Dotari la ISU

   

Bolnavii si alte persoane aflate in pericol vor avea o sansa in plus, deoarece Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Arges va fi dotat cu aparatura de ultima generatie.

Acest lucru este posibil prin intermediul proiectul "Achizitie echipamente specifice pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta si pentru acordarea asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat".

Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea calitatii serviciilor pentru siguranta publica si de asistenta medicala in situatii de urgenta si dezastre majore, prin imbunatatirea capacitatii de raspuns in situatii de urgenta la nivelul celor 7 judete asociate - Arges, Prahova, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Calarasi si Ialomita, prin reducerea timpului de interventie pentru acordarea primului ajutor calificat si pentru interventii in situatii de urgenta, indiferent de locul acesteia, iar de acest proiect va beneficia un numar de 3.284.525 persoane.

Valoarea proiectului este de 50 milioane lei, din care 41.155.892,21 lei fonduri FEDR nerambursabile, iar durata de implementare este de 12 luni. Cu aceasta ocazie vor fi achizitionate 3 autospeciale de mare capacitate pentru lucrul cu apa si spuma, 2 autospeciale de capacitate medie pentru lucrul cu apa si spuma, o autospeciale de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic, radiologic), o autospeciala pentru descarcari grele si 2 ambulante tip B2.

Prezentul proiect vine sa sprijine strategia si planul de implementare dupa modelul SMURD - Sistemul integrat de asistenta medicala si tehnica prespitaliceasca si interventie la incidentele majore, in timp ce 1.164 persoane din cadrul Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta Judetene vor fi instruite pentru a lucra cu echipamentele achizitionate in cadrul proiectului.
Citeste mai multe despre dotare ISU Arges
Luni, 15 Noiembrie 2010, ora 00:06
Sursa: Arges Expres

Articol citit de 459 ori


Arges Expres
Cele mai citite stiri
Detectorul de gaz nu e obligatoriu pentru toti
Detectorul de gaz nu e obligatoriu pentru toti Operatorii de la Engie care merg prin locuinte pentru ...
Constantin Nicolescu, un "Oscar" la Balul "Ancheta"...
Vineri seara, la Balul saptamanalului "Ancheta", desfasurat la Hotelul "Ramada" din Pitesti, pe ...
Se cere mutarea elevei cu probleme de adaptare
Se cere mutarea elevei cu probleme de adaptare Situatie conflictuala la Liceul de Arta Dinu Lipatti ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor