Profesorul George Baciu: "La inceput obstile satesti romanesti erau formate din gospodarii de tarani liberi si aveau conducere colectiva" (II)

Joi, 02 Februarie 2017, ora 18:06
61 citiri
# Obstea taraneasca, unde, cand si cum s-a nascut? In ce conditii? Pomenesti in cartea ta de Spania, Italia, Franta, de tarile germane, poate si de indepartata Indie, dar ia sa vedem pe teren romanesc!

- Primele forme de obste sateasca le intalnim in Orientul Antic. Popoarele antice, mai ales cel egiptean sau mesopotamian, au reusit sa organizeze primele obsti satesti ca urmare a conditiilor naturale de care au avut parte. Din cate stim, precipitatiile putine care cad in Orientul Apropiat ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.