Rezultatele 871 - 900 din 1000 (0.475 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Incendiu de vegetatie

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 04:17

Incendiu de vegetatie Zilele trecute, un echipaj cu o autospeciala de la Detasamentul de Pompieri Curtea de Arges a intervenit in comuna Tigveni, sat Birsestii de Jos, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatia uscata dintr-o plantatie de meri. Au ars: vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 1.500 mp. si resturi provenind de la curatarea merilor. Cauza incendiului a fost focul nesupravegheat in spatii deschise.

Actualitate / stiri Actualitate 102 vizite [ Arges Expres ]

Sporting - AS Stalpeni Radesti 6-1!

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 04:17

Sporting - AS Stalpeni Radesti 6-1! Sambata, pe Stadionul Municipal, Sporting Curtea de Arges a surclasat cu 6-1 (4-0) pe AS Stalpeni Radesti. Golurile au fost marcate de: Vasile (2), Minea (2), Popescu (1) si Tomaru (1). Ai nostri au facut o prima repriza foarte frumoasa, cu multe ocazi la poarta adversa, din care au reusit sa fructifice 4. Dominarea argesenilor a continuat si dupa pauza, desi jucatorii nostri au mai redus motoarele. La final spectatorii prezenti pe Municipal au aplaudat o victorie clara a echipei noastre, obtinuta la un scor de tenis. "Evolutia lui Sporting in acest meci ne da incredere. Echipa se afla pe un drum bun si credem ca intr-un viitor nu prea indepartat, vom deveni competitivi, putand spera la o promovare in esalonul superior", ne-a declarat prof. Tanase Dima. La juniori, partida s-a terminat la egalitate: 1-1 (1-1). In etapa viitoare echipele noastre nu vor juca.

Iata rezultatele finale ale etapei a VII-a:

A.S. VALEA URSULUI - C.S. MIOVENI: 2 - 1

A.S. VICTORIA BUZOIESTI - A.S. RAPID PITESTI: 3 - 1

C.S. DOMNESTI - A.S. OLIMPIA SUSENI: 4 - 1

C.S. SPORTING - A.S. STILPENI RADESTI 2007: 6 - 1

A.S. VIITORUL STEFANESTI 2007 - C.S. DLR PITESTI: 1 - 3

C.S. RUCAR - C.S.S. DINICU GOLESCU CAMPULUNG: 1 - 1

A.S. BASCOV - C.S. ATLETIC BRADU: 0 - 3

A.S. UNIREA COSTESTI - A.S. DINAMIC D.M. MIOVENI: 1 - 3

Clasament:

1. C.S.S. DINICU GOLESCU CAMPULUNG - 19p

2. C.S. ATLETIC BRADU - 19p

3. A.S. DINAMIC D.M. MIOVENI - 18p

4. A.S. BASCOV - 13p

5. C.S. DLR ...

Sport / stiri Sport 105 vizite [ Arges Expres ]

Suplimentari de fonduri la unitatile scolare

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 04:17

Consiliul Local Curtea de Arges a aprobat o hotarare dupa recenta rectificare pozitiva de buget, prin care se majoreaza creditele bugetare pentru scoli. In total este vorba despre 182.000 lei care vor fi distribuiti astfel: Grupul "Ferdinand I" - 18.000 lei; Forestier - 20.000 lei; Agricol - 11.000 lei; Auto -30.000 lei; Colegiul National "Vlaicu Voda" - 30.000 lei; Gradinita cu Program Prelungit nr. 2 - 20.000 lei; Scoala "Carol I" - 10.000 lei; "Regina Maria" - 10.000 lei; "Mircea cel Batran" - 21.000 lei; "Basarab I" -12.000 lei. Prin aceeasi hotarare, s-au majorat si cheltuielile curente cu suma de 181.000 lei, respectiv pentru acoperirea unor drepturi salariale (151.000 lei) si a indemnizatiilor persoanelor cu handicap (30.000 lei).

Actualitate / stiri Actualitate 72 vizite [ Arges Expres ]

Corul Veteranilor sarbatoreste 37 ani de existenta

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 04:17

Corul Veteranilor sarbatoreste 37 ani de existenta Maine, incepand cu ora 11.00, la Cercul Militar din Pitesti se vor desfasura manifestarile de aniversare a Corului Veteranilor Arges. Organizatorii, in frunte cu presedintele de onoare col.(r) Nitu Stan si presedintele Vasile Mandu, au intocmit un program atractiv, din care nu vor lipsi momentele artistice, dar nici concursurile dedicate sportului mintii - editia a II-a a Cupei Veteranului la sah si memorialul Serban Georgescu. Manifestarile cultural-artistice si sportive sunt organizate de Asociatia Corul Veteranilor "Mihai Viteazul", din Pitesti, Asociatia Sportiva Muntenia 22 Decembrie Arges, Consiliul Judetean si Prefectura Arges.

Life Show / cultura 135 vizite [ Arges Expres ]

Suici - Datorii la plata TVA

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 04:17

Suici - Datorii la plata TVA Cea mai mare problema cu care se confrunta administratia publica locala si careia primarul Constantin Iatagan ii cauta rezolvarea, este aceea de a face rost de 9 miliarde lei vechi.

Banii acestia ar acoperi TVA-ul pentru un proiect integrat in valoare de circa 72 miliarde, finantat pe Masura 322, care cuprinde modernizarea a 8 km retea apa si canal, asfaltarea a circa 2 km de drum, AFTER SCHOOL si dotarea Caminului Cultural. Totodata, au inceput lucrarile la un nou sediu al primariei.

La Suici, politia nu are un sediu, deoarece cladirea fostului conac boieresc, unde a functionat, a fost retrocedata si acum s-a stabilit provizoriu in imobilul fostului District de drumuri. In rest, nu sunt probleme deosebite, noul an scolar a inceput bine, s-au primit 6.000 lei pentru asistentii persoanelor cu handicap (in numar de 6), astfel ca drepturile banesti ale acestora sunt acoperite pana la sfarsitul anului, iar la achitarea ajutoarelor sociale de la Legea 416, a venitului minim garantat, nu sunt intarzieri la plata. Totusi, aici sunt probleme sociale deosebite, caci titularii celor circa 100 dosare sunt oameni cu varste destul de inaintate, care nu au alt sprijin dupa ce si-au dat averile copiilor sau unor apropiati si acum isi duc zilele de azi pe maine. Dintre ei, numai 20 efectueaza ore de munca in folosul comunitatii, restul fiind scutiti medical.

Business / afaceri 197 vizite [ Arges Expres ]

Alecsei candideaza la Senat!

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 04:14

Alecsei candideaza la Senat! Zilele trecute, conducerea PDL Arges si-a nominalizat candidatii pentru alegerile parlamentare de la 9 decembrie. Urmeaza ca listele sa fie completate cu numele candidatilor din colegiile ramase vacante.

Nominalizarile se vor face dupa negocieri cu partenerii din ARD (Alianta Romania Dreapta, din care mai fac parte PNTCD si Forta Civica, formatiune politica infiintata de fostul premier Mihai Razvan Ungureanu). Listele cu candidatii PDL au fost trimise la Bucuresti, unde vor trece prin filtrul Comisiei de Integritate, conduse de catre europarlamentarul Monica Macovei. Criteriile de evaluare pentru candidatii la alegerile parlamentare, propuse de fostul partid de guvernare, au primit si girul unor organisme apartinand de societatea civila - dupa cum anunta recent Cezar Preda. Astfel, in functie de avizul pe care-l vor primi candidatii propusi din partea amintitei Comisii de Integritate, se vor definitiva si listele electorale.

Trebuie sa constatam de la bun inceput ca PDL, ca si USL, acorda o mare atentie Colegiului Nord, unde si-a nominalizat deja candidatii pentru posturile de deputati si senator. Astfel, la Campulung, potrivit dorintei expres formulate in sedinta conducerii judetene, va candida fostul prefect Gheorghe Davidescu, pentru a pastra in portofoliul partidului postul de deputat pe care l-a ocupat fostul primar Sorin Buta. Notorietatea de care se bucura Davidescu ne scuteste de prezentari suplimentare. Pentru postul de deputat de Curtea de Arges, PDL a propus ..

Actualitate / stiri Actualitate 250 vizite [ Arges Expres ]

Cosmescu nu candideaza la parlamentare!

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 06:16

Cosmescu nu candideaza la parlamentare! Liderul interimar al PNL Curtea de Arges, Dumitru Cosmescu, a fost categoric in sustinerea acestei pozitii miercuri seara, la postul nostru de televiziune:

"Am candidat acum 4 ani pentru postul de senator in Colegiul Stefanesti-Mioveni, dar la ora actuala sunt preocupat de alte proiecte pentru orasul si zona noastra. Eu sunt un om consecvent si daca am anuntat inca de acum 2 ani ca nu voi mai candida, nu-mi iau vorba inapoi!"

Asa s-a lamurit o dilema care-i framanta pe multi dintre concitadini, iar invitatul emisiunii "Politica la zi(d)" a pus capat oricaror speculatii pe aceasta tema prin afirmatiile sale categorice. Fara indoiala, astfel a linistit si anumite spirite din randul colegilor de partid, lasand libera competitia pentru nominalizarea candidatilor in cele 5 colegii parlamentare argesene care revin PNL, dupa negocierile in cadrul USL, purtate cu partenerii de la PSD. Pozitia adoptata de catre liderul local este argumentata de faptul ca interimatul sau la conducere se va prelungi pana dupa data de 1 ianuarie, deoarece nu se mai organizeaza alegeri in partid in ultimele 6 luni dinaintea celor la nivel national.

Frustrarile produse de referendumul din 29 iulie

Foarte onest, Dumitru Cosmescu a recunoscut ca modul in care s-a solutionat referendumul pentru demiterea presedintelui i-a lasat un gust amar. Si asta nu neaparat din cauza rezultatului nesatisfacator pentru o mare parte a populatiei, ci mai ales asupra modului in care s-a actionat, cu diversiuni si ..

Personalitati / Dumitru Cosmescu 141 vizite [ Arges Expres ]

Gala culturala la Domnesti

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 06:16

Gala culturala la Domnesti Miercuri dupa-amiaza, de la ora obisnuita, 16.00, s-a desfasurat o reuniune culturala de-a dreptul exceptionala.

Comuna de pe malul Raului Doamnei, situata la rascruce de drumuri comerciale si - iata! - si culturale, a gazduit intalnirea Clubului Iubitorilor de Cultura din Curtea de Arges, organizata de Fundatia "Petre Ionescu-Muscel".

Programul gandit de catre acad. Gheorghe Paun si amicii sai domnisani, harnicii dascali Ion C. Hiru si George Baciu, a fost unul deosebit de bogat si a avut greutatea data de personalitatile participante. O simpla lecturare a numelor acestora se constituie intr-un argument care nu poate fi contrazis: scriitorul Virgil Serbu Cisteianu (Alba Iulia), prof. univ. Teresia Filip (Baia Mare), poeta Oxana Munteanu (Chisinau), o delegatie valceana, in frunte cu presedintele Societatii Culturale "Anton Pann", Nicolae Dinescu, soprana Rodica Anghelescu si Marin Voican Ghioroiu, scriitor si muzicolog - ambii veniti din capitala - Elena si Laurentia Arnautoiu (sosite de la Campulung), reprezentanti ai celor doua filiale ale Ligii scriitorilor, primarii Virgil Baciu si Ion Cojocaru, de la Corbi, respectiv Nucsoara, primiti cu bratele deschise de catre omologul local, Nicolae Smadu, ca si ceilalti oaspeti, de altfel, prof. Ion Basoiu, urmas al unei familii care a dat jertfa de sange in lupta anticomunista de la mijlocul secolului trecut, prof. Cezar Badescu (Arefu) si Gheorghe Ungureanu (Curtea de Arges), dar si Florian Copcea, membru al Uniunii ...

Life Show / cultura 141 vizite [ Arges Expres ]

Constructia gradinitei si cresei - amanate!

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 04:16

Constructia gradinitei si cresei - amanate! Promisiunile electorale facute de primar pentru constructia unei noi gradinite cu program prelungit si a unei crese cu 5 sali, pentru acoperirea necesarului de locuri din oras, nu au sorti de indeplinire in cursul acestui an.

Si asta in ciuda faptului ca administratia publica locala a predat deja amplasamentele la Compania Nationala de Investitii. Un prim impediment ar putea fi criza economica, iar altul - potrivit afirmatiilor edilului-sef - datorita faptului ca prioritate sunt investitiile de acest gen din mediul rural, totul luat in ordine crescatoare a numarului de sali.

"Cea mai delicata problema o avem cu cresa, caci dispunem numai de 25 locuri, total insuficiente in raport cu cererile. Gradinitele s-au mai usurat cu implementarea clasei zero, dar daca se va reveni asupra masurii, vom avea si in acel sector probleme mari. Sa speram ca anul viitor se va schimba in bine aceasta situatie", a spus Nicolae Diaconu.

Actualitate / stiri Actualitate 84 vizite [ Arges Expres ]

Rectificare pozitiva a bugetului municipal

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 04:16

Rectificare pozitiva a bugetului municipal Consilierii locali au aprobat o rectificare de buget prin care finantarea cheltuielilor descentralizate se majoreaza cu 363.000 lei, iar cele de la sectiunea de finantare, cu 106.000 lei, in timp ce sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetului se diminueaza cu 103.000 lei.

Totodata, din fondul de rezerva s-a alocat suma de 42.000 lei pentru reparatiile curente la instalatiile termice de la Forestier si Gradinita cu Program Prelungit nr. 2 si s-au majorat creditele bugetare pentru bunuri si servicii la "Invatamant", cu suma de 182.000 lei.

Pentru reabilitarea cladirii Spitalului Municipal s-a alocat suma de 103.000 lei, modificandu-se corespunzator lista de investitii. Vom reveni cu amanunte privitor la sumele acordate pentru fiecare institutie.

Actualitate / stiri Actualitate 78 vizite [ Arges Expres ]

Nucsoara: 7 miliarde lei vechi pentru apa!

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 04:16

Nucsoara: 7 miliarde lei vechi pentru apa! Noul primar, Iovita Cojocaru, a reusit sa obtina aceasta finantare pe un proiect depus pe OG nr. 577 si lucrarile la reteaua de la Gruiu, in lungime de circa 5 km, cu 80 familii beneficiare sunt pe cale de finalizare.

"Am inceput acum 3 luni de zile si mai avem numai ceva verificari de presiune, dupa care vom baga apa in retea. De asemenea, suntem pe cale sa rezolvam si problema la Nucsoara, unde am refacut cele 6 puturi de captare de suprafata, repozitionand drenurile de la adancimea de 0,3-0,5 m la 2,5-3 m. Am inceput, de asemenea, noul an scolar in conditii destul de bune, desi mai avem ceva reparatii la scoala din centru, afectata de un incendiu.

De asemenea, am solicitat la ISJ un microbuz pentru transportul elevilor si asteptam sa-l primim. Vom fi cat se poate de rabdatori, pentru ca intelegem ca sunt destule problemele cauzate de criza", a declarat primarul Cojocaru.

Actualitate / stiri Actualitate 211 vizite [ Arges Expres ]

Salatrucu - Sunt bani pentru asistentii persoanelor cu handicap!

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 04:16

Salatrucu - Sunt bani pentru asistentii persoanelor cu handicap! Primaria din cea mai nordica localitate de pe Valea Topologului resimte o anume seceta baneasca in ceea ce priveste investitiile.


Grijile fata de asigurarea drepturilor banesti pentru asistentii persoanelor cu handicap, in numar de 14, au disparut, caci s-au primit dupa rectificarea de buget national 11.000 lei. Suma va acoperi necesarul pana la sfarsitul anului, estimeaza primarul Nicolae Langer. La Legea 416/2001, a venitului minim garantat, sunt in plata 60 dosare si nu sunt probleme cu banii. Din totalul titularilor, executa ore de munca in folosul comunitatii cam jumatate, restul fiind persoane varstnice, scutite medical. "Trebuie sa ne gospodarim cat mai bine cu ceea ce avem!...", a formulat imperativul perioadei primarul comunei.

Actualitate / stiri Actualitate 96 vizite [ Arges Expres ]

Primaria Corbi risca sa intre in insolventa!

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 04:16

Primaria Corbi risca sa intre in insolventa! Informatia socanta ne-a parvenit de la primarul Virgil Baciu. Si nu este gluma, deoarece administratia publica locala este in proces cu o firma de constructii care a lucrat anii trecuti la reteaua de apa si nu si-a primit banii facturati pentru lucrari.

In consecinta, s-a adresat instantei de judecata, cerand o suma imensa, de peste 20 miliarde lei vechi, care includ si daunele-interese. Culmea este - spune primarul Baciu - ca predecesorul sau nu s-a prezentat la termenele de judecata si nici n-a fost vreun reprezentant al administratiei publice locale, abilitat sa apere institutia.

Si asta din cauza ca functionarii respectivi spun ca n-au stiut de acele termene de judecata (?!?...). "Suntem intr-o situatie dificila atat noi, cat si primariile care au mai lucrat cu respectiva firma. Oricum, eu l-am chemat pe dirigintele de santier si vom cauta sa verificam facturile intocmite de firma, receptiile la lucrari si, foarte probabil, vom solicita si o expertiza. Suntem obligati sa ne aparam pozitia prin toate mijloacele legale si, daca a gresit cineva, va trebui sa plateasca! Oricum, cautam solutii alternative pentru a rezolva problema legal, impreuna cu ceilalti parteneri. Dar despre aceasta vom discuta atunci cand se va concretiza ceva...", a incheiat oarecum enigmatic primarul Baciu, care s-a trezit, iata, cu o mostenire de la predecesor, de care bucuros s-ar fi lipsit! Vom urmari cazul si va vom tine la curent cu evolutia sa.

Actualitate / stiri Actualitate 136 vizite [ Arges Expres ]

Maine, vanatoare de ursi la Corbeni!

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 04:16

Maine, vanatoare de ursi la Corbeni! In fiecare an, in data de 15 septembrie se deschide sezonul de vanatoare. Cum judetul nostru se poate mandri cu unul dintre cele mai bogate si diversificate fonduri de vanatoare din tara, tot mai multi cetateni, atat romani, cat si straini sunt atrasi de acest gen de activitate.

Despre cum a debutat sezonul de vanatoare in acest an si despre actiunea care se va desfasura peste cateva zile in zona com. Corbeni, ne-a informat ing. Dan Serbanoiu, seful Ocolului Silvic Vidraru: "Avem cote de recolta aprobate la ursi, cerbi, capre negre, mistreti, vulpi si alte specii de animale. Aducem la cunostinta localnicilor ca in data de 21 septembrie este organizata o vanatoare la goana, la ursi, in zona Turburea-Visina, in Corbeni. Totodata, cerem sprijinul localnicilor pentru asigurarea vanatorii si efectuarea goanei.

In fiecare an exista cetateni care vin si participa, dar nu se pot vana mai mult de 5 exemplare de urs", ne-a declarat acesta. De altfel, tarifele din Romania sunt acceptabile, comparativ cu cele practicate la nivel european, ceea ce face din tara noastra un important punct de atractie in turismul cinegetic. Spre exemplu, tarifele percepute pentru vanarea unui urs variaza intre 5 si 10.000 euro, iar vanatorului ii ramane trofeul, mai exact blana si capul animalului doborat. Carnea, in schimb, este valorificata de ocolul silvic pe raza caruia a avut loc vanatoarea.

Business / stiri Business 307 vizite [ Arges Expres ]

"Curtea de Arges risca sa ajunga un sat din comuna Noaptes!"

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 06:16

"Curtea de Arges risca sa ajunga un sat din comuna Noaptes!" Acesta este avertismentul lansat mai in gluma, mai in serios, de catre arh. Florin Scarlatescu, luni seara, in emisiunea "Linia directa", transmisa de catre postul nostru de televiziune: "Daca vom continua sa admitem constructiile kitsch, ca si disparitia unor cladiri de patrimoniu, care dau identitate acestui oras istoric, asta e soarta care ne asteapta!" Invitatul emisiunii a admis ca moderatorul avea dreptate cand sugera ca municipiul se poate dezvolta in perioada urmatoare spre cartierul Noaptes, unde exista un lac superb si, pe unde, dupa toate probabilitatile, va fi traseul autostrazii care va lega Pitestiul de Sibiu.

"Prim-secretarul Vasile Mohan m-a adus aici"

Florin Scarlatescu si-a amintit cu nostalgie anii tineretii, cand a fost adus prin 1971 la Curtea de Arges. "Prim-secretarul pe oras de atunci, Vasile Mohan, a tinut cu tot dinadinsul sa aiba un arhitect localnic si a obtinut transferul meu din zona Olteniei acasa. Timp de 8 ani am lucrat la primarie; a fost o perioada fructuoasa, in care s-a construit mult in orasul nostru, si in primul rand ma gandesc la obiectivele industriale ca Electro, Piese Radio, ARPO, Bioproteinele, s-a modernizat UFET-ul, care a ajuns sa exporte mobila si in strainatate. Totodata, n-a fost neglijata nici constructia de blocuri, pentru ca se simtea nevoia de locuinte pentru muncitori. In acest domeniu, eu am tinut foarte mult la pastrarea specificului arhitecturii traditionale a zonei noastre. Si tocmai de aici mi s-a tras ...

Actualitate / stiri Actualitate 308 vizite [ Arges Expres ]

"Imperialul" lui Beethoven, in deschiderea stagiunii a VI-a

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 06:16

"Imperialul" lui Beethoven, in deschiderea stagiunii a VI-a Filarmonica Pitesti deschide in forta stagiunea 2012-2013 cu un concert simfonic extraordinar sustinut de orchestra institutiei, dirijorul olandez Theo Wolters si pianista Georgiana Fodor.

Maine, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, publicul meloman va audia Concertul nr. 5, "Imperialul", pentru pian si orchestra de Beethoven si Simfonia nr. 9, "Din lumea noua" de A. Dvorak.

Dirijorul Theo Wolters este al 11-lea copil al unei familii de muzicieni din Olanda. Inca de mic a studiat trompeta, fiind membru al unei orchestre de suflatori condusa de tatal sau. Studiile universitare le urmeaza la Conservatorul din Maastricht, unde este indrumat de reputati profesori. A fost solo-trompetist la Overrijsels Philharmonisch din Enschede (Olanda). Din 1979 devine membru al Royal Concertgebouw Orchestra, realizand cu aceasta numeroase inregistrari cu dirijori de renume. In paralel cu studiul instrumental si orchestral, a studiat arta dirijoratului. A sustinut concerte, ca dirijor, cu orchestre din Slovacia, Rusia, Coreea de Sud, Germania, dar si cu Filarmonica "George Enescu" din Bucuresti. Este dirijor invitat permanent al orchestrelor simfonice din Cluj si Sibiu. In 5 noiembrie 2009 a dirijat pentru prima oara orchestra Filarmonicii Pitesti.

Georgiana Fodor a urmat cursurile Liceului de Muzica "Sigismund Toduta" din Cluj-Napoca, ale Colegiului Privat "Pocklington" din York (Marea Britanie), ale Academiei de Muzica "Gh. Dima" din Cluj-Napoca si Ecole Normale de Musique "Alfred ...

Life Show / stiri Life Show 86 vizite [ Arges Expres ]

Corul Veteranilor a cantat la Sura lui Ilea

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 04:15

Corul Veteranilor a cantat la Sura lui Ilea Ieri dimineata, un grup condus de presedintele de onoare, col. (r) Stan Nitu si de presedintele in exercitiu, Vasile Manda, a poposit la Sura lui Ilea, de la Restaurantul QUARK, de pe str. Barajului. Artistii si veteranii se aflau intr-o excursie pe Transfagarasan, urmand sa ajunga pana la Balea. Acest periplu pregateste aniversarea a 37 ani de existenta a corului, care va fi sarbatorita la Casa Armatei, din Pitesti, in data de 25 septembrie. De la presedintele Filialei Arges a ANVR, col. (r) Stan Nitu am aflat ca in 1991, in judetul nostru existau 23.670 membri (veterani de razboi, vaduve de razboi, vaduve ale veteranilor de razboi etc.), iar acum mai sunt circa 370 veterani, restul pana la 4.600 fiind femei. In perioada 2010 - septembrie 2012 au decedat 733 membri ai filialei. Indemnizatiile primite de veteranii de razboi decorati pe front (37 in Arges) insumeaza lunar cate 98 lei, plus 222 lei - pentru decoratii. Cei nedecorati pe front, dar posesori ai "Crucii comemorative al celui de-al II-lea razboi mondial", primesc lunar 98 lei, plus 148 lei; vaduvele acestora beneficiaza de cei 98 lei, plus jumatate din suma pentru decoratie. De remarcat este faptul ca printre veteranii de razboi argeseni se afla si doi centenari, respectiv Ion Gh. Pechi (fost jurist, cu care Aurel Ilea a lucrat la Automobile Dacia, in urma cu mai bine de 40 ani) si Gh. Zamfirescu (mecanic).

Discutiile la o cafea au fost destul de animate, presarate cu amintiri din viata militara, inclusiv de pe ...

Life Show / cultura 148 vizite [ Arges Expres ]

Arde in continuare in Valea Rea!

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 04:15

Ieri, 12 militari profesionisti din cadrul ISU Arges si salariati ai Directiei Silvice au intervenit pentru limitarea propagarii incendiului de pe Varful Pojarna - Punctul Valea Rea. Mai existau fumegatii la turba si in zona exploatata, la buturi. In functie de conditiile meteo, exista posibilitatea aparitiei unor focare si propagarii arderii catre zonele neafectate de incendiu (vegetatie si litiera). In continuare se intervenea cu mijloace de prima interventie (maturi, batatoare, lopeti, pompe de stropit manuale), dar si cu un releu de motopompe.

Actualitate / stiri Actualitate 89 vizite [ Arges Expres ]

"UE ne trateaza ca pe cetateni de rangul doi!"

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 04:15

"UE ne trateaza ca pe cetateni de rangul doi!" Aceasta este convingerea vicepresedintelui PSD Curtea de Arges, Stefan Dumitrache, dupa modul in care anumiti europarlamentari din conducerea acestui for s-au comportat vizavi de referendumul pentru demiterea presedintelui Basescu. Asa s-a facut ca liderul local a devenit un eurosceptic, considerand ca aderarea Romaniei la UE a fost paguboasa. Argumentele sale sunt greu de combatut: contribuim la bugetul comun cu circa 3,4 miliarde euro anual si incasam din fondurile alocate circa 1 miliard, inregistrand constant un deficit de 2 miliarde (medie anuala); ni se impun reguli speciale pentru protectia oamenilor care au cedat presiunilor europene sau americane, de genul lui Traian Basescu; rromii proveniti din Romania si din alte state ale fostului lagar socialist, precum Bulgaria, sunt catalogati de catre oficialitati ale guvernului francez drept "mizeria lumii si a Europei", dar nimeni nu se sesizeaza pentru asemenea discriminari la adresa unor cetateni ai spatiului comunitar! "Ceea ce am castigat din aceasta aderare la UE, si ma refer la libera circulatie a persoanelor in spatiul comunitar, este negat tot mai vehement de statele occidentale, dovada faptul ca dreptul la munca pentru romani este limitat in multe state membre ale UE", a declarat Stefan Dumitrache, la postul nostru de televiziune.

Actualitate / stiri Actualitate 82 vizite [ Arges Expres ]

Victorii spectaculoase ale juniorilor republicani

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 04:15

Victorii spectaculoase ale juniorilor republicani In cea de a doua etapa a campionatului republican al juniorilor A si B, Scoala de fotbal Sporting s-a deplasat cu echipele sale la Moreni.

Prof. Tanase Dima (foto) ne-a declarat: "Sunt foarte bucuros pentru ca am obtinut doua victorii importante. O situatie deosebita s-a inregistrat la juniorii A (nascuti in '93-'95), cand echipa noastra a jucat ultimele 25 minute in 8 jucatori. Cu toate acestea, fotbalistii nostri au reusit sa intoarca scorul de la 2-1 pentru adversari, obtinand in final victoria cu scorul de 4-2, urmare a unei evolutii entuziasmante, aplaudata de spectatorii prezenti pe stadion. Reusita s-a datorat jocului inteligent si bunei asezari in teren, ca si respectarii sarcinilor de joc. La juniori B (nascuti in '96-'97), echipa noastra a castigat cu scorul de 9-0, rezultat care ne scuteste de orice comentarii!"

Sport / stiri Sport 79 vizite [ Arges Expres ]

Eurovia International a castigat licitatia pentru "Marea asfaltare"

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 04:15

"Vineri s-a primit raportul final de la UCEVAP si astazi se vor trimite comunicarile cu rezultatele la toate firmele participante la licitatia de executie a asfaltarii din cadrul PIDU. Comisia a intocmit clasamentul final al licitatiei si pe primele doua locuri s-au clasat singurele firme care au depus oferte complete si justificate. Este vorba despre Eurovia International, care a depus o oferta comuna cu Antrepriza Constructii Montaj 4 Bucuresti si Comesad Pitesti, care este pe primul loc si a fost declarata castigatoare si Delta ACM, pe locul doi", ne-a declarat ieri primarul Nicolae Diaconu. Cel mai scazut pret, de circa 62% din valoarea estimata a lucrarii, l-a avansat o firma din Pitesti, dar n-a fost justificat credibil. De altfel, fiecare participanta la licitatie are motivatiile comisiei pentru clasamentul final. Castigatoarea a avut a doua oferta, ca valoare, si a justificat-o, iar firma care i-a urmat, a venit cu cel mai ridicat pret, a mai spus primarul Diaconu. Acum, ramane de vazut daca rezultatul licitatiei va fi sau nu contestat, ajungandu-se la o noua amanare a semnarii contractului de executie a asfaltarii celor 47 strazi in lungime de 37 km, din Curtea de Arges.

Actualitate / stiri Actualitate 129 vizite [ Arges Expres ]

Infratirile intre orase deschid calea finantarilor europene

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 04:15

Infratirile intre orase deschid calea finantarilor europene Curtea de Arges a perfectat prima infratire cu un oras european la inceputul ultimului deceniu al secolului si mileniului trecut, pe vremea cand primar al municipiului era jr. Claudiu Pelinescu. Asociatia de Prietenie "Arges-Nevers" a fost, de altfel, singura care a functionat foarte bine in decursul anilor care au urmat, desi au mai fost tatonari pentru alte infratiri sau chiar s-au semnat documentele oficiale. In aceasta ultima categorie se inscrie infratirea cu San Giuliano Milanese, semnata de catre primarul Gheorghe Nicut acum cativa ani, printre sustinatorii acesteia numarandu-se si actualul primar. Dincolo de niste vizite de curtoazie intre parti, nu se pot consemna alte realizari notabile ale acestei relatii stabilite de cativa ani buni. S-a mai discutat despre o infratire cu orasul de bastina al primei regine a Romaniei, Elisabeta de Wied, sotia lui Carol I, dar dincolo de o vizita a unor oficialitati locale in Germania (Gheorghe Nicut, viceprimarul sau de atunci, Costinel Vasilescu si primarul de acum, Nicolae Diaconu - de langa care n-a lipsit familia Stegner, Walter si Anca), nu s-a facut alt pas spre materializarea unui proiect care ar fi fost benefic mai ales pentru comunitatea in care traim. Recent, Nicolae Diaconu afirma ca relatiile cu partea germana sunt pur conventionale, de genul schimburilor de mesaje de felicitari cu prilejul sarbatorilor.

In ultima sedinta a legislativului municipal s-a aprobat transmiterea unei scrisori de intentie privind ...

Actualitate / stiri Actualitate 154 vizite [ Arges Expres ]

Sporting Stanesti Corbi, lider solitar al Ligii a V-a!

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 04:15

Duminica, de la ora 11.00, AJF Arges a programat meciurile contand pentru etapa a cincea a Ligii a V-a, Seria Centru1. Derbiul seriei s-a jucat la Corbi, acolo unde Sporting Stanesti a intalnit liderul Vointa Budeasa. Chiar daca la pauza scorul confruntarii era egal, 1-1, in mitanul secund, baietii pregatiti de Vasile Grigoroiu s-au dezlantuit si au pus mana pe cele trei puncte puse in joc, gratie carora si-au depasit in clasament adversarii de duminica si s-au instalat in fotoliul de lider al seriei. In celelalte meciuri ale etapei s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Dinamo Budeasa - AS Draganu 1-2 (0-1, meci arbitrat de pitestenii Nicoleta Stoica, Adrian Ivan si Ionut Roman, din Curtea de Arges); AS Ciofrangeni - Edilul Pitesti 3-1 (2-0, partida condusa de concitadinii Teodor Voinea, Alexandru Deaconu si Lucian Mira); FC Danut Coman - Vointa Valea Iasului 2-4 (1-2, victorie frumoasa a baietilor primarului Nicolae Barbu in fata juniorilor de la scoala de fotbal a fostului portar pitestean!); Deportivo Malureni - AS Retevoiesti 0-2 (0-1, arbitrii intalnirii fiind Costin Florescu, Georgiana Ghita si Beatrice Matei, toti din orasul nostru); AS Mioveni 2008 - AS Micesti 0-3 (0-2); AS Musatesti - Soimii Tigveni 5-2 (3-1, meci condus de pitesteanul Valentin Popescu, ajutat la margini de asistentii Mihai Pirvan si Vladut Sterioiu - ambii din Curtea de Arges). Petrom Pitesti a stat in aceasta runda.

Clasamentul la zi este urmatorul: 1. Sporting Stanesti Corbi 15 p; 2. Vointa ...

Sport / stiri Sport 146 vizite [ Arges Expres ]

Primarul Diaconu, invitat la Dubrovnik

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 04:15

Primarul Diaconu, invitat la Dubrovnik Municipiul Curtea de Arges a aderat - dupa cum se stie - la Asociatia zonelor si oraselor istorice, care este parte a organizatiei europene de profil.

Recent, primarul municipiului nostru a primit o invitatie pentru a participa la o intalnire cu reprezentantii oraselor europene, ce se va desfasura pe malul Marii Adriatice, in Croatia, in perioada 3-6 octombrie. Nicolae Diaconu a fost nominalizat in boardul de lucru, care va functiona in 4 si 5 octombrie, dupa sedinta comitetului de conducere, care va coincide cu deschiderea oficiala a reuniunii, programata pentru prima zi. Desi invitatia este nominala, primarul va solicita o imputernicire din partea Consiliului Local pentru a reprezenta orasul nostru la aceasta intalnire europeana. Ceea ce este foarte important este faptul ca rolul asociatiei este acela de a stabili relatii de colaborare intre zonele si orasele istorice de pe batranul continent, in vederea desfasurarii unor proiecte de colaborare pentru promovarea acestora, pe baza unor finantari din fonduri comunitare. Cu bani europeni, pe baza de proiecte, se pot reabilita sau conserva monumente istorice sau de patrimoniu, de care un oras cum este fosta capitala a Tarii Romanesti ar avea mare nevoie, daca luam in calcul situatia de la Biserica Domneasca, de la ruinele San Nicoara sau de la alte cladiri de patrimoniu de pe teritoriul sau...

Actualitate / stiri Actualitate 70 vizite [ Arges Expres ]

Cursuri de prim-ajutor pentru formarea paramedicilor

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 04:15

Cursuri de prim-ajutor pentru formarea paramedicilor Una din realizarile importante din acest an ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Cpt. Puica Nicolae", din judetul Arges, a fost acreditarea Centrului de Formare si Pregatire in Descarcerare si Asistenta Medicala de Urgenta, de la Detasamentul de Pompieri Bradu. CFPDAMU are ca atributii pregatirea pompierilor militari in acordarea primului autor medical calificat si certificarea acestora prin acordarea de competente ca paramedici. Cu timpul, acesta isi va largi aria de preocupare si in randul societatii civile in scopul invatarii publicului larg a unor manevre de prim-ajutor in situatii critice. Cursurile de prim-ajutor calificat de formare paramedici au durata de o luna, iar primul curs din cadrul CFPDAMU Arges a inceput saptamana trecuta. Tot in acest an s-au demarat proiecte de dezvoltare a cooperarii pe linia medicinei si asistentei medicale de urgenta cu institutii de profil din judet, in perspectiva fiind viabila o colaborare deosebita in acest sens, unitatea noastra fiind si beneficiara unor ambulante noi, de tip C.

Totodata, sfarsitul de an 2011 si, in continuare, anul 2012 au adus noi dotari cu tehnica de interventie la nivelul structurilor inspectoratului, constand in autospeciale complexe pentru stingere, pentru descarcerare, pentru prim-ajutor, dar si pentru raspuns prompt in caz de urgente nucleare. De asemenea, numeroase cadre au participat la proiecte si cursuri de perfectionare, in tara si in strainatate (Anglia, Danemarca, Slovenia, Slovacia) in ...

Actualitate / stiri Actualitate 399 vizite [ Arges Expres ]

Locuri de munca in judetul Arges

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 06:15

Locuri de munca in judetul Arges SC G&G ROMANIA angajeaza gestionar depozit, vechime 2 an, studii medii, pe perioada determinata de 3 luni. Contact: Stefanesti, str. Garii, nr. 3, tel. 0248/265590.

SC SILVO STAR SMAF SRL angajeaza maseuri intretinere si relaxare (2), receptioner (sala fitness) si instructor de fitness, cu studii medii pe perioada nedeterminata, salariu 800 lei. Contact: Pitesti, str. Sf. Vineri, bl. D26, sc. A, tel. 0728363750, e-mail: silvo.star@yahoo.com.

SC INSERT AUTO SERVICE SRL angajeaza soferi TIR (4), vechime 2 ani, calificati, pe perioada nedeterminata, salariu 804 lei. Contact: Pitesti, str. Dumbravei, nr. 16. Tel. 0348/401139.

SC ELANTRIS ISLAND SERVICES SRL angajeaza confectioneri textile (10), vechime 3 luni, studii medii, pe perioada determinata de 3 luni. Se ofera si bonuri. Contact: Topoloveni, str. Calea Bucuresti, nr. 119, bl. P5A, sc B, ap. 19, tel. 0248/210263.

SC MOBERFLEX IMPEX SRL angajeaza tamplar, vechime 2 ani, studii medii, pe perioada nedeterminata, salariu 1.000 lei. Contact: Pitesti, str. Depozitelor, nr. 37, tel. 0248/284333.

SC SUBANSAMBLE AUTO SA angajeaza sculer matriter, cu studii medii, pe perioada determinata de 3 luni. Contact: Pitesti, str. George Cosbuc, nr. 59, tel. 0248/282200, e-mail: gic@gic.ro

SC JOHNSON CONTROLS ROMANIA SRL angajeaza tapiteri (20), operatori confectioneri industrial imbrcacaminte (10), croitor confectioner imbracaminte (10), croitori (10), cu studii medii, pe perioada determinata. Contact: Pitesti, B-dul Nicolae ..

Business / stiri Business 738 vizite [ Arges Expres ]

Cavalerii Vinului, la Curtea de Arges

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 04:15

Cavalerii Vinului, la Curtea de Arges Vineri, municipiul nostru a fost vizitat de catre Cavalerii Vinului. Mai multe amanunte am aflat de la Marius Farmazon, proconsulul Romaniei al Ordinului European al Cavalerilor Vinului: "Am venit la Curtea de Arges pentru a infiinta scaunul cavaleresc al Ordinului European al Cavalerilor Vinului, organizatie culturala internationala, prezenta in 27 tari din Europa si, incepand din anul 2007, si in tara noastra. Suntem in plin proces de structurare a organizatiilor teritoriale. In Arges avem sediul Consulatului Romaniei si sediul legatului Pitesti, avem Scaun Cavaleresc la Campulung si, iata, acum si la Curtea de Arges. In ceea ce priveste programul de astazi (n.r. - vineri), vom pleca intr-o defilare de la Biserica Domneasca pana la Primaria Curtea de Arges, unde va avea loc ceremonia de infiintare a Scaunului Cavaleresc Curtea de Arges si de acreditare a noilor nostri membri. Va fi o ceremonie, conform cutumelor ordinului, dupa care vom avea inca o procesiune si o seara inchinata noilor nostri colegi".In timpul defilarii de la Biserica Domneasca catre sediul Primariei Municipale, trecatorii s-au oprit din drumul lor pentru a-i admira pe Cavalerii Vinului, printre care l-am remarcat pe Catalin Paduraru, unul dintre realizatorii binecunoscutei emisiuni TV "Fratia vinului", si s-au bucurat, de asemenea, de muzica Fanfarei Argesul, despre care au avut numai cuvinte de lauda. Cel care i-a intampinat pe oaspeti la primarie a fost consilierul local PSD, Stefan Dumitrache, care s-a ..

Actualitate / stiri Actualitate 252 vizite [ Arges Expres ]

S-a finalizat asfaltarea la Terasa 1 Mai

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 04:15

S-a finalizat asfaltarea la Terasa 1 Mai In ultima conferinta de presa, primarul Nicolae Diaconu anunta ca directorul Ioan Ghita, de la SPGC, s-a angajat sa finalizeze lucrarile din aceasta zona pana la inceputul week-end-ului. Vineri dupa-amiaza era o adevarata concentrare de forte acolo si promisiunile s-au materializat pe deplin. "Am avut ceva probleme in zona pietei, unde pamantul nu este chiar stabil", declara Ioan Ghita, care deja era focusat pe alte lucrari din programul de lucru al serviciului pe care il conduce, deoarece este intr-o adevarata competitie cu timpul, pentru a recupera intarzierile generate de intarzierea licitatiilor desfasurate pe SEAP pentru agregatele necesare prepararii asfaltului. Printre acestea s-ar numara finalizarea asfaltarilor parcarilor din vecinatatea Scolii "Mircea cel Batran", unde mai trebuie schimbate niste conducte de apa si canal pana la sfarsitul acestei saptamani, dar si modernizarea curtii din spatele primariei, demarata cu catva timp in urma.

Actualitate / stiri Actualitate 72 vizite [ Arges Expres ]

Ambulatoriul spitalului va fi modernizat!

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 04:15

Ambulatoriul spitalului va fi modernizat! Vestea cea buna ne-a dat-o primarul Nicolae Diaconu la inceputul week-end-ului trecut: proiectul pentru reabilitarea si modernizarea ambulatoriului de la spital a primit aprobare pentru finantare. "Pana la data de 30 octombrie, noi trebuie sa depunem proiectul tehnic. Costurile estimate sunt de circa 7 milioane lei", a precizat seful administratiei publice locale. Dupa finalizarea etapelor legale, se va semna contractul de finantare, urmand calea stiuta, cu pregatirea licitatei de executie si desfasurarea lucrarilor. Sa speram ca toate formalitatile vor fi indeplinite in timp cat mai scurt, pentru a dispune de o unitate moderna de acest gen la Spitalul Municipal din Curtea de Arges!

Actualitate / stiri Actualitate 105 vizite [ Arges Expres ]

Intreruperi programate de energie electrica

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 04:15

CEZ Distributie executa lucrari programate in retelele electrice pentru cresterea gradului de siguranta si continuitate in alimentarea cu energie electrica a consumatorilor, precum si a imbunatatirii parametrilor de calitate ai energiei electrice distribuite. Va prezentam programul de intrerupere a furnizarii energiei electrice la consumatorii casnici si agentii economici in saptamana 17-21.09.2012. Astazi, intre orele 09.00-14.00 se vor efectua lucrari in com. Ciofrangeni, sat Schitu Matei. Maine, in intervalul orar 09.00-16.00, nu va fi curent in com. Corbi - total, PT Ferma Nucet, PT Hortopan, in com. Nucsoara - total, PT Straco, PT Ferma Cernat si in com. Domnesti - zona Biserica Domnesti, PT2, PT3. In data de 19.09.2012, intre orele 08.00-16.00, se vor efectua lucrari in com. Arefu, zona Scoala Capataneni, sat Capataneni si in com. Corbeni, satele Berindesti si Turburea. Lucrarile pot fi reprogramate in situatia in care conditiile meteo sunt nefavorabile. Informatii actualizate despre programul acestor lucrari pentru saptamana in curs sunt disponibile la adresa www.cez.ro. Constituie pericol iminent de electrocutare urmatoarele actiuni intreprinse de persoane neautorizate: intrarea in posturile de transformare; urcarea pe stalpii de sustinere ai retelelor electrice; inlocuirea sigurantelor electrice in posturile de transformare, cutii de distributie, nisele si firidele de la case si blocuri de locuinte. Numarul de telefon unic pentru anuntul deranjamentelor electrice din ..

Actualitate / stiri Actualitate 64 vizite [ Arges Expres ]


Prima   <<   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   Ultima