Mihail Sadoveanu, rapsod cu o capacitate de evocare epopeica rar intalnita si creator al unei ample fresce sociale - 136 ani de la nastere (1880-1961)

Sambata, 05 Noiembrie 2016, ora 19:25
175 citiri
S-a nascut la 5 noiembrie 1880, la Pascani, din parintii Alexandru Sadoveanu - avocat si Profira Ursachi, fiica de razesi. Alexandru Sadoveanu a fost fiu de boiernasi din partile Gorjului. In scoala primara, M. Sadoveanu l-a avut invatator pe domnul Busuioc, evocat mai tarziu in povestirea "Domnul Trandafir". A urmat cursurile gimnaziale la Falticeni, apoi cursurile Liceului National din Iasi, dupa care a devenit student al Facultatii de Drept din Bucuresti. In anul 1904 a debutat editorial cu ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.


Arges Expres