Rezultatele 871 - 900 din 1000 (0.432 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Opera in concert

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 09:15

Opera in concertFilarmonica Pitesti organizeaza maine, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, un spectacol-eveniment, opera in concert, "Cosi fan tutte" de W.A. Mozart. Alaturi de orchestra simfonica a institutiei si dirijorul Vlad Agachi vor concerta artisti de renume ai Operei Nationale din Bucuresti: Simona Neagu, Antonela Barnat, Lucian Corchis, Daniel Pop, Dorina Chesei si Stefan Schuler.

"Cosi fan tutte" este o opera in doua acte, compusa de Mozart pe un libret in limba italiana de Lorenzo da Ponte. Premiera absoluta a avut loc la Viena, in 26 ianuarie 1787, sub conducerea muzicala a compozitorului.

Simona Neagu, absolventa a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, este soprana a Operei Nationale din Bucuresti. A participat la importante gale si festivaluri de gen in tara si in strainatate. A sustinut numeroase turnee in Franta, Germania, Luxemburg, Spania, Olanda, Elvetia.

Antoanela Barnat a absolvit Liceul de Arta din Brasov si Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti. Mezzo-soprana a Operei Nationale din Bucuresti, a colaborat cu operele si filarmonicile din tara.

Dupa debutul din timpul facultatii la Opera Nationala Bucuresti, Lucian Corchis devine colaborator permanent al institutiei, ca apoi sa fie angajat ca tenor. Absolvent al UNMB, a colaborat cu filarmonciile si teatrele lirice din tara, sustinand importante turnee si in strainatate.

Baritonul Daniel Pop este absolvent al Liceului de Arta "Dinu Lipatti" din Bucuresti si al Universitatii Nationale de ...

Life Show / filarmonica87 vizite[ Arges Expres ]

Liberalii argeseni vor vota cu Crin!

Marti, 19 Februarie 2013, ora 09:15

Liberalii argeseni vor vota cu Crin!Aceasta este decizia adoptata duminica de Delegatia Permanenta Teritoriala care s-a desfasurat la Pitesti.

Cu acest prilej s-a prezentat un raport asupra modului in care s-a desfasurat campania electorala pentru alegerile parlamentare din decembrie, care au consfintit triumful USL ce a inchis toate colegiile din judet, s-a facut o informare asupra situatiei politice la zi si in final s-au desemnat delegatii care vor participa la Congresul PNL, programat sa se desfasoare in zilele de 22 si 23 februarie la Bucuresti. Acolo se va alege conducerea centrala a partidului pentru urmatorii 4 ani.

Organizatia judeteana condusa de senatorul Ion Popa a decis sa-l voteze pe actualul lider national Crin Antonescu si echipa sa, din care se spera ca va face parte in continuare si actualul vicepresedinte Mircea Diaconu, fost senator in colegiul nostru in trecutul mandat. "Noi ne-am indeplinit mandatul dat de colegi si toti membrii biroului de conducere judetean care sunt din Curtea de Arges vor merge la Bucuresti. Este o mica victorie pentru organizatia noastra, care in trecut era mai putin vizibila. Cred ca modul in care ne-am miscat in ultimul timp a dus la o modificare de viziune in ceea ce priveste valoarea organizatiei nostre", a declarat ieri Cristian Mitrofan, liderul interimar al organizatiei municipale.

Acesta va fi insotit la Bucuresti de Dumitru Cosmescu, Adrian Miutescu, Madalin Marinescu si Denisa Zevedei. Lista completa ii cuprinde pe senatorii Ion Popa si Ionut Elie ..

Personalitati / PNL113 vizite[ Arges Expres ]

Oferta locurilor de munca

Luni, 18 Februarie 2013, ora 09:15

Oferta locurilor de munca- agent comercial, 1 post, Dambovita, vechime 3 ani, studii medii, perioada determinata 3 luni, 8 ore, salriu 1.000 lei.

- administrator cumparari, 1 post, Pitesti, studi medii, perioada nedeterminata, 8 ore, salariu 800 lei, se cere limba engleza.

- referent comert exterior, 1 post, Pitesti, studi medii, perioada nedeterminata, 8 ore, salariu 800 lei, se cere limba engleza.

- comisioner, 1 post, Pitesti, studi medii, perioada nedeterminata, 8 ore, salariu 800 lei, se cere limba engleza.

- inginer tehnolog industria alimentara, 1 post, Stefanesti, vechime 1 an, studii superioare, perioada determinata 3 luni, 8 ore, salariu 1.500 lei.

- frigotehnist, 1 post, Stefanesti, vechime 1 an, studii medii, perioada determinata 3 luni, 8 ore, salariu 900 lei.

- bucatar, 1 post, Bradu, vechime 1 an, studii prof./exp., perioada nedeterminata, 8 ore, salariu 804 lei, se ofera sporuri.

- ospatar, 1 post, Bradu, vechime 1 an, studii prof./exp., perioada nedeterminata, 8 ore, salariu 804 lei, se platesc week-end-urile.

- bucatar, 2 posturi, Moraresti, vechime 2 ani, studii medii, perioada nedeterminata, 8 ore, se ofera telefon mobil.

- barman, 2 posturi, Moraresti, vechime 2 ani, studii medii, perioada nedeterminata, 8 ore.

- electrician, 1 post, Pitesti, vechime 5 ani, atestat ANRE, perioada nedeterminata, 8 ore, salariu 840 lei.

- sudor, 1 post, Pitesti, vechime 5 ani, atestat TUV, perioada nedeterminata, 8 ore, salariu 840 lei.

- lacatus mecanic, 1 post, ..

Business / stiri Business498 vizite[ Arges Expres ]

Vernisaje de expozitii de arta in aceeasi zi!

Luni, 18 Februarie 2013, ora 09:15

Vernisaje de expozitii de arta in aceeasi zi!Cu asa ceva ne-am confruntat vineri, la interval de numai 2 ore. La Muzeul Municipal am avut o expozitie de pictura apartinand lui Florin Hutium si una de sculptura in lemn a lui Decebal Craciun.

Cel de-al doilea a lipsit motivat, fiind la Bruxelles. C.C.A. a gazduit expozitia familiei de pictori Duta, Traian si fiica, Teodora. Am remarcat ca iubitorii de arta n-au lipsit, ba chiar au fost mai multi decat s-ar fi asteptat organizatorii, unii deplasandu-se de la una la cealalta. Programarea insa ridica niste probleme, deoarece impresiile participantilor s-au cristalizat mult mai greu, fiind vorba despre doua stiluri diferite.

Modele geometrice universale

Cam asa a prezentat pictorul Ion Aurel Garjoaba, gorjean de origine ca si artistii care expuneau la Muzeu, vorbind cu competenta data de experienta despre simboluri si culori, dar si despre talentul de a umple golurile, remarcat si de Traian Duta, recunoscut si ca sculptor de succes. "Florin Hutium se simte in pictura ca pestele in apa", a sunat sentinta garjobiana, facand aluzie la simbolul pestelui, omniprezent in tablourile prezentate, ca si in arta universala din cele mai vechi timpuri. Traian Duta a subliniat sacralitatea acestui simbol al pestelui si modul in care transmite mesajul personal artistul. La sculpturi a remarcat echilibrul zborului in spatiu ale unor vehicule nonconformiste ce pot urca trairile spre alte sfere.

Printre participanti i-am remarcat pe fostul primar Gheorghe Nicut cu sotia, familiile ..

Life Show / expozitie151 vizite[ Arges Expres ]

Primari si viceprimari "fluierati in off-side" de ANI: Primarul din Valea Danului - INCOMPATIBIL

Luni, 18 Februarie 2013, ora 09:12

Primari si viceprimari "fluierati in off-side" de ANI: Primarul din Valea Danului - INCOMPATIBILPe site-ul Agentiei Nationale de Integritate a aparut lista celor mai noi edili care "au calcat stramb". S-a constatat in urma evaluarilor incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor, precum si al conflictului de interese in materie administrativa.

Din lista celor 10 primari si viceprimari, nu mai putin de 8 sunt din comune argesene: Florin Maria (Uda), Eugen Liviu Posirca (Vulturesti), Vasile Dina (Valea Danului), Liviu Florian Nastase (Cateasca), Cristian Laurentiu Soare (viceprimar Godeni), Nicolae Bajan (viceprimar Moraresti), Marian Toader (viceprimar Leresti), Marian Vochin (viceprimar Mozaceni). Din zona noastra este numai unul, despre care se spune: "Dina Vasile, primar al comunei valea Danului, se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 22.16.2012, intrucat exercita simultan atat functia de primar al comunei, cat si calitatea de administrator in cadrul SC NATURALIA ARGESIS".

In trecutul mandat, actualul primar a indeplinit functia de viceprimar al comunei sale, iar in 10 iunie trecut a castigat alegerile sub stindardul PP-DD, dupa ce a plecat de la PDL, unde nu mai avea loc de primarul Vasile Nica, transferat de la PSD. Chestionat asupra acestei situatii, vizibil agasat, a fost destul de scump la vorbe si explicatii: "Au fost ceva probleme, dar s-au rezolvat in urma unei discutii mai vechi. Acum sunt preocupat de buna administrare a comunei, caci tragem de necazuri si de lipsuri..." Liderul PP-DD Curtea de Arges, Mihaita Nastea, care ...

Actualitate / stiri Actualitate433 vizite[ Arges Expres ]

Tot mai multi someri in Arges

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 10:11

Tot mai multi someri in ArgesDin datele statistice ale lunii ianuarie 2013 se constata ca numarul total al somerilor inregistrati la AJOFM Arges a fost de 16.685 persoane (6.717 someri indemnizati si 9.968 someri neindemnizati), in crestere cu 376 persoane (+2,31 p.p.) fata de luna decembrie 2012 si in crestere cu 2.069 persoane (+14,16 p.p.) comparativ cu luna ianuarie 2012.

Cresterea fata de luna precedenta a fost inregistrata la categoria persoanelor beneficiare de indemnizatie de somaj (+5.91 p.p.). La sfarsitul lunii ianuarie 2013, rata somajului inregistrat in judetul Arges a fost 6,51%, in usoara crestere cu 0,14 puncte procentuale fata de luna anterioara si cu 0,81 puncte procentuale fata de luna ianuarie 2012. Analiza situatiei beneficiarilor de drepturi conform Legii 76/2002 a aratat ca ponderea cea mai mare in totalul persoanelor inregistrate o detin in continuare persoanele cu varste cuprinse intre 30-39 ani (23,78%) si 40-49 ani (28,8%). Din punct de vedere al pregatirii profesionale, aceste persoane se structureaza astfel: persoane cu nivel de instruire primar, gimnazial si profesional - 68,23%, persoane cu nivel de instruire liceal si postliceal - 24,47% si persoane cu nivel de instruire universitar - 7,31%. Analizand structura somerilor pe sexe, femeile reprezinta o medie de 41,95% (7.000 persoane) din numarul total al somerilor inregistrati, cu o scadere cu 1,58 puncte procentuale fata de ponderea in totalul somerilor inregistrati din luna precedenta.

Business / afaceri126 vizite[ Arges Expres ]

Incendiu la Corbeni

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 10:11

Miercuri dupa-amiaza, la ora 16.47, un echipaj cu o autospeciala cu apa si spuma de la Detasamentul de Pompieri Curtea de Arges a intervenit in comuna Corbeni, sat Bucsenesti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la cosul de fum al locuintei lui C.T. A ars funinginea din interiorul acestuia. Sursa incendiului a fost jarul sau scanteile, din cauza cosului de fum necuratat de funingine. Din fericire, nu s-au inregistrat pagube materiale sau pierderi de vieti omenesti.

Actualitate / stiri Actualitate76 vizite[ Arges Expres ]

Mai putine viroze respiratorii!

Joi, 14 Februarie 2013, ora 09:11

Mai putine viroze respiratorii!Numarul argesenilor bolnavi de viroze a scazut saptamana trecuta. Potrivit datelor de la DSP Arges, s-au inregistrat 1.802 cazuri de viroze, fata de 1.902. Cele mai multe cazuri (531) au fost raportate la copiii cu varste cuprinse intre 5-14 ani, iar cele mai putine (105), la varstnicii de peste 65 ani. De asemenea, au fost inregistrate 448 cazuri de pneumopatii, mai multe decat saptamana trecuta, cand au fost 430 cazuri. Cele mai multe imbolnaviri (91) s-au inregistrat la adolescentii si adultii cu varste cuprinse intre 15-49 ani, iar cele mai putine (58), la persoanele intre 50-64 ani. Nu s-au raportat cazuri noi de gripa.

Actualitate / stiri Actualitate68 vizite[ Arges Expres ]

Risca inchisoare pentru numere false!

Joi, 14 Februarie 2013, ora 09:11

In cadrul unei actiuni care a avut loc marti, politistii din cadrul Biroului Rutier l-au depistat pe C.C.A. (22 ani), din comuna Albestii de Arges, care conducea pe raza comunei Valea Iasului, pe DN 73C, un vehicul inmatriculat in Italia, fara drept de circulatie in tara noastra. In cauza s-a intocmit dosar penal conform articolului 85, alineatul 4 din OUG 195/2002R, care suna astfel: "Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale carui placute cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare au fost retrase sau a unui vehicul inmatriculat in alt stat, care nu are drept de circulatie in Romania, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani".

Actualitate / stiri Actualitate102 vizite[ Arges Expres ]

Incendiu la Albesti

Joi, 14 Februarie 2013, ora 09:11

Marti dimineata, la ora 01.20, doua echipaje cu doua autospeciale cu apa si spuma de la Detasamentul de Pompieri Curtea de Arges s-au deplasat in comuna Albesti pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui M.V.

Chiar daca interventia pompierilor argeseni a fost prompta, au ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 100 mp, circa 7 tone fan, 22 stupi cu rame depozitati in podul casei si acoperisul fanariei, pe o suprafata de 10 mp. In urma anchetei efectuate la fata locului s-a depistat sursa incendiului ca fiind efectul termic al curentului electric, iar imprejurarea, un cablu electric defect, cu izolatia deteriorata.

Actualitate / stiri Actualitate67 vizite[ Arges Expres ]

Se distribuie ultimele alimente!

Joi, 14 Februarie 2013, ora 09:11

Se distribuie ultimele alimente!Potrivit Marianei Moise, seful Serviciului Public de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Curtea de Arges, astazi se va incheia actiunea de distribuire a alimentelor venite din partea Uniunii Europene. "Distribuirea ajutoarelor UE se va incheia saptamana aceasta. Mai sunt foarte putine alimente de dat. Din fericire, cei care si-au intocmit cereri pentru listele suplimentare au fost mult mai consecventi si au venit si-au ridicat produsele alimentare intr-un numar mult mai mare, in jur de 100 beneficiari zilnic. Asa ca speram ca maine (n.r. - astazi) sa terminam cu impartirea alimentelor", a precizat Mariana Moise. Numarul total al beneficiarilor care au intrat in posesia ajutoarelor europene a fost de 2.150. Potrivit reprezentantilor Serviciului Public de Asistenta Sociala, mai sunt in jur de 150 persoane care trebuie sa-si ridice alimentele.

Actualitate / stiri Actualitate202 vizite[ Arges Expres ]

PSD acuza PDL de fals!

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 10:11

Dupa cum se stie, PDL a contestat la Curtea Constitutionala a Romaniei lipsa de cvorum cu care USL a adoptat bugetul pe anul in curs. Dupa o verificare a celor 54 semnaturi care insoteau reclamatia, reprezentantii PSD au anuntat ca au descoperit faptul ca jumatate din acestea nu semanau cu cele pe care titularii le depusesera cu alte ocazii. Europarlamentarul Catalin Ivan a declarat ca, daca banuielile se dovedesc a fi intemeiate, PDL poate fi acuzat de fals in acte publice. Alti reprezentanti ai actualei puteri nu s-au sfiit sa lanseze supozitii potrivit carora vechile practici s-ar pastra. Oricum, se prefigureaza un nou scandal, de asta data, la CCR...

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Arges Expres ]

Locul 6 pe tara la infractionalitate silvica!

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 09:11

Locul 6 pe tara la infractionalitate silvica!Conform datelor furnizate de IPJ Arges, anul trecut au fost desfasurate 829 actiuni, cele mai multe (66,2%) fiind pe linia legalitatii transportului si in fondul forestier (13%), ocazie cu care au fost intocmite 415 dosare penale, s-au aplicat 2.457 sanctiuni contraventionale si a fost confiscata cantitatea de 1.605 metri cubi material lemnos. In total au fost inregistrate 520 infractiuni si s-a dispus inceperea urmaririi urmaririi penale pentru 392 persoane, indicatori care situeaza judetul nostru pe locul 5 la sesizari si pe locul 6 la constatari in clasamentul national.

Actualitate / stiri Actualitate92 vizite[ Arges Expres ]

Permise retinute si certificate retrase

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 09:11

Luni, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Arges au desfasurat activitati specifice pe raza intregului judet, in vederea prevenirii si combaterii faptelor antisociale. Astfel, au fost aplicate un numar de 277 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 46.920 lei. De asemenea, au fost retinute in vederea suspendarii dreptului de a conduce un numar de 8 permise de conducere si au fost retrase 4 certificate de inmatriculare. Actiunile politistilor argeseni vor continua si in zilele urmatoare.

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Arges Expres ]

5 retinuti pentru furturi de produse petroliere

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 09:11

Asa cum va anuntam in editia precedenta a ziarului nostru, in urma celor 20 perchezitii efectuate de politistii din cadrul Serviciului Ordine Publica la domiciliile unor persoane suspectate de furturi si tainuire de produse petroliere, a fost gasita si ridicata cantitatea de 13.000 litri produs petrolier, 2 instalatii artizanale folosite pentru sustragerea produselor petroliere din conductele magistrale, 120 litri ulei electroizolant tip "transformator electric" si suma de 34.300 lei. Totodata, la domiciliul unuia dintre invinuiti, D.V., din comuna Cocu, au fost gasite trei arme letale (doua arme de vanatoare si o arma de tir sportiv cu glont), detinute legal de catre acesta, care au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, intrucat cu ocazia efectuarii perchezitiei a fost gasit un exemplar din specia caprior, ce fusese impuscat recent, fara a fi respectate conditiile legale. In cauza sunt efectuate cercetari si sub aspectul savarsirii infractiunii prevazuta de art. 42 din Legea nr. 407/2006, braconaj, care se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 7 ani sau cu amenda de la 5.000 lei la 25.000 lei. In baza mandatelor de aducere emise de Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti si IPJ Arges, au fost conduse la sediul acestor unitati 31 persoane, iar in urma audierilor au fost retinuti 5 invinuiti pentru comiterea infractiunilor de furt calificat, tainuire si complicitate la furt calificat. Ieri, fata de acestia urma sa se propuna Judecatoriei Pitesti arestarea ...

Actualitate / stiri Actualitate134 vizite[ Arges Expres ]

Un doctor neamt vrea cabinet la Curtea de Arges!

Marti, 12 Februarie 2013, ora 09:15

Un doctor neamt vrea cabinet la Curtea de Arges!Dupa cum v-am informat deja, duminica dupa amiaza, la Cabinetul Dr. Marin, o echipa din Germania a facut o prezentare in premiera a doua dispozitive medicale de ultima generatie, care servesc la diagnosticarea rapida a afectiunilor cardiace si vasculare. Proprietarul acestora, dr. Dieter Cullmann, din Homburg, a venit insotit de omul de la care a invatat limba romana, dipl. Helmuth Lehrer, din Saarbrucken, jurnalist nascut in Romania, emigrat acum aproape 40 ani, actualmente coordonartor al Centrului de Cardiogoniometrie si reprezentant al firmei producatoare a amintitelor dispozitive in tara noastra. Cei doi au fost insotiti si de dipl. Verena Dietrich, director de vanzari al firmei din Jena, singurul producator mondial al acestor aparate. Cele doua dispozitive medicale sunt un cardiogoniometru 3D, prin care se poate investiga extrem de rapid functiile inimii,

aratand totodata intinderea si localizarea ischemiei cardiace. Conectat la un computer, realizeaza rapid interpretarea datelor, comparea lor cu baza de date si prezinta imagini si schite medicale destul de usor de descifrat de personalul specializat, caruia ii usureaza diagnosticarea corecta a eventualelor maladii cardiace. Vascular explorer este al doilea dispozitiv medical prezentat, care are rolul de investigare a parametrilor de functionare a sistemului vascular. Cum la membrele inferioare diagnosticarile clasice se fac greoi, avantajul aparatului prezentat are posibilitatea ca prin softul sau performant, dublat ..

Actualitate / stiri Actualitate582 vizite[ Arges Expres ]

Incendiu la Musatesti

Marti, 12 Februarie 2013, ora 09:11

Zilele trecute, un echipaj cu o autospeciala de la Detasamentul de Pompieri Curtea de Arges a intervenit in comuna Musatesti pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui V.R. Gratie interventiei prompte a pompierilor argeseni, nu s-au inregistrat pagube materiale, arzand doar funinginea de pe cosul locuintei. "Luptatorii cu focul" au determinat cauza incendiului ca fiind cosul de fum deteriorat, iar sursa focului, scanteile care au ars funinginea din interiorul acestuia.

Actualitate / stiri Actualitate72 vizite[ Arges Expres ]

11 ani fara dragul nostru profesor si dirijor, Gelu Ciuculescu - (5 feb. 2002 - 5 feb. 2013)

Luni, 11 Februarie 2013, ora 09:15

11 ani fara dragul nostru profesor si dirijor, Gelu Ciuculescu - (5 feb. 2002 - 5 feb. 2013)Joi un grup format din preoti, profesori si elevi din cadrul Seminarului Teologic din Curtea de Arges, alaturi si de o parte a membrilor Coralei "Orfeu" au cinstit memoria regretatului profesor, dirijor si pedagog Gelu Ciuculescu, la mormantul acestuia de la Biserica din Albesti. Implinindu-se 11 ani de la despartirea de maestrul Ciuculescu, momentul s-a desfasurat prin cantare, cum era si firesc, dar si prin amintirea momentelor de neuitat din viata maestrului si intamplari din concertele sustinute sub bagheta acestuia pe scenele Europei. Totul a inceput cu slujba parastasului oficiata de preotii profesori ai Seminarului Teologic de la Curtea de Arges, raspunsurile fiind date de corul seminarului, ca mai pe urma intalnirea sa se tranforme intr-un adevarat simpozion cu momente evocate de membrii fondatori ai Coralei "Orfeu", dar si din partea oamenilor care l-au cunoscut din perspectiva profesorala si parinteasca.

Profesorul Gheorghe Ciuculescu s-a nascut in comuna Albesti (Pamanteni) la data de 11 mai 1941, intr-o familie modesta. Fiul Marioarei si al agentului sanitar Ion, Gelu Ciuculescu, nepotul marelui protopsalt si dascal de muzichie psaltica Chiril Popescu (1897-1992), a avut inca de mic copil atractie fata de lumea sunetelor muzicale, fiind foarte fascinat de cantecele ciobanilor de la stanele din Lespezi. A urmat cursurile scolii primare in comuna natala. Dupa terminarea studiilor gimnazale, Gelu Ciuculescu a urmat cursurile Liceului "Vlaicu Voda" din orasul ...

Actualitate / stiri Actualitate385 vizite[ Arges Expres ]

Risc de avalanse la Balea Lac

Luni, 11 Februarie 2013, ora 09:11

Risc de avalanse la Balea LacMeteorologii au anuntat ca stratul de zapada masura vineri peste 170 centimetri la Balea Lac si cum urma sa mai ninga, riscul producerii unor avalanse la peste 1.800 metri altitudine este de trei, pe o scara de la unu la cinci, adica risc insemnat, din cauza instabilitatii zapezii proaspat depuse.

"La suprafata s-a asternut un strat nou de zapada proaspata de pana la 20 centimetri, depus peste placile de vant preexistente pe majoritatea versantilor. Stratul nou depus, impreuna cu zapada care se va mai depune, va actiona ca o suprasarcina asupra placilor de vant preexistente, crescand instabilitatea stratului de zapada. Mai ales la suprasarcini, se pot declansa avalanse pe numeroase pante suficient de inclinate", se arata intr-o informare de presa postata pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie.

Actualitate / stiri Actualitate87 vizite[ Arges Expres ]

"Dosarul Nicolescu", la Curtea de Apel Bucuresti

Luni, 11 Februarie 2013, ora 09:11

"Dosarul Nicolescu", la Curtea de Apel BucurestiProcurorii DNA - Serviciul Teritorial Pitesti au dispus trimiterea in judecata a mai multor inculpati, printre care si Constantin Nicolescu, presedintele C.J. Arges. Alaturi de domnia sa, invinuiti mai sunt si Grigore Dobre, asociat si administrator la SC ZEUS SA Pitesti, Ionel Didea, notar public in cadrul Biroului Notarului Public "Didea Ionel", din Pitesti, Codruta Lavinia Mercea, consilier superior, in cadrul C.J. Arges - Directia Tehnica si de Dezvoltare (la data savarsirii faptelor), Mihail Gabriel Nicoara, consilier superior C.J. Arges - Directia Tehnica si de Dezvoltare, Iuliana Mioara Pintilie, subinginer in cadrul Regiei Autonome Judetene de Drumuri Arges, Sabina Elena Bocioaca, inspector superior C.J. Arges - Serviciul Financiar, Aurelia Mirela Florescu, consilier juridic C.J. Arges - Serviciul Achizitii Licitatii, Cristina Dobre, consilier superior C.J. Arges - Serviciul Achizitii Licitatii, Olga Stancu, economist C.J. Arges - Serviciul Unitate de Implementare Proiect Management Integrat al Deseurilor Solide si

Ecaterina Pletoiu, asociat, administrator si director la SC PROIECT INFRA 2005 SRL Pitesti. Din comunicatul nr. 93/VIII/3, dat publicitatii de DNA in data de 7 februarie 2013, am retinut urmatoarele:

"A fost creat un prejudiciu de 984.164,38 euro in dauna Ministerului Dezvoltarii Regionale (fostul Minister al Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor), reprezentand fonduri europene obtinute pe nedrept prin prezentare de documente false si un ...

Personalitati / Constantin Nicolescu287 vizite[ Arges Expres ]

Teapa cu piese auto

Luni, 11 Februarie 2013, ora 09:11

Goana dupa chilipiruri l-a costat pe un locuitor din comuna Poienarii de Arges. In data de 13 decembrie 2012, B.S.G., din localitate, a achizitionat de la pitesteanul Tudorel Stanescu mai multe piese auto, in valoare de 450 lei. Spirit practic si bun de gura, negustorul l-a indus in eroare pe cumparator ca acestea sunt autentice. In scurt timp, s-a dovedit ca, in realitate, erau reconditionate. Impotriva lui Tudorel Stanescu se efectueaza in prezent cercetari pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, fapta prevazuta si pedepsita de art. 215 Cp, cu autorul in stare de libertate.

Actualitate / stiri Actualitate91 vizite[ Arges Expres ]

Studenti in practica la Jandarmerie

Luni, 11 Februarie 2013, ora 09:11

De saptamana trecuta, 44 studenti (6 femei si 38 barbati) ai Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", arma "Jandarmi", efectueaza stagiul de practica la IJJ Arges.

Studentii vor fi angrenati in misiunile curente ale inspectoratului, astfel incat notiunile teoretice si deprinderile practice dobandite sa fie completate prin confruntarea cu situatiile concrete intalnite in teren. Cei 44 studenti au fost repartizati astfel: anul I (9 studenti) la structurile de ordine publica; anul II (9 studenti) la structurile de paza si protectie institutionala; anul III (26 studenti) la structurile de ordine publica si Compartimentul prevenirea si combaterea faptelor antisociale. Studentii vor desfasura stagiul de practica la subunitatile de jandarmi de pe raza judetului Arges pana pe 1 martie 2013, a declarat ofiterul de Informare, Relatii Publice si cu Publicul, capitanul Liviu Siia.

Actualitate / stiri Actualitate87 vizite[ Arges Expres ]

Au furat deseuri feroase!

Luni, 11 Februarie 2013, ora 09:11

Agentii Sectiei de Politie Rurala nr. 1 Albestii de Arges i-au identificat pe Gheorghe Ionita (32 ani) si pe Gheorghe Boje (30 ani), ambii domiciliati in comuna Tigveni, care in data de 1 februarie au patruns prin efractie si escaladare in mai multe dependinte ce ii apartin lui Ion Lupu, din comuna Valea Danului.

De acolo, cei doi hoti au sustras aproximativ 130 kg fier vechi si o caruta de trifoi uscat, prejudiciul ridicandu-se la suma de aproximativ 500 lei. Cercetarile au durat in jur de o saptamana, si chiar daca initial cauza a fost inregistrata la postul de politie Valea Danului cu autori necunoscuti, pe numele infractorilor au fost intocmite dosare penal pentru furt si furt calificat, iar daca vor fi gasiti vinovati, risca minim 3 ani de inchisoare fiecare.

Actualitate / stiri Actualitate201 vizite[ Arges Expres ]

Localitati fara curent electric

Luni, 11 Februarie 2013, ora 09:11

CEZ Distributie executa in perioada 11-17 februarie lucrari programate in retelele electrice pentru cresterea gradului de siguranta si continuitate in alimentarea cu energie electrica a consumatorilor, precum si a imbunatatirii parametrilor de calitate ai energiei electrice distribuite. In zona noastra,se va opri furnizarea energiei electrice la consumatorii casnici si agentii economici, astfel: astazi, intre 08.00-16.00, in comuna Albesti, in satele Bratesti, Doblea, Florieni si Valea Dumireasca, dar si in Curtea de Arges, la PT Valea Doamnei - zona str. V. Doamnei, Paunesti. Si comuna Arefu ramane fara curent electric, intre 08.00-17.00, in zona Releu Vodafone, SC Conarg, cabana Fagaras, cartier Piscu Negru, cabana-pensiune Piscul Negru si cabana Capra. Marti este randul localitatilor Albesti, sat Dobrot - zona PT3 (catre Cicanesti), Cicanesti - satele Cicanesti, Barasti, Mioarele si Urechesti, dar si Curtea de Arges - PT Valea Doamnei: zona str. V. Doamnei, Paunesti, intre 08.00-16.00. Nu lipseste Arefu, cu intreruperi intre 08.00-17.00, in zona Releu Vodafone, SC Conarg, cabana Fagaras, cartier Piscu Negru, cabana-pensiune Piscul Negru si cabana Capra. Miercuri, intre 08.00-16.00, afectate vor fi comunele Albesti - sat Dobrot, Valea Iasului - Cerbureni (zona PT2) si Curtea de Arges, cu PT Valea Doamnei: zona str. V. Doamnei, Paunesti. De asemenea, la Arefu, in zona Releu Vodafone, SC Conarg, cabana Fagaras, cart. Piscu Negru, cabana-pensiune Piscul Negru si cabana Capra ...

Actualitate / stiri Actualitate76 vizite[ Arges Expres ]

Bilant la Ocolul Silvic Vidraru

Luni, 11 Februarie 2013, ora 09:11

Ocolul Silvic Vidraru este unul dintre cele mai importante din judet, avand o suprafata de 17.000 ha padure si se intinde din comuna Corbeni pana la Balea Lac. Ing. Dan Serbanoiu, seful unitatii, ne-a pus la dispozitie un bilant al incasarilor realizate in anul precedent. Domnia sa ne-a precizat urmatoarele: "Activitatea pe anul 2012 a fost foarte buna la unitatea noastra astfel ca, in cadrul Directiei Silvice Arges, am iesit pe locul I. Am realizat un profit de 1.250.000 lei si am avut o cifra de afaceri de aproximativ 53.000.000 lei". Aceste sume provin, in proportie de 80%, din exploatarea masei lemnoase, la care s-au adaugat insa si incasarile din activitatile de vanatoare, piscicultura, prestari servicii de paza si recoltarea fructelor de padure. Daca in 2012 a fost recoltat un volum pe 48.000 metri cubi de lemn, pentru anul in curs au fost programati pentru exploatare 52.000 metri cubi, astfel ca estimarile privind profitul sunt duble fata de anul precedent. In alta ordine de idei, in perioada de iarna au fost in permanenta efectuate controale la agentii economici, dar si controale rutiere ce au vizat transportul de masa lemnoasa, cunoscut fiind faptul ca in sezonul rece exista o predispozitie catre expoatarile ilegale. Numeroasele contraventii constatate au dus la confiscarea materialului lemnos, care se afla acum depozitat la sediul Ocolului Silvic Vidraru si va fi scos spre vanzare in cadrul licitatiilor organizate de unitate. In cazul lemnului pentru foc, acesta va ...

Actualitate / stiri Actualitate139 vizite[ Arges Expres ]

Oferta locurilor de munca

Joi, 07 Februarie 2013, ora 10:14

- manipulant marfa, 1 post, Pitesti, studii medii, perioada determinata 6 luni, 8 ore, bonuri de masa, CV + interviu in data de 07.02.2013.

- agent comercial, 1 post, Dambovita, vechime 3 ani, studii medii, perioada determinata 3 luni, 8 ore, salariu 1.000 lei.

- bucatar, 2 posturi, Moraresti, vechime 2 ani, studii medii, perioada nedeterminata, 8 ore, se ofera telefon mobil.

- barman, 2 posturi, Moraresti, vechime 2 ani, studii medii, perioada nedeterminata, 8 ore.

- ospatar, 1 post, Lintesti-Arges, studii medii, perioada determinata 6 luni de zile, 8 ore, salariu 750 lei, se ofera cazare si masa.

- ospatar, 1 post, Pitesti, vechime 2 ani, liceu, perioada nedeterminata, 8 ore.

- bucatar, 1 post, Pitesti, studii medii, perioada nedeterminata, 8 ore, salariu 840 lei.

- ospatar, 5 posturi, Pitesti, studii medii, perioada nedeterminata, 8 ore, salariu 840 lei.

- ajutor ospatar, 3 posturi, Pitesti, studii medii, perioada nedeterminata, 8 ore, salariu 840 lei.

- inginer constructii civile, 1 post, Pitesti, vechime 1 an, studii superioare, perioada nedeterminata, 8 ore, salariu 2.000 lei.

- inginer cai ferate si drumuri, 1 post, Pitesti, vechime 1 an, studii superioare, perioada nedeterminata, 8 ore, salariu 2.000 lei.

- fierar betonist, 1 post, Poiana Lacului, vechime 5 ani, scoala profesionala, perioada nedeterminata, 8 ore, salariu 1.000 lei.

- strungar, 1 post, Poiana Lacului, vechime 5 ani, scoala profesionala, perioada nedeterminata, 8 ore, ..

Business / stiri Business614 vizite[ Arges Expres ]

1.902 argeseni cu viroze respiratorii!

Joi, 07 Februarie 2013, ora 10:12

1.902 argeseni cu viroze respiratorii!Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Arges, numarul argesenilor cu viroze respiratorii acute este in crestere.

De la jumatatea lunii ianuarie, cand erau inregistrate, pe parcursul unei intregi saptamani, 1.786 cazuri de persoane cu viroze, in ultima saptamana din luna situatia s-a aratat a fi in crestere, ajungandu-se la 1.880 cazuri, iar ultimele 7 zile, numarul celor cu viroze a fost de 1.902. Cei mai expusi sunt copiii, deoarece ei sufera cel mai mult din cauza variatiilor de temperatura. Au fost inregistrate 1.200 cazuri de copii cu varsta de pana in 14 ani cu viroze respiratorii acute, care s-au prezentat la medicii de familie pentru investigatii.

Actualitate / stiri Actualitate161 vizite[ Arges Expres ]

Locul 32 pe tara la criminalitate stradala

Joi, 07 Februarie 2013, ora 10:12

Pe parcursul anului 2012, la nivelul Argesului, au fost sesizate 661 infractiuni comise in mediul stradal, care reprezinta 3,3% din totalul faptelor penale sesizate.

Dintre acestea, 91% au avut loc in mediul urban, iar 89% reprezinta furturi (majoritatea de obiecte din interiorul autovehiculelor si componente exterioare) si circa 9% talharii, avand ca mod de operare smulgerea de obiecte. In clasamentul privind volumul criminalitatii stradale sesizate (numar de infractiuni la 100.000 locuitori), judetul nostru se situeaza pe locul 32, mult sub media nationala (103, fata de 234 - media pe tara). Imbucurator este faptul ca nu s-au comis in mediul stradal infractiuni cu un pericol deosebit, precum omoruri, tentative de omor, violuri sau lovituri cauzatoare de moarte. In municipiul Pitesti s-au comis 488 fapte stradale, respectiv 74% din totalul pe judet. Relevant este faptul ca in 22 cauze ce priveau talharii, autorii au fost identificati, acestia fiind tineri fara antecedente penale si chiar minori, cunoscatori ai zonelor in care au comis faptele.

Actualitate / stiri Actualitate73 vizite[ Arges Expres ]

"Fii fermier european!"

Joi, 07 Februarie 2013, ora 10:12

"Fii fermier european!"Centrul judetean APIA desfasoara, pana in data de 10 iunie, campania de informare privind primirea cererilor de sprijin pe suprafata.

Sloganul acesteia este: "Fii fermier european! Depune la APIA cererea de sprijin! In campania 2013, ne pregatim pentru viitoarea Politica Agricola Comuna". De remarcat ca fermierii sunt asteptati sa depuna cererile de sprijin pe suprafata in perioada 1 martie - 15 mai, pentru ca in intervalul 16 mai - 10 iunie se depun cererile cu penalizari de 1% pentru fiecare zi de intarziere. Obiectivul general al campaniei il reprezinta informarea fermierilor cu privire la fondurile europene si nationale destinate schemelor si masurilor de sprijin pe suprafata in anul 2013, precum si la modalitatea de accesare a acestora. Se pune accent pe informarea eficienta a fermierilor cu privire la aplicatia de identificare on-line a parcelelor agricole - IPA Online, prin care beneficiarii isi pot vizualiza, prin conexiune la internet, propriile parcele digitalizate in campania anterioara si isi pot digitaliza si alte parcele, prin identificare pe ortofotoplanurile disponibile in baza de date APIA. Pe durata campaniei, APIA Arges va organiza sesiuni de informare si instruire a fermierilor si, respectiv, a administratiilor agricole din primarii, cu privire la perioada de depunere a cererilor de sprijin pentru plati pe suprafata in anul 2013, modalitatea de completare a acestora, conditiile de eligibilitate impuse de legislatia europeana si nationala, tipurile de ...

Business / stiri Business86 vizite[ Arges Expres ]

Mircea Draghici aduce de la guvern o noua victorie pentru Arges si industria auto

Joi, 07 Februarie 2013, ora 10:12

Mircea Draghici aduce de la guvern o noua victorie pentru Arges si industria autoDeputatul PSD Mircea Draghici, consilier onorific al prim-ministrului Victor Ponta, a participat ieri, la guvern, la o intrevedere de trei ore si jumatate intre Rovana Plumb, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Cornel Brezuica, director al Administratiei Fondului pentru Mediu si reprezentatii Dacia-Renault, Jerome Olive - director general Grup Renault Romania si Gabriel Sicoe, secretar general Dacia-Renault. Sedinta s-a bucurat de prezenta primului ministru Victor Ponta la debut, acesta exprimandu-si dorinta ca participantii sa ajunga la un punct comun. "In cadrul sedintei s-au convenit cuantumurile valorilor timbrului de mediu pentru automobilele Diesel, Euro3 si Euro4. De asemenea, solicitarile partenerilor de la Grupului Dacia-Renault au fost acceptate in proportie de 99% dupa aplicarea unor simulari succesive cu demonstratii asupra impactului pe piata auto din Romania. Rezultatele convenite (acceptate sub semnatura de catre conducerea Dacia-Renault) vor fi afisate in mod transparent pe site-ul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice si vor face obiectul sedintei de guvern de miercurea viitoare", a precizat deputatul social-democrat.

Mircea Draghici a adaugat ca actualul executiv se va tine de cuvant si va aplica in continuare masuri de stimulare a vanzarii de autoturisme noi pe piata din Romania si va cauta permanent solutii pentru mentinerea locurilor de munca in acest domeniu. Anul acesta vor fi adoptate doua programe guvernamentale in sprijinul ...

Business / stiri Business162 vizite[ Arges Expres ]


Prima   <<   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   Ultima
Cele mai citite stiri
ATENTIE SOFERI! 4 NOI SENSURI GIRATORII IN PITESTI
Cornel Ionica, viceprimar al Pitestiului, a anuntat astazi, in conferinta de presa a Primariei, ca ...
Decizie soc! Senatorul Iani Popa, inlocuit la sefia PNL Arges de pedelistul Danut Bica
Pentru ca au iesit mai prost la stabilirea normelor de reprezentare, dupa algoritmul decis de ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook