De ce plata mai buna a garzilor nu da semne c-ar opri exodul medicilor romani catre Occident: "Cei care vor sa plece cauta un sistem meritocrat"

Sursa: Adevarul
Duminica, 19 Februarie 2017, ora 17:29
44 citiri
Sfarsitul anului trecut a dus la o crestere a sumelor primite de doctori pentru garzile efectuate, in unele cazuri chiar si cu pana la 90%. Este o crestere substantiala, o recunosc si medicii, dar nu suficienta pentru a stopa exodul doctorilor catre Occident, pentru ca, spun ei, sistemul sanitar romanesc are nevoie de ceva mai mult decat atat. Pentru un medic primar de la Spitalul Judetean, gradatia 5, garda este platita, in zilele lucratoare, cu 781 de lei brut (la un spor de 25%) si cu 1.094 ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.