"Rationament - In memoriam prof. Mariana Mateescu" - un concurs cu si despre emotii

   

In memoria profesoarei de Matematica, Mariana Mateescu, s-a organizat in ultimii ani singurul concurs local de profil, la care au participat elevi din aproape tot judetul. Cei de la Scoala Gimnaziala "Mircea cel Batran au demonstrat inca o data ca sunt printre cei mai buni, clasandu-se pe primele locuri la categoria lor de varsta.
Sorina si Ana Maria Mateescu au oferit diplome

Dupa emotiile celor mici din timpul concursului, au urmat cele ale adultilor. In Sala Multifunctionala a Primariei Curtea de Arges s-au strans la un loc profesori, parinti, bunici, frati si surori care au venit sa isi sustina moral micii matematicieni. Prezenta in sala a celor doua fiice ale regretatei Mariana Mateescu a adus un aer de nostalgie in sufletul tuturor. Parca simtind acest lucru, prof. Nicolae Nita i-a rugat pe cei prezenti sa tina un moment de reculegere. Abia apoi, in calitate de organizator, a trecut la prezentarea invitatilor: prof. Gheorghe Molea, inspector general scolar adjunct si lectorul dr. univ. Laurentiu Deaconu, decan al Facultatii de Matematica Informatica, cei doi vicepresedinti ai filialei Arges a SSMR, ce au apreciat tinuta concursului, abilitatea organizatorilor de mobilizare a resurselor financiare - importante pentru o participare de anvergura judeteana, precum si a celor umane, de la cadrele didactice care au asigurat asistenta pe perioada concursului, la propunatorii de subiecte si la evaluatorii lucrarilor. De asemenea, au multumit sponsorilor, tuturor profesorilor care au participat la concurs pe baza de voluntariat, au felicitat elevii pentru rezultate, fair-play si competitivitate. Dintre cei 212 elevi inscrisi, cei care s-au evidentiat au primit diplome, medalii si premii in bani. Sorina si Ana Maria Mateescu au premiat elevii din clasele a V-a care au obtinut rezultate bune.

Gheorghe Molea - "centru de excelenta pentru elevi"

Inspectorul scolar a oferit elevilor din clasa a VIII-a care au obtinut locurile I, II, III si mentiune premiile specifice. Insa, asta nu inainte de a tine un scurt discurs prin care le-a multumit scolarilor, profesorilor de la clase, dar si celor de acasa, pentru dragostea fata de Matematica si rezultatele obtinute. "Pe regretata prof. Mateescu am cunoscut-o inca din anul 1980, de la lectiile deschise din cadrul Cercului Pedagogic, din referatele sustinute in timpul sesiunilor, comunicarile metodice, dar si ca autor al unor culegeri de Matematica si ca profesor care a propus probleme la olimpiadele de profil. Ii multumesc doamnei Mateescu pentru ca i-a insuflat fiicei mele dragostea pentru Matematica, in calitate de fost diriginte si profesor. Olimpiada <> este singurul concurs organizat la nivel de municipiu, insa eu propun ca elevii care obtin rezultate bune la invatatura sa fie premiati de administratia locala, in semn de apreciere pentru eforturile depuse si mai ales pentru ca tinerii reprezinta viitorul nostru. Propun sa se infiinteze un centru de excelenta pentru elevii capabili de performante, cu program de week-end si la care sa predea profesori pe baza de voluntariat. Vom incepe mai intai pentru profilul Matematica si apoi ne vom extinde si la alte discipline. De exemplu, elevii care au parintii plecati in strainatate au nevoie de astfel de activitati extrascolare pentru a le ocupa timpul liber, ca sa fie indrumati corect in viata si sa nu intre in anturaje gresite", a precizat Gheorghe Molea, inspector general adjunct al ISJ Arges.

Lista premiantilor

La clasa a VIII-a au primit diplome si premii: Ciprian Voicu, Scoala Gimnaziala Traian din Pitesti - locul I, Daria Broscoteanu, Scoala Gimnaziala "Nanu Muscel" din Campulung - locul II, Dorin Ilea, Scoala Gimnaziala "Mircea cel Batran" - locul III (profesor Adriana Nita), iar mentiuni - Lucas Lazaroiu, de la Scoala Campulung, Andrei Urluescu - Scoala Gimnaziala Albestii de Muscel si Mihai Musuroi - Scoala Gimnaziala "Alexandru Davila" din Pitesti.

Premiantii de la clasa a VII-a sunt: Alexandru Chiriac, elev la Scoala Gimnaziala "Mircea cel Batran" din Pitesti - locul I, Vlad Manolache - Liceul Teoretic "Iulia Zamfirescu" Mioveni - locul II, Darian Paun - Scoala Gimnaziala "Tudor Vladimirescu" din Pitesti - locul III, iar mentiuni: Sebastian Mihail Badea - Scoala Gimnaziala "Mircea cel Batran" din municipiu (profesor Nicolae Nita), Alexandru Avram - Colegiul National "Zinca Golescu" din Pitesti, Iuliu Matei Vitan, Andy Ionut Zinca, Ioan Eduard Racoare, Radu Daniel Cocea - toti elevi la Scoala Gimnaziala "Mircea cel Batran" din Curtea de Arges, Stefania Apostolide si Cerasela Soare, ambele de la Scoala Gimnaziala "I.L. Caragiale" din Pitesti si Andrei Chitu - Scoala Gimnaziala "Tudor Vladimirescu".

Podiumul de la clasa a VI-a este urmatorul: Ioan Mario Nistor, elev la Scoala Gimnaziala "Carol I" din municipiu - locul I, Andrei Androne, Liceul de Arte "Dinu Lipatti" din Pitesti - locul II, Oana Voicu, Scoala Gimnaziala "Traian" - locul III, iar mentiuni au primit George Nenciu - Scoala Gimnaziala "Liviu Rebreanu" Mioveni, Alexandru Ionut Ungureanu - Scoala Gimnaziala "Alexandru Davila", Mihai Balaban - Scoala Gimnaziala "Matei Basarab" Pitesti, Ioan Radu Stan - Scoala Gimnaziala "Mircea cel Batran" din municipiu, Valentin Chipuc - Scoala Gimnaziala "Matei Basarab" Pitesti, Cristian Benghe - Scoala Gimnaziala "Mircea cel Batran" Pitesti si Sabina Mihaela Costinescu - Scoala Gimnaziala Albestii de Arges.

Premiantii de la clasa a V-a sunt: Radu Andrei Deaconu - Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu" Pitesti, Andrei Ilinescu - Scoala Gimnaziala "Ion Pillat" Pitesti, Horia Radulescu - Scoala Gimnaziala "Mircea cel Batran" Pitesti, Ioana Alexandra Bratu - Scoala Gimnaziala "Mircea cel Batran" Curtea de Arges, Diana Rosu - Colegiul National "Zinca Golescu" Pitesti, Roberto Gabriel Lotan - Scoala Gimnaziala "Mircea Eliade" Pitesti, Vlad Marin Ungureanu - Scoala Gimnaziala "Mircea cel Batran" Curtea de Arges, Bianca Bolca - Scoala Gimnaziala "Alexandru Davila" Pitesti, Lucian Andrei Drosu - Scoala Gimnaziala "Alexandru Davila" Pitesti, Stefan Radulescu, David Mitrea si Stefania Serbanescu - toti de la Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu" Pitesti, Mihnea Udrea, Maria Cristina Botan, Livia Elena Mihut si Andrei Simion, toti elevi la Scoala Gimnaziala "Mircea cel Batran" Curtea de Arges (prof. Adriana Nita), Maria Alexe - Scoala Gimnaziala "Nicolae Iorga" Pitesti, Silviu Deonisie - Scoala Gimnaziala "Traian" Pitesti, Andrei Ionica - Scoala Gimnaziala "Negru Voda" Pitesti, Oana Maria Lapadat - Liceul Teoretic "Iulia Zamfirescu" Mioveni, Teodora Manea - Scoala Gimnaziala "Alexandru Davila" Pitesti.

Felicitari tuturor!
Luni, 16 Mai 2016, ora 07:27
Sursa: Arges Expres

Arges Expres
Cele mai citite stiri
A murit doctorita Carolina Nicolae
A murit doctorita Carolina Nicolae Doctorita Carolina Mihaela Nicolae, sotia fostului inspector ...
Afaceristul vindea droguri
Afaceristul vindea droguri Un cunoscut om de afaceri din Curtea de Arges, a fost prins in flagrant ...
O familie intreaga din Curtea de Arges, cercetata pentru trafic de droguri
Mai multe perchezitii au avut loc, in seara zilei de joi 20 iunie, la o familie din Curtea de Arges ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor