se vor duela arbitrati de pianistul Horia Mihail, in contextul celei de-a doua editii a turneului national "Duelul viorilor". Intre 12-25 septembrie, cei care nu au avut ocazia sa participe la prima editie, vor putea sa se bucure de sunetul extraordinar al celor doua viori de colectie intr-un repertoriu atractiv, in orasele Galati, Iasi, Bacau, Pitesti, Bucuresti, Ploiesti, Sibiu, Timisoara si Cluj-Napoca.

Life Show / cultura 62 vizite [ Arges Expres ]

Cainii astepta avizul DSVSA!

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 04:15

Cainii astepta avizul DSVSA! Adapostul de caini de la Valea Sasul este gol, si asta in conditiile in care maidanezii alearga din ce in ce mai multi pe strazi. Sunt patrupede fara clipsuri, pe care angajatii SPU s-a angajat sa-i castreze imediat ce se vor intoarce din concediu, in data de 1 septembrie.

Ieri am aflat de la directorul Gabriel Nastea ca la adapost se astepta un control de la DSVSA, pentru ca unitatea a fost inchisa pentru o perioada lunga de timp. Daca in urma acestuia nu vor fi intrunite toate conditiile de desfasurare a activitatii, e posibil ca maidanezii sa mai ramana pe strazi, pana ce SPU primeste aviz de functionare. Promisiunea cum ca vom scapa de caini, dupa ce adapostul de la Valea Sasului a inceput sa functioneze, pare sa nu mai prinda contur. Pana cineva se ocupa de ei, aveti grija de dumneavoastra!

Actualitate / stiri Actualitate 97 vizite [ Arges Expres ]

Scoala "Armand Calinescu" are nevoie de izolatie exterioara!

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 04:15

Scoala "Armand Calinescu" are nevoie de izolatie exterioara! Peste mai putin de 2 saptamani, scolile din toata tara isi vor deschide larg portile pentru a-i primi pe elevi, mai mult sau mai putin pregatiti pentru inceperea unui nou an scolar. Ieri ne-am continuat vizitele la unitatile de invatamant din municipiu si am ajuns la Colegiul National "Vlaicu Voda".

"Suntem pregatiti!"

Lucrarile de renovare si igienizare incepute in timpul vacantei de vara sunt gata la C.N.V.V. "Am zugravit in toata scoala pe timpul veri, atat in cladirea veche, cat si in internat. S-au facut mici reparatii necesare, cum ar fi schimbarea burlanelor, parchetarea a doua sali de clasa si am spalat covoarele. Suntem pregatiti sa-i asteptam si pe cei 196 din clasa a IX-a", ne-a spus prof. Stefana Florea, directorul C.N.V.V. Planul de scolarizare al liceului cuprinde anul acesta 7 clase a IX-a, cu urmatoarele profile: Matematica-Informatica (4 clase) dintre care doua intensiv Informatica (IX-A si IX-C), o clasa intensiv engleza (IX-B) si una neintesiv (IX-D). Mai exista o clasa de Stiintele naturii, una cu profil de Stiinte sociale si alta de Filologie.

Gradinitele arondate structurii C.N.V.V., adica Gradinitele cu program normal nr. 2 si 3 si cea de la Valea Sasului sunt, de asemenea, pregatite sa-i primeasca pe micutii prescolari. Si aici s-a varuit, s-au vopsit caloriferele si s-a facut curatenie generala pentru cele 4 grupuri a cate 20 copii, la GPN 3, pentru grupa tot de 20 copii de la GPN 2 si pentru cei mai putini de 20 prichindei de la gradinita ...

Actualitate / stiri Actualitate 138 vizite [ Arges Expres ]

Bilete de tratament pentru pensionari

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 04:14

Bilete de tratament pentru pensionari La sediul Casei Judetene de Pensii Arges s-a afisat repartitia biletelor de tratament balnear pentru seria 11, data de prezentare in statiune fiind 15 septembrie 2012. Repartitia poate fi consultata si pe site-ul institutiei, www.cjparges.ro.

Au fost alocate automat pe baza cererilor inregistrate 419 bilete, in urmatoarele statiuni: 1 Mai, Amara, Caciulata, Calimanesti, Covasna, Eforie Nord, Felix, Geoagiu, Govora, Herculane, Mangalia, Moneasa, Olanesti, Pucioasa, Sangeorz, Sarata Monteoru, Saturn, Sinaia, Slanic Moldova, Slanic Prahova, Sovata, Tg. Ocna, Techirghiol, Tusnad si Vatra Dornei.

Biletele se vor elibera in zilele de 4, 5, 6 si 10 septembrie 2012, iar in data de 11 septembrie 2012 se vor elibera biletele nevalorificate. Au ramas 32 bilete pentru care nu s-au inregistrat solicitari din partea pensionarilor, in urmatoarele statiuni: Amara, Lacu Sarat, 1 Mai, Sarata Monteoru, Sangeorz si Tg. Ocna. Contributia individuala a unui bilet de tratament este de 50% din cuantumul pensiei. Biletul de tratament se elibereaza personal titularului, pe baza actului de identitate. Acesta va avea asupra lui cuponul lunii august 2012 (in original) si xerocopia biletului de trimitere de la medicul de familie. "Persoanele care solicita acordarea unui bilet de tratament in regim de gratuitate in baza certificatului de incadrare in grad de handicap vor prezenta copia Programului individual de reabilitare si integrare sociala eliberat de Comisia de Evaluare a Persoanelor cu ...

Business / stiri Business 244 vizite [ Arges Expres ]

Din cauza secetei - Au secat fantanile!

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 04:14

Din cauza secetei - Au secat fantanile! In data de 3 septembrie 2012, in principalele lacuri de acumulare din judetul Arges (aflate in administrarea ABA Arges-Vedea si Sucursala Hidrocentrale Curtea de Arges) se afla stocat un volum de apa de 486,47 milioane mc, reprezentand un grad de umplere de 69%.

Volumele de apa existente la inceputul lunii septembrie 2012 in aceste lacuri de acumulare permit Administratiei Bazinale de Apa Arges-Vedea asigurarea fara restrictii a apei pentru populatie (Pitesti, Bucuresti, Curtea de Arges, Campulung, Mioveni) si industriei (OMV Arpechim si Uzina Dacia Renault).

In calitate de coordonator al Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructiile hidrotehnice, poluari accidentale si seceta al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Arges, Administratia Bazinala de Apa Arges- Vedea a centralizat toate datele privind sursele de alimentare cu apa. Astfel, pentru alimentarea cu apa din sistem centralizat (diversi operatori economici), in zona deservita de SC AQUATERM SA Curtea de Arges nu este cazul de restrictionare a alimentarii cu apa. In ceea ce priveste alimentarea cu apa din sistem necentralizat (fantani), in comuna Cicanesti, 10 fantani din cele 700 sunt secate, in comuna Nucsoara, 70% din 170 fantani sunt secate, iar in comuna Musatesti, 50% din 200 fantani nu mai au apa.

"In perioada urmatoare, Administratia Bazinala de Apa Arges-Vedea va monitoriza in ...

Actualitate / stiri Actualitate 153 vizite [ Arges Expres ]

Incendiu in Varful Negoiu

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 04:14

Incendiu in Varful Negoiu Luni dupa-amiaza, prin numarul unic de urgenta 112 a fost anuntat un incendiu izbucnit la fond forestier si padure alpina, pe raza comunei Salatrucu, in Varful Negoiu-Punctul Fata lui Cazan.

La fata locului, s-au deplasat 10 militari profesionisti de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Arges, personal silvic si voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta pentru monitorizare si lichidare.

"Sunt fumegatii razlete, dar incendiul se poate propaga din cauza conditiilor meteo nefavorabile, mai ales a intensificarii vantului. Legatura cu militarii aflati in Varful Negoiu se ia destul de greu, avand in vedere ca nu exista semnal telefonic. Pentru a informa centrul, acestia suna la numarul unic de urgenta 112, singura modalitate de a comunica!", ne-a declarat lt. Madalina Epure.

Actualitate / incendiu 137 vizite [ Arges Expres ]

S-au stins flacarile din Muntii Groape si Podeanu

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 04:14

S-au stins flacarile din Muntii Groape si Podeanu Duminica, in zona Muntelui Groape-Nucsoara nu se mai manifestau fumegatii in padurea de foioase si rasinoase, la fata locului ramanand la supraveghere si monitorizare un detasament al ISU Arges, cu un ofiter si 11 subofiteri, respectiv 5 lucratori de la Ocolul Silvic Domnesti.

In functie de evolutia situatiei, vor fi retrase fortele de interventie ale ISU si vor ramane la supraveghere lucratori de la Ocolul Silvic Domnesti. Pompierii au actionat pana la lasarea intunericului, pe timpul noptii fiind constituite patrule care au supravegheat permanent zona afectata de incendiu.

Exista in permanenta riscul activarii focarelor, din cauza conditiilor meteo din zona de interventie; intensificari ale vantului si a curentilor existenti in zona, dar si a propagarii subterane a focului. Dupa mai bine de o saptamana de la izbucnirea incendiului in zona golului alpin din Muntele Podeanu si a mai mult de 42 ha fond forestier ars, duminica dimineata, incendiul a fost lichidat.

Fortele de interventie ale ISU Arges s-au retras la subunitati, urmand ca ieri, Ocolul Silvic Suici sa faca supravegherea si monitorizarea zonei cu personal propriu.

Actualitate / incendiu 119 vizite [ Arges Expres ]

Un nou cos de gunoi incendiat!

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 04:14

Un nou cos de gunoi incendiat! Gabriel Nastea, directorul Salubritatii Publice Urbane, spunea in urma cu putin timp ca inlocuirea vechilor cosuri de gunoi cu cele noi, anti-vandalism, va fi o schimbare de bun augur.

Ei bine, lucrurile nu s-au dovedit a fi chiar asa. Intrebat in urma cu aproximativ o luna de zile daca noile cosuri de gunoi vor rezista actiunilor vandalilor, atunci a raspuns convins ca da. "Eu sunt convins ca vor rezista! Sunt cosuri destul de rezistente si la foc, si la lovituri. Sunt prinse bine in beton! Sper ca vor rezista si cred, totodata, ca nu vom mai avem problemele pe care le-am avut in trecut, cand amplasam cosuri de gunoi si, dupa doua-trei zile, o parte din ele erau deja distruse!" Ei bine, s-a inselat! Din pacate pentru imaginea municipiului nostru, vandalii au inceput deja sa-si faca de cap! Cosul de gunoi aflat langa locul de joaca din fata Centrului de Cultura si Arte "George Topirceanu" a fost incendiat, fie deliberat, fie din neglijenta. Din pacate, nu va mai putea fi folosit...

"A fost incendiat intentionat!"

Daca in prima faza directorul SPU era absolut convins ca noile cosuri de gunoi vor rezista mai mult decat cele montate anterior de angajatii din cadrul Serviciului Public de Gospodarie Comunala, am vrut sa aflam ce parere are la momentul de fata referitor la cele intamplate. "Din nefericire, saptamana trecuta, un cos de gunoi montat la cativa pasi de locul de joaca de langa Centrul de Cultura si Arte a fost ars. I s-a dat pur si simplu foc! Oamenii nostri ...

Actualitate / stiri Actualitate 79 vizite [ Arges Expres ]

Schimbari de directori scolari

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 04:14

Schimbari de directori scolari Consiliul de Administratie al Inspectorului Scolar Judetean Arges s-a intrunit vineri pentru a stabili schimbarea din functie a unor directori de scoli, inclusiv din Curtea de Arges.

Astfel, la Grupul Scolar Forestier, in locul prof. Mihaela Frujina, a fost numit director plin prof. Gheorghe Popa, iar directorul adjunct prof. Nicolae Zidaru a fost schimbat cu prof. Elena Tudor. La Colegiul National "Vlaicu Voda" a ramas director prof. Stefana Florea, dar in locul directorului adjunct Dumitru Stoicescu, de ieri, functia a fost preluata de prof. Ilie Eana.

La Grupul Scolar Agricol a ramas in functie directorul Dana Erfulescu, dar pe postul de director adjunct este acum prof. Cristian Popa. La Scoala "Carol I" a fost validata tot prof. Sorina Stirboiu, la Scoala "Mircea cel Batran", director este tot prof. Roxana Tomescu, la Scoala "Basarab I" a ramas prof. Anca Popescu, iar la Grupul Scolar "Ferdinand I" a fost validata in functie tot directorul Ana Radutu. Toti cei mentionati mai sus sunt numiti prin delegatie, care li s-a prelungit. Singurii directori numiti prin concurs sunt prof. Ioan Calinescu, de la Grupul Scolar Auto si Rodica Tarceatu, de la Gradinita nr. 4. De asemenea, la scolile din comunele din zona noastra au ramas aceleasi conduceri.

Noul director de la Grupul Scolar "Forestier", prof. Gheorghe Popa, s-a nascut in data de 6 martie 1953 in Avrig, jud. Sibiu. A absorvit Universitatea "Babes-Bolyai", Facultatea de Fizica, din Cluj Napoca, in 1976. A fost ...

Actualitate / stiri Actualitate 565 vizite [ Arges Expres ]

Putine autorizatii de construire

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 04:14

Statistica ne spune ca in judetul Arges au fost eliberate 162 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, dintre acestea 41 autorizatii fiind eliberate pentru mediul urban (25,3% din total) si 121 autorizatii pentru mediul rural (74,7%).

Comparativ cu luna corespunzatoare a anului 2011 au fost eliberate cu 8 autorizatii de construire mai mult (+5,2%), trendul ascendent fiind imprimat de evolutia din mediul urban, unde numarul autorizatiilor de construire a crescut cu 36,7%, atenuata partial de numarul mai mic al autorizatiilor de construire eliberate in mediul rural (-2,4%). Numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a fost mai mic per ansamblu cu 1,8%, fiind eliberate cu 3 autorizatii de construire mai putin fata de luna anterioara. De asemenea, au fost eliberate si 27 autorizatii de construire pentru alte cladiri, din care 8 in mediul urban si 19 in mediul rural. Comparativ cu luna iunie 2011, numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru alte cladiri s-a comprimat cu 18,2%.

Suprafata cladirilor rezidentiale pentru care au fost eliberate autorizatii de construire a fost de 24,7 mii mp, mai mare cu 3,6 mii mp (+16,9%) comparativ cu suprafata autorizata in aceeasi perioada a anului precedent. Dinamica ascendenta a suprafetei cladirilor rezidentiale autorizate s-a manifestat numai in mediul urban, unde aceasta a crescut cu 59,1%, in timp ce in mediul rural a fost mai mica cu 1,2%. Comparativ cu luna mai a.c., suprafata ...

Business / stiri Business 62 vizite [ Arges Expres ]

Tenis de buna calitate la Trofeul Hanescu

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 04:14

Tenis de buna calitate la Trofeul Hanescu Cea de-a VI-a editie a turneului de tenis de camp dotat cu Trofeul Victor Hanescu a inceput sambata, pe terenurile Clubului Sportiv Domnesti, cu disputarea partidelor din turul 2.

Asa cum ati aflat din editia precedenta a ziarului nostru, concursul este rezervat juniorilor, baieti si fete, din categoriile de varste 10, 12 si 14 ani si este inscris in calendarul competitional al Federatiei Romane de Tenis. La Domnesti se intrec fetele si baietii de 10 si 14 ani, iar cei de 12 ani joaca la Curtea de Arges, de astazi, de la orele 09.00.

Meciurile disputate pe terenurile de zgura de la Domnesti au oferit spectatorilor prezenti intreceri viu disputate, de bun nivel tehnic, in care sportivii au luptat cu darzenie pentru fiecare punct. Iata cateva rezultate inregistrate:

10 ani fete

Elena Mercioiu - Elena Ciorhan: 4-6, 6-2, 6-2.

Stefania Serban - Alice Dinut: 6-4, 6-3.

Oana Voicu - Raluca Melcu: 6-0, 6-1.

Raluca Balteanu - Iulia Pirciu: 6-1, 6-1.

Rebeca Tudose - Ryanna Serban: 6-2, 7-5.

10 ani baieti

Mihai Ciungu - Luca Sipoteanu: 6-3, 6-0.

Horia Herciu - Luca Mandrut: 6-0, 6-0.

Rares Sandu - Ionut Popescu: 6-2, 6-3.

Dorin Ilea - Florin Rada: 6-2, 6-1.

Ionut Turlea - Adrian Boscanici: 6-0, 6-0.

Andrei Ciobanu - Andrei Voican: 6-1, 7-5.

Liviu Zamfirache - Stefan Din: 6-1, 6-1.

14 ani fete

Roxana Stefan - Denice Stancu: 6-0, 6-2.

Alexandra Vieru - Andreea Lifoe: 6-0, 6-0.

Roberta Cerbu - Ioana Visanescu: 6-2, 6-1.

Andreea ..

Sport / stiri Sport 233 vizite [ Arges Expres ]

Dezastru la Bac-ul de toamna! 13,42% promovabilitate

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 04:14

Dezastru la Bac-ul de toamna! 13,42% promovabilitate Doi eliminati la ultima proba de la centrul de la Forestier, pentru ca au avut telefoane mobile asupra lor: Eduard Stefan Podea si Ionut Cristian Radu!

Vineri a fost ultima zi de examen a celor care s-au inscris la sesiunea de toamna a Bacalaureatului. La proba scrisa la alegere a profilului si specializarii si-au incercat norocul 1.853 candidati, din care au fost prezenti 1.533. Absolventii au avut de ales pentru aceasta ultima proba a sesiunii de Bacalaureat intre Fizica, Biologie, Anatomie, Chimie, Geografie, Logica, Psihologie, Filozofie, Economie, Sociologie si Informatica.

La Grupul Scolar Forestier, unul dintre cele 2 centre de examinare din Curtea de Arges, ca si la Matematica, destui candidati au iesit din examen cu mult inainte de a expira cele 3 ore puse la dispozitie pentru rezolvarea subiectelor. Unii au dat la Biologie, altii la Fizica, dar toti au afirmat ca li s-a parut greu. Au fost destui, insa, care au recunoscut ca nici n-au invatat peste vara si s-au prezentat in toamna doar cu bagajul de cunostinte ramas in memorie de la prima sesiune. In plus, pe chipurile tinerilor nu prea se citea bucuria, cel mult, cativa dintre ei bravau si faceau haz de necaz. A existat si o voce care a dat vina pe camerele de supraveghere, ce i-au incurcat in totalitate socotelile. Mai putin norocosi au fost Eduard Stefan Podea si Ionut Cristian Radu, care au fost eliminati din examen pentru ca au fost surprinsi cu telefoane mobile asupra lor, cu toate ca regulamentul de ...

Actualitate / Rezultate Bacalaureat 2012 Arges 345 vizite [ Arges Expres ]

Se construieste putin la Curtea de Arges!

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 04:14

Se construieste putin la Curtea de Arges! La Curtea de Arges, piata imobiliara nu da semne de revigorare si nici in domeniul constructiilor, lucrurile nu stau mai bine. De la inceputul anului pana in prezent au fost eliberate 313 certificate de urbanism, dintre care doar 49 pentru locuinte.

In aceeasi perioada, primaria a emis 233 autorizatii de constructie dintre care 40 pentru locuinte. Accesul mai greu la creditele bancare si sumele tot mai putine pe care argesenii plecati la munca in strainatate le-a trimis acasa sunt doar cateva motive pentru care se construiesc atat de putine locuinte in Curtea de Arges.

Business / stiri Business 77 vizite [ Arges Expres ]

Arde Muntele Groape din zona Nucsoarei!

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 04:14

Arde Muntele Groape din zona Nucsoarei! In ziua de 30.08.2012 a fost anuntat un incendiu de vegetatie in zona Muntelui Groape-Nucsoara. La ora 18.26, la fata locului s-au deplasat doua camioane cu 2 ofiteri si 32 subofiteri, cu 7 motopompe si 5 butoaie, pentru desfasurarea activitatilor specifice de stingere si supraveghere a zonei.

Sambata au intervenit in zona un ofiter si 11 subofiteri cu 7 motopompe - din cadrul ISU Arges si 20 lucratori de la Ocolul Silvic Domnesti, cu 6 motopompe. Exista in continuare fumegatii, interventia fiind dificila din cauza zonei greu accesibile si a terenului accidentat. In zona Muntelui Podeanu exista fumegatii la litiera, actionandu-se cu mijloace de prima interventie, intr-o zona greu accesibila. Intervin in zona un ofiter si 10 subofiteri din cadrul ISU Arges, 10 lucratori de la Ocolul Silvic Suici si 7 persoane de la un ocol silvic privat. S-a actionat cu drujbe pentru defrisare in zona afectata, pentru a preveni propagarea incendiului la fondul forestier si cu pompe de stropit manuale cu apa, pentru lichidarea fumegatiilor. Pe timpul noptii, in ambele locatii s-au realizat patrule cu personal din cadrul ISU Arges, care au supravegheat si monitorizat zonele afectate.

Actualitate / incendiu 151 vizite [ Arges Expres ]

Un incendiu a distrus trei proprietati

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 04:14

Saptamana trecuta, doua echipaje cu doua autospeciale cu apa si spuma si ambulanta SMURD de la Detasamentul de Pompieri Curtea de Arges au intervenit in comuna Albestii de Arges, sat Dobrotu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un fanar, proprietatea lui Vasile G. si care s-a extins la bucataria Mariei B. si la gardul Gheorghitei F.

Echipajul SMURD a acordat primele ingrijiri medicale Mariei Banatean si Ceciliei Grecu, ambele in varsta de 70 ani, care au facut atacuri de panica. Interventia a durat aproximativ 4 ore.

Lui Vasile G. i-au ars fanarul si adapostul de animale pe o suprafata de aproximativ 50 mp, la Maria B., focul a distrus acoperisul bucatariei si cateva anexe pe o suprafata de aproximativ 20 mp, iar la Gheorghita F. au ars 10 metri liniari de gard din lemn si ornamentele portilor de plastic. Incendiul a pornit de la un conductor electric improvizat.

Actualitate / incendiu 71 vizite [ Arges Expres ]

A baut si s-a trezit la spital

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 04:14

In week-end, paramedicii militari din cadrul Detasamentului de Pompieri Curtea de Arges au fost solicitati sa intervina in com. Albestii de Arges pentru a-i acorda primul ajutor medical lui Petre Oprii (84 ani), care cazuse intr-o rapa si prezenta un traumatism cranio-cerebral si plagi prin strivire.

Un alt echipaj SMURD a intervenit in cazul lui Ion Miron (63 ani), din Curtea de Arges, aflat in stare de ebrietate, care a beneficiat, de asemenea, de ajutor medical. Ambii pacienti au fost transportati ulterior la Unitatea de Primiri Urgenta a Spitalului Municipal din Curtea de Arges. A mai existat o solicitare pentru asistenta unei persoane in com. Tigveni, dar apelul nu s-a confirmat.

Actualitate / stiri Actualitate 65 vizite [ Arges Expres ]

Una calda, alta rece pentru Sporting Curtea de Arges: Victorie clara la juniori, infrangere dureroasa la seniori!

Vineri, 31 August 2012, ora 04:25

Una calda, alta rece pentru Sporting Curtea de Arges: Victorie clara la juniori, infrangere dureroasa la seniori! Miercuri, AJF Arges a programat disputarea etapei a treia, intermediara, la Liga a IV-a, juniori si seniori.

Astfel, de la ora 16.00, spectatorii care s-au deplasat la Stadionul Municipal au putut urmari meciul pe care noua echipa de fotbal a orasului l-a disputat la juniori in compania omologilor de la Dinamic Mioveni. Pe parcursul celor 90 minute, jucatorii nostri au evoluat la turatie maxima si au invins cu un 11-0 care nu mai lasa loc de speculatii. Meciul a fost arbitrat de o brigada localnica, Alexandru Stan - central, ajutat la cele doua margini de asistentii Beatrice Matei si Alexandru Parvan. In celelalte meciuri programate s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Olimpia Suseni - CS Mioveni2 1-0; AS Valea Ursului - AS Stilpeni Radesti 1-3; Victoria Buzoiesti - DLR Pitesti 1-3; CS Domnesti - CSS Dinicu Golescu Campulung 2-3 (meci arbitrat de concitadinii Nicusor Ungureanu, Lucian Mira si Georgiana Ghita); AS Mirosi - Atletic Bradu 7-1; Viitorul Stefanesti - Unirea Costesti 1-3; CS Rucar - AS Bascov 5-2; Rapid Pitesti a stat.

Doua ore mai tarziu, de la ora 18.00, s-au jucat si meciurile echipelor de seniori. Daca la pauza s-a inregistrat scorul de 1-2 intre Sporting Curtea de Arges si Dinamic Mioveni, in mitanul secund, balanta s-a inclinat definitiv spre oaspeti, care au castigat cu 5-3 si si-au consolidat pozitia de lider, cu 9 puncte din 9 posibile. In celelalte meciuri ale etapei s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Olimpia Suseni - CS Mioveni2 1-2; AS ...

Sport / stiri Sport 214 vizite [ Arges Expres ]

Eliminata din Bac fiindca i-a sunat telefonul!

Vineri, 31 August 2012, ora 04:25

Miercuri, in cadrul examenului de Bacalaureat, la Grupul Scolar Auto, unul dintre cele doua centre de examinare din Curtea de Arges, o absolventa a Colegiului National "Vlaicu Voda" a fost eliminata de la proba scrisa de Matematica pentru ca i-a sunat telefonul in timpul examenului. Conform regulamentului, candidata stia foarte bine ca nu avea dreptul sa intre cu telefonul mobil in sala de examen. Din pacate, acesta a pierdut toate probele promovate in vara si va trebui sa o ia de la zero, abia peste doua sesiuni, adica in vara anului 2014. La nivelul judetului nostru s-au prezentat la a doua proba scrisa 2.301 candidati. Astazi va fi sustinuta ultima proba, cea la alegere a profilului si specializarii. La aceasta din urma s-au inscris 1.848 candidati din tot judetul. Lucrarile vor fi evaluate in 4 centre zonale. In data de 2 septembrie vor fi afisate primele rezultate, pana la orele 16.00, iar in aceeasi zi vor fi primite si contestatiile. Acestea vor fi solutionate in intervalul 3-4 septembrie, urmand ca afisarea rezultatelor finale sa aiba loc in data de 5 septembrie.

Actualitate / stiri Actualitate 224 vizite [ Arges Expres ]

Muntele Podeanu nu mai e in pericol

Vineri, 31 August 2012, ora 04:25

Din cate se pare, ploaia torentiala care a cazut necontenit pe tot parcursul zilei de luni a stins incendiul izbucnit in golul alpin din Muntele Podeanu in urma cu zece zile. Potrivit datelor primite de la ISU Arges, miercuri, la ora 10.00, militarii profesionisti, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Arges care au participat la lichidarea incendiului, s-au retras. Pentru supraveghere au ramas in zona 19 salariati ai Ocolului Silvic Suici. Incendiul nu se mai manifesta cu flacara, fiind vorba in continuare despre fumegatii aparute in anumite puncte la buturi, unde apa n-a ajuns suficient de mult.

Actualitate / stiri Actualitate 50 vizite [ Arges Expres ]

La Bac-ul de toamna - Prapad la Matematica!

Joi, 30 August 2012, ora 06:13

La Bac-ul de toamna - Prapad la Matematica! Examenul de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie a continuat ieri cu proba obligatorie a profilului.

La examenul de Matematica, absolventii de liceu din zona au fost repartizati la doua centre de examinare. Unul s-a stabilit la Grupul Scolar Auto (cu 91 absolventi inscrisi), unde au venit si cei de la Colegiul National "Vlaicu Voda" (7), Seminarul Teologic "Neagoe Voda Basarab" (7), Grupul Scolar "Ferdinand I" (64) si Grupul Scolar Agricol (106). Al doilea centru de examinare este la Grupul Scolar Forestier, unde au venit si cei de la Grupul Scolar Domnesti. De la acesta din urma, din totalul de 63 candidati, 51 sunt din seria curenta si 12 din seriile anterioare. De la Forestier, din totalul de 239 absolventi, 126 sunt din seria curenta si 50 din seriile anterioare. Candidatii sustin in aceasta sesiune doar probele la care au picat in vara sau in anii trecuti, sau dau examen doar la cele la care vor sa-si mareasca nota.

Continutul subiectelor

La Grupul Scolar Forestier, candidatii au avut de sustinut matematica M2, adica acea varianta de subiecte valabila pentru cei care au absolvit filiala teoretica, profilul real, specializarea stiintele naturii, filiala tehnologica: profilul servicii, toate calificarile profesionale; profilul resurse, toate calificarile profesionale; profilul tehnic, toate calificarile profesionale. Ieri a fost extrasa varianta nr. 9, care continea 3 subiecte a cate 30 puncte fiecare, timpul de lucru efectiv fiind de 3 ore, iar 10 puncte ...

Actualitate / stiri Actualitate 281 vizite [ Arges Expres ]

Cine cauta locuri de munca in strainatate

Joi, 30 August 2012, ora 04:14

In perioada 29.06.2012 - 28.07.2012 au fost inregistrate 10.893 trimiteri online de CV-uri din judetele din Muntenia si Dobrogea. Muntenii si dobrogenii au preferat sa aplice la ofertele de munca din Belgia, care au inregistrat o crestere de 30% si la ofertele venite din partea continentului american. Din analiza topului cu anunturile care au cumulat cele mai multe aplicari in luna iulie 2012, se remarca faptul ca aplicantii din Muntenia si Dobrogea au fost inca interesati de muncile sezoniere: 50,45 % din numarul total de aplicari au vizat locurile de munca sezoniere (anume "constructii/amenajari", "hoteluri/turism", "restaurant/catering", "agricultura/silvicultura/zootehnie"), 32,74% de job-urile specializate ("personal medical si sanitar", "ind. alimentara", "transport") si 16,82 % au vizat job-urile necalificate ("ingrijire batrani"). In "Top 5 aplicari pe tari", statele europene au atras 88,93% dintre aplicari, cu 4% mai putine decat in luna iunie, si anume: Marea Britanie (2.576 CV-uri), Franta (1.390 CV-uri), Belgia (1032 CV-uri, cu 30,80% mai multe decat in luna iunie), Italia (1.026 CV-uri) si Germania (931 CV-uri). Continentul american a adunat cele mai multe aplicari la categoria "job-uri cu destinatii exotice" (671 CV-uri, 6,16% din totalul aplicarilor, cu 207,80% mai multe decat in luna iunie), urmate de ofertele de angajare in Orientul Mijlociu (263 CV-uri), ofertele de munca pe vase de croaziera (151 CV-uri) si de cele din Asia si Oceania (121 CV-uri, cu 27,37% ..

Business / stiri Business 148 vizite [ Arges Expres ]

Lansare de carte

Joi, 30 August 2012, ora 04:14

Lansare de carte Duminica, de la orele 17.00, la Muzeul Municipal din Curtea de Arges va avea loc lansarea cartii in proza "Sarut Dumnezeiesc" a scriitoarei inv. Marietta Olteanu Serban.

Evenimentul va fi onorat de participarea iubitorilor de cultura la aceasta manifestare cu o valoare deosebita. Dintre volumele autoarei care au aparut de-a lungul timpului amintim titluri precum "Solie si ruga" - poeme, "Imbratisare", "Cheia adancului" - carte pentru copii si "Biblia in versuri". Despre "Sarut dumnezeiesc", preotul conf. univ. dr. Vasile Sorescu a spus urmatoarele: "Lecturand aceste randuri, am trait, oarecum, atmosfera vremurilor ce mi-au incantat copilaria, in care ierarhia valorilor umane era bine conturata. Am regasit ceva din farmecul vietii de la tara, in care generatii dupa generatii au exprimat in modul cel mai firesc uimirea in fata tainei de nepatruns a persoanei careia ii este proprie diversitatea creativa, si nu uniformizarea globalizata". O invitatie pe care autoarea le-a facut-o tuturor iubitorilor de frumos din Curtea de Arges, ce merita cu adevarat onorata!

Life Show / cultura 67 vizite [ Arges Expres ]

Diplome de recunostinta pentru sase familii

Joi, 30 August 2012, ora 04:14

Diplome de recunostinta pentru sase familii Legislativul municipal a aprobat in unanimitate conferirea a noi diplome pentru familiile unor concitadini care au implinit peste 50 ani de convietuire exemplara.

In ordine acestea au fost: Elena si Emanoil Sterescu (de la viceprimarul Cristian Mitrofan), Elena si Ion Oancea (Stefan Dumitrache), Emilia si Florin Florea (Marius Deaconu), Maria si Gheorghe Negoescu (Gheorghe Popa, care a fost foarte emotionat evocand momentul in care a fost primit de prof. Negoescu acum 36 ani, la Liceul Industrial), Maria si Ioan Darie (Mihaita Nastea) si Valeria si Gheorghe Tucu (Mihai Deaconu). Au fost momente emotionante, pentru ca premiantii au impartit bomboane prin sala si le-au urat alesilor locali sa ajunga, la randu-le, sa fie astfel onorati de catre comunitate. Ca de obicei, familiile care au primit diplomele de recunostinta si buchetele de flori vor mai beneficia si de cate un premiu banesc in suma de 200 lei. Casa de Piatra!

Actualitate / stiri Actualitate 107 vizite [ Arges Expres ]

Ziua Fiilor si a Cetatenilor de Onoare ai Argesului si Muscelului

Joi, 30 August 2012, ora 04:14

Ziua Fiilor si a Cetatenilor de Onoare ai Argesului si Muscelului In cadrul Sarbatorilor Argesului si Muscelului, duminica, incepand cu orele 9.30, la Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti va avea loc Intalnirea Fiilor si Cetatenilor de Onoare ai Argesului si Muscelului. "Sarbatoare a elitelor argesene, aceasta zi a intrat in constiinta colectiva drept evenimentul definitoriu al vietii publice argesene, asumat cu respect si responsabilitate de catre organizatori, recunoasterea oficiala a valorii unor personalitati si inscrierea numelor acestora in Catalogul Fiilor Argesului constituind o modalitate obiectiva de consemnare a istoriei locale", a declarat dr. Filofteia Pally, directorul general al Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti.

Programul manifestarii este urmatorul: intre orele 09.30-10.00 va avea loc primirea invitatilor si vizitarea Muzeului Golesti; intre orele 10.00-10.30 va canta Fanfara Teatrului "Al. Davila" din Pitesti; in intervalul orar 11.00-13.00 se va desfasura Intalnirea fiilor Argesului si Muscelului, editia a VI-a, care va cuprinde: lansarea catalogului fiilor Argesului si Muscelului, vol. V si acordarea titlului si a distinctiei de FIU/FIICA AL/A ARGESULUI SI CETATEAN DE ONOARE AL JUDETULUI ARGES pentru domeniile Educatie, Cercetare si Medicina. Va urma, intre orele 13.00-18.00, un spectacol muzical-coregrafic, folcloric si de muzica usoara sustinut de Tudor Gheorghe, Marcel Pavel, Benone Sinulescu, Niculina Stoican, Zoia Alecu, ansamblul folcloric "Dorul" si Orchestra "Doina Argesului" ale Centrului ...

Life Show / cultura 156 vizite [ Arges Expres ]

"Nu avem echipaje!"

Joi, 30 August 2012, ora 04:14

"Nu avem echipaje!" Serviciul Ambulanta Curtea de Arges se confrunta in continuare cu o acuta lipsa de personal. Cele doua echipaje de care dispune sunt insuficiente, potrivit dr. Marius Popescu. "Iarasi un aspect destul de important de mentionat este legat de echipaje. Suntem intr-o situatie destul de grea, pentru ca nu mai avem echipaje. Nu mai avem cu cine lucra, pentru ca inca nu s-au scos posturile si se pare ca nici nu se vor scoate curand. Lucram cu doua echipaje pe tura si este greu sa facem fata unui numar de aproximativ 20-30 solicitari pe 24 ore", a spus cu amaraciune coordonatorul Serviciului Ambulanta Curtea de Arges.

"Ne lasa masinile!"

Si cum un necaz nu vine niciodata singur, nici masinile din dotare nu mai dau randamentul necesar. "Avem probleme si cu masinile, care au cam inceput sa ne lase. Sunt masini de aproximativ 10 ani de zile. Cele 3 masini pe care le avem la ora actuala in sub-statie nu ne ajuta sa facem fata, daca avem defectiuni la una dintre ele. Ceea ce inseamna ca suntem pusi in imposibilitatea de a merge la cazuri, pe teren. De foarte multe ori am primit ajutor de la Pitesti, in ceea ce priveste masinile, si asta pentru ca nu am avut efectiv ambulante pentru a le trimite la solicitari!", a incheiat dr. Marius Popescu.

Actualitate / stiri Actualitate 86 vizite [ Arges Expres ]


Prima   <<   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   Ultima