George Calinescu - critic si istoric literar, eseist si estetician, prozator si poet, dramaturg si publicist (19 iunie 1899-12 martie 1965)

Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 16:26
745 citiri
George Calinescu face parte din seria personalitatilor de formatie enciclopedica, deschisa in cultura romana de Dimitrie Cantemir si continuata de I.H.Radulescu, B.P. Hasdeu, N.Iorga. Personalitate fascinanta, Calinescu a fost o plasmuire de geniu a pamantului romanesc si a acestui popor, una dintre cele mai fertile si inspirate minti de carturar de la Dimitrie Cantemir pana in zilele noastre - cum il caracteriza Geo Bogza. Umanist de formatie renascentista, posedat de setea eruditiei, de ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.


Arges Expres