Cele mai mari tragedii din istoria Argesului s-au petrecut la Costesti. In 1930, 116 copii au ars de vii intr-o biserica in Vinerea Mare, iar 47 de ani mai tarziu alte 18 persoane au murit arse intr-un camion

Marti, 11 Aprilie 2017, ora 16:16
89 citiri
Incendiul din Clubul Colectiv din Bucuresti si alte doua de la Costesti, cele mai mari drame pe care le-a trait Romania. In urma cu 87 de ani, pe 18 aprilie 1930, bisericuta de lemn din Costesti, judetul Arges, a ars din temelii in timpul slujbei de Denie. In Vinerea Mare de dinainte de Paste, o scanteie a declansat iadul in Costesti. Aproape toti copiii satului, 116 la numar, au ars de vii, inghesuiti fara scapare in biserica de doar 24 de metri patrati.

Biserica din Costesti, minuscula, avea ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.