Drumul Valea Doftanei-Sacele, alternativa la DN1

   

Consiliul Judetean(CJ) Prahova a gasit o alternativa la DN1, pe ruta Valea Doftanei-Sacele, cu un drum de legatura intre judetele Prahova si Brasov, pentru fluidizarea traficului la sfarsitul saptamanii, dar si ca varianta ocolitoare in momentul in care vor ajunge pe Valea Prahovei lucrarile de constructie ale autostrazii Bucuresti-Brasov.
Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a declarat luni ca a avut o discutie, la sfarsitul saptamanii trecute, cu presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, si au stabilit sa fie pus in practica proiectul de modernizare a DJ 102 I Campina-Sacele, care va prelua traficul usor de pe DN 1.


Lucrarile de modernizare sunt estimate sa se deruleze pe parcursul a cel mult patru ani, iar costurile se vor ridica la aproximativ 13 milioane de euro. Pentru traficul greu exista deja o varianta ocolitoare, pe DN1A, Cheia-Brasov.


Realizarea acestui proiect va veni si in sprijinul unei bune desfasurari a Festivalului Olimpic al Tineretului European, prevazut a fi organizat in statiunile de pe Valea Prahovei, in anul 2013.
In cadrul discutiilor dintre presedintii CJ din Prahova si Brasov s-a mai stabilit necesitatea modernizarii drumurilor locale care fac legatura intre Busteni-Gura Diham si Rasnov, precum si a drumului care face legatura intre Azuga si Predeal, prin Valea Azugii-Cabana Cioplea.
Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 23:53
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1774 ori

Cele mai citite stiri
VIDEO Podul subred care sta sa provoace o tragedie pe DN1. Autoritatile stiu inca din 2013 ca un pilon este total paraginit
Podul CFR care traverseaza DN1 si raul Prahova in dreptul localitatii Campina se poate prabusi ...
Adolescentul care si-a ucis tatal cu mai multe lovituri de topor, condamnat la patru ani de detentie
Ionut Florin Barbu (17 ani), adolescentul care si-a ucis tatal cu mai multe lovituri de cutit dupa ...
Turnir la "Ploiesti - Targ Domnesc"
Primaria Ploiesti va organiza, in perioada 13 - 15 iulie, un nou eveniment pe Bulevardul ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor