Dotari la ISU

   

Bolnavii si alte persoane aflate in pericol vor avea o sansa in plus, deoarece Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Arges va fi dotat cu aparatura de ultima generatie.

Acest lucru este posibil prin intermediul proiectul "Achizitie echipamente specifice pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta si pentru acordarea asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat".

Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea calitatii serviciilor pentru siguranta publica si de asistenta medicala in situatii de urgenta si dezastre majore, prin imbunatatirea capacitatii de raspuns in situatii de urgenta la nivelul celor 7 judete asociate - Arges, Prahova, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Calarasi si Ialomita, prin reducerea timpului de interventie pentru acordarea primului ajutor calificat si pentru interventii in situatii de urgenta, indiferent de locul acesteia, iar de acest proiect va beneficia un numar de 3.284.525 persoane.

Valoarea proiectului este de 50 milioane lei, din care 41.155.892,21 lei fonduri FEDR nerambursabile, iar durata de implementare este de 12 luni. Cu aceasta ocazie vor fi achizitionate 3 autospeciale de mare capacitate pentru lucrul cu apa si spuma, 2 autospeciale de capacitate medie pentru lucrul cu apa si spuma, o autospeciale de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic, radiologic), o autospeciala pentru descarcari grele si 2 ambulante tip B2.

Prezentul proiect vine sa sprijine strategia si planul de implementare dupa modelul SMURD - Sistemul integrat de asistenta medicala si tehnica prespitaliceasca si interventie la incidentele majore, in timp ce 1.164 persoane din cadrul Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta Judetene vor fi instruite pentru a lucra cu echipamentele achizitionate in cadrul proiectului.
Citeste mai multe despre dotare ISU Arges
Luni, 15 Noiembrie 2010, ora 00:06
Sursa: Arges Expres

Articol citit de 471 ori


Arges Expres
Cele mai citite stiri
Accident grav pe A1. Nepoata patronului Send 92, in coma Recomandat
Un accident grav in aceasta dupa-amiaza pe autostrada A1, la kilometrul 78, in Dambovita, dupa ce un ...
Nepoata lui Durdui, in coma
Nepoata lui Durdui, in coma O tinara in virsta de 25 de ani, din Pitesti, nepoata omului de afaceri ...
FOST DIRECTOR DE BANCA DIN PITESTI, ARESTAT
Fost director de banca din Pitesti, arestat. Iulian Nistor, fost director la o sucursala Volksbank ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor